Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+47
mali maša
waterslager bitola
pezo
korkut
Carduel
Vasko-MK
vlado
nedeljkovg
sestoperac
mutacija
riberi
sgobin
MIROSLAV 79
grujo
budisic
Merlo
Sina BL
Dax BG
IvoR
dr.nenad86
carduelismo
waterslager
pippo
sasaznas
evmolp
bocka
faganel
twins
saso78
PESTI
ikayke
Dalibor
seadriver
kreso
klokkende
Miljenko
Boban NA
vlada nish
MARIN
Branimir
ticar
Lazar
Fago
zvrcko sen
Dean
xyz
malinois
51 posters

malino kanarinci

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

malino kanarinci - Page 17 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by MARIN ned 31 sij - 0:23

PESTI je napisao/la:
    malinois je napisao/la:Ima tu dosta njih koji bi znali prokomentirat ALI nesto slabo se ukljucivaju. Very Happy
    Kisa me utjerala u kucu pa malo "pretrazivam" pjev po internetu .Tesko mi je nac pticu koja ima bas sve pristojno i vrijedno neke analize .Ovi Spanjolci sta sam postavija su do sad najbolji .

Čekam i ja ,,kontraše,, jer ovako se slažete u svemu kad vas je dva -tri .Kontra mišljenje je bitno zbog rasprave u DETALJE , naravno bez vrijedjanja nego samo ARGUMENTIRANO......(kao kad se priča o pismi GRDELINA Laughing Laughing )
    ,,SMIRENO ,,

Kad su pravila napisana i usvojena ne mogu se nova izmišljat.Treba imat samo "malo uva"I NAUČIT GRADIVO. study
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN ned 31 sij - 0:50

nedeljkovg je napisao/la:malinoise, ako hocemo neku detaljniju analizu mozemo reci da su ptice na prvom snimku kvalitetnije a i evo zasto.mislim da ces se sloziti samnom ,da prva postava daje bolji klok, jer kad bi sagledali sve komponente kloka, uvideli bi smo da je bolja dubina , prisustvo vode , udar ,ai ritam . konkretno sto se tice ritma zapaza se da ptice u prvoj postavi menjaju ritam i da od brzeg idu ka sporijem sto se mora nagraditi,druga zapazanja sto se tice kloka,ptice na prvoj postavi klok pevaju posle knora, po meni to je dosta kvalitetnije nego posle bolendea kako je slucaj sa pticama u drugoj postavi , sto se tice bolendea mnogo vise prisustva vode kod ptica u prvoj postavi Po meni da bi bili perfektni fali im malo vise fluta i malo bolji donji pojas

Donji pojas- Kako bi naši članovi koji još nisu verzirani u pjev malinoa mogli što bolje pratiti ove komentare i rasprave te kao najvažnije skužiti pjesmu potrebno im je i objasniti i nekakve malinoaške termine.Makar one koji se često ponavljaju.Tu spada i ovaj.
    Donji pojas su ustvari ture koje se nalaze u donjem dijelu ocjenske liste.To su:belen ,belrol,fluitrol,tjoken/tjokenrol.To su ture koje za večinu uzgajivača nisu toliko atraktivne,kao one vodene.Pa ih često puta zanemaruju prilikom učenja i selekcije.Računaju one će ionako doći same po sebi.A ti bodovi koje one nose često znaju biti presudni.Stoga onaj koji se želi ozbiljno takmičiti(pobjeđivati)mora i o njima voditi računa ,a ne samo o vodi(klok,bol,rol) i metalu(stalton).
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois ned 31 sij - 1:00

Vecina sudaca na zalost kad cuje dobre vodene ture i dobar stalton takvu pticu favoriziraju .Misljenja sam (siguran sam ) da to nije u redu .Kad ocjenjivam ptice slusam sve ture i vrijednujem koliko cujem.Moze se desiti da ptica ima klok 21 bol 15 rol 9 a nebude kunkurentna sto je i normalno.

Pratim ocjenjivanja u Belgiji i bas takve stvari se dogadaju .Prica koja ima 21 ,15, 9 vodene ture cesto u finalnoj ocjeni nebude konkurentna .

Uvjek se ljutim kad na slusanju nagradenih ptica cujem ptice koje imaju extra vodu a ostalo katastrofa .Nije posteno takvo ocjenjivanje prema natjecateljima koji selektiraju kompletnu pjesmu.

Jedan poznanik iz Slovenije (vrhunski natjecatelj ) kaze :slusam klok, bol ,rol ,stalton a ostale PIZD....E me ne interesiraju.To ce prolaziti na natjecanjima dok jos bude sudaca koji razmisljaju kao i on .
    nedeljkovg

Broj postova : 36
    Registration date : 20.01.2010

Postaj by nedeljkovg ned 31 sij - 1:18

Ha ha ,ha bas si me malinoise nasmejao , za ove pizd.... , vrlo interesantna tema , i verovatno ce mo je brzo iscrpeti posto se vecina slaze u svemu, medjutim predlozio bih da neko od forumasa postavi nesto od ptica sa negativnim turama pa da malo iskomentarisemo, mislim da bi to isto bilo od velike koristi za nase odgajivace.Pozdrav svima iz Velikog gradista.
    P.S Penda se vratio sa turneje po Italiji
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac ned 31 sij - 3:14

Koliko sam ja primjetio, nema bas puno poznavalaca pjesme malinoa na forumu, mogu se prebrojati na prste jedne ruke Very Happy evo od skoro je tu grujo, nedeljko...
    malo da se mi ''bojasi'' i ''stiglicari'' edukujemo po tom pitanju, pa ce biti i kontri lol!
    meni licno jako zanimljivo djeluje makar da prodjem prva tri razreda Very Happy
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 ned 31 sij - 3:46

Nema puno ali ovi sto poznaju su vrh svog zanata, pa kad krene diskusija i mi bojasi cemo pohvatati po koju turu...... Cool

Podrav cheers
    waterslager
    waterslager

Broj postova : 75
    Registration date : 13.09.2009

Postaj by waterslager ned 31 sij - 8:43

Pozdrav za forumase Dejan Vrsac
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 31 sij - 14:28

malinois je napisao/la:Vecina sudaca na zalost kad cuje dobre vodene ture i dobar stalton takvu pticu favoriziraju .Misljenja sam (siguran sam ) da to nije u redu .Kad ocjenjivam ptice slusam sve ture i vrijednujem koliko cujem.Moze se desiti da ptica ima klok 21 bol 15 rol 9 a nebude kunkurentna sto je i normalno.

Pratim ocjenjivanja u Belgiji i bas takve stvari se dogadaju .Prica koja ima 21 ,15, 9 vodene ture cesto u finalnoj ocjeni nebude konkurentna .

Uvjek se ljutim kad na slusanju nagradenih ptica cujem ptice koje imaju extra vodu a ostalo katastrofa .Nije posteno takvo ocjenjivanje prema natjecateljima koji selektiraju kompletnu pjesmu.

Jedan poznanik iz Slovenije (vrhunski natjecatelj ) kaze :slusam klok, bol ,rol ,stalton a ostale PIZD....E me ne interesiraju.To ce prolaziti na natjecanjima dok jos bude sudaca koji razmisljaju kao i on .

E ovi mi već liči na nas grdelinaše,tj. ovo se može usporedit sa onim kad grdelin ima dobru zijadu,a ima sr.... koliko ti bog oće,pa zbog te zijade ga neki smatraju dobrim,jer ono šta ne valja,nema veze,ka šta govori i taj "poznanik iz Slovenije,da ga pizdarije ne zanimaju.
    grujo
    grujo

Broj postova : 244
    Registration date : 30.12.2009

Postaj by grujo ned 31 sij - 18:07

Evo i ja malo da se ukljucim u diskusiju,
    naime sta u sustini vise reci o klipovima koje je postavio nas cenjeni sudac Malinois.Jedno je sigurno, a to je da zakon o pesmi malinoa postoji odavno i da se mi svi toga trebamo pridrzavati ako mislimo postici neke rezultate.O ukusima se ne raspravlja ,svako ima svoj ukus i zna ono sto zeli.
    Normalno je da kada slusamo neku pticu te vodene ture(klok,bol i rol),prve ostavljaju utisak nama,a kasnije dolazi i donji pojas.Medjutim najbitnije u svemu tome je da je ptica kompletna,a verujte mi tesko se prave takve ptice.Kada je ptica kompletna onda dolazi sve drugo,dubina,ritam itd.
    Pa cak i najaci odgajivaci (mislim na nase prostore)nemaju sve ptice kompletne!!!!!
    Ja sam postavio klipove ptica koje sam kupio kod Pende i to smo iskomentarisali,tako da bih voleo da neko od odgajivaca isto to uradi.Mi smo svi videli kakve su ptice u Belgiji,Holandiji,Turskoj i Italiji, ali hajde da vidimo gde smo mi u svemu tome i kakve su nase ptice u odnosu na njihove.Pozzz
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 31 sij - 18:29

grujo,ljudi su ucitelje pustili u volijere a priplodni muzjaci su u fazi pripreme ili su vec spremni .Pjesma muzjaka koji je spreman za parenje je usiljena ,glasna ,krati ture ,ne koristi se svim turama itd itd .

Isto vazi i za ucitelje .To su ptice koje moramo drzati pod kontrolom .Ne smijemo ih usiliti da nebi pjesma postala kao kod priplodnih muzjaka ALI moramo ih malo pojacati(moraju biti malo glasniji nego za vrijeme takmicenja).Tih ucitelj nikad nece biti dobar ucitelj.Ako u volijeri ima 30 mladih muzjaka sa nekoliko ucitelja onda pretihi ucitelji se i necuju.

Trebali smo ranije snimiti ptice ,za vrijeme takmicarske sezone .
    grujo
    grujo

Postaj by grujo ned 31 sij - 18:33

Ok ,nadam se da ce onda u Novembru ili Decembru biti klipova!! Wink Wink Laughing
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 31 sij - 18:34

grujo je napisao/la:Ok ,nadam se da ce onda u Novembru ili Decembru biti klipova!! Wink Wink Laughing

Spremi kameru i navrati Very Happy
    grujo
    grujo

Postaj by grujo ned 31 sij - 19:13

Very Happy Smile Very Happy Smile
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 31 sij - 19:38

Evo jedne zanimljive snimke .

Ovdje se pitaju dal je ovo bolende!!! Nije bolende a sve i da nema ovog metalnog prizvuka bio bi KLOKOT.Dosta brz ali klokot bi bio, bolende definitivno nije.

malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 31 sij - 19:47

Ovo je jedna kompletna ptica (prosjecna) .Iza staltona u 1.52 i 1.57 minuti daje ostru flautu .Ovu flautu uzgaivaci NE VOLE ali ona se ne kaznjava ( jedino ako je BAS visoka).
    Najbolje ptice sto sam u zivotu cuo imale su ovakvu flautu i to dosta glasniju i ostriju.

grujo
    grujo

Postaj by grujo ned 31 sij - 22:58

Ekstra primerak,mada mislim da je malo usiljen i zbog toga ima ovu povisenu flautu.
    nedeljkovg

Broj postova : 36
    Registration date : 20.01.2010

Postaj by nedeljkovg pon 1 vel - 2:16

saslusao sam i jednu i drugu pticu. Pre dve godine imao sam par ptica koje su u pozadini kloka imali metalni prizvuk ,u svakom slucaju nepozeljno, vrlo cesto se kod takvvih ptica javlja jedna anatomska malformacija dupli sayrinx,tako da ptica moze da peva dve ture odjednom.Ako ptica ne daje drugacije ciste ture ja ocenjujem obe ture u minimumu.
    Sto se tice druge ptice sasvim korektna u pesmi a na samom kraju ova malo ostrija flauta je daleko od kaznjavanja , i zahvaljujuci takvim flautama (ljubim ga u kljunicu) ja sam dolazio do vrhunskih ptica,to malinois vrlo dobro zna.Ptica na klipu ima toliko lepih flauta tako je da je ova zanemarljiva.
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 pon 1 vel - 2:41

Evo nedeljko je pomenuo da je dupli sayrinx preduslov da ptica moze da peva dve ture odjednom, pa bi se nadovezao na ovu temu..... Mene interesuje ( iako ne cuvam malino kanaince, a voleo bi da znam) moze li kanarinac da emituje tripl ture, ture u kojima se cuju tri tona, i ako moze da mi neko od malinoidzija objasni kako i na koji nacin ???

Pozdrav cheers
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pon 1 vel - 3:02

malinois je napisao/la:Evo jedne zanimljive snimke .

Ovdje se pitaju dal je ovo bolende!!! Nije bolende a sve i da nema ovog metalnog prizvuka bio bi KLOKOT.Dosta brz ali klokot bi bio, bolende definitivno nije.

Da li se negativnom ocjenom ocjenjuje ovakav način izvođenja klokota?
    malinois
    malinois

Postaj by malinois pon 1 vel - 12:28

Carduel je napisao/la:
    malinois je napisao/la:Evo jedne zanimljive snimke .

Da li se negativnom ocjenom ocjenjuje ovakav način izvođenja klokota?

Ne upisuje se klokot
    malinois
    malinois

Postaj by malinois pon 1 vel - 21:02

Evo da se malo odmorimo od pjeva Very Happy

Gledajuci ovu volijeru sa mladim malinoima i datum kad je snimljena ,STA PO VAMA OVDJE NIJE U REDU? Wink

malinois
    malinois

Postaj by malinois pon 1 vel - 21:29

Evo i odgovora . Very Happy Ista je volijera .Obratite paznju na datum. Very Happy

Volio bih cuti komentare Very Happy
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado pon 1 vel - 22:11

Meni jedino nevalja što ovo nije moja volijera sa mojim pticama. Crying or Very sad Crying or Very sad
    malinois
    malinois

Postaj by malinois pon 1 vel - 23:16

dr.nenad86 je napisao/la:Evo nedeljko je pomenuo da je dupli sayrinx preduslov da ptica moze da peva dve ture odjednom, pa bi se nadovezao na ovu temu..... Mene interesuje ( iako ne cuvam malino kanaince, a voleo bi da znam) moze li kanarinac da emituje tripl ture, ture u kojima se cuju tri tona, i ako moze da mi neko od malinoidzija objasni kako i na koji nacin ???

Pozdrav cheers

Vidi se da si spremao sudijski ispit i ucio . Very Happy Very Happy
    sasaznas
    sasaznas

Broj postova : 35
    Registration date : 09.09.2009

Postaj by sasaznas pon 1 vel - 23:20

u prvoj se ne vide ucitelji a na drugom snimku me iznenadio datum pa se pitam kad ih sprema za takmicenje

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 6:19.