+52
Miljenko275
toske
emirgrdelin
relja
DAMIAN
hajduk
zijada
Marko Zagreb
siamko
Renato.M
Carduel
bondza12
krstokljun
keljav*
crv
ikayke
picolet
sestoperac
sasaznas
waterslager
bocka
nebojsav
sturcla
pippo
damirlilika
Milanco
Kozak
prvulovic
nedeljkovg
cajzić
Bojan Baja
pezo
korkut
IvoR
mali maša
vlada nish
skopski maestro
faganel
MARIN
kreso
dejan zec
misko1
dr.nenad86
grujo
mišić
damir64
Vasko-MK
malinois
budisic
waterslager bitola
Vrbanja
dragutin rajnović
56 posters
malino kanarinci
dragutin rajnović- Broj postova : 327
Registration date : 02.01.2010
- Post n°1
Re: malino kanarinci
kolega budem ja tvoje ptice napoio sa tudumom pjevat če bolje od učitelja
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°2
Pozdrav malinasi
Evo da razbijemo monotoniju moze malo komentara na ovaj klip
https://www.youtube.com/watch?v=UfwrF7rRkGw
Evo da razbijemo monotoniju moze malo komentara na ovaj klip
https://www.youtube.com/watch?v=UfwrF7rRkGw
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°3
Kloka nema...pa prema tome nikako ne mogu skupiti 461 poen...
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°4
Pozdrav !
Nije mi bio cilj za ocjenjivati dali su ove ptice vrijedne 461 poen ili ne.
Ovaj klip sam postavio najvise da se razbije ova monotonija a uz put da probam staviti video klip na forum jer dosada nisam to znao ali uz pomoc ljudi sa foruma savlada i ja to .
U preslusavanju ovog klipa sa jos dva nasa forumasa u nedoumici smo dali ove ptice imaju negativnih tura, a da budem iskren sva trojica smo bili ubjedjeni da ptice imaju klok ali eto ispostavi se da nemaju a ucinilo nam se i da cujemo klok flautu eto u tom smjeru mi je bila zelja da krene diskusija ako imaju sta lose i ako imaju nesto dobro da nas vi iskusniji malinasi uputite na to i napisete e ta tura je dobra-losa od-do nadam se da netrazimo puno mi koji smo jos zeleni i pjevu malinoa
Hvala
Evo prvo pitanje u samom pocetku kad pocinju pjevati 0,02-0,5 koja je to tura?
Od 50,00-58,00 cuje se neko krestanje ili kako bi to nazvo veoma ruzno za usi jeli to negativno ?
Od 2,04-2,08 jeli to klok flauta
Ovaj klip sam postavio najvise da se razbije ova monotonija a uz put da probam staviti video klip na forum jer dosada nisam to znao ali uz pomoc ljudi sa foruma savlada i ja to .
U preslusavanju ovog klipa sa jos dva nasa forumasa u nedoumici smo dali ove ptice imaju negativnih tura, a da budem iskren sva trojica smo bili ubjedjeni da ptice imaju klok ali eto ispostavi se da nemaju a ucinilo nam se i da cujemo klok flautu eto u tom smjeru mi je bila zelja da krene diskusija ako imaju sta lose i ako imaju nesto dobro da nas vi iskusniji malinasi uputite na to i napisete e ta tura je dobra-losa od-do nadam se da netrazimo puno mi koji smo jos zeleni i pjevu malinoa
Hvala
Od 50,00-58,00 cuje se neko krestanje ili kako bi to nazvo veoma ruzno za usi jeli to negativno ?
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°5
[quote="Vrbanja"] Pozdrav !
Hvala
Od 2,04-2,08 klok fauta je sigurno
Od 50,00-58,00 riet
0,02-0,5 flauta
Hvala
Od 2,04-2,08 klok fauta je sigurno
Od 50,00-58,00 riet
0,02-0,5 flauta
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°6
pozdrav
Klok se ne cuje kod ovih ptica .Nisu jos ocistile pjev pa je tesko dati neki komentar
Klok se ne cuje kod ovih ptica .Nisu jos ocistile pjev pa je tesko dati neki komentar
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°7
Pozdrav iz Makedonije
Pozdrav svima. Hteo bih da pitam dali se kod ovih ptica cuju negativne ture i ako se cuju, gde je to na snimku ?
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°8
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°9
Čestitke,Mikici,Nedeljku, i Bojoviću na postignutim rezultatima u Nišu ,kao i svim učesnicima takmičenja.
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°10
Medjunarodno takmicenje malinoa u Nis-u,
Konacan broj bodova neznam jer dok smo bili tamo liste nisu stigle,vec samo plasman
kolekcije:
1.Zeljko Bojovic
2.Nedeljko Vasic
3.Zeljko Bojovic
pojedinacno zuti:
1.Mikica Jevtic
2.Zeljko Bojovic
3.Zeljko Bojovic
pojedinacno beli:
1.Prvulovic Nenad (klok 7.bol nema)
2.Prvulovic Nenad
3.Mikica Jevtic
Nagradjenim ucesnicima sve cestitke za plasmanu,ipak mislim da je jos rano za takmicenje jer se mnogima nisu otvorile ptice ali ipak i pored toga se imalo sta cuti.
Organizatoru sve cestitke za veliki broj ptica pogotovu kod kanarinaca boje!
Konacan broj bodova neznam jer dok smo bili tamo liste nisu stigle,vec samo plasman
kolekcije:
1.Zeljko Bojovic
2.Nedeljko Vasic
3.Zeljko Bojovic
pojedinacno zuti:
1.Mikica Jevtic
2.Zeljko Bojovic
3.Zeljko Bojovic
pojedinacno beli:
2.Prvulovic Nenad
3.Mikica Jevtic
Nagradjenim ucesnicima sve cestitke za plasmanu,ipak mislim da je jos rano za takmicenje jer se mnogima nisu otvorile ptice ali ipak i pored toga se imalo sta cuti.
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°11
Svaka cast pobednicima, nasim dragim prijateljima i kolegama malinoidzijama....
Vidimo se i sledece godine u Nisu.
Vidimo se i sledece godine u Nisu.
misko1- Broj postova : 41
Registration date : 17.02.2010
- Post n°12
Cestitam pobednicima a svim ucesnicima( Vise srece na sledecem takmicenju)grujo je napisao/la:Medjunarodno takmicenje malinoa u Nis-u,
kolekcije:
1.Zeljko Bojovic
2.Nedeljko Vasic
3.Zeljko Bojovic
pojedinacno zuti:
1.Mikica Jevtic
2.Zeljko Bojovic
3.Zeljko Bojovic
pojedinacno beli:
2.Prvulovic Nenad
3.Mikica Jevtic
dejan zec- Broj postova : 17
Registration date : 13.11.2011
- Post n°13
cestitam pobednicima i svim ucesnicima vise srece
- Post n°14
damir64 je napisao/la:
pozdrav
Damire ,svakako hvala na ovom snimku sto si postavio .
ZANIMLJIVO al da ga nitko nije komentirao do sada ??!!
volio bih cuti komentare kolega uzgaivaca
- Post n°15
Evo ja bih komentirao ovako:zanimljive ptice...a po cemu su zanimljive?Kod sve tri vodene ture klok,bol i rol,(valjda to pokusavaju da ispjevaju)voda je presusila,nema je uopste,pa prema tome ove ptice nemaju nijednu vodenu turu...Sahara...Skolski primer za one mlade(a i poneke starije)odgajivace koji jos nisu istanjili sluh i ulaze u konflikt sa sucima kad nisu zadovoljni sa ocenjivanjem.malinois je napisao/la:
pozdrav
Damire ,svakako hvala na ovom snimku sto si postavio .
ZANIMLJIVO al da ga nitko nije komentirao do sada ??!!
volio bih cuti komentare kolega uzgaivaca
Naravno to je samo moje misljenje,koje ne mora da je tacno,a strucnu ocjenu neka daju suci...
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°16
Mislim da slusati snimak nije isto kao i uzivo!
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°17
ma kakvi ni slucajno nije isto dobro to vidim po mojima samo eto ja kazem bolje je i tako kad nemas nikog u blizini da slusas uzivo sa nekim iskusnijim pa uvidis lakse nedostatke i greske ,mislin da je snimak prije svega dobar kad se treba ustanovit nesto lose kod tica ,mislin da pravi lisci to prepoznaju i preko snimka,mislin na grube negativnosti
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°18
Pozdrav iz Makedonije
Pozdrav svim malinoaisima. Prije svega cestitke svima koji su osvojili nagrade na takmicenju i Nisu. Hteo bih da se nadovezem komentarima oko postavljanja snimaka, naravno da nije isto kao i uzivo ali opet je od velike koristi svima koji jos uce o pjesmi malinoa. A uz komentare iskusnijih i strucnjaka, pocetnicima je lakse nauciti.
Pa da cujemo sta su malinoasi spremili ove sezone.
Puno pozdrava iz Makedonije
Pa da cujemo sta su malinoasi spremili ove sezone.
Puno pozdrava iz Makedonije
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°19
Pozz svima ovako jedno pitanje ako se odluci da na natjecanje se prijave tice u kategoriji pojedinacno ,dali to znaci da kad se tice treniraju vadimo jednu po jednu ticu i slusamo ili mozemo bez obzira na vrstu kategorije iznositi ih u kolekcijama po 4 kom
- Post n°20
Nije uopste isto...ja komentarisem snimak.Mozda je los sniomaklgrujo je napisao/la:Mislim da slusati snimak nije isto kao i uzivo!
- Post n°21
- Post n°22
malinois je napisao/la:http://www.sor.re.it/files/ccanto_9.pdf
Rezultati kolekcija u Reggio Emilija kompletne pjesme !!!
Na ovoj listi se moze videti par veoma dobrih kolekcija,s obzirom da je tek polovina novembra verovatno ce biti i bolje....ali mi zapada za oko generalno sa cele liste da je rolende strasno tanak, kao da su ukalupljene sve kolekcije....Zna li se ko je ocenjivao kolekcije?
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°23
Kolekcije,kao i ostalo ocjenjivali su belgijanci.Stoga me ne čudi što dosta ptica nema rol.Zašto?
Pa to je njihov stil i princip.Naime proučavajući rezultate njihovih takmičenje ,u KBF i KNBB primjetio sam kako ima puno nekompletnih ptica.Najčešće fali rol.Kako to mislio sam se?Zato sam se raspitao o tome.Kroz razgovor sa nekima od njih saznao sam da ne upisuju rol ukoliko je povezan sa bolom .Upisuje se i vrednuje kao jedna tura.Ta tvrdnja pokazala se točnom i na jednom mom primjeru.Unazad nekoliko godina poslao sam ptice u Reggio Emiliu.Na svim takmičenjima dobivale su rol 3-4,a bol 4.Tamo su dobile bol 5 bez rola.Priznaju samo rol koji se daje "na samcu",znači odvojeno od bola.
Pa to je njihov stil i princip.Naime proučavajući rezultate njihovih takmičenje ,u KBF i KNBB primjetio sam kako ima puno nekompletnih ptica.Najčešće fali rol.Kako to mislio sam se?Zato sam se raspitao o tome.Kroz razgovor sa nekima od njih saznao sam da ne upisuju rol ukoliko je povezan sa bolom .Upisuje se i vrednuje kao jedna tura.Ta tvrdnja pokazala se točnom i na jednom mom primjeru.Unazad nekoliko godina poslao sam ptice u Reggio Emiliu.Na svim takmičenjima dobivale su rol 3-4,a bol 4.Tamo su dobile bol 5 bez rola.Priznaju samo rol koji se daje "na samcu",znači odvojeno od bola.
- Post n°24
Tacno Marine i ja sam imao slicno zapazanje,cak sam primetio i da ptice koje pevaju vodene ture po redu obavezno ostanu uskracene na bolu,rolu, ako pogledamo realno, ptice koje pevaju na ovaj nacin moraju da imaju jak kapacitet "pluca" da se nebi "izduvale" i na kraju zavrsile sa nekom flauticom,sto se rola tice pozeljnije je da u ovakvim situacijama ptica rolende zavrsi sa sto vise otvorenim kljunom slicno kao (coken-rol,naravno sa prisustvom vode)kako bi uhvatila vise vazduha pri zavrsnici.... , naravno takvih je malo
faganel- Broj postova : 177
Registration date : 06.06.2009
- Post n°25
Pozdrav Marinu,forum je znatno siromašniji bez Marina.