by MARIN čet 23 ruj - 11:09
waterslager bitola je napisao/la: Bravo Fredi.Odlicni odgovori.Dozvolicu sebi da te malo dopunim.Dakle IZ OSOBNOG ISKUSTVA:
Mlade ptice koje su oformile pjesmu,ali su nekompletne ili plitke u turama,najbolje je maknuti u drugu prostoriju,jer i kad bi slusali ucitelje jos godinu dana ne bi se popravili.
Time dobijamo vise vremena za trening kompletnih i dubokih ptica,cuvamo ih od loseg uticaja slabijih ptica ...
Ponavljam, ovo govorim iz osobnog iskustva.
Da Erole, dobro si to naglasio.
Ptice kojima fali neka tura ili imaju nešto što nam se ne sviđa najbolje je ukloniti.One se neće popraviti jedino nam mogu pokvariti neku od ovih dobrih.Ako ptici fali tura automatski nije konkurentna na natjecanju.Rad sa njom je gubljenje vremena.Odstranivši ove manjkave imamo više vremena posvetiti onim perspektivnim.
U ovom periodu dok mi nisu ptice u potpunosti otvorile pjesmu,dok ih nisam još zamračio i započeo sa treningom ,uglavnom slušam nebi li otkrio ima li neka koja daje nešto negativno ili nepoželjno.Takve odmah uklanjam.Tako sam postupao i dok su još bile u volijeri.
Kasnije kad ih zamračim i započnem sa treninzima slijedi slijedeća faza selekcije.Prilikom svakog iznošenja pišem što sam čuo.I to one 4 glavne ture.Klok,bol,rol i stalton.Nakon nekoliko iznošenja znam kojoj eventualno nešto fali.Te odvajam od ovih kompletnih i ne treniram više.Držim ih i dalje pokrivene ,otvaram jednom dnevno po pola sata ,ali ih ne treniram ni iznosim.Treninge nastavljam samo sa kompletnima.