+47
mali maša
waterslager bitola
pezo
korkut
Carduel
Vasko-MK
vlado
nedeljkovg
sestoperac
mutacija
riberi
sgobin
MIROSLAV 79
grujo
budisic
Merlo
Sina BL
Dax BG
IvoR
dr.nenad86
carduelismo
waterslager
pippo
sasaznas
evmolp
bocka
faganel
twins
saso78
PESTI
ikayke
Dalibor
seadriver
kreso
klokkende
Miljenko
Boban NA
vlada nish
MARIN
Branimir
ticar
Lazar
Fago
zvrcko sen
Dean
xyz
malinois
51 posters
malino kanarinci
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°451
Re: malino kanarinci
Ma da se ne zavaravamo, pratio sam ranije i aktivno odgajao ovu vrstu, velika vecina nagradjenih i najboljih ptica ima ovu flautu, a naravno ona nikome nije lepa.
faganel- Broj postova : 177
Registration date : 06.06.2009
- Post n°452
Marine,
postoji na netu snimak / Kulić Darko:Put u Belgiju/ koji prikazuje dio voliere u normalnim"svijetlosnim" uvjetima. Može se provjeriti. Toliko o tome.
Ali posebno me veseli , da se naš prijatelj Furlan odazvao mojoj molbi, da se pojavi na našem Forumu i da "okači" pjesmu svojih ptica. Da čujemo i mi ostali, koji to do sada nismo imali prilike čuti. Veliko hvala.
Komentar, sve je rečeno. Vode do koljena, dubina, dobri udari, posebno dobar bolende. I kad vidim da sudije nije razočarao ni donji pojas, onda mogu samo reći, da mi je žao što nisam na vrijeme stao u red za ove ptice.
Kada preko mjesec dana odmračene ovako pjevaju, onda je u fazi zamračenja to trebalo biti "stravično" Ali, Željko, svakako stoji dogovor za 2 dobre ptice za iduću godinu. Za vrhunske ptice nikad nije dovoljno dugo čekati.
postoji na netu snimak / Kulić Darko:Put u Belgiju/ koji prikazuje dio voliere u normalnim"svijetlosnim" uvjetima. Može se provjeriti. Toliko o tome.
Ali posebno me veseli , da se naš prijatelj Furlan odazvao mojoj molbi, da se pojavi na našem Forumu i da "okači" pjesmu svojih ptica. Da čujemo i mi ostali, koji to do sada nismo imali prilike čuti. Veliko hvala.
Komentar, sve je rečeno. Vode do koljena, dubina, dobri udari, posebno dobar bolende. I kad vidim da sudije nije razočarao ni donji pojas, onda mogu samo reći, da mi je žao što nisam na vrijeme stao u red za ove ptice.
Kada preko mjesec dana odmračene ovako pjevaju, onda je u fazi zamračenja to trebalo biti "stravično" Ali, Željko, svakako stoji dogovor za 2 dobre ptice za iduću godinu. Za vrhunske ptice nikad nije dovoljno dugo čekati.
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°453
bolje druze kupi odmah,godina je duga???
faganel je napisao/la:Marine,
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°454
I ja bih se pridruzio dobrodoslici nasem odgajivacu Zeljku Furlanu,
nadam se da ce biti redovan forumas i podstaci nas svojim velikim iskustvom!!!
Veliki pozdrav i samo napred !!!
nadam se da ce biti redovan forumas i podstaci nas svojim velikim iskustvom!!!
Veliki pozdrav i samo napred !!!
- Post n°455
bravo
Boban NA je napisao/la:Ma da se ne zavaravamo, pratio sam ranije i aktivno odgajao ovu vrstu, velika vecina nagradjenih i najboljih ptica ima ovu flautu, a naravno ona nikome nije lepa.
tako je brate reci jednom da velika vecina odgajivaca i nezna ustvari sta je klok,godinama unazad nagradjuju se ptice sa turama koje uopste ne poseduju
zeleo bih da kazem da se ustvari pravi reklama za pojedine odgajivace i sto je najbitnije propagira se pogresna slika kvaliteta ptica na ovim prostorima,sto se tice ljudi koji su napravili rezultate na SP. to je za postovanje,sto neznaci da je vrhunski kvalitet bas tu(pr.zadnje prvenstvo),dodao bih jos samo da kolekcija gosp.Furlana je vrhunska sto je pokazala na takmicenjima u Italiji(koja su svakako kvalitetnija od Sp.),snimci ptica slikanih sa mobilnim ili cime vec nista ne dokazuju,pogotovo ako su nacinjeni u fazi kada su ptice raspustene.Ako postoji odgajivac koji ima snimak idealne ptice voleo bih to da cujem,i svakako pozeljno je da budu snimci u 4 godisnja doba.
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°456
Nisi razumeo sta sam zeleo reci.
- Post n°457
Ja mislim da budisic ni sam nije znao sta je hteo da kaze
- Post n°458
pozdrav
grujo je napisao/la:Ja mislim da budisic ni sam nije znao sta je hteo da kaze
ako si procitao ceo tekst,reci sta ne razumes
pozdrav
- Post n°459
takmicarska ptica i ptica za svoju dusu?
Boban NA je napisao/la:Ma da se ne zavaravamo, pratio sam ranije i aktivno odgajao ovu vrstu, velika vecina nagradjenih i najboljih ptica ima ovu flautu, a naravno ona nikome nije lepa.
kod ptica koje se dave u vodi ,totalno je nebitna flauta sa ovoga snimka kojoj bi ja licno dao 4
naravno ona nikome nije lepa??????????????????????????????????????????????????????????????
- Post n°460
"Ako postoji odgajivac koji ima snimak idealne ptice voleo bih to da cujem,i svakako pozeljno je da budu snimci u 4 godisnja doba."
-Zaboravio si da se ptice mitare!!!!
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°461
malinois je napisao/la:
Jedna stvar mi je u vezi ovih ptica zanimljiva a to je da su kvarljiva roba.Zasto mislim tako?
Slusajuci ove ptice u takmicarskoj kondiciji pozelio sam i sam par ovakvih ptica ,medutim sada u ovom izdanju i ptice koje su dosle u Hrvatsku bas sam iznenaden i razocaran da njihova pjesma nije postojana .
Komentar je iskren
Volio bih da malo vise obrazlozis "pokvarljivost" pjeva kod malinoa? Vjerojatno to vazi za sve ptice-pjevice. Ako su za takmicarske prilike dignute u formi (istrenirane), zasto im ta pjesma nije stabilna? Zasto ptica mora biti "usiljena" da bi bila za parenje? Da vampirski ganja kanarinku u krletci? Ili je tu problem ishrane (plodnost i kolicina sperme), koja je vitaminski/proteinski orjentirana?
- Post n°462
?????
grujo je napisao/la:"Ako postoji odgajivac koji ima snimak idealne ptice voleo bih to da cujem,i svakako pozeljno je da budu snimci u 4 godisnja doba."
Nisam znao ,otkad?
Ako pazljivo procitas ceo tekst videces da se to u'bukvalnom"smislu odnosi na odgajivace koji komentarisu pesmu ptica ,koje su davno izasle iz takmicarske forme,poruka se odnosi na njih.
Citaj malo izmedju ------------------------------------------------------ redova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Post n°463
e moj Zeljko?
rico je napisao/la:Pozdrav svim forumašima
Javljam se prvi put i mislim, da se sa većinom forumaša poznajemo. Vidim, da su moje ptice na forumu i da o njima komentirate. Neki su me uzgajivaći zamolili, da bi voljeli čuti moje ptice jer nisu imali prilike ih čuti u živo.
Ptice koje slušate su dva učitelja iz 2008 i jedna mlada ptica sa prošlogodišnjeg takmičenja 2009. Ptice sam snimio prije par dana, one su već odmračene skoro mijesec dana jer ih spremam za parenje. Tako da se zna šta se komentariše.
Mladih ptica sa takmičenja nemam više, nisam ih uspija snimit.
Volijo bi čuti i vaše ptice učitelje.
Željko Furlan
Neki forumasi i nemaju ptice,kakvi crni ucitelji
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°464
pozdrav
Nije mi jasno cemu sad ovakav ton rasprave???
Snimku koja je postavljena na forum moze komentirat tko god zeli,uzgajao on malinoe ili ne.Ono sto se cuje na to je komentirano.Ne moramo mi znati sta te ptice pjevaju i dal su Svjetski prvaci.
Budisicu ,drago mi je da se ukljucivas u rasprave a jos draze sto si izgleda veliki poznavaoc pjesme i da cemo nas nekoliko sudaca sa ovog foruma nesto i nauciti od tebe .Bilo bi ljepo da se predstavis kao i ostali ucesnici u raspravi .Ako se nesto kritizira onda je puno postenije i kulturnije da se to radi punim imenom i prezimenom.Osjetio sam se malo i prozvanim jel sam nekoliko zadnjih godina ocjenjivao ptice u Srbiji.Ako imas neko opravdano i argumentirano nezadovoljstvo slobodno ga iznesi ovdje javno ali samo ako to izneses svojim imenom i prezimenom.Sa anonimnim clanovima foruma ne ulazim u diskusije .
Postavljanje snimki na ovakve forume moze biti iz nekoliko razloga :pohvaliti se,izreklamirati,nesto nauciti itd itd .Nisu svi ljudi isti,nekome je to glupo a nekome ne .O kvaliteti necijih ptica govore rezultati a ne snimke na forumu.Zeljko Furlan je vrhunski uzgaivac i takmicar ,svi mi znamo da ima odlicne ptice ali u isto vrijeme ne mozemo nahvaliti neku snimku koja nije vrijedna TOLIKO OCEKIVANE HVALE.Ako je nezadovoljan komentarom nek sam kaze .Nikome nisu potrebni odvjetnici(ADVOKATI)
Nije mi jasno cemu sad ovakav ton rasprave???
Snimku koja je postavljena na forum moze komentirat tko god zeli,uzgajao on malinoe ili ne.Ono sto se cuje na to je komentirano.Ne moramo mi znati sta te ptice pjevaju i dal su Svjetski prvaci.
Budisicu ,drago mi je da se ukljucivas u rasprave a jos draze sto si izgleda veliki poznavaoc pjesme i da cemo nas nekoliko sudaca sa ovog foruma nesto i nauciti od tebe .Bilo bi ljepo da se predstavis kao i ostali ucesnici u raspravi .Ako se nesto kritizira onda je puno postenije i kulturnije da se to radi punim imenom i prezimenom.Osjetio sam se malo i prozvanim jel sam nekoliko zadnjih godina ocjenjivao ptice u Srbiji.Ako imas neko opravdano i argumentirano nezadovoljstvo slobodno ga iznesi ovdje javno ali samo ako to izneses svojim imenom i prezimenom.Sa anonimnim clanovima foruma ne ulazim u diskusije .
Postavljanje snimki na ovakve forume moze biti iz nekoliko razloga :pohvaliti se,izreklamirati,nesto nauciti itd itd .Nisu svi ljudi isti,nekome je to glupo a nekome ne .O kvaliteti necijih ptica govore rezultati a ne snimke na forumu.Zeljko Furlan je vrhunski uzgaivac i takmicar ,svi mi znamo da ima odlicne ptice ali u isto vrijeme ne mozemo nahvaliti neku snimku koja nije vrijedna TOLIKO OCEKIVANE HVALE.Ako je nezadovoljan komentarom nek sam kaze .Nikome nisu potrebni odvjetnici(ADVOKATI)
- Post n°465
Nemas druze razloga da se osecas prozvanim,sudices ti jos dugo godina u Srbiji,hr,slo.....,poruka je upucena vecini a ne licno tebi,sto se tice poznavanja pesme malinoa neznam da li cu ja nauciti nesto od vas sudija ili vi od mene to je stvar izbora,smatram da sam dovoljno potkovan znanjem da bi mi drugi nametali svoje misljenje(sto naravno ne znaci da nevolim da saslusam,i procitam neku novost bila ona pametna.smesna,glupa....)
Advokatura je lep zanat,neznam samo na forumu koliko je ljudi i zavrsilo skolu za advokata,ali ako vratimo stranice unazad na ovom forumu vidimo da ih ima i previse koji govore u tudje ime nevidim problem zasto i ja ne bi bio medju njima....
Pozdrav svim forumasima,mislim da je ovaj forum i napravljen da bi neko izneo svoje misljenje a ne da bi hvalio ti mene ja tebe(bolje da idemo u kafanu onda),ili obratno da bi neko gazio neciji rad...
Ja se zovem Milos iz Sapca sam i hobi mi je uzgoj ptica pevacica(waterslager malinois)
posto su ovo ujedno i reklamne stranice bavim se i remontom i prodajom pekarske opreme.....,volim druzenje i svima sam na raspolaganju za bilo koji savet.....pozz......
Advokatura je lep zanat,neznam samo na forumu koliko je ljudi i zavrsilo skolu za advokata,ali ako vratimo stranice unazad na ovom forumu vidimo da ih ima i previse koji govore u tudje ime nevidim problem zasto i ja ne bi bio medju njima....
Pozdrav svim forumasima,mislim da je ovaj forum i napravljen da bi neko izneo svoje misljenje a ne da bi hvalio ti mene ja tebe(bolje da idemo u kafanu onda),ili obratno da bi neko gazio neciji rad...
Ja se zovem Milos iz Sapca sam i hobi mi je uzgoj ptica pevacica(waterslager malinois)
posto su ovo ujedno i reklamne stranice bavim se i remontom i prodajom pekarske opreme.....,volim druzenje i svima sam na raspolaganju za bilo koji savet.....pozz......
- Post n°466
budisic je napisao/la:Nemas druze razloga da se osecas prozvanim,sudices ti jos dugo godina u Srbiji,hr,slo.....,poruka je upucena vecini a ne licno tebi,sto se tice poznavanja pesme malinoa neznam da li cu ja nauciti nesto od vas sudija ili vi od mene to je stvar izbora,smatram da sam dovoljno potkovan znanjem da bi mi drugi nametali svoje misljenje(sto naravno ne znaci da nevolim da saslusam,i procitam neku novost bila ona pametna.smesna,glupa....)
pozdrav Milose
Poznajem tebe a i tvog oca dosta dugo.Imate dobre ptice i upravo radi toga mi nije jasno NA KOJI NACIN TO SUCI UNAZADUJU UZGOJ MALINOA U SRBIJI?
Bas sam se iznenadio tvojim tonom rasprave sad kad znam o kome se radi.
Svakako pozdrav tebi Vojkanu a i ostalim Uzgaivacima u Sapcu.
- Post n°467
budisic je napisao/la:Boban NA je napisao/la:Ma da se ne zavaravamo, pratio sam ranije i aktivno odgajao ovu vrstu, velika vecina nagradjenih i najboljih ptica ima ovu flautu, a naravno ona nikome nije lepa.
tako je brate reci jednom da velika vecina odgajivaca i nezna ustvari sta je klok,godinama unazad nagradjuju se ptice sa turama koje uopste ne poseduju
zeleo bih da kazem da se ustvari pravi reklama za pojedine odgajivace i sto je najbitnije propagira se pogresna slika kvaliteta ptica na ovim prostorima,sto se tice ljudi koji su napravili rezultate na SP. to je za postovanje,sto neznaci da je vrhunski kvalitet bas tu(pr.zadnje prvenstvo),dodao bih jos samo da kolekcija gosp.Furlana je vrhunska sto je pokazala na takmicenjima u Italiji(koja su svakako kvalitetnija od Sp.),snimci ptica slikanih sa mobilnim ili cime vec nista ne dokazuju,pogotovo ako su nacinjeni u fazi kada su ptice raspustene.Ako postoji odgajivac koji ima snimak idealne ptice voleo bih to da cujem,i svakako pozeljno je da budu snimci u 4 godisnja doba.
Ovo mi nije jasno i ttu sam pronasao i sebe ????
- Post n°468
u opsirnom smislu sam rekao,niti si ti jedini sudija niti sam je jedini odgajivac,ali to je javna tajna i nema potrebe da ja nabrajam imena i necu....
Samo znam da negajimo svi iz istih ubedjenja.....
NA KOJI NACIN TO SUCI UNAZADUJU UZGOJ MALINOA U SRBIJI?Nisam naglasio u Srbiji?Rekao sam ovim prostorima?prvo nismo deca da neznamo kako se dolazi do materijalne koristi,postoji nekoliko nacina da se to uradi......
Samo znam da negajimo svi iz istih ubedjenja.....
NA KOJI NACIN TO SUCI UNAZADUJU UZGOJ MALINOA U SRBIJI?Nisam naglasio u Srbiji?Rekao sam ovim prostorima?prvo nismo deca da neznamo kako se dolazi do materijalne koristi,postoji nekoliko nacina da se to uradi......
- Post n°469
Miljenko je napisao/la:malinois je napisao/la:
Jedna stvar mi je u vezi ovih ptica zanimljiva a to je da su kvarljiva roba.Zasto mislim tako?
Slusajuci ove ptice u takmicarskoj kondiciji pozelio sam i sam par ovakvih ptica ,medutim sada u ovom izdanju i ptice koje su dosle u Hrvatsku bas sam iznenaden i razocaran da njihova pjesma nije postojana .
Komentar je iskren
Volio bih da malo vise obrazlozis "pokvarljivost" pjeva kod malinoa? Vjerojatno to vazi za sve ptice-pjevice. Ako su za takmicarske prilike dignute u formi (istrenirane), zasto im ta pjesma nije stabilna? Zasto ptica mora biti "usiljena" da bi bila za parenje? Da vampirski ganja kanarinku u krletci? Ili je tu problem ishrane (plodnost i kolicina sperme), koja je vitaminski/proteinski orjentirana?
Pozdrav Miljenko
Malinoi su kanarinci koji se drze u mraku cijeli natjecateljski period.Ptica je mirna , usmjerena na pjev i sto je najvaznije kad se izvadi iz mraka pjeva.To je sastavni dio pripreme za natjecanje.Ta ptica ipak mora pjevat kad mi hocemo da bi dobila neku ocjenu na natjecanju.
Razina hormona testosterona je svedena na minimum.Probao sam ptice iz mraka pariti i nisam imao rezultete.Pticu kad odmracimo i provede jedan period van mraka ona je spremna za parenje i pjeva svom zestinom(nije pravilo) da privuce zenku.
Naravno,nista nije pravilo ali u vecini slucajeva takve ptice pokvare pjesmu,neke vise a neke manje.Kod uzgaivaca koji imaju u svom jatu takav pjev to postaje veliki problem.
Cesta je pojava da se kupi ptica za vrijeme nastjecanja i kad je doneses doma (ili snimis nakon mjesec dana ) to prestaje biti ptica koju si kupio.Zato se koristi zargonski izraz KVARLJIVA ROBA.Treba imati veliko iskustvo da nebi naletio na takvo minsko polje ,treba znat sacuvati pjev.
Ovdje se vodi jedna jako kvalitetna diskusija ,mada malo podrugljiva za moj ukus i moze se dosta nauciti.
Kupnjom Svjetskog prvaka neces i sam postati isti.Takve ptice se stvaraju godinama a ne kupuju se .
pozdrav
- Post n°470
Ljudi,cemu ovolika prepirka!!!!
- Post n°471
grujo je napisao/la:Ljudi,cemu ovolika prepirka!!!!
ma neeee,ovo je konstruktivna diskusija .Svi se znamo nema ljutnje
- Post n°472
nadovezao bi se ,tacno je da kupovinom jednog muzijaka nista neces postici pa makar to bio i svetski prvak,potrebno je uzeti vise muzijaka i zenki,kako bi mi rekli da su na isti "kalup',po mogucstvu od istog odgajivaca da bi se napravilo malo jato.Kada u jatu imas ptica istog "kalupa" teze dolazi promene pesme,odgajivaci pocetnici najvise gledaju ocensku listu i najvise trce za njom neshvatajuci da im te ptice mozda i nisu potrebne,slazem se da je uvek dobro uneti dobre krvi ali moras imati jaku podlogu da bi eksperimentisao(sto sam licno osetio na svojoj kozi).
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°473
grujo je napisao/la:Ljudi,cemu ovolika prepirka!!!!
Da ne znam ljude mislio bi da je prepirka ali nije, ovo je konstruktvina i cinjenicama zasnovana diskusija, oni "pevaci" vole malo ovako da polemisu a kad se skupe svi zajedno ne moze covek da ih razdvoji da malo gledaju i druge ptice vec samo druzenje i zezanje po izlozbama, to je prava definiciija malinoidzija iliti pevaca.....
Iako nisam malinoidzija ili pevac kako mi bojasi volimo da kazemo svidja mi se ova tema......
Pozdrav
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°474
malinois je napisao/la:Kupnjom Svjetskog prvaka neces i sam postati isti. Takve ptice se stvaraju godinama a ne kupuju se. pozdrav
Slažem se u potpunosti! Evo i sam nabavih malinoe prije nekih 20-ak dana (od svega srca zahvaljujem njihovom vlasniku) i nadam se prvim medaljama ove godine pa bi zamolio sve kolege da postave na forum sliku platoa na kojem kače te medalje pa da i ja nešto napravim.
Hvala svima
- Post n°475
imam jednog drugara koji gaji 15god. malinoe ali nema nijednu medalju,pohvalnicu,pehar,dok opet imam jos jednog drugara koji ima pehara ali nije zavrsio kucu pa nema gde da ih stavi,pa sad ti budi pametan sta je bolje imati kucu ili pehare?
mislite o tome i masovno javljajte
mislite o tome i masovno javljajte