+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters
malino kanarinci
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°426
Re: malino kanarinci
Evo sam se sjetio još jednog pitanja. Kako zadržati mužjake u formi za parenje kad nam ženke leže na jajima i othranjuju mlade. To je od prilike prazan hod za mužjake do slijedećeg parenja otprilike mjesec dana ako se na varam.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°427
damir64 je napisao/la:Evo sam se sjetio još jednog pitanja. Kako zadržati mužjake u formi za parenje kad nam ženke leže na jajima i othranjuju mlade. To je od prilike prazan hod za mužjake do slijedećeg parenja otprilike mjesec dana ako se na varam.
pozdrav Damire
Bitno je muzjaka uzet u ruku i provjerit debljinu. Ako je mrsav nikakav problem ,daje mu se jajacana svaki drugi dan ,klijavo sjeme ,jabuka itd Ako je gojazan onda je to vec mali problem .treba mu davati vise jabuke ,manje jajcane hrane ,mjesavinu sjemena malo posniju (vise skajole)
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°428
Hvala Aco
- Post n°429
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°430
evo da i ja podijelin jednu scenu koju sam danas ima priliku vidit uzivo iman jednu zenku koja mi je odlezala vec dva puta na neoplodjenim jajima te sam je nakon svega dobro odmorija i naravno hranija sa svim potrebnim za pripremu sta treba ubrzo se pocela cupkat pa sam joj da opet materijal i gnjezdo kojeg je svila u rekordnom vremenu znaci treci put radi gnjezdo i po meni ima volju za ponovnim parenjem i sad pazite , dam joj muzjaka koji je nezainteresiran za nju skupa su dva dana samo svadja i on nema neki interes po meni ,prominin muzjaka dodam drugoga koji je vec parija uspjesno ,niti pet minuta od njegovog ulaska zeli parit i to uz pjev skace a ona mu pobigne u gnjizdo i opire se ,ali da vi vidite koji su to nasrtaji njegovi oce i oce u punoj je formi ali ona sad nece tako da san ih veceras prigradija jer su mi uzbunili sve cibe i tice u njima a iman jednu zenku koja hrani mlade odma se uznemirila ,pa cu ga pustat povremeno jer je NASILAN!
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°431
problem sa zenkama savijaju gnijezdo super, traze muzjake da se pare medjutim kad pustim muzjaka rat neda mu ni prici sebi,pomisljo sam pogresan muzjak stavim drugog ista stvar,zbog toga imam vrlo los prosjek mladih 85-jaja 30-ticadi Poooooomoc sta je problem
- Post n°432
Vrbanja je napisao/la:problem sa zenkama savijaju gnijezdo super, traze muzjake da se pare medjutim kad pustim muzjaka rat neda mu ni prici sebi,pomisljo sam pogresan muzjak stavim drugog ista stvar,zbog toga imam vrlo los prosjek mladih 85-jaja 30-ticadi Poooooomoc sta je problem
pozdrav
Ubaci muzjaka pola sata prije gasenja svjetla i izvadi ga ujutru u njegov kavez .Kad svane ptice se najcesce pare .Parit ce oni zenke tada
- Post n°433
mnoge mlade sam dobio na prevaru cekam do zadnje sekunde kad vidim daje vrijeme da pocne nositi jaja pustim muzjaka tad ali od 5 jaja oplodjeno mozda 2-3 ili nijedno
Varam i i na taj nacin napunim gnijezdo sa pjeskom tako da ona nemoze leci skroz u gnijezdo na taj nacin muzjak je uspije upariti
Varam i i na taj nacin napunim gnijezdo sa pjeskom tako da ona nemoze leci skroz u gnijezdo na taj nacin muzjak je uspije upariti
- Post n°434
pozdrav malinois
hvalati ali ja sam to pokusavo raditi ali nepomaze pobise se muzijaci hoce ali kurve nece
hvalati ali ja sam to pokusavo raditi ali nepomaze pobise se muzijaci hoce ali kurve nece
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°436
da bas ko sta mi je Malinois jednom reka to su zaista ostri okrsaji ovi moj danas je usa u oni kvadrat di je gnjezdo a ona rezi na njega a one se obisija za stijenku i ne pusta prstilo je na sve strane
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°437
- Post n°438
hahahahahah
Pozdrav vodeni.
ja stvarno neznam sta bih to moglo biti ali mogu reci da nisam bas neki novajlija u uzgoju kanarinaca ali sam novajlija u uzgoju malinoa.
Pozdrav vodeni.
ja stvarno neznam sta bih to moglo biti ali mogu reci da nisam bas neki novajlija u uzgoju kanarinaca ali sam novajlija u uzgoju malinoa.
Gost- Gost
- Post n°439
Ne znam ni ja šta je toj ženki pa neće da se pari....a Švedjanka...zaista malo čudno.
- Post n°440
Gost- Gost
- Post n°441
Da Marin...u naše vrijeme su bile prave....sada rade sa pomagalima.
Gost- Gost
- Post n°442
Marin čitam i skidam ove Tvoje tekstove kao i od ostalih kolega...nov sam pa neka se nadje...Zaista je ekipa dobro odradila sa tekstovima i to je velika pomoć nama početnicima.
- Post n°443
Nazalost nije nijedna Svedjanka ali daje Svedjanka nebi sigurno bilo problema.Sve su mi ptice porjeklom iz Belgije Verminkl i Kleonar.Mozda bi Aco mogao odgovoriti on vjerujem poznaje te osobe ovo ptica sto imam toje 3-4generacija od te gospode.Posto znam da mnogi pare ptice usrodstvu a jasam protivnik toga (mozda zato sto mi genetika nije jaca strana)je li moguce da kod ptica pareni u srodstvu moze doci do poremecaja.
PS.nisam jedini ovdje u Svedskoj koji ima te probleme ima ih jos i sve su ptice iz belgije:
Sojtar, Verminkl, Kleonar, Dejsi,Janseni Demol
Aco mozda si cuo za Ratiba Mujcinovica (NUNI) nekad jedan od poznatiji uzgjivaca malinoa u Banjnaluci isti problemi i kd njega
PS.nisam jedini ovdje u Svedskoj koji ima te probleme ima ih jos i sve su ptice iz belgije:
Aco mozda si cuo za Ratiba Mujcinovica (NUNI) nekad jedan od poznatiji uzgjivaca malinoa u Banjnaluci isti problemi i kd njega
- Post n°444
Drago mi je da smo ti pomogli.
TO je i bio cilj.Pomoći onoma koji su zainteresirani za ove krasne ptice.
A i mi se učimo.
TO je i bio cilj.Pomoći onoma koji su zainteresirani za ove krasne ptice.
A i mi se učimo.
- Post n°445
Vrbanja je napisao/la:Nazalost nije nijedna Svedjanka ali daje Svedjanka nebi sigurno bilo problema.Sve su mi ptice porjeklom iz Belgije Verminkl i Kleonar.Mozda bi Aco mogao odgovoriti on vjerujem poznaje te osobe ovo ptica sto imam toje 3-4generacija od te gospode.Posto znam da mnogi pare ptice usrodstvu a jasam protivnik toga (mozda zato sto mi genetika nije jaca strana)je li moguce da kod ptica pareni u srodstvu moze doci do poremecaja.
Bez parenja u srodstvu nećeš dobit ništa.Samo slučajno ,a to što dobiješ brzo ćeš izgubit.
- Post n°446
Hvala Marine na upozorenju zato mi je strasno drago da sam nasao ovaj forum gdje ima dobri ljudi koji zele pomoci
Dali bi mogo napisati neku formulu kako to ide parenje u srodstvu a da nebude nekih problema sa ticima u sledecim generacijama.
PS- jednostano objasnjenje da moja malenkost moze to razumjeti
Npr.kako ide parenje 2 zenke sa jednim muzjakom
Unapred hvala
Dali bi mogo napisati neku formulu kako to ide parenje u srodstvu a da nebude nekih problema sa ticima u sledecim generacijama.
PS- jednostano objasnjenje da moja malenkost moze to razumjeti
Npr.kako ide parenje 2 zenke sa jednim muzjakom
Unapred hvala
- Post n°447
Vrlo rado ću postaviti,ali sutra.
Sad sam već poprilično pospan i idem spavati.
Laku noć!
Sad sam već poprilično pospan i idem spavati.
Laku noć!
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°448
Marine taman zivnuo forum a tebi se spava
pa ljudi nocas nece da spavaju dok im ne prikazes formulu!!!
pa ljudi nocas nece da spavaju dok im ne prikazes formulu!!!
- Post n°449
Hocu Grujo i ja cu na na spavanj kad sam cako ovolike godine mogu ja cekati i do sutra ali si upravu foru taman zivnuo a mi na spavanje ali sta ces mora se i ja bih bogami trebo treba sutra ustati u 4 i 30 ali toliko toga ima na ovom forum interesantnog da nebi ni spavao
Zato sve cestitke ljudima koji se brinu o ovom forumu svaka cast ljudi super ste a
bogami i ostali koji zele pomoci nama pocetnicima
Zato sve cestitke ljudima koji se brinu o ovom forumu svaka cast ljudi super ste a
bogami i ostali koji zele pomoci nama pocetnicima
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°450