Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+47
mali maša
waterslager bitola
pezo
korkut
Carduel
Vasko-MK
vlado
nedeljkovg
sestoperac
mutacija
riberi
sgobin
MIROSLAV 79
grujo
budisic
Merlo
Sina BL
Dax BG
IvoR
dr.nenad86
carduelismo
waterslager
pippo
sasaznas
evmolp
bocka
faganel
twins
saso78
PESTI
ikayke
Dalibor
seadriver
kreso
klokkende
Miljenko
Boban NA
vlada nish
MARIN
Branimir
ticar
Lazar
Fago
zvrcko sen
Dean
xyz
malinois
51 posters

malino kanarinci

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

malino kanarinci - Page 18 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by MARIN pon 1 vel - 23:41

malinois je napisao/la:Evo da se malo odmorimo od pjeva Very Happy

Gledajuci ovu volijeru sa mladim malinoima i datum kad je snimljena ,STA PO VAMA OVDJE NIJE U REDU? Wink

Vidim da nitko drugi ne pokušava odgovoriti pa ću ja probati.Jer ovo je bitno drukčije od onog kako ja radim.Ova vrtna volijera ,koliko god je atraktivna za vidit po meni nije pravo rješenje.Prevelik je tu utjecaj okoline na mlade ptice koje se uče i formiraju u pjesmi.Pri tome prvenstveno moslim na razne ptice i druge nepoželjne zvuke.Međutim još mi je veća zamjerka na preveliku količinu svjetla kojoj su ptice izložene.Može to biti zdravije ali nije dobro za učenje i formiranje pjesme.Prejaka je to verša ,ni ne čuju se učitelji.Mlade ptice se nadjačavaju jedna s drugom.Mislim da bi u ovom periodu volijera trebala biti lagano zamračena i po mogučnosti u nekom izoliranom prostoru.Tako bi učitelji dolazili više do izražaja,a mlade ptice bi više slušale.Ima tu i nekih oštrih tonova ,a i tome je razlog previše svjetla.Takve bi trebalo upratiti i izolirati da ne povuku i ostale.
    Što se tiče druge snimke smatram da su te ptice davno morale biti u malim kavezima i ispod krpe.Previše je tu dernjave.Čini mi se da još malo pa bi parile.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois pon 1 vel - 23:44

Very Happy Very Happy

Da ,najveci problem je svjetlo .U prvoj snimci (mislim na datum) ptice vec moraju bit u polutami.Blago zatamnjena volijera.Preglasne su i vec usiljene a nisu niti otvorile pjev .
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 uto 2 vel - 2:34

malinois je napisao/la:
    dr.nenad86 je napisao/la:Evo nedeljko je pomenuo da je dupli sayrinx preduslov da ptica moze da peva dve ture odjednom, pa bi se nadovezao na ovu temu..... Mene interesuje ( iako ne cuvam malino kanaince, a voleo bi da znam) moze li kanarinac da emituje tripl ture, ture u kojima se cuju tri tona, i ako moze da mi neko od malinoidzija objasni kako i na koji nacin ???

Pozdrav cheers

Vidi se da si spremao sudijski ispit i ucio . Very Happy Very Happy

Xaxaxaxxaxaxa, pa naravno da jesam, imao sam dobre mentore njih dvojicu, luda kombinacija pevac i bojas, pa sam zato i morao za bojase i malo i malinoe, jer su me mnogo pretiskali, verovatno ih znas koji su igraci u pitanju..... Laughing

Ali sad me ovo interesuje posto sam malo i zaboravio ovo oko tripl tura.....????

Pozdrav cheers
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel uto 2 vel - 21:35

Malinois,
    komentari mogu biti različiti baš kao i stanovišta pojedinih uzgajivača.
    Marin i faganel mlađi su prije 5-6 godina bili u Belgiji kod 2 velika uzgajivaća malinoa. Kod jednog od njih, Soethaerta, sve ptice su još bile u volijerama. Bio je to konac listopada i početak studenoga.
    Drukčiji pogledi, druge zemljopisne širine, drugi datumi takmičenja ??????????
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 2 vel - 22:38

Da bio sam u Belgiji.I istina je da su kod Soethaerta mladi još bili u volijeri.Ali ta volijera se nalazila unutar jedne poluzamračene prostorije.Neka je tu bilo preko 100 mladih i svega 3 učitelja nije bilo glasnog pjevanja i probijanja.Pjev učitelja se itekako mogao razaznati.Upravo se spremao staviti ih u male kaveze ,a datum je bio 30.x.U njih takmičenja nešto kasnije počinju i traju sve do kraja drugog mjeseca.
    Na snimkama koje je postavio Malinois očito je da taj uzgajivač griješi.To se vidi po pjevu njegovih ptica.Preglasne za to doba godine.Previše svjetla.Mislim da je dobar primjer našim manje iskusnim članovima kako izbjeći ovakve greške.
    malinois
    malinois

Postaj by malinois uto 2 vel - 22:40

faganel je napisao/la:Malinois,
    komentari mogu biti različiti baš kao i stanovišta pojedinih uzgajivača.
    Marin i faganel mlađi su prije 5-6 godina bili u Belgiji kod 2 velika uzgajivaća malinoa. Kod jednog od njih, Soethaerta, sve ptice su još bile u volijerama. Bio je to konac listopada i početak studenoga.
    Drukčiji pogledi, druge zemljopisne širine, drugi datumi takmičenja ??????????

Ove snimke sam postavio iskljucivo radi volijere koja je previse osvjetljena za to doba godine .Nisam se datuma dotakao radi ptica koje nisu povadene nego bas radi svjetla i usiljenosti mladih muzjaka .

Istina je da u Belgiji natjecanja pocinju kasno a jos traju do kraja ovog mjeseca .
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 2 vel - 23:48

Prokomentirajte ovo!

Zadnja promjena: MARIN; sri 3 vel - 0:25; ukupno mijenjano 1 put.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN sri 3 vel - 0:13

grujo
    grujo

Broj postova : 244
    Registration date : 30.12.2009

Postaj by grujo sri 3 vel - 0:54

Duboke ptice ali imaju "iiiiiii"
    grujo
    grujo

Postaj by grujo sri 3 vel - 1:00

Marine ptice jesu duboke,klok 8 ,bol 7,rol 5,ali ovaj donji pojas tanak,vadi ih malo flauta,a sto se tice onog "IiIi" ja takve ptice izbacujem iz jata,jel para usi.U sustini ptice nisu lose ali ima i dosta boljih mislim na celokupne ture.Ovo je neka moja ocena ,sto ne znaci da je tako!!
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 3 vel - 1:13

MARIN je napisao/la:

Komentirat cu ALI kad vecina da svoj komentar Very Happy tongue
    korkut
    korkut

Broj postova : 88
    Registration date : 20.03.2009

Postaj by korkut sri 3 vel - 1:19

PTICE SU DOBRE ALI OCEKIVAO SAM PUNO VISE I IMAJU OVU RUZNU FLAUTU iiii iiii iiiii
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 sri 3 vel - 1:30

Nisam strucnjak za malinoe ali one ptice sto je stavio malinois, prvi snimak, ( Spanske) su lepse da se cuju i po meni se ne deru kako ove..... To je samo moje misljenje, ponavljam nsiam strucnjak za malinoe.....

Pozdrav cheers
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sri 3 vel - 5:29

dr.nenad86 je napisao/la:Nisam strucnjak za malinoe ali one ptice sto je stavio malinois, prvi snimak, ( Spanske) su lepse da se cuju i po meni se ne deru kako ove..... To je samo moje misljenje, ponavljam nsiam strucnjak za malinoe....
    Pozdrav cheers

nisam ni ja stručnjak ali po meni vodene ture prva liga,ove flaute što se ovako ružno čuju mogu biti do snimanja.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 3 vel - 17:46

Pozdrav svim forumašima

Javljam se prvi put i mislim, da se sa većinom forumaša poznajemo. Vidim, da su moje ptice na forumu i da o njima komentirate. Neki su me uzgajivaći zamolili, da bi voljeli čuti moje ptice jer nisu imali prilike ih čuti u živo.
    Ptice koje slušate su dva učitelja iz 2008 i jedna mlada ptica sa prošlogodišnjeg takmičenja 2009. Ptice sam snimio prije par dana, one su već odmračene skoro mijesec dana jer ih spremam za parenje. Tako da se zna šta se komentariše.
    Mladih ptica sa takmičenja nemam više, nisam ih uspija snimit.
    Volijo bi čuti i vaše ptice učitelje.
    Željko Furlan
    Boban NA

Broj postova : 324
    Registration date : 19.04.2009

Postaj by Boban NA sri 3 vel - 18:47

Ove ptice bi na svakom takmicenju dobile vecu ocenu od spanskih sa kojim ih poredite, a ta flauta koja vecini smeta nikad ne bi kakvi su kriterijumi za ocenjivanje malinoa donela ni negativni poencic, tako je makar bilo ranije, a siguran sam da je i sada. Vodi pevaju dobro, mada uvek ima bolje, a od spanskih ptica su daleko raznovrsnije, zbog flauta, jednog odlicnog zvona, tjok im je bolji. Visoke poene bi dobile na flautama i bolendeu po meni, klok je solidan ali kada bi bio za nijansu sporiji. Ovo su ptice koje sigurno pevaju, takve ptice dobro prolaze na takmicenjima.
    nedeljkovg

Broj postova : 36
    Registration date : 20.01.2010

Postaj by nedeljkovg sri 3 vel - 19:09

Tipicno taknicarske ptice.Sto se vodenih tura tice klok vrlo dobar, bolende odlican malo slabiji rol , ali kod ovih ptica klok je uvek klok,nema flautiranja ritam dobar dubina dobra prisustvo vode odlicno, Po meni najbolji klok daje izdvojena ptica. Flaute ne fasciniraju ali moze im se cetvorka upisati uvek , neznam zasto tako strasnih komentara na to cuveno iiii ,to nije negativan poen ,u donjem pojasu izdvojio bih izuzetno lep belen .Cestitam odgajivacu na posedovanje ovakvih ptica
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 3 vel - 19:23

pozdrav

Evo i ja cu dat svoj komentar mada teska srca ,okolnosti nebitne Exclamation

Ove ptice sam slusao nekoliko puta uzivo i bio sam fasciniran.Ovo sto sad cujem na snimci nije nista posebno.Poslusao sam snimku detaljno vise puta.

Prvo sta ulazi u uho je dubina .Ptice su izuzetno duboke .Klokot ubrzan ,bolende odlican ,rolende u tragovima (jedva da ga pjevaju).Flaute su istina raznovrsne ALI preovladavaju ruzne flaute.To na ocjenu ne utjece jel se ocjenjivaju najbolje ispjevane flaute .O kvaliteti drugih flauta i kako forumasi kazu vriski necu komentirat jel je dovoljno receno.Staltoni prosjecni .Donji pojas nista posebno.Jedino se izdvaja kvalitetan belen .

Slozio bih se sa vlasnikom ptica da su USILJENE .

Jedna stvar mi je u vezi ovih ptica zanimljiva a to je da su kvarljiva roba.Zasto mislim tako?
    Slusajuci ove ptice u takmicarskoj kondiciji pozelio sam i sam par ovakvih ptica ,medutim sada u ovom izdanju i ptice koje su dosle u Hrvatsku bas sam iznenaden i razocaran da njihova pjesma nije postojana .

Komentar je iskren
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 3 vel - 19:45

Boban NA je napisao/la:Ove ptice bi na svakom takmicenju dobile vecu ocenu od spanskih sa kojim ih poredite, a ta flauta koja vecini smeta nikad ne bi kakvi su kriterijumi za ocenjivanje malinoa donela ni negativni poencic, tako je makar bilo ranije, a siguran sam da je i sada. Vodi pevaju dobro, mada uvek ima bolje, a od spanskih ptica su daleko raznovrsnije, zbog flauta, jednog odlicnog zvona, tjok im je bolji. Visoke poene bi dobile na flautama i bolendeu po meni, klok je solidan ali kada bi bio za nijansu sporiji. Ovo su ptice koje sigurno pevaju, takve ptice dobro prolaze na takmicenjima.

pozdrav Bobane

One Spanske ptice su su za klasu bolje .Vise poena pjevaju . Very Happy Sad sam malo uporedivao .
    Boban NA

Postaj by Boban NA sri 3 vel - 19:47

Slazem se za najvaznije, odnosno vodene ture tu su sigurno bolje, ali ostale ture su tanje po meni kod spanskih ptica, mada to obicno nikad ne presudi.
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac sri 3 vel - 20:17

sestoperac je napisao/la:Koliko sam ja primjetio, nema bas puno poznavalaca pjesme malinoa na forumu, mogu se prebrojati na prste jedne ruke Very Happy evo od skoro je tu grujo, nedeljko...

pametno sam stavio ''...'' Very Happy ovo postaje najzesca , u pozitivnom smislu, i sve masovnija diskusija
    grujo
    grujo

Postaj by grujo sri 3 vel - 20:33

Nadovezao bih se na Nedeljkov komentar,
    rekao bih da nista strasno nije receno o ovim pticama,sve u svemu ja mislim da bih svako od nas bio ponosan da ima ovakvu vodu u svom jatu.Sto se tice ove vriskajuce flaute i ne cudi me Nedeljkov komentar ,jel koliko mi se cini da i njegove ptice imaju to isto,a siguran sam da to svima nama para usi i svi tezimo ka tome da to izbacimo.Koliko vidim obicno ptice sa ovakvom vriskom i pobedjuju na takmicenjima ,sto me cudi.
    Mozda sam bio mnogo blag kada sam dao neke moje ocene na vodu ,ali tu su nase cenjene sudije da stave tacku na ovu pesmu,ali bez ikakvog ustrucavanja prema odgajivacu Zeljku Furlanu!!!!
    Poozzzzz
    Boban NA

Postaj by Boban NA sri 3 vel - 20:37

Koliko vidim obicno ptice sa ovakvom vriskom i pobedjuju na takmicenjima ,sto me cudi.

Nemoj da te cudi, vecina vrhunskih ptica ima i takvu flautu, ali ocenjuje se najbolja, kako je malinois i napisao, a ovakva, ako nije daleko drasticnija ne nosi negatine poene, to je tako.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN sri 3 vel - 20:55

Red je da i ja nešto kažem.
    I ja sam imao priliku slušati ove ptice uživo,u više navrata.Svaki put sam bio oduševljen.Ono što mi se najviše svidilo je njihova izuzetna dubina.Pjevaju "ko iz groba".To je ono što se traži i što je najteže postići.Kad takve ptice dođu na stol svi se umire i pretvore u uho.Istina na ovoj snimci već su usilile te ove ružne flaute još više naglašavaju.To za takmičenje ne predstavlja nikakav nedostatak.Jer ove i ostale ptice ove škole pobjeđivale su više manje gdje god su se pojavile.Ptica dole desno je prošlogodišnji svjetski prvak.Zbog onog iiiii ni ja je nebi stavio za učitelja,jer svi uzgajivači od toga bježe "ko vrag od tamjana",ali bi parila dok ne padne s nogu.Takve ptice stvaraju šampione.Treba samo isfiltrirati podmladak i odvojiti one čiste od ivkovića.Ivkoviće u parenje ,a čiste za učitelje.To je po meni dobitna kombinacija.
    Ona tri debeljka koji su nam se svima svidili pojele bi za doručak,po bodovima normalno.

P.S.Pozdravljam svog prijatelja Željka i želim mu dobrodošlicu na forum.Nadam se da će biti još snimki ,u pravo vrijeme snimljenih,normalno.Unaprijed se zahvaljujem u ime svih.
    nedeljkovg

Broj postova : 36
    Registration date : 20.01.2010

Postaj by nedeljkovg sri 3 vel - 21:01

Samo da napomenem da je Brica sest puta bio prvak za redom austrije i sve tri medalje poseduje sa svetskih sampionatima sa pticama koje su nazivali ivkovici

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 2:49.