Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters

malino kanarinci

kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

malino kanarinci - Page 33 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by kreso ned 26 ruj - 23:50

aha ok Malino moran svakako vidit postoje li uopce tolerancije takvog oblika kod tih ciba,
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 pon 27 ruj - 20:31

www.westernwaterslager.com/ Pozdrav Krešo.
    Evo pogledaj na ovoj stranici ima jako zgodan prikaz izrade kaveza sa mjerama čak u autokedu. Nisam znao kako prenesti crtež pa se nadam da će ti ovo pomoći.Ako misliš na debljinu letvica koju si stavio mislim da to nije bitno bitno je da si u gabaritima koji predviđa standard. Nadam se da sam u pravu ili možda ne.
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel uto 28 ruj - 21:14

Krešo pozdrav,
    na stranici UOF klikni na klasifikacije 2009-2013.Tu imaš sve potrebne dimenzije
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sri 29 ruj - 0:22

koja je to stranica Faganel meni izlaze neki univerziteti na googlu kad utipkan UOF
    faganel
    faganel

Postaj by faganel sri 29 ruj - 21:11

SORRY DAMIRE,
    UOF COM FRANCE
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sri 29 ruj - 21:40

Da Faganele vidija san ode su dimenzije velicine tj duzina sirina i visina same cibe ali ne vidin da je igdi data dimenzija samih stapica koja cini konstrukciju cibe ,po svemu tome mi se cini da ako ciba zadovoljava ove dimenzije zadate debljina samih profila mozda nije ni toliko bitna jer npr. ja sam radija posto mi je deblji profilic ,skratija bi zicu za toliko tako da bi na kraju dobija zadatu visinu duzinu i dubinu cibe ,ako ste me razumili Very Happy
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 29 ruj - 21:47

kreso je napisao/la:Da Faganele vidija san ode su dimenzije velicine tj duzina sirina i visina same cibe ali ne vidin da je igdi data dimenzija samih stapica koja cini konstrukciju cibe ,po svemu tome mi se cini da ako ciba zadovoljava ove dimenzije zadate debljina samih profila mozda nije ni toliko bitna jer npr. ja sam radija posto mi je deblji profilic ,skratija bi zicu za toliko tako da bi na kraju dobija zadatu visinu duzinu i dubinu cibe ,ako ste me razumili Very Happy

pozdrav Kreso

Na Svjetskom prvenstvu u Italiji NITI JEDAN kavez za malino kanarince nije bio u standardu.

Standard :
    duzina -21cm
    visina -20cm
    sirina -15 cm

Talijanski su nizi (mislim da su 18cm ).Pojedine ornitoloske zemlje mogu radit sta god zele ,mjenjati standard u hodu ,ne postivati ga .......A DRUGE ZEMLJE NE MOGU NITI UCESTVOVATI NA TAKVIM NATJECANJIMA . No
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sri 29 ruj - 21:53

da tuga ,eto sad san se sitija vi ste nosili malinoe na izlozbu u Reggio prosle godine i da li vam je ko mirija te kaveze ili pita sta ,moja ciba odgovara tim mjerama jedino deblji su profili
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 sri 29 ruj - 21:58

Pozdrav!
    Samo kada bi u mom kavezu bila ptica koja grmi sa vodenom turama tako da sudiji idu sline na usta od jada što takvu pticu nema nebi on postavljao pitanje je li letvica 8 ili 10 milimetara i je li kavez u standardu sa malo većom ili manjom mjerom.neka ptice pjevju i budu vesele i zdrave a nose li suci metar sa dobom na takmičenje treba pitat sudije. bounce
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sri 29 ruj - 22:04

Damire i ja san tako mislija a vidis sta nam Aco kaze da to nije uopce posal sudaca nego organizatora ja jucer bija na sastanku posto slijedeci viken odrzavamo izlozbu pa smo odredjivali poslove kad ko ce doc za postavljanje kaveza i zamisli prican s predsjednikom on nema pojma jer u povjesti drustva nikad nisu izlagali malinoe No ,tako da mi nista nije zna rec
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 29 ruj - 22:05

damir64 je napisao/la: Pozdrav!
    Samo kada bi u mom kavezu bila ptica koja grmi sa vodenom turama tako da sudiji idu sline na usta od jada što takvu pticu nema nebi on postavljao pitanje je li letvica 8 ili 10 milimetara i je li kavez u standardu sa malo većom ili manjom mjerom.neka ptice pjevju i budu vesele i zdrave a nose li suci metar sa dobom na takmičenje treba pitat sudije. bounce

Nema to veze sa sucima

Sudac pticu diskvalificira ISKLJUCIVO ako otpjeva turu TJAP

Sve ostalo je stvar organizatora .

Osobno ,kad ocjenjivam ptice ,uopce me ti sitni detalji ne interesiraju .Ako je neka ptica ili kavez na neki nacin oznacena (markirni prsten ,nedostatak repa ,defektna noga ,dodatne hranilice u kavezu ,razliciti kavezi unutar kolekcije ....) pozovem i obavjestim organizatora .

AKO JE ORGANIZATOR PRIHVATIO NOVAC OD UZGAIVACA KOJI JE DONIO PTICE (kaveze ) U TAKVOM STANJU ONDA NEK RIJESI PROBLEM .
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 sri 29 ruj - 22:44

Eto stvar je riješena samo treba imat ptica za takmičenje i takmičiti se pa da se vidi ko je šta napravio tijekom sezone. Sad
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sri 29 ruj - 23:01

Damire znas kako se dodje do toga nov san u malinoima i po meni par stvari je tu bitno prije svega nema nista od dvi tri zenke i 5 -10 mladih na sezonu ,trebamo prije svega izlec kvantitet tica svakako doc do kvalitetnih muzjaka s kojima cemo parit ,i onda kad se muzjaci odvoje u ovo doba kad se pocinje sa skolom pjeva imat kvalitetne ucitelje i najbitnije ono sta mi pocetnici trebamo sta brze upit od nasih starijih uzgajivaca uvidit na vrime mlade koje skrenu sputa i na vrime odvojit ,tada se mozemo nadat necemu sve ovo Damire PADA U VODU ako ne izlezes dovoljan broj tica da moze napravit selekciju ,ima san problem sa zenkama prosle godine ove toplo se nadan ne bi smilo tu bit problema Very Happy
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN čet 30 ruj - 18:06

kreso je napisao/la:Damire znas kako se dodje do toga nov san u malinoima i po meni par stvari je tu bitno prije svega nema nista od dvi tri zenke i 5 -10 mladih na sezonu ,trebamo prije svega izlec kvantitet tica svakako doc do kvalitetnih muzjaka s kojima cemo parit ,i onda kad se muzjaci odvoje u ovo doba kad se pocinje sa skolom pjeva imat kvalitetne ucitelje i najbitnije ono sta mi pocetnici trebamo sta brze upit od nasih starijih uzgajivaca uvidit na vrime mlade koje skrenu sputa i na vrime odvojit ,tada se mozemo nadat necemu sve ovo Damire PADA U VODU ako ne izlezes dovoljan broj tica da moze napravit selekciju ,ima san problem sa zenkama prosle godine ove toplo se nadan ne bi smilo tu bit problema Very Happy

Tako je Krešo!

damir64
    damir64

Postaj by damir64 čet 30 ruj - 21:06

Pozdrav Krešo!
    Slažem se sa tobom u svemu sve je to točno šta si naveo. Treba imati strpljenja sa ovim pticama. Teško je doći do dobrih ptica kad si u tome početnik to i sam iskusujem na svojoj koži. Vjerojatno je to križni put kojim treba proći. Puno je toga što se treba naučiti i nikad dosta znanja.Ja krećem sve iz početka jer je prošla sezona bila za mene jako loša.Treba nabaviti novi materijal za raditi pa se nadam da će se poklopiti bar nešto što sam isplanirao.
    Eto volio bih čuti od starijih po stažu držanja ptica kojim sistemom su oni usvajali ture kod malinoa. Znam da je sluh jedan od najbitnijih stvari bez tog minimuma ne ide, no ima li još kakvih metoda učenja razlikovanja pojedinih tura. Embarassed
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola čet 30 ruj - 22:14

damir64 je napisao/la: Pozdrav Krešo!
    Slažem se sa tobom u svemu sve je to točno šta si naveo. Treba imati strpljenja sa ovim pticama. Teško je doći do dobrih ptica kad si u tome početnik to i sam iskusujem na svojoj koži. Vjerojatno je to križni put kojim treba proći. Puno je toga što se treba naučiti i nikad dosta znanja.Ja krećem sve iz početka jer je prošla sezona bila za mene jako loša.Treba nabaviti novi materijal za raditi pa se nadam da će se poklopiti bar nešto što sam isplanirao.
    Eto volio bih čuti od starijih po stažu držanja ptica kojim sistemom su oni usvajali ture kod malinoa. Znam da je sluh jedan od najbitnijih stvari bez tog minimuma ne ide, no ima li još kakvih metoda učenja razlikovanja pojedinih tura. Embarassed
    Najbolje za ucenje tura je naravno slusanje kvalitetnih ptica uz komentar strucnjaka(suca),a to je moguce jedino na takmicenjima ili ako odes u posjet nekom sucu i on bude voljan da ga malo masiras(maltretiras)...
    Za pocetak probaj slusat na ovom linku,mislim da je dobar za pocetak,uz komentar iskusnijih odgajivaca i sudaca forumasa.
    Mada nije idealno,dobro je sto ispod stoji ime ture,mozda sa malo gresaka.https://www.youtube.com/watch?v=7HG-SZIDHbc
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola čet 30 ruj - 22:17

kreso
    kreso

Postaj by kreso čet 30 ruj - 22:29

Damire bas je to sta ti je Bitola navea ,bilo bi idealno kad bi u periodu preslusavanja tica moga bit kod nekog uzgajivaca iskusnog jos ako je i sudac jos bolje pa da turu po turu obrazlozite zajedno kako pozitivne tako i negativne,ja na nesricu zasad neman tu mogucnost pa se trudin na druge nacine al ove godine u Reggio Emiliji i San dona si piave di je specijalka malinoa svakako cu ispilat nekog uzgajivaca i sudca!!!! Very Happy
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 30 ruj - 23:29

Sezona pravog slušanja još nije ni počela.Cijela jesen i dio zime je pred nama.Tek dolazi naše vrijeme.
    Tko je ozbiljno zainteresiran za ove ptice neka mi se slobodno obrati.Rado ću pomoći.A i Malinois isto tako.Od nikog ništa ne krijemo.LJUBITELJIMA SU NAŠA VRATA UVIJEK OTVORENA.Jedino ako su Vam Split i Klek predaleko.U tom slučaju pođite kod nekog drugog iskusnog uzgajivača i takmičara.Jer slušajući uživo uz komentar jedini je pravi način za savladati gradivo.
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 čet 30 ruj - 23:40

Split i Klek , parava pticarska baza nema sta, i za bojase i za malinoe, svaka cast i samo napred, zato ste i najbolji, zato sto nista ne krijete i svakome u stratu hocete da pomognete......

Pozdrav
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 30 ruj - 23:52

Pozdrav Nenade!

I dođi nam opet!

dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 pet 1 lis - 0:00

Xaxaxxa, svakog gosta tri dana dosta...........
    Split je na mene ostavio prelep i jak utisak, naravno docicu opet, uskoro sam opet tu na vasoj izlozbi...........

Ppozdrav iz Nisa
    faganel
    faganel

Postaj by faganel ned 3 lis - 19:26

http://www.malinois.gr/voiceengl.htm,
    Prvi puta se susrečem sa Vuteom i Šokelom
    dejanzec1

Broj postova : 199
    Registration date : 24.02.2010

Postaj by dejanzec1 ned 3 lis - 20:18

faganel je napisao/la:http://www.malinois.gr/voiceengl.htm,
    Prvi puta se susrečem sa Vuteom i Šokelom
    Gospodine Faganel nemoze se otvoriti da cujem i ja kako to zvuci i ja nisam nikad cuo pa bi voleo cuti taj Vuten i Sokel.POZDRAV
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 3 lis - 22:19

Šokel sam čuo jednom.Bilo je to unazad nekoliko godina u Beču.Ptica je bila od Raše Tomića.
    A vuten je imao Malinois.Upisao mu belgijanac i čini mi se talijan.Dva puta.Ja to nebi prepoznao,ali kad mi je skrenuo pažnju sada možda i bih.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 5:05.