+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters
malino kanarinci
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°801
Re: malino kanarinci
aha ok Malino moran svakako vidit postoje li uopce tolerancije takvog oblika kod tih ciba,
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°802
www.westernwaterslager.com/ Pozdrav Krešo.
Evo pogledaj na ovoj stranici ima jako zgodan prikaz izrade kaveza sa mjerama čak u autokedu. Nisam znao kako prenesti crtež pa se nadam da će ti ovo pomoći.Ako misliš na debljinu letvica koju si stavio mislim da to nije bitno bitno je da si u gabaritima koji predviđa standard. Nadam se da sam u pravu ili možda ne.
Evo pogledaj na ovoj stranici ima jako zgodan prikaz izrade kaveza sa mjerama čak u autokedu. Nisam znao kako prenesti crtež pa se nadam da će ti ovo pomoći.Ako misliš na debljinu letvica koju si stavio mislim da to nije bitno bitno je da si u gabaritima koji predviđa standard. Nadam se da sam u pravu ili možda ne.
faganel- Broj postova : 177
Registration date : 06.06.2009
- Post n°803
Krešo pozdrav,
na stranici UOF klikni na klasifikacije 2009-2013.Tu imaš sve potrebne dimenzije
na stranici UOF klikni na klasifikacije 2009-2013.Tu imaš sve potrebne dimenzije
- Post n°804
koja je to stranica Faganel meni izlaze neki univerziteti na googlu kad utipkan UOF
- Post n°805
SORRY DAMIRE,
UOF COM FRANCE
UOF COM FRANCE
- Post n°806
Da Faganele vidija san ode su dimenzije velicine tj duzina sirina i visina same cibe ali ne vidin da je igdi data dimenzija samih stapica koja cini konstrukciju cibe ,po svemu tome mi se cini da ako ciba zadovoljava ove dimenzije zadate debljina samih profila mozda nije ni toliko bitna jer npr. ja sam radija posto mi je deblji profilic ,skratija bi zicu za toliko tako da bi na kraju dobija zadatu visinu duzinu i dubinu cibe ,ako ste me razumili
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°807
kreso je napisao/la:Da Faganele vidija san ode su dimenzije velicine tj duzina sirina i visina same cibe ali ne vidin da je igdi data dimenzija samih stapica koja cini konstrukciju cibe ,po svemu tome mi se cini da ako ciba zadovoljava ove dimenzije zadate debljina samih profila mozda nije ni toliko bitna jer npr. ja sam radija posto mi je deblji profilic ,skratija bi zicu za toliko tako da bi na kraju dobija zadatu visinu duzinu i dubinu cibe ,ako ste me razumili
pozdrav Kreso
Na Svjetskom prvenstvu u Italiji NITI JEDAN kavez za malino kanarince nije bio u standardu.
Standard :
duzina -21cm
visina -20cm
sirina -15 cm
Talijanski su nizi (mislim da su 18cm ).Pojedine ornitoloske zemlje mogu radit sta god zele ,mjenjati standard u hodu ,ne postivati ga .......A DRUGE ZEMLJE NE MOGU NITI UCESTVOVATI NA TAKVIM NATJECANJIMA .
- Post n°808
da tuga ,eto sad san se sitija vi ste nosili malinoe na izlozbu u Reggio prosle godine i da li vam je ko mirija te kaveze ili pita sta ,moja ciba odgovara tim mjerama jedino deblji su profili
- Post n°809
Pozdrav!
Samo kada bi u mom kavezu bila ptica koja grmi sa vodenom turama tako da sudiji idu sline na usta od jada što takvu pticu nema nebi on postavljao pitanje je li letvica 8 ili 10 milimetara i je li kavez u standardu sa malo većom ili manjom mjerom.neka ptice pjevju i budu vesele i zdrave a nose li suci metar sa dobom na takmičenje treba pitat sudije.
Samo kada bi u mom kavezu bila ptica koja grmi sa vodenom turama tako da sudiji idu sline na usta od jada što takvu pticu nema nebi on postavljao pitanje je li letvica 8 ili 10 milimetara i je li kavez u standardu sa malo većom ili manjom mjerom.neka ptice pjevju i budu vesele i zdrave a nose li suci metar sa dobom na takmičenje treba pitat sudije.
- Post n°810
Damire i ja san tako mislija a vidis sta nam Aco kaze da to nije uopce posal sudaca nego organizatora ja jucer bija na sastanku posto slijedeci viken odrzavamo izlozbu pa smo odredjivali poslove kad ko ce doc za postavljanje kaveza i zamisli prican s predsjednikom on nema pojma jer u povjesti drustva nikad nisu izlagali malinoe ,tako da mi nista nije zna rec
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°811
damir64 je napisao/la: Pozdrav!
Nema to veze sa sucima
Sudac pticu diskvalificira ISKLJUCIVO ako otpjeva turu TJAP
Sve ostalo je stvar organizatora .
Osobno ,kad ocjenjivam ptice ,uopce me ti sitni detalji ne interesiraju .Ako je neka ptica ili kavez na neki nacin oznacena (markirni prsten ,nedostatak repa ,defektna noga ,dodatne hranilice u kavezu ,razliciti kavezi unutar kolekcije ....) pozovem i obavjestim organizatora .
AKO JE ORGANIZATOR PRIHVATIO NOVAC OD UZGAIVACA KOJI JE DONIO PTICE (kaveze ) U TAKVOM STANJU ONDA NEK RIJESI PROBLEM .
- Post n°812
Eto stvar je riješena samo treba imat ptica za takmičenje i takmičiti se pa da se vidi ko je šta napravio tijekom sezone.
- Post n°813
Damire znas kako se dodje do toga nov san u malinoima i po meni par stvari je tu bitno prije svega nema nista od dvi tri zenke i 5 -10 mladih na sezonu ,trebamo prije svega izlec kvantitet tica svakako doc do kvalitetnih muzjaka s kojima cemo parit ,i onda kad se muzjaci odvoje u ovo doba kad se pocinje sa skolom pjeva imat kvalitetne ucitelje i najbitnije ono sta mi pocetnici trebamo sta brze upit od nasih starijih uzgajivaca uvidit na vrime mlade koje skrenu sputa i na vrime odvojit ,tada se mozemo nadat necemu sve ovo Damire PADA U VODU ako ne izlezes dovoljan broj tica da moze napravit selekciju ,ima san problem sa zenkama prosle godine ove toplo se nadan ne bi smilo tu bit problema
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°814
kreso je napisao/la:Damire znas kako se dodje do toga nov san u malinoima i po meni par stvari je tu bitno prije svega nema nista od dvi tri zenke i 5 -10 mladih na sezonu ,trebamo prije svega izlec kvantitet tica svakako doc do kvalitetnih muzjaka s kojima cemo parit ,i onda kad se muzjaci odvoje u ovo doba kad se pocinje sa skolom pjeva imat kvalitetne ucitelje i najbitnije ono sta mi pocetnici trebamo sta brze upit od nasih starijih uzgajivaca uvidit na vrime mlade koje skrenu sputa i na vrime odvojit ,tada se mozemo nadat necemu sve ovo Damire PADA U VODU ako ne izlezes dovoljan broj tica da moze napravit selekciju ,ima san problem sa zenkama prosle godine ove toplo se nadan ne bi smilo tu bit problema
Tako je Krešo!
- Post n°815
Pozdrav Krešo!
Slažem se sa tobom u svemu sve je to točno šta si naveo. Treba imati strpljenja sa ovim pticama. Teško je doći do dobrih ptica kad si u tome početnik to i sam iskusujem na svojoj koži. Vjerojatno je to križni put kojim treba proći. Puno je toga što se treba naučiti i nikad dosta znanja.Ja krećem sve iz početka jer je prošla sezona bila za mene jako loša.Treba nabaviti novi materijal za raditi pa se nadam da će se poklopiti bar nešto što sam isplanirao.
Eto volio bih čuti od starijih po stažu držanja ptica kojim sistemom su oni usvajali ture kod malinoa. Znam da je sluh jedan od najbitnijih stvari bez tog minimuma ne ide, no ima li još kakvih metoda učenja razlikovanja pojedinih tura.
Slažem se sa tobom u svemu sve je to točno šta si naveo. Treba imati strpljenja sa ovim pticama. Teško je doći do dobrih ptica kad si u tome početnik to i sam iskusujem na svojoj koži. Vjerojatno je to križni put kojim treba proći. Puno je toga što se treba naučiti i nikad dosta znanja.Ja krećem sve iz početka jer je prošla sezona bila za mene jako loša.Treba nabaviti novi materijal za raditi pa se nadam da će se poklopiti bar nešto što sam isplanirao.
Eto volio bih čuti od starijih po stažu držanja ptica kojim sistemom su oni usvajali ture kod malinoa. Znam da je sluh jedan od najbitnijih stvari bez tog minimuma ne ide, no ima li još kakvih metoda učenja razlikovanja pojedinih tura.
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°816
Najbolje za ucenje tura je naravno slusanje kvalitetnih ptica uz komentar strucnjaka(suca),a to je moguce jedino na takmicenjima ili ako odes u posjet nekom sucu i on bude voljan da ga malo masiras(maltretiras)...damir64 je napisao/la: Pozdrav Krešo!
Za pocetak probaj slusat na ovom linku,mislim da je dobar za pocetak,uz komentar iskusnijih odgajivaca i sudaca forumasa.
Mada nije idealno,dobro je sto ispod stoji ime ture,mozda sa malo gresaka.https://www.youtube.com/watch?v=7HG-SZIDHbc
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°817
- Post n°818
Damire bas je to sta ti je Bitola navea ,bilo bi idealno kad bi u periodu preslusavanja tica moga bit kod nekog uzgajivaca iskusnog jos ako je i sudac jos bolje pa da turu po turu obrazlozite zajedno kako pozitivne tako i negativne,ja na nesricu zasad neman tu mogucnost pa se trudin na druge nacine al ove godine u Reggio Emiliji i San dona si piave di je specijalka malinoa svakako cu ispilat nekog uzgajivaca i sudca!!!!
- Post n°819
Sezona pravog slušanja još nije ni počela.Cijela jesen i dio zime je pred nama.Tek dolazi naše vrijeme.
Tko je ozbiljno zainteresiran za ove ptice neka mi se slobodno obrati.Rado ću pomoći.A i Malinois isto tako.Od nikog ništa ne krijemo.LJUBITELJIMA SU NAŠA VRATA UVIJEK OTVORENA.Jedino ako su Vam Split i Klek predaleko.U tom slučaju pođite kod nekog drugog iskusnog uzgajivača i takmičara.Jer slušajući uživo uz komentar jedini je pravi način za savladati gradivo.
Tko je ozbiljno zainteresiran za ove ptice neka mi se slobodno obrati.Rado ću pomoći.A i Malinois isto tako.Od nikog ništa ne krijemo.LJUBITELJIMA SU NAŠA VRATA UVIJEK OTVORENA.Jedino ako su Vam Split i Klek predaleko.U tom slučaju pođite kod nekog drugog iskusnog uzgajivača i takmičara.Jer slušajući uživo uz komentar jedini je pravi način za savladati gradivo.
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°820
- Post n°821
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°822
- Post n°823
http://www.malinois.gr/voiceengl.htm,
Prvi puta se susrečem sa Vuteom i Šokelom
dejanzec1- Broj postova : 199
Registration date : 24.02.2010
- Post n°824
Gospodine Faganel nemoze se otvoriti da cujem i ja kako to zvuci i ja nisam nikad cuo pa bi voleo cuti taj Vuten i Sokel.POZDRAVfaganel je napisao/la:http://www.malinois.gr/voiceengl.htm,
- Post n°825
Šokel sam čuo jednom.Bilo je to unazad nekoliko godina u Beču.Ptica je bila od Raše Tomića.
A vuten je imao Malinois.Upisao mu belgijanac i čini mi se talijan.Dva puta.Ja to nebi prepoznao,ali kad mi je skrenuo pažnju sada možda i bih.
A vuten je imao Malinois.Upisao mu belgijanac i čini mi se talijan.Dva puta.Ja to nebi prepoznao,ali kad mi je skrenuo pažnju sada možda i bih.