Molio bih da nam pojasnis koji su samoglasnici,a koji suglasnici pozeljni kod kloka.Dva samoglasnika?budisic je napisao/la:neznam za druge ali moram da budem realan sto se mene tice neznam situaciju u drugim odgajivacnicama,od velikog broja mladih sto sam izveo stvarno nema ptice sa takvim udarima za 9,za sedmicu da,uspeo sam da dobijem dubinu ali ipak malo brze pevaju od ucitelja...(potrebno je da se cuju 2 samoglasnika i da su udari sto sporiji)
+47
mali maša
waterslager bitola
pezo
korkut
Carduel
Vasko-MK
vlado
nedeljkovg
sestoperac
mutacija
riberi
sgobin
MIROSLAV 79
grujo
budisic
Merlo
Sina BL
Dax BG
IvoR
dr.nenad86
carduelismo
waterslager
pippo
sasaznas
evmolp
bocka
faganel
twins
saso78
PESTI
ikayke
Dalibor
seadriver
kreso
klokkende
Miljenko
Boban NA
vlada nish
MARIN
Branimir
ticar
Lazar
Fago
zvrcko sen
Dean
xyz
malinois
51 posters
malino kanarinci
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°801
Re: malino kanarinci
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°802
refa95 je napisao/la:dragi moj malinois trebalo bi ti dati nobelovu nagradu za samo mjesec dana ova tema je dobila 53 sobe svaka ti cast
Hvala refa prijatelju ,buduci sampione BiH a i sire .TI si bogatstvo ovog foruma sa svom svojom djecijom iskrenoscu i ljubavi prema pticama . .Mi stari kenjci (magarci) cesto se spustimo u diskusijama na nivo djeteta dosta mladeg od tebe .
Istina ,pokrenuo sam temu i trudim se drzati je u aktivnosti (nekad vise ,nekad manje ).Da je nisam ja otvorio ,netko drugi bi.Veliko mi je zadovoljstvo izaci na forum i pogledati aktivnosti unutar istog.Uzivanje je biti medu ljudima koji imaju iste interese.Nekad se slazemo a nekad ne .Pa to je sve normalno ,svi smo razliciti iz raznih sredina dolazimo ,nasi ukusi nisu isti ali u jednom se slazemo VOLIMO PTICE .
Iskreni pozdrav svim forumasima
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°803
Posto budisic nije na forumu,a pretpostavljam da zna ,evo pojasnicu ja:
Klok
-suglasnici: vv-bl-kl-l (najcesci oblici)
-samoglasnici: ui-u-o (najcesci oblici)
spajanjem samoglasnika i suglasnika dobijamo sledece:
blui-blui-blui
glu-glu-glu
klok-klok-klok
Klok
blui-blui-blui
glu-glu-glu
klok-klok-klok
- Post n°804
Ovo si sigurno izvuko iz STANDARDI ZA OCENJIVANJE PTICA.Citao sam to i iskreno nikad nisam cuo nesto slicno slusajuci malinoe.Ako neko od mene trazi da objasnim klok kao turu,onda po meni klok je udarna tura u cijoj se pozadini cuje voda.Koliko je voda dublja a udari sporiji,toliko je i ocjena veca.grujo je napisao/la:Posto budisic nije na forumu,a pretpostavljam da zna ,evo pojasnicu ja:
Klok
blui-blui-blui
glu-glu-glu
klok-klok-klok
korkut- Broj postova : 88
Registration date : 20.03.2009
- Post n°805
waterslager bitola
ajde brat ja i ti do grcka da nabavime ptici zs od belgija ne mojme da zejme vidi so jorgos tvoj i da ojme
ajde brat ja i ti do grcka da nabavime ptici zs od belgija ne mojme da zejme vidi so jorgos tvoj i da ojme
- Post n°806
budisic je napisao/la:neznam za druge ali moram da budem realan sto se mene tice neznam situaciju u drugim odgajivacnicama,od velikog broja mladih sto sam izveo stvarno nema ptice sa takvim udarima za 9,za sedmicu da,uspeo sam da dobijem dubinu ali ipak malo brze pevaju od ucitelja...(potrebno je da se cuju 2 samoglasnika i da su udari sto sporiji)
budisic je lepo naveo kako ptica sa dva samoglasnika moze samo umesto kloka da otpeva flautu sto se najcesce i desava ,a to je :
-samoglasnici:ui-u-o
i sta dobijamo spajanjem ovo dvoje:
uiu-uiu-uiu
uio-uio-uio
- Post n°807
Evo poslusajte Grcke ptice ,kolekcija 521 bod pa cemo komentirat
http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=el&u=http://www.oem-malinois.gr/&ei=LXJ4S5irG8GWsQamt7W9Cg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Doem-malinois.gr%26hl%3Dhr%26sa%3DG
Fotografije i video zapisi (plava slova)
http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=el&u=http://www.oem-malinois.gr/&ei=LXJ4S5irG8GWsQamt7W9Cg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Doem-malinois.gr%26hl%3Dhr%26sa%3DG
- Post n°808
ja mislim da ovde nema ni 420 bodova bar u prvu kolekciju [521] a ne nesto vise a ako uporedimo na one sto je bilo kod spanca onda su te spanske sigurno sa vasione ne pripadaju zemlji
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°809
- Post n°810
A INFORMACIJA ZA SVE KOJE IDU U grcku PO PTICE KOD NAS U MAKEDONII BAR ZASADA IMA PREKO 30SM.SNEGA
- Post n°811
korkut je napisao/la:A INFORMACIJA ZA SVE KOJE IDU U grcku PO PTICE KOD NAS U MAKEDONII BAR ZASADA IMA PREKO 30SM.SNEGA
he he ,bas me nasmejao!!
Iz prilozenog se vidi da im je Belgijanac poklanjao ocene
- Post n°812
korkut je napisao/la:ja mislim da ovde nema ni 420 bodova bar u prvu kolekciju [521] a ne nesto vise a ako uporedimo na one sto je bilo kod spanca onda su te spanske sigurno sa vasione ne pripadaju zemlji
Ma pusti ptice ,bitno je da VI MAKEDONCI VOLITE GRKE
- Post n°813
ma volimo se mi samo necemo da priznamo .ma mi volimo sve ali nas retko ko voli ali prezivecemo kad smo turke trpili preko 500god. za grke
- Post n°814
nisam cuo od MARINA neki komentar za grcke tice bas me interesuje posto njega cenim mnogo pa bi bas volio da cujem sta misli
- Post n°815
a isto treba i nase sudije da daju neki komentar za ove ptice ajde malinois gde si sada
- Post n°816
korkut je napisao/la:a isto treba i nase sudije da daju neki komentar za ove ptice ajde malinois gde si sada
NEMAM KOMENTAR
- Post n°817
Mozda Grci mnoze ture x4
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°818
Malinois,
Osečam kako ti se duša puni i sa posebnim zadovoljstvom pratiš sve postove u ovoj temi.
Ako produžite i dalje ovako lepo da pišete o malinoa možda če te me ubediti da i ja se oprobam sa Vašim ljubimcima.
Ali ako trebam otiči u grčkoj po malinoa onda znajte da ču se otkazati i od moje slavuje. (aftes antropies malakes). Eto Aca koliko ih volimo !
Pozdrav Bocka
Osečam kako ti se duša puni i sa posebnim zadovoljstvom pratiš sve postove u ovoj temi.
Ako produžite i dalje ovako lepo da pišete o malinoa možda če te me ubediti da i ja se oprobam sa Vašim ljubimcima.
Ali ako trebam otiči u grčkoj po malinoa onda znajte da ču se otkazati i od moje slavuje. (aftes antropies malakes). Eto Aca koliko ih volimo !
Pozdrav Bocka
- Post n°819
bocka je napisao/la:Malinois,
Pozdrav Bocka
hahahaha,
Bocka je sigurno mislio"Sto juznije, to tuznije"
- Post n°820
bocka je napisao/la:Malinois,
Pozdrav Bocka
Veliki pozdrav mom prijatelju BOCKI
Sto se Grcke tice i malinoa ,usluga mi cini mi se nece trebati .svakako hvala
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°821
Kao što sam i predpostavio ,čim sam vidio ocjene.Ovom belgijancu se svidilo u Grčkoj.U prvi misec lipo 7-8 dana na sunce. Htio bi on opet.Nije lud da im realno ocjeni ptice.
- Post n°822
Salu na stranu ,moguce da ljudi imaju odlicne ptice .Ovo sto sam poslusao na snimku necu niti komentirati.Mislim da je ovo snimano za vrijeme natjecanja (cuje se sat sto odmjerava vrijeme ).Kllokende je bio u Grckoj i ocjenjivao ,on moze dati pravu sliku o tim pticama .
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°823
evo snimka timbrada discontinuo.ovaj nema veze sa malino kanarincima ni sličnosti kao continuo timbrado
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°824
[quote="ticar"]evo snimka timbrada discontinuo.ovaj nema veze sa malino kanarincima ni sličnosti kao continuo timbrado
Malo off-topic, oprostit ce mi ljubitelji malinoa.
Ticar, ima odlicnih discontinuo-timbrada. Spanjolci ozbiljno rade na njima, ali ih j..u klasicari, jer ih ne priznaju. Najvise mi se svidja kod ovih cinjenica da pjev nije nametnut (nema pravila za ture), vec se pticama dozvoli da "slobodno" razviju pjev koji im pase.
Malo off-topic, oprostit ce mi ljubitelji malinoa.
Ticar, ima odlicnih discontinuo-timbrada. Spanjolci ozbiljno rade na njima, ali ih j..u klasicari, jer ih ne priznaju. Najvise mi se svidja kod ovih cinjenica da pjev nije nametnut (nema pravila za ture), vec se pticama dozvoli da "slobodno" razviju pjev koji im pase.
- Post n°825
Svaka cast!Kako si ovo uspeo dapronadzes!Bitola je 15km od Grcke i ja cesto idem tamo.Grci jedva cekaju da u februaru tamosnji pet shopovi dobiju ptice iz Belgije i Holandije da bi nesto kupili,a sve su to ptice sa sumnjivim listama na kojima ne pise gde su ocjenjivane(najverovatnije ih ocjenjuju po kucama ako ih uopste ocjenjuju).Slusao sam puno takvih ptica!Kad bi imali takvih ptica kakvih ima na listama g.Jorisa,ne bi kupovali belgijske i holandske ckartove.Razgledacu linkove posle kad se vratim sposla.malinois je napisao/la:Evo poslusajte Grcke ptice ,kolekcija 521 bod pa cemo komentirat