Bravo eto to mi se svidja kad pocne druzenje dosta je prepucavanje kao sto kaze Misic da za ocenjivanje ptice su kompententni sudije a mi mozemo samo davati komentare ali da nikoga ne povredimo ili isprovocirati I NIJE TO KRAJNJE STO OTPEVA PTICA NA TAKMICENJU mozda na drugom takmicenju otpeva bolje kuci peva najbolje i tako to ide.Bas bi bilo lepo da se svi skupimo u Sabac pa da se druzimo smenimo iskustva i ko je bolji nek pobedi na takmicenju a u Sabcu bice sudija CARLETO DRI super sudija bice ALEKSANDAR ARSIC sudija Sv.Prvak bice sudija ZELJKO ALEKSIC isto bice i ZELJKO FURLAN Sv.Prvak znaci puno zvucnih imena i to nije sala da se doce i da se takmicis ili druziti se.Aco stvarno nevidim zasto da se ne takmicis van konkurencije donosi ptice i Furlan.Bice stvarno lepo doci u Sabcu
+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters
malino kanarinci
dejanzec1- Broj postova : 199
Registration date : 24.02.2010
- Post n°976
Re: malino kanarinci
- Post n°977
Izvinite zaboravio sam NEDALJKA kao sudiju i kao dobrog odgajivaca koi ce biti isto u Sabcu
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°978
Nema ovde nekog prepucavanja,svi mi se vise-manje znamo i to drugima nekad izgleda drugacije.Sudijina je zadnja i tu je kraj ma koliko se mi bunili protiv njih,nemozemo nista promeniti,uostalom oni su polagali ispit i prosli sto znaci da su kompetentni za to ocenjivanje.Ali sam primetio zadnjih godina razlicito davanje ocena raznih sudija,sto vidimo da te sudije imaju razlicito misljenje o pojedinim turama kod malino-a,tj razlicite kriterijume.Prvenstveno mislim na kriterijum sudije Zeljka Aleksica,nadam se da se nece naljutiti jer iznosim neko moje misljenje koje sam primetio kod predhodnih takmicenja.Zeljko u svom jatu zadnjih godina prvenstveno ima kod ptica izrazenu vodu,pa predpostavljam da zbog toga i potencira na kloku,bolu i rolu,mislim na strogocu prilikom ocenjivanja.Sto znaci da je pri tim turama veoma strog,ostale mislim da ga i ne podsticu toliko.Takvim ocenjivanjem unazadjuje se pev malino-a u Srbiji ma kakav on bio nekad dobar-nekad los.Imali smo cist primer proslogodisnjeg takmicenja u Grckoj gde je vecina nas videla ptice koje je ocenjivao belgijanac,smeh do suza i blagi uzas,a te ptice su dobijale cak i po 132,135 bod-a.Pa vidimo da se ti isti belgijanci takmice vecinom samo u Belgiji a opet imaju te vrhunske ocene,a voleo bih vas ,koji ste kupovali vecu kolicinu ptica kod njih,da pitam koliko od tih ptica je vredelo toliko bodova i da li ste dobili nesto od njih.Nemojte pomisliti da podcenjujem nekog jer ima i kod njih vrhunskih odgajivaca.Hocu da kazem da svako gura i podize svoje ptice pa makar one i ne vredele toliko,a kod nas se desava obrnuto zahvaljujuci pojedincima.A mogu vam reci da i kod nas ima dosta vrhunskih ptica koje se mogu cuti.Ja znam da je ocenjivanje ptica trenutna faza njenog peva i zbog toga to i ne primam licno ksebi,ali me boli to sto losu sliku o nasim pticama saljemo drugima.
Primetio sam jos nesto sto cu Zeljka pitati bas preko foruma zato sto to interesuje i druge:Zasto uvek posle svakog takmicenja,zadnjeg dana,kada se slusaju ptice nisi uz nas,da nam objasnis i pojasnis ono sto neznamo ili mislimo da znamo?
Nadam se da cu dobiti odgovor od naseg sudije,jer mislim da bih trebao biti tu na slusanju kao sto to rade ostale sudije.
Pozzz svima
Primetio sam jos nesto sto cu Zeljka pitati bas preko foruma zato sto to interesuje i druge:Zasto uvek posle svakog takmicenja,zadnjeg dana,kada se slusaju ptice nisi uz nas,da nam objasnis i pojasnis ono sto neznamo ili mislimo da znamo?
Nadam se da cu dobiti odgovor od naseg sudije,jer mislim da bih trebao biti tu na slusanju kao sto to rade ostale sudije.
Pozzz svima
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°979
Razgovarao sam danas sa Tumbasom,kaže da ja to Državni šampionat i mogu se takmičiti ptice sa alkama Srbije,a sve druge van konkurencije.On je inače i delegat na šampionatu.Žao mi je zbog toga,ali takvi su propisi.pozdravmalinois je napisao/la:mišić je napisao/la:Aco u pravu si.Toliko sam saslušao malinoa u životu da me ništa više ne može iznenaditi,ali postavlja se pitanje koliko smo mi kopententni da dajemo ocenu i bilo kojem suđiji(ovom prilikom mislim na odgajivače koji nisu položili za sudije).Zna se da je ocena na takmičenju samo trenutno stanje ili forma ptice,i da je promenjiva.Pozivam te da dođešu Šabac na državni šampionat(09-12.12.2010.)malinois je napisao/la:Za druzenje sam uvjek spreman a to moji prijatelji znaju pa i ti
Dokazivati se ne moram a objasniti imam volju i zelju koliko znam .Nauciti se uvjek moze jer covjek uci dok je ziv
Hvala na pozivu !!!
Mogu li se takmiciti ? Pitam posto je drzavno
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°980
Prekosutra je prijem ptica u Sloveniji ,mjesto Logatec .Godinama se organizira specijalka malino kanarinaca otvorenog tipa i medunarodnog karaktera .Kad se zavrsi ocjenjivanje i proglasi generalni plasman onda se rangiraju Slovenski uzgaivaci i taj poredak je rezultat Drzavnog sampionata Slovenije .
- Post n°981
Pozdravljam sve Sapcane I ZNAM DA CETE DOBRO ORGANIZIRATI TAKMICENJE .
Neka najbolji pobjedi a sudije nek budu u sportskoj garderobi ako bude trebalo bjezati .
Ovo je naravno sala
Neka najbolji pobjedi a sudije nek budu u sportskoj garderobi ako bude trebalo bjezati .
Ovo je naravno sala
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°982
Kad se zavrsi ocjenjivanje i proglasi generalni plasman onda se rangiraju Slovenski uzgaivaci i taj poredak je rezultat Drzavnog sampionata Slovenije .
Vrlo pametan potez koji samo moze unaprediti takmicenje, a uopste ne smeta da se izaberu i najbolji takmicari iz maticne zemlje. Takva otvorena prvenstva daju pobednike sveukupnog takmicenja, ali i drzavne pobednike, a na ovaj nacin organizovana takmicenja poprimaju medjunarodni karakter, dobijaju na tezini, privuku poznate odgajivace, sudije, a ujedno se odrzi i drzavni sampionat.Jednim naporom za organizovanje takmicenja kanarinaca pesme, koja nisu laka, postigne se odjednom visestruki efekat.
Vrlo pametan potez koji samo moze unaprediti takmicenje, a uopste ne smeta da se izaberu i najbolji takmicari iz maticne zemlje. Takva otvorena prvenstva daju pobednike sveukupnog takmicenja, ali i drzavne pobednike, a na ovaj nacin organizovana takmicenja poprimaju medjunarodni karakter, dobijaju na tezini, privuku poznate odgajivace, sudije, a ujedno se odrzi i drzavni sampionat.Jednim naporom za organizovanje takmicenja kanarinaca pesme, koja nisu laka, postigne se odjednom visestruki efekat.
- Post n°983
Znaci moze se doneti ptice van konkurencije i to je pravilnomišić je napisao/la:Razgovarao sam danas sa Tumbasom,kaže da ja to Državni šampionat i mogu se takmičiti ptice sa alkama Srbije,a sve druge van konkurencije.On je inače i delegat na šampionatu.Žao mi je zbog toga,ali takvi su propisi.pozdravmalinois je napisao/la:mišić je napisao/la:Aco u pravu si.Toliko sam saslušao malinoa u životu da me ništa više ne može iznenaditi,ali postavlja se pitanje koliko smo mi kopententni da dajemo ocenu i bilo kojem suđiji(ovom prilikom mislim na odgajivače koji nisu položili za sudije).Zna se da je ocena na takmičenju samo trenutno stanje ili forma ptice,i da je promenjiva.Pozivam te da dođešu Šabac na državni šampionat(09-12.12.2010.)malinois je napisao/la:Za druzenje sam uvjek spreman a to moji prijatelji znaju pa i ti
Dokazivati se ne moram a objasniti imam volju i zelju koliko znam .Nauciti se uvjek moze jer covjek uci dok je ziv
Hvala na pozivu !!!
Mogu li se takmiciti ? Pitam posto je drzavno
- Post n°984
Vecini uzgaivaca ptice su vec utrenirane i u formi pa bilo bi odlicno da se svi nademo u Sloveniji na takmicenju .Bit ce jaka konkurencija i medunarodno takmicenje .Slovenija ,Italija ,Austrija ,Srbija ,Hrvatska .............Koliko sam cuo bit ce puno jakih uzgaivaca .Malo sam pregledao kataloge i koliko sam shvatio bit ce puno ptica sto su do sada isle preko 120 bodova .
Za sebe cu reci da sam prijavio 2 kolekcije i 8 ptica pojedinacno .
Za sebe cu reci da sam prijavio 2 kolekcije i 8 ptica pojedinacno .
- Post n°985
Grujo ovo je MAGICAN GRUG OD KOGA NEMA IZLAZA.Za ovo treba puno para vremena strpljenja ako hoces da budes gore a sto si rekao sa sudjenje i sudije to je sve biznis ne samo kod nas sa pticama nego i sa druge zivotinje same sudije su odgajivaci i oni sude sudije i to je to samo da se dodje do novca
- Post n°986
Aco to je lepo doci i biti tamo ali ja bi da idem u Italiju u San Dona tamo je zadnje i hocu da kupim nesto ptica
- Post n°987
dejanzec1 je napisao/la:Aco to je lepo doci i biti tamo ali ja bi da idem u Italiju u San Dona tamo je zadnje i hocu da kupim nesto ptica
Super ,bas mi je drago da cemo se druziti u San dona .Bit cu tamo ,takmicicu se
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°988
To se trazi ,jedva cekan San Donamalinois je napisao/la:dejanzec1 je napisao/la:Aco to je lepo doci i biti tamo ali ja bi da idem u Italiju u San Dona tamo je zadnje i hocu da kupim nesto ptica
Super ,bas mi je drago da cemo se druziti u San dona .Bit cu tamo ,takmicicu se
- Post n°989
Dali ima nako rezultata od Slovenije da vidimo sta su uradili sampioni Furlan,Aco,Nedeljko i jos neko mozda koga neznam.Pozdrav do sve koji su ucestvovali
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°990
i ja jedva cekan ajde neko nek iskopa rezultate!!!
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°991
Neoficijalno iz slovenije:
1 mesto kolekcije 506 boda-Aleksandar Arsic(malinois)
-------
https://ptice-birds.forumhr.com/viewtopic.forum?t=1270
1 mesto kolekcije 506 boda-Aleksandar Arsic(malinois)
-------
https://ptice-birds.forumhr.com/viewtopic.forum?t=1270