Vasko-MK je napisao/la:Postovani prijatelji. Pratio sam komentare i slusao ptice na snimci. Koliko se ja razumijem u pjesmu , ptice su odlicne. E sad zelio bih jedan savijet koji nije bas u kontekstu teme koja se komentarise. Radi se o nesto suportonom, odnosno prestanak pjeva kod mog malinoa.
Ptica je kod mene nesto vise od 2 mjeseca, do pre neki dan je intenzivno pjevala ali evo sad prestala potpuno. Inace se ponasa sasvim normalno, jede, vesela je...ali pjesme nema. Molim vas recite mi koji su moguci razlozi prestanka pjesme ? ? ?
Nisam primetio da se mitari , hranim ga sjemenskom mjesavinom i 1-2 puta nedeljno dajem sargarepu, jabuku....tako da po mom misljenju nije ugojen. Jedino kad mu pustim klip odavde sa foruma, zapjeva nesto kratko i prestane. Napominjem da sve ptice koje imam redovno cistim od ekto i endo parazita a kaveze cistim na svakih 5 dana.
Cudno je da i mladi bakarci koji su ispod njega u kavezu ( imaju 2 mjeseca starosti ) dok je on pjevao i oni su pokusavali nesto sto lici na pjesmu, ali sad su i oni prestali. Drugog kanarinca koji pjeva u njegovoj blizini nema. Temperatura u sobi je konstantna a mjesto mu nisam mjenjao. Star je 1g. Sta bi drugo moglo bito razlog sto je prestao ? ? ?
Hvala vam !
Pozdrav Vasko
Ptica kad ostane sam ipak malo smanji pjesmu .Pogledaj da se nije udebljao .