Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+47
mali maša
waterslager bitola
pezo
korkut
Carduel
Vasko-MK
vlado
nedeljkovg
sestoperac
mutacija
riberi
sgobin
MIROSLAV 79
grujo
budisic
Merlo
Sina BL
Dax BG
IvoR
dr.nenad86
carduelismo
waterslager
pippo
sasaznas
evmolp
bocka
faganel
twins
saso78
PESTI
ikayke
Dalibor
seadriver
kreso
klokkende
Miljenko
Boban NA
vlada nish
MARIN
Branimir
ticar
Lazar
Fago
zvrcko sen
Dean
xyz
malinois
51 posters

malino kanarinci

budisic
    budisic

Broj postova : 254
    Registration date : 18.05.2009

malino kanarinci - Page 32 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by budisic ned 14 vel - 15:24

Tacno je da se teze dolazi do vrhunske ptice u Belgiji ali se u svakom slucaju nemoze dobiti za 200E,iskreno ni ja da je imam nebih je prodao za te pare....

Moje je misljenje da je tesko cuti klok 9 van Belgije,ako ga i ima te ptice su u bliskom srodstvu sa Belgijskim pticama....Mislim da iza tih sudija 'lake"ruke postoje godine,i decenije preslusavanja najboljih ptica,izlozeni su konstantnom kvalitetu koji se nemoze cuti van tih granica,ali ohrabruje podatak da ljudi u zadnje vreme masovno pojacavaju svoja jata sa pticama bas iz Belgije....
    budisic
    budisic

Postaj by budisic ned 14 vel - 15:48

waterslager je napisao/la:Moze neko da mi objasni zasto je tolika razlika u ocenama kod kbfk,i u knbb dali su stvarno toliko bolji u knbb npr; klok maksimalno 8 a u knbb ima 9 i10 bas bi vole taj klok da cujem Very Happy

Neko je rekao :nema ekstra kloka bez KNBB ptica i bio je upravu, godinama unazad uvezao sam veliki broj ptica iz KBFK i stvorio veoma dobro jato sa kompletnim turama ali kao svaki ziv covek voleo sam da odem i malo dalje,takodje sam uvezao veliki broj ptica iz KNBB i te ptice su me odusevile sa svojim vodenim turama pre svega(klok),pozeleo sam da i ja izlezem ptice sa takvim klokom i delimicno uspeo ,dobijao sam 7 na klok ali jos uvek nemogu da predjem tu granicu iako u svom jatu imam ptica sa 8 i devetkom na klok( sa stranim alkama)... Hteo bih da dodam da u svom tom trazenju kloka i oslabio pojedine ture...koje cu nadam se u bliskoj buducnosti povratiti....

Inace klok 8 iz KBFK je posledica pojacavanjem ptica iz KNBB,zadnjih par godina....
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel ned 14 vel - 15:53

malinois je napisao/la:

Te ptice sta je najvaznije nisu sklone kvarenju (kvarliva roba Very Happy ).Rijetko se desi da ce probiti u neke ostre flaute (nije pravilo) i zanimljivo je da se ti muzjaci mogu koristiti u priplodu a u isto vrijeme i za ucitelje.

Prekrasno! Very Happy

Zadnja promjena: Carduel; ned 14 vel - 16:25; ukupno mijenjano 1 put.
    waterslager
    waterslager

Broj postova : 75
    Registration date : 13.09.2009

Postaj by waterslager ned 14 vel - 15:59

Jer imas snimak 9 klok ako imas postavi bar tako da cujemo.
    budisic
    budisic

Postaj by budisic ned 14 vel - 16:13

nemam snimak,ali kad god pozelis mozes doci i biti moj gost..pozzz
    waterslager
    waterslager

Postaj by waterslager ned 14 vel - 16:21

budisic je napisao/la:nemam snimak,ali kad god pozelis mozes doci i biti moj gost..pozzz

Hvala na pozivu vidimo se na prvom takmicenju bas bih vole da cujem 9 klok.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois ned 14 vel - 16:46

budisic je napisao/la:
    waterslager je napisao/la:Moze neko da mi objasni zasto je tolika razlika u ocenama kod kbfk,i u knbb dali su stvarno toliko bolji u knbb npr; klok maksimalno 8 a u knbb ima 9 i10 bas bi vole taj klok da cujem Very Happy

Neko je rekao :nema ekstra kloka bez KNBB ptica i bio je upravu, godinama unazad uvezao sam veliki broj ptica iz KBFK i stvorio veoma dobro jato sa kompletnim turama ali kao svaki ziv covek voleo sam da odem i malo dalje,takodje sam uvezao veliki broj ptica iz KNBB i te ptice su me odusevile sa svojim vodenim turama pre svega(klok),pozeleo sam da i ja izlezem ptice sa takvim klokom i delimicno uspeo ,dobijao sam 7 na klok ali jos uvek nemogu da predjem tu granicu iako u svom jatu imam ptica sa 8 i devetkom na klok( sa stranim alkama)... Hteo bih da dodam da u svom tom trazenju kloka i oslabio pojedine ture...koje cu nadam se u bliskoj buducnosti povratiti....

Inace klok 8 iz KBFK je posledica pojacavanjem ptica iz KNBB,zadnjih par godina....

Pa starija je federacija KBFK (Kraljevska belgijska federacija ) nego KNBB .KBFK ja stvorio malino kanarince.Ko je sta uvozio i od koga nije bitno ,jedino bitno je da u Belgiji ima extra ptica (najboljih u Svjetu ) a to niko nije porekao .
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN ned 14 vel - 16:49

budisic je napisao/la:

Možda griješim,ali mi se čini da je Jansens u KBFK.Jedino sam kod njega vidio desetke na klok,a uz to još i petice i šestice na bol.Mislim da je on najjači,priča za sebe.Pa nisu mu ptice uzalud rasprodane tri godine unapred.Voda mu je strava.A ono što najviše fascinira je njihova izuzetna dubina.Ko iz bunara.Čim čuješ i vidiš na nekom snimku izuzetno krupne i izuzetno duboke ptice vrlo vjerovatno su Jansensi.Čovjek je genijalac.Pa i ona tri debeljka koje je postavio Malinois su Jansensi.To se odmah vidi ,a i čuje.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois ned 14 vel - 17:10

budisic je napisao/la:Tacno je da se teze dolazi do vrhunske ptice u Belgiji ali se u svakom slucaju nemoze dobiti za 200E,iskreno ni ja da je imam nebih je prodao za te pare....

Moje je misljenje da je tesko cuti klok 9 van Belgije,ako ga i ima te ptice su u bliskom srodstvu sa Belgijskim pticama....Mislim da iza tih sudija 'lake"ruke postoje godine,i decenije preslusavanja najboljih ptica,izlozeni su konstantnom kvalitetu koji se nemoze cuti van tih granica,ali ohrabruje podatak da ljudi u zadnje vreme masovno pojacavaju svoja jata sa pticama bas iz Belgije....

Vrhunska ptica se moze dobiti i bez eura .Nije sve u eurima ,ima i ponesto u dolarima .Salim se naravno ,razumijemo se u potpunosti.Svi malinoi su u srodstvu sa belgijskim pticama .Ako neko tek polozi za suca iza njega sigurno nemogu biti decenije iskustva .Oduvjek su se najbolje ptice kupovale u Belgiji , a ne samo zadnjih godina ,tu je Svjetski vrh i kvaliteta sto neznaci da necemo cuti 9 klok i van Belgije( ja ga nisam cuo). 9 klok cemo "cuti "sa belgijskim prstenom .Zasto ne sa nasim? Zasto se ne proizvedu ptice sa 9 klok kod nas ako vec imamo u matici takve?
    Naravno da se "proizvedu ",ali nece dobiti 9 klok pa sve da ih i ocjenjuju ti isti Belgijanci.
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola ned 14 vel - 18:00

budisic je napisao/la:nemam snimak,ali kad god pozelis mozes doci i biti moj gost..pozzz
    Bravo za ptice sa 8 i 9 klok!Rekao si da su te ptice sa stranim prstenovima.Dali su te ptice sa belgijskim prstenima ili sa grckim?Cuo sam da i u Grckoj ima ptica sa 9 klok.
    budisic
    budisic

Postaj by budisic ned 14 vel - 18:05

neznam za druge ali moram da budem realan sto se mene tice neznam situaciju u drugim odgajivacnicama,od velikog broja mladih sto sam izveo stvarno nema ptice sa takvim udarima za 9,za sedmicu da,uspeo sam da dobijem dubinu ali ipak malo brze pevaju od ucitelja...(potrebno je da se cuju 2 samoglasnika i da su udari sto sporiji)
    budisic
    budisic

Postaj by budisic ned 14 vel - 18:14

waterslager bitola je napisao/la:
    Bravo za ptice sa 8 i 9 klok!Rekao si da su te ptice sa stranim prstenovima.Dali su te ptice sa belgijskim prstenima ili sa grckim?Cuo sam da i u Grckoj ima ptica sa 9 klok.

Ptice su sa belgijskim prstenovima od Jecky Soethaert-a,tacno je da imaju i Grci dobrih ptica zahvaljujuci sinu od navedenog odgajivaca koji je ako se nevaram studirajuci u Grckoj ,sklopio prijateljstva sa tamosnjim odgajivacima i doneo im(ili prodao)vrhunske ptice...
    budisic
    budisic

Postaj by budisic ned 14 vel - 18:22

waterslager bitola je napisao/la:

Nisam siguran u Grckoj ali mislim da je ove godine sudio Piter Joris(mozda gresim)ili neki drugi sudija iz Belgije

Neznam da li prosle ili predprosle godine nas sudija Zeljko Aleksic je sudio i dao nekim pticama 8 klok,odmah posle njega sudio je na sledecem takmicenju Belgijski sudija i dao istim pticama i par 9.....
    waterslager
    waterslager

Postaj by waterslager ned 14 vel - 21:11

x
    grujo
    grujo

Broj postova : 244
    Registration date : 30.12.2009

Postaj by grujo ned 14 vel - 21:44

U Grckoj je ove godine sudio 09.01.2010.god. izvesni Werner Calebout i pobednicka kolekcija je imala 521 poen.
    A = 126 poena
    B = 135 poena
    C = 132 Poena
    D = 126 poena
    utisak 2 poena
    korkut
    korkut

Broj postova : 88
    Registration date : 20.03.2009

Postaj by korkut ned 14 vel - 22:04

sto nema grke na svetskom kad imaju tako dobre ptice sa 8-9 klok.kad bi imali tako dobre ptice sigurno bi otisle na svetsko, bar ja bi otiso a verujem i svi koji drze malino
    pezo
    pezo

Broj postova : 166
    Registration date : 04.02.2010

Postaj by pezo ned 14 vel - 22:10

korkut je napisao/la:sto nema grke na svetskom kad imaju tako dobre ptice sa 8-9 klok.kad bi imali tako dobre ptice sigurno bi otisle na svetsko, bar ja bi otiso a verujem i svi koji drze malino
    Covek je u pravu i ja se pitam sto ih nema na svetskom.
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 14 vel - 22:12

Ne pominjete mi grke, to su samo trgovci, jer samo otkupljuju gotove ptice i u 90% slučajeva bave se trgovinom.
    Korkut dobro zna da su nam grci redone mušterije i da sve što nađu od ptice otkupljuju.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN ned 14 vel - 22:47

grujo je napisao/la:U Grckoj je ove godine sudio 09.01.2010.god. izvesni Werner Calebout i pobednicka kolekcija je imala 521 poen.
    A = 126 poena
    B = 135 poena
    C = 132 Poena
    D = 126 poena
    utisak 2 poena

Svima koji nisu zadovoljni sa suđenjem na ovim prostorima evo idealnog kandidata.Ovaj nije škrt na ocjenama.Grci će ga sigurno opet zvati.Rezervirajte ga na vrijeme. lol! lol! lol!
    mali maša
    mali maša

Broj postova : 41
    Registration date : 06.02.2010

Postaj by mali maša ned 14 vel - 23:13

Evo i ja da vam se javim,pošto me nije bilo juče pročitao sam sve ove vaše komentare na 52 i 53 stranici lepo je pročitati ovakve komentare.ja sam mlad odgajivač i takmičar,na takmičenjima kojima sam se takmičio to je Austrija,Slovenija i Veliko gradište.od kada imam ptice ja znam za tri ptice koje su dobile 8 klok,nažalost dva odgajivača više se ne bave pticama.to su gospodin bisak koji je u V.gradištu dobio od gospodina Miter Majera 8 klok, gospodin Boga iz Beča koji je isto dobio 8 kloku beču na klupskom.To su ta dva odgajivača koji se ne bave pticama.I ove godine GOSPODIN RAŠA TOMIĆ koji je dobio u italiji 8 klok.To su te tri ptice za koje ja znam i čuo sam ih,ja kao početnik 2004 god.
    počeo sam sa 4 klok, pa sam imao 5 a ove godine od 4 ptice jer nisam imao većeg izbora od 5 ptica izabrao 4 za takmičenje i imao sam na dva takmičenja dve ptice sa 6 klok i ja sam sa mijim pticama zadovoljan.
    refa95
    refa95

Broj postova : 1274
    Registration date : 12.04.2009

Postaj by refa95 ned 14 vel - 23:16

dragi moj malinois trebalo bi ti dati nobelovu nagradu za samo mjesec dana ova tema je dobila 53 sobe svaka ti cast
    grujo
    grujo

Postaj by grujo ned 14 vel - 23:25

Takmicenja u Grckoj 2009/2010

Klupsko takmicenje od 29.11.09 do 05.12.09
    sudija: Anreas Panopoulos
    1.Palatou Evangelia 430 poena
    A=117 p.________klok 6,boll 4,roll 2
    B=120 p.________klok 7,boll 4,roll 2
    C=081 p.________klok 5,boll 3,roll 2
    D=112 p.________klok,6,boll 3,roll 2
    2.Dimitri Karras 427 poena
    A=096 p.________klok 7,boll 3,roll 2
    B=105 p.________klok 7,boll 4,roll 2
    C=102 p.________klok 7,boll 4,roll 2
    D=123 p.________klok 7,boll 5,roll 2
    utisak 1
    3.Dardaganis Dimitris 422 poena
    A=108 p.________klok 6,boll 4,roll 3
    B=108 p.________klok 6,boll 3,roll 4
    C=102 p.________klok 6,boll 3,roll 3
    D=102 p.________klok 6,boll 3,roll 3
    utisak 2

Klupsko takmicenje od 13.12.2009 do 19.12.2009
    sudija: Verner Calebout
    1.Soulios Ioannis 521 poen
    A=126 p.________klok 9,boll 5,roll 3
    B=135 p.________klok 9,boll 5,roll 3
    C=132 p.________klok 9,boll 5,roll 3
    D=126 p.________klok 9,boll 5,roll 3
    utisak 2
    2.Dimitri Karras 494 poena
    A=129 p.________klok 7,boll 5,roll 3
    B=117 p.________klok 6,boll 5,roll 2
    C=120 p.________klok 7,boll 4,roll 2
    D=126 p.________klok 7,boll 5,roll 3
    utisak 2
    3.Karatzas Sotiris 485 poena
    A=120 p.________klok 7,boll 5,roll 2
    B=123 p.________klok 8,boll 3,roll 2
    C=114 p.________klok 7,boll 4,roll 2
    D=126 p.________klok 8,boll 4,roll 2
    utisak 2

Drzavno takmicenje od 10.01.2010. do 17.01.2010
    sudija: Peeters Joris
    1.Harisis Nikolaos 488 poena
    A=120 p.________klok 7,boll 4,roll 2
    B=120 p.________klok 8,boll 3,roll 2
    C=123 p.________klok 8,boll 3,roll 3
    D=123 p.________klok 8,boll 4,roll 2
    utisak 2
    2.Romantanis Nikolaos 450 poena
    A=120 p.________klok 8,boll 5,roll 3
    B=126 p.________klok 9,boll 4,roll 3
    C=081 p.________klok /,boll /,rol /
    D=123 p.________klok 7,boll 4,roll 3
    3.Nikolaos Samironoulos 449 poena
    A=114 p.________klok 9,boll 3,roll /
    B=105 p.________klok 7,boll 3,roll /
    C=111 p.________klok 9,boll 3,roll /
    D=117 p.________klok 9,boll 3,roll /
    utisak 2
    korkut
    korkut

Broj postova : 88
    Registration date : 20.03.2009

Postaj by korkut ned 14 vel - 23:33

prsti klok na sve strane pa najbolje da kupujemo u grcku ko ce da ceka ko belgijanaca mi smo ludi ,ljudi ajmo u grcku
    grujo
    grujo

Postaj by grujo ned 14 vel - 23:33

Sto je i zanimljivo da kod Grka na klupskom takmicenju moze da se takmice samo clanovi kluba (izgleda)
    grujo
    grujo

Postaj by grujo ned 14 vel - 23:35

Nas uvazeni sudija Zeljko Aleksic je doneo 3 muzjaka iz Grcke i mogu vam reci da stvarno prsti klok i bol na sve strane a vi sad vidite,ipak nisu Grci za podcenjivanje!!!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 10:14.