malinois je napisao/la:Evo da se malo odmorimo od pjeva
Gledajuci ovu volijeru sa mladim malinoima i datum kad je snimljena ,STA PO VAMA OVDJE NIJE U REDU?
Vidim da nitko drugi ne pokušava odgovoriti pa ću ja probati.Jer ovo je bitno drukčije od onog kako ja radim.Ova vrtna volijera ,koliko god je atraktivna za vidit po meni nije pravo rješenje.Prevelik je tu utjecaj okoline na mlade ptice koje se uče i formiraju u pjesmi.Pri tome prvenstveno moslim na razne ptice i druge nepoželjne zvuke.Međutim još mi je veća zamjerka na preveliku količinu svjetla kojoj su ptice izložene.Može to biti zdravije ali nije dobro za učenje i formiranje pjesme.Prejaka je to verša ,ni ne čuju se učitelji.Mlade ptice se nadjačavaju jedna s drugom.Mislim da bi u ovom periodu volijera trebala biti lagano zamračena i po mogučnosti u nekom izoliranom prostoru.Tako bi učitelji dolazili više do izražaja,a mlade ptice bi više slušale.Ima tu i nekih oštrih tonova ,a i tome je razlog previše svjetla.Takve bi trebalo upratiti i izolirati da ne povuku i ostale.
Što se tiče druge snimke smatram da su te ptice davno morale biti u malim kavezima i ispod krpe.Previše je tu dernjave.Čini mi se da još malo pa bi parile.