dr.nenad86 je napisao/la:pezo je napisao/la:Tako je Budisicu prvo sudije da komentarisu pa onda mi odgajivaci ipak su sudije sudije.budisic je napisao/la:ma ljudi ideja je odlicna da se postavljaju snimci,treba da komentarise ko god hoce....
po meni je (moje misljenje) bolje da snimak prvo iskomentarise sudija,obrazlozi da bi ljudima bilo jasnije,PA tek onda da se cuju misljenja odgajivaca(ko hoce),preslusalo bi se vise snimaka i culo vise komentara...(bilo bi mozda i poneko pitanje,tipa,zasto ovo ovako a ono onako?Ovako se odgajivaci guraju u vatru(ako je to cilj),misljenja su naravno razlicita i sve se zavrsava na istom da niko nista nezna i da je sudijina zadnja....po meni bolje je da najstrucnije lice u diskusiji(sudija)obrazlozi prvi...
Sto se tice literature znam druze da imas sve u glavi(zato i jesi sudija),ja jos moram da ponekad prelistam dosta stvari ali imam dobru volju..
Pratim ovu temu, ne razumem se u pesmu ali volim procitati po nesto, moj fah je boja inace.
Mislim da ova taktika oko komentarisanja sudije prvo nije dobra jer.... Navodim primer kod nas bojasa sta se radi, Kada se donesu ptice na izlozbi odgajivaci se skupe pa gledaju ova ptica je dobra, ova nije, ova ima jak melanain , ova ima lipohrom dobar i tako sve ide super i oni vec proglase sampiona izlozbe unapred... Ali kada ptice dodju sudiji na sto on sagleda sve i proglasi sampiona izlozbe, ali nazalost sampion nije ona ptica na koju su oni tipovali, tako kad se opet skupe odgajivaci, na onu njihovu pticu kojoj su dodelili titulu sampiona bacaju drvlje i kamenje i menjaju misljenje ona ispada daleko losa nego sto je sudija ocenio a oni se vade ( nisam lepo video, lose je svetlo i to tako) a pticu kojoj je sudija dao titulu sampiona velicaju iako su je kudili i srozavali pre 1 dan.....
Tako da sam misljenja da u korektnoj i dosta poucnoj diskusiji koja se vodi ovde trebaju prvo odgajivaci iskomentarisati pticu, pa na kraju sudija , i onda ce odgajivaci videti gde su pogresili i naucice nesto, mada kolko oni to krili da ne znaju jer nije sramota pitati, ne postoji glupo pitanje vec glupi odgovor.....
Pozdrav
moze i tako ,to je bio samo predlog(nazalost nije usvojen), a ja cu zadrzati svoje misljenje za sebe....
neka neko postavi neki klip ,da se to neceka mnogo...