Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters

malino kanarinci

dejanzec1

Broj postova : 199
    Registration date : 24.02.2010

malino kanarinci - Page 28 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by dejanzec1 ned 20 lip - 14:32

malinois je napisao/la:Dejane ,klok flauta nije ruzna tura TO JE OPASNA TURA a posebno ljudima koji nemaju iskustva kontrolirati je .
    Aco u pravu si da klok flauta nije ruzna tura ali je opasnija i od najopasnije ture mislim negativne.Kad odgajivaci cuju ruznu flautu,jaci belen,rijed i druge mogu da prepoznaju da ne valja i sami da odklone opasnost ali klok flauta nije tako opasna za uvo i tako odgajivaci ne odstranuju ptice nego produze da pare da cuvaju i dolazi do velikog problema
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 ned 20 lip - 14:43

malinois je napisao/la:Evo jos jedna ptica koja pocne klok pa prede u flautu .u 1,00 minuti odpjevao je kratko klok pa je krenuo u jedno bas dugo flautiranje .

Kod ocjenjivanja ovakvih ptica treba voditi racuna i UPISATI ono sto se cuje .Ako je taj klokot kratak i bas los MORA se upisati minimum bodova jer ga je ptica odpjevala .Pojedini suci za ovakva ispjevavanja klokota ne upisuju niti minimum A TO NIJE U REDU .

Osnovno pravilo kod ocjenjivanja kanarinaca malino je UPISI STA CUJES a vrijednost ocjene diktira kvalitet odpjevane ture .

Aco daj neke snimke ti znas to sa negativnim turama da cuju drugi.Tacno je to da se treba upisati to sto se cuje ali ako ptica udari samo jednom klok za 4 i ptica peva celo vreme klok za 4 dali je isto a to sto sudije imate razlicito sudjenje to se treba u COM nesto uraditi da imate iste kriterijume ali je to nemoguce vidimo i sada na svetskom u fudbalu sta rade sudije.Upisati sta cujes tako i treba nemozes upisati sta vidis
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 ned 20 lip - 14:58

waterslager bitola je napisao/la:KLOK FLAUTU KAZNJAVATI,A IVKOVICE NAGRADJIVATI!
    Kroz sve ove godine sam se naslusao klok-flauta,losih(klok bez vode) i vrlo ljepih(prelazi iz kloka u prijatnu klok-flautu pa povratak u duboki klok),ali nikada u zivotu nisam cuo ljepu iiiii flautu.
    Ja provodim veci deo dana sa pticama(cuvam ih u ducanu gde radim,u pomocnoj prostoriji)i uzivam u njihovoj pjesmi.Iiiii mi para ne samo usi,vec i srce.Imao sam prilike na ocjenjivanju gledati kako sudac udarom na sto prekida ostru i dugu iiiiii flautu ili dug i los belen,a ne upisuje negativnu ocjenu.Ako su to instrukcije COM-a u redu,ali ja takve ptice ne podnosim i necu da ih cuvam.
    Prosle sam godine,na drzavnom imao pticu sa najboljim klokom koja je imala ostru iiii-flautu iz koje je prelazila u iii-vristanje.Poklonio sam je jednom prijatelju u poodmaklim godinama sa slabijim sluhom.Posle nedelju dana,njegova supruga me molila da uzmem pticu natrag,jer je ona dobro slusala.
    Da skratim,iiii ne volim u jatu,kaznjavalo se ili ne.
    Erol iii flauta je flauta i nema tu nista ali ako je visoka ili para usi neka kazni sudija i nema problema vidis i odstranis pticu a kako da odstranis pticu koja peva klok flautu onaj koji razume a onaj koji ne razume cuva i pari stavi za ucitelje to je problem.A to sto si slusao ptice a sudija nije kaznijo sigurno sudija zna zato je sudija i kao sto si napisao nemoj da cuvas i ne cuvaj rascisti to i tu si u pravu.Kad ptica ima flautu ostru iii i prelazi u iii vristanje sudija ako treba neka kazni.Znaci dosli smo do toga ko razume sklonice to sto nevalja i sto je ruzno za uvo a to sto je opasno za ptice i sto se ne kaznjava i je prijatno za uvo a sta je najopasnost za ptice ostavicemo i paricemo mislim da nema smisla mislim za KLOK FLAUTU
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 ned 20 lip - 15:05

Aco daj neke snimke sa negativnim turama nek cuju nase kolege sta je to negativno da cuju CAVKANJE,RIJED,ASPIRIRANJE,VISOKE RUZNE FLAUTE IIIIII,VISOKI BELEN pa da sami vide dokle su stigli sta cuvaju mozda i uvide sta je i kako je pa rasciste sa neke ptice a culi su od tvojih snimki i za KLOK FLAUTU bice ti zahvalni daj im neki pravac da znaju sta cuvaju
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola ned 20 lip - 22:31

Nikad nisam imao primjedbu na sudjenje i na rezultate,ili na
    objektivnost sudaca.Samo komentiram sta mi se svidja,sta ne.
    Mnogima se ne svidja igra reprezentacije Italije,a ipak su
    nekoliko puta bili svjetski prvaci u fudbalu.
    Dobra tema,samo napred!
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 ned 20 lip - 23:06

waterslager bitola je napisao/la:Nikad nisam imao primjedbu na sudjenje i na rezultate,ili na
    objektivnost sudaca.Samo komentiram sta mi se svidja,sta ne.
    Mnogima se ne svidja igra reprezentacije Italije,a ipak su
    nekoliko puta bili svjetski prvaci u fudbalu.
    Dobra tema,samo napred!
    Da oni su bili prvaci a sada brazil daje 2 gol igra dvaput sa rukom ima 4 sudije i niko ne vidi to ide dalje utakmica ali vidimo mi gledaoci kuci i pricamo kuci da su sudije krivi zato treba da se uvede nesto drugo kod sudjenje malinoa.Erol i ja sam bio nekoliko puta prvak Macedonije i mnogima se to nesvidja ali to je to sudije imaju zadnju rec
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois ned 20 lip - 23:33

0,24 -0,26 minuta negativna tura čivkanje (tjip-tjip-tjip),iza staltona .

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN ned 20 lip - 23:46

Dobar primjer.
    Mislim da je malo uzgajivača koji će ovo prepoznati kao negativnu turu.
    A još manje sudaca koji će kaznit.
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 ned 20 lip - 23:55

malinois je napisao/la:0,24 -0,26 minuta negativna tura čivkanje (tjip-tjip-tjip),iza staltona .

Aco bravo za primer tako i treba neka cuju sta ne valja i upravu je Marin tesko ovo ko ceda prepozna ima civkanje o,24-0,26 i jos na snimku civkanje
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 pon 21 lip - 14:33

https://www.youtube.com/user/RRRoost Da li se ovdje naziru tkz. ivkovići
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN pon 21 lip - 14:51

damir64 je napisao/la:https://www.youtube.com/user/RRRoost Da li se ovdje naziru tkz. ivkovići

Da to su te ružne flaute.Naročito ptica na vrhu.Ali to zna biti još znatno ekstremnije.
    Pored iiiii čuje se i zvrrrrr.Taj zvrrr u ovoj fazi još nije kažnjiv ,ali je potencijalna opasnost da proiziđe u riet. Naročito kad se ptica usili.To mladi ne smiju slušat nikako.
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 pon 21 lip - 15:18

https://www.youtube.com/user/selcukerdem Kiša pada pa se ima vremena volio bih čuti komentar na ovo čega tu sve ima.
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 pon 21 lip - 16:00

damir64 je napisao/la:https://www.youtube.com/user/selcukerdem Kiša pada pa se ima vremena volio bih čuti komentar na ovo čega tu sve ima.
    Mi mozemo davati komentare ali nije to to moraju dati suci komentar.Po meni ima rijed,capkanje i klok flaute a ima i dobro
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 pon 21 lip - 16:07

MARIN je napisao/la:
    damir64 je napisao/la:https://www.youtube.com/user/RRRoost Da li se ovdje naziru tkz. ivkovići

Da to su te ružne flaute.Naročito ptica na vrhu.Ali to zna biti još znatno ekstremnije.
    Pored iiiii čuje se i zvrrrrr.Taj zvrrr u ovoj fazi još nije kažnjiv ,ali je potencijalna opasnost da proiziđe u riet. Naročito kad se ptica usili.To mladi ne smiju slušat nikako.
    Ja mislim da nije iii nego capkanje kao sto kaze Aco-tjip,tjip,ali za to pi puno rekli da je stalton treba imat uvo a to imaju sudije
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 pon 21 lip - 17:22

Slušajuči tu zadnju snimku učinilo mi se da ima dobroga i lošega. Nadam se da će i netko od sudija se dotaknuti komentara.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN pon 21 lip - 21:54

dejanzec1 je napisao/la:
    MARIN je napisao/la:

Ja mislim da nije iii nego capkanje kao sto kaze Aco-tjip,tjip,ali za to pi puno rekli da je stalton treba imat uvo a to imaju sudije

Pozzz Dejane!
    Po meni jesu ivkovići.Ali ne baš ekstremni.Zna to biti dosta žešće.Čapkanje ne čujem.Da budem iskren nikad u životu ga nisam čuo uživo.Samo na nekoj snimci.Vidim da te buni čapkanje i čivkanje.Ono što je Aco stavio za primjer je čivkanje(tjep,tjip),a čapkanje je nešto drugo(tjap).Čivkanje nosi negativne bodove ,a čapkanje je automatska diskvalifikacija.
    Ali pričekajmo suca ,što on kaže.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN pon 21 lip - 22:00

damir64 je napisao/la:https://www.youtube.com/user/selcukerdem Kiša pada pa se ima vremena volio bih čuti komentar na ovo čega tu sve ima.

E ovdje ima puno toga što se meni ne sviđa.
    Klok flaute,visoki beleni,zvrrrr koji čini mi se u nekoliko navrata prelazi u riet.

P.S. u svakom slučaju što dalje od moje kuće.
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 pon 21 lip - 22:26

MARIN je napisao/la:
    dejanzec1 je napisao/la:
    MARIN je napisao/la:

Pozzz Dejane!
    Po meni jesu ivkovići.Ali ne baš ekstremni.Zna to biti dosta žešće.Čapkanje ne čujem.Da budem iskren nikad u životu ga nisam čuo uživo.Samo na nekoj snimci.Vidim da te buni čapkanje i čivkanje.Ono što je Aco stavio za primjer je čivkanje(tjep,tjip),a čapkanje je nešto drugo(tjap).Čivkanje nosi negativne bodove ,a čapkanje je automatska diskvalifikacija.
    Ali pričekajmo suca ,što on kaže.
    Pozdrav Marine isto mislim i ja kao Aco ali loso pisem ali nije vazno to kako se pise ali je vazno da to nije lepo ni za nas ni za sudije ni za usi
    malinois
    malinois

Postaj by malinois uto 22 lip - 0:08

Very Happy Damire ,dobar snimak za komentare .

Malo bolje kad poslusamo ove ptice jedna stvar je zanimljiva .Izuzetno tihe ptice sa visoko otpjevanim necistocama .Ovo su ptice koje su sigurno bile u mraku bas u periodu kad su snimljene .E sad zamislite kako bi pjevale kad bi ih odmracili !!!

Ova flauta iii iii iii je vjecita tema za razgovor .Uvjek se postavlja pitanje kad je kazniti ? Dali je dovoljno glasna za negativne bodove u ocjenskoj stavci "visoke ostre ture .

Sucu je najlakse ocjeniti trenutno stanje pjesme ALI u isto vrijeme treba i usmjeriti uzgoj .Sve i da ova flauta trenutno nije za kaznjavanje SIGURAN sam da ce nakon odmracivanja biti ravna UZASU.Ove ptice nemaju bas nista plemenito u pjesmi i one nisu problem .Problem su ptice koje imaju plemenit pjev (odlicno odpjevane pozitivne ture ) a imaju ovakve necistoce .
    Misljenja sam da u listi treba naglasiti taj problem .To se moze uraditi upisivanjem negativnih bodova a u blazoj formi se uzgaivacu moze napisati primjedba u listi.

Na svakoj ocjenskoj listi postoji prostor za primjedbu (za sve 4 ptice) .Ja uredno popunjavam taj prostor jer je i predviden za komentare MEDUTIM to uzgaivace toliko vrijeđa a da nisu ni svjesni da im je to uptavo USLUGA.
    malinois
    malinois

Postaj by malinois uto 22 lip - 0:22

Ove ptice sam poslusao 3 puta .NEMAJU NITI JEDNU NEGATIVNU TURU .Slazem se s vama da im pjema nije reprezentativna a niti ja ih kao uzgaivac ne bih pozelio ALI kao sudac ne mogu ih kazniti niti u jednoj turi .

Ima tu ispjevavanja koja su visokog rizika u buducnosti .Moguce je da predu u riet ili cak u civkanje, medutim trenutno ne daju nista negativno .

Imaju kvalitetne staltone .Odlican ritam metalnog udara a uz to odlicno se cuje metalicnost izmedu 2 udara .Beleni dosta dobri (ti-lung belen)
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 uto 22 lip - 15:57

malinois je napisao/la:

Very Happy Damire ,dobar snimak za komentare .

Malo bolje kad poslusamo ove ptice jedna stvar je zanimljiva .Izuzetno tihe ptice sa visoko otpjevanim necistocama .Ovo su ptice koje su sigurno bile u mraku bas u periodu kad su snimljene .E sad zamislite kako bi pjevale kad bi ih odmracili !!!

Ova flauta iii iii iii je vjecita tema za razgovor .Uvjek se postavlja pitanje kad je kazniti ? Dali je dovoljno glasna za negativne bodove u ocjenskoj stavci "visoke ostre ture .

Sucu je najlakse ocjeniti trenutno stanje pjesme ALI u isto vrijeme treba i usmjeriti uzgoj .Sve i da ova flauta trenutno nije za kaznjavanje SIGURAN sam da ce nakon odmracivanja biti ravna UZASU.Ove ptice nemaju bas nista plemenito u pjesmi i one nisu problem .Problem su ptice koje imaju plemenit pjev (odlicno odpjevane pozitivne ture ) a imaju ovakve necistoce .
    Misljenja sam da u listi treba naglasiti taj problem .To se moze uraditi upisivanjem negativnih bodova a u blazoj formi se uzgaivacu moze napisati primjedba u listi.

Na svakoj ocjenskoj listi postoji prostor za primjedbu (za sve 4 ptice) .Ja uredno popunjavam taj prostor jer je i predviden za komentare MEDUTIM to uzgaivace toliko vrijeđa a da nisu ni svjesni da im je to uptavo USLUGA.a
    Aco hvala na objasnjenju i nema sta da se prica sve sto je dobro ima ocena za to a sto je negativno ima ocena i za to i nemaju sta da se vradjaju takmicari samo treba da se zahvale sto im pomazes.Zasto bi jedna flauta iiiii bila vecito tema na razgovor ako se treba kazniti kazni i gotovo.Aco ti i sam znas da ptice koje cuvaju profesionalci znaju sta treba i kako treba da znaju da im prekriju i mane i sve ostalo kad treba zamraciti kad odmraciti,kad i sta da jedu itd i to je to nije samo imati treba i umeti
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 uto 22 lip - 21:42

Pozdrav
    Dečki hvala Vam na komentarima koji uveliko pomažu ako ništa drugo ono bar raspoznati šta je dobro a šta je loše. Možda će ti komentari biti dosadni onim ljudima koji su sve to već davno prošli ali na taj način nmožemo privući nove ljubitelje tih lijepih ptica. Nadam se da će takovih komentara biti još više jer se polako približavamo vremenu kada će nam sudije reći šta smo radili cijelu godinu. Moja je godina bila promašaj ali jedva čekam da se nađemo u Zadru na državnom pa da se krene opet od početka sa novim grlima.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN sri 23 lip - 23:44

Trebalo bi još pronaći primjere za nosno pjevanje,aspiriranje,riet.Čapku ćemo teško naći.
    Bilo bi dobro i to postaviti.Neka ljudi čuju.
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 čet 24 lip - 0:30

MARIN je napisao/la:Trebalo bi još pronaći primjere za nosno pjevanje,aspiriranje,riet.Čapku ćemo teško naći.
    Marin nije to tesko naci tesko je naci extra pticu bez mane to je tesko a negativne ture ima koliko hoces
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 24 lip - 20:09

dejanzec1 je napisao/la:
    MARIN je napisao/la:Trebalo bi još pronaći primjere za nosno pjevanje,aspiriranje,riet.Čapku ćemo teško naći.
    Marin nije to tesko naci tesko je naci extra pticu bez mane to je tesko a negativne ture ima koliko hoces

Neka ljudi čuju,neka se nauče što ne valja.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 1:09.