Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters

malino kanarinci

malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

malino kanarinci Empty malino kanarinci

Postaj by malinois uto 23 vel - 23:30

faganel:

U 10 zadnjh godina imam solidnu evidenciju svih ptica i ne mogu uprijeti prstom ni u jednu ženku i da kažem, da rađa šampione

Kod mene je situacija drugacija .Imam odredeni broj zenki koje daju odlicne mlade muzjake a i u daljnjem uzgoji zenkice.I to u velikom postotku.To su zenke koje su parene sa vise muzjaka i uvjek su davale i daju odlicno.Meni su od neprocjenjive vrijednosti i sve su incestni primjerci.

Prije nekoliko godine poklonio sam nedeljkuvg jednu od takvih zenki (nazvali su je Severina Very Happy ) i ta zenka je dala 3 mlada u gnjezdu ,3 muzjaka .Na ocjenjivanju su svi imali preko 120 bodova ,jedan 132 boda. To znaci da se uklopila i u drugo jato.

Tesko je napravit takvu zenku a treba imati vise iskustva i dosta znanja genetike .
    malinois
    malinois

malino kanarinci Empty Re: malino kanarinci

Postaj by malinois uto 23 vel - 23:33

faganel je napisao/la:Moja zadnja iskustva (meni moja) su drukčija.
    Bez dobrih učitelja nema dobrog malinoa bez obzira na "genetski" materijal.

Kad sam rekao da muzjake treba odvojiti i ostavit bez ucitelja mislio sam iskljucivo to uraditi kao provjeru genetskog stanja ptica .

NARAVNO da bez dobrih ucitelja nema dobrog malinoa
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso sri 24 vel - 0:03

korkut je napisao/la:
    malinois je napisao/la:faganel pozdrav
    Veliki broj ucenika moze bit mac sa 2 ostrice .Ako ih je previse onda od silne "graje" i ne cuju ucitelja-e.
    Evo moje iskustvo:
    Prosle godine sam skolovao mlade muzjake na 2 razlicita mjesta .Pokusao sam (uspjesno) rijesiti se nekih ispjevavanja .
    U jednu volijeru sam stavio 50 mladih muzjaka sa 6 ucitelja a u drugu 48 mladih muzjaka sa 2 ucitelja.
    U obe volijere sam dobio odlicnih i manje dobrih ptica ali sta je tu zanimljivo.U volijeri sa 2 ucitelja koji su skoro pa identicni dobio sam dosta bolje rezultate i ujednacene ptice .U volijeri sa 6 ucitelja (svi su odlicni) dobio sam dosta ptica sa konfuzijom u pjevu.Ti mladi jednostavno su bombardirani sa pjesmom 6 muzjaka i nisu bas uspjeli usmjerit se .Nisu u pjevu predvidivi .Njihov pravac i raspored tura svaki put je razlicit.
    Vodim i ja evidenciju godinama .Sve pisem study
    Evo nisam bio ljen pogledat

Volijera sa 6 ucitelja ,50 mladih muzjaka

41 imao sve ture od toga desetak dosta dobrih a SAMO 2 po mom ukusu ,bez mane.
    4 muzjaka nisu imali stalton od toga 2 ni klok
    3nemaju bolende
    2 teski skart

Volijera sa 2 ucitelja,48 mladih muzjaka

32 imali sve ture od toga desetak dosta dobrih ,po mom ukusu 6 komada
    ostatak ptica nije imao po neku turu.

Kad se nesto pokusa u pjesmi korigirati onda dobijemo vise ptica kakvih zelimo ali bude i veci broj nezadovoljavajucih.

ja mislim da je MALINOIS malo vise skroman ,proveo sam nekoliko dana kod njega i mislim da je imao vise od 20 dobrih ptica ,al stvarno dobrih koji su bili po meni i mom prijatelju erolu nesto sto dosad u zivotu nisam cuo u zivo i steta je za takve ptice sto nisu bili na takmicenju ,pa molim gospodina MALINOISA da ove godine manje sudi a vise takmici ptice zato sto treba svako da cuje te bolendase njegove koje dosad stvarno nikad nisam cuo u svojoj 8 godisnoj karieri sa malino kanarince.
    Nadoveza bi se Korkute na ovo sta si napisa ne samo da ima dobre muzjake nego ima vrhunske zenke koje vrhunski odradjuju svoj posal od izrade gnjezda ,lezenja i svega takve mame bi svaki momcic pozelija ,vidi se da nas Malino itekako vodi brigu i o zenkama sta se selekcije tice zato svaka cast doktore!!!
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 24 vel - 11:52

Pogledajte stanje ptica u ovoj volijeri.Mladi muzjaci ,jos nisu niti povadeni u kaveze a vec previse zestoki.Od ovakvih ptica na takmicenjima nema nista .Potpuno neznanje ili neiskustvo u ishrani i drzanju mladih ptica za vrijeme skolovanja .
    Ovakvom uzgaivacu (uz duzno postovanje ) mogu se dati najbolje ptice Svijeta i on nece napraviti bas nista .
    Ovakvim intezitetom i jacinom pjeva mladi nemogu ni cuti ucitelja a uz sve to su vec skloni visokim turama .
    Bitke izmedu njih i zvuci ci ci ci cip cip lako mogu prerasti u čivkanje (tjip ) .

Ucitelje je dobro pustiti u volijeru bar mjesec dana ranije da zavrse borbe i obracune za svoje mjesto unutar iste.

dejanzec1

Broj postova : 199
    Registration date : 24.02.2010

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 12:30

pozdrav svim forumasima od Dejan Zec iz Makedonije - Kumanovo
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 24 vel - 12:35

dejanzec1 je napisao/la:pozdrav svim forumasima od Dejan Zec iz Makedonije - Kumanovo

pozdrav Zec .Drago mi je da se drustvo prosiriva .Dobro dosao na forum .
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 12:55

hvala Aco
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

malino kanarinci Empty Pozdrav od Stip

Postaj by Vasko-MK sri 24 vel - 13:03

Pozdrav i od mene Dejan. Jas sum od Stip i pred 4-5 meseci pocnav so odgleduvanje malino, pred toa odgleduvav bakarci. Uste sobiram iskustvo, no ovde na forumot nauciv dosta. Navistina ima kvalitetni odgleduvaci koi ne se sebicni da dadat sovet.

Pozdrav od Stip
    budisic
    budisic

Broj postova : 254
    Registration date : 18.05.2009

Postaj by budisic sri 24 vel - 14:53

dejanzec1 je napisao/la:pozdrav svim forumasima od Dejan Zec iz Makedonije - Kumanovo

Gde si Dejane druze,veliki pozdrav iz Sapca od Milosa i Vojkana
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 17:10

Pozdrav i do vas
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 17:13

Pozdrav Vasko i do tebe i ubavo sto si pocnal da cuvas malino pa sega so sreca
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 17:15

Milose kako si i kao je ,moj prijatelj Vojkan sta ima kako ptice jeli pocelo parenje
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola sri 24 vel - 17:18

Pozdrav Zajko!
    pippo
    pippo

Broj postova : 362
    Registration date : 01.09.2009

Postaj by pippo sri 24 vel - 18:32

dobrodosli zec. cat cat cat lol!
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sri 24 vel - 18:37

pippo je napisao/la:dobrodosli zec. cat cat cat lol!

pippo nije za tebe zec,ti si čovjek od mačaka.
    budisic
    budisic

Broj postova : 254
    Registration date : 18.05.2009

Postaj by budisic sri 24 vel - 18:49

dejanzec1 je napisao/la:Milose kako si i kao je ,moj prijatelj Vojkan sta ima kako ptice jeli pocelo parenje

dobro je brate poceo sam pomalo da radim a krenuo sam i sa parenjem,malo mi slabije ide ali ja mislim da cu izgurati oko 150 mladih,Vojkan je dobro slabo petlja oko ptica stalno kocka pa nestize oko njih da se zanima,postoji mogucnost da ce ici za Spaniju poslom pa bi mozda svrato i do nekih odgajivaca.....Jesi li ti dobro brate ,kako kod tebe parenje..
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 24 vel - 18:51

pozdrav ekipi se foruma

Evo danas smo presli 1000 post .A stranica je pogledana 23380 puta do sad .Ovo je za sada rekord foruma .

Drustvo se povecava pa ocekuju se i daljnje diskusije .Ljepo je na jednom mjestu vidjeti toliko ljudi koje veze isti hobi .Nekad se slazemo a nekad ne u komentarima .Sve je to normalno.Vecina od nas se i osobno poznaje a ostale se nadam da cemo upoznati.
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:06

To je lepo kad ima toliko ljudi sto vole ptice a posebno malinoe.Ja sam ovo doznao pre neki dan i zato nisam bio prisutan a sada nadam se da ce me biti vise na forumu i da malo pricamo o nasem hobiju
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:16

Milose poceo sam da parim imam 11 zenke u parenju pa videcu ovo mi je do sada prvi put da parim tako rano.Svi zenke lezu na jajima pa videcemo ali trebalo bi da bude mladih.Parim sa 5muzjaka od koji 3 su od mog prijatelja Furlana a 4 muskarac je od Kobal Stefan Slovenac koga ne poznaem ali super ptica i od mog prijatelja Zeljko Aleksic 1 muskarac.Svi muskarci su dobri a nadam se i zenkice pa videcemo u jesen sta smo uradili
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:19

Vlado kako kod tebe parenje dali ima nesto od mladih
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:25

Veliki pozdrav do Furlana i ako i on cita ovo na forumu nek se javi da znamo da i njega ima a isto tako i Aleksic nek se javi da malo udjemo u diskusije i pricamo
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 24 vel - 20:28

Zec ,sta je sa klubom u Kumanovu? Ocete li ga opet aktivirati? Bilo je dosta uzgaivaca i dobrih takmicenja .
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:32

Procitao sam skoro sve sto pise na forumu i netreba toliko napeto polako sve ce da bude samo nije u malinoe kao u matematici da su 1+1=2 ali za pocetak treba da se uzme kvalitet i da se pocne da se ne gubi vreme a da odberes kvalitet treba za zenke da imas prijatelje da ti da super krvi a muskarce je malo lakse ima ocenska lista ili slusas pa odberes.Ali znam jedno da je ovo caroban krug
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:41

Aco nema od toga nista sve je bilo super ali ja sam se odalecijo od toga poceo sam da se ne takmicim,klub se raspao i tako nema kod nas niko ne cuva malinoe ustvari cuvaju ali ih nema nigde.Znas ti pricali smo mi ja sam hteo da obedinim sve malinoe zajedno iz cele Macedonije i sam uspeo u tome koliko sam mogao pa takmicenja,proslave,nagrade sve je bilo ali nije trajalo mnogo.Posle sam pario za moju dusu pa sam pre par meseca prodao sve ptice Acu iz Struge pa nisam mogao bez ptice pa sam onda opet kupio od Furlana pa videcemo ali opet cu da parim ali se netamicim nisam uzeo ni alkice imam od starih i tako
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 sri 24 vel - 20:51

I sam si vidio dole u Strugi kakve ptice se cuvaju da nije Aco iz struge i neko drugi nema da bude ni Drzavnog i znas i sam da nije bilo par godina ali to je to sve im smeta smeta im sudija smeta ovo ono namesteno iznosenje ptica pa fali svetlo,mnogo su ptice u mraku pa nisu im dali vode za pice pa previse hrane i tako dalje znaa i sam najbolje je ovako cuvan za moju dusu ali hocu da cuvam samo dobre ptice ali ih je tesko i kupiti,nabaviti a najteze ja sam napraviti

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 1:53.