damir64 je napisao/la:Na kojoj je minuti klok flauta
Nebih znao nema snimka samo rezultati.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
damir64 je napisao/la:Na kojoj je minuti klok flauta
damir64 je napisao/la:Oprosti Waterslager nisam baš razumio poruku
damir64 je napisao/la:ok Waterslager hvala. Nije li na 0,33 sek riet.
damir64 je napisao/la:ok hvala još jednom Waterslager . Može sad ono sa klok flautom na kojoj je minuti
mali maša je napisao/la:waterslager za koje takmičenje doneta odluka 2 evra i četri evra
faganel je napisao/la:Iako postoji izreka, da samo loš malino može pokvariti dobrog malinoa, ja ne bih nikad mješao.
Na šampionatu KNBB-a porodica Janssen je dobro "potresla":
1. mjesto kolekcija Gilbert
126 - 7-6-3
138 - 9-6-3
132 - 9-5-3
126 - 8-4-3
Harmonija2 - UKUPNO 524
1.mjesto parovi Kathy
135 - 9-4-3
135 - 9-3-3
Covek ja fenomen mi mozemo samo da sanjamo o takvim pticama.MARIN je napisao/la:faganel je napisao/la:Iako postoji izreka, da samo loš malino može pokvariti dobrog malinoa, ja ne bih nikad mješao.
Na šampionatu KNBB-a porodica Janssen je dobro "potresla":
1. mjesto kolekcija Gilbert
126 - 7-6-3
138 - 9-6-3
132 - 9-5-3
126 - 8-4-3
Harmonija2 - UKUPNO 524
1.mjesto parovi Kathy
135 - 9-4-3
135 - 9-3-3
Moja teza kako je Jansens najjači opet se potvrđuje.Nažalost do tih ptica je izuzetno teško doći.Kod svih uzgajivača koji su uspili napraviti ekstremno dobar klok pojavljivao se problem najčešće sa bolom.Ili ga nije bilo(Southert) ili je bio minimalan,ili je falila neka tura.Znalo se to događati i Jansensu ,ali ovih zadnjih par godina uspio je spojiti vrhunski klok i vrhunski bol.A pored toga i izuzetna dubina koju njegove ptice imaju daje još jači ,pozitivan utisak kad ih slušamo.Stvarno čovjek čuda radi.
Ove su ptice fantazija,to je onaj isti spanjolac koga je malinois pronaso.Ako imas ove ptice,nema sta da popravljas u svome jatu.Slobodno baci svoje i cuvaj ove ptice.Izvinjavam se ako sam bio pregrub.damir64 je napisao/la:Evo mog skromnog komentara.
Ptice imaju lijepe vodene ture ali ono što meni nije lijepo to je prijelaz koji prave sa vodenih tura na metalne odnosno flaute. Malo mi to nekako dođe pre oštar prijelaz i na momente mi je pjesma pomalo jednolična. Ptica gore lijevo dosta dugo drži jednu turu koju je autor i prekinio sa snimkom.Na kraju bih ipak bio zadovoljan sa ovakovim pticama u svome jatu da popravim stanje koje je kod mene.
damir64 je napisao/la:Evo mog skromnog komentara.
Ptice imaju lijepe vodene ture ali ono što meni nije lijepo to je prijelaz koji prave sa vodenih tura na metalne odnosno flaute. Malo mi to nekako dođe pre oštar prijelaz i na momente mi je pjesma pomalo jednolična. Ptica gore lijevo dosta dugo drži jednu turu koju je autor i prekinio sa snimkom.Na kraju bih ipak bio zadovoljan sa ovakovim pticama u svome jatu da popravim stanje koje je kod mene.