pezo je napisao/la:Zapevaj klok za 9 pa ce da cucne ako vec nece da legne na jaja!!!!!
cuj klok,menjam sve vodene ture redom, izgleda da voli "metalce"
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
pezo je napisao/la:Zapevaj klok za 9 pa ce da cucne ako vec nece da legne na jaja!!!!!
pezo je napisao/la:Laku noc pticari treba sutra ici na posao.
koja je tura bila presudna.budisic je napisao/la:pezo je napisao/la:Laku noc pticari treba sutra ici na posao.
leze mi zenka na jaja idem i ja da spavamm......
malinois je napisao/la:Pozdrav ,sutra cu dat temeljit komentar .Nadam se da ce mi (jedan forumas) zavrsiti servisiranje kopjutera do sutra.
grujo je napisao/la:he he ja sam bar to javno rekao,a pojedini bi to uradili nego ne smeju reci javno!
Sta bi sa tvojim majstorom napravio bi dosad nov kompjuter.malinois je napisao/la:Pozdrav ,sutra cu dat temeljit komentar .Nadam se da ce mi (jedan forumas) zavrsiti servisiranje kopjutera do sutra.
waterslager bitola je napisao/la:ocekujem komentare za ptice 1 i 3 na sledecem linku:
http://www.anadolu-malinua.com/
mali maša je napisao/la:Želim ovom prilikom da pozzzz sve ptičare koji su na forumu i one koji nisu a treba doći na ovu stranicu radi druženja i razmene mišljenja. Izuzetna mi je čast pozdraviti dobrog čoveka (mislim najrealnijeg) i velikog prijatelja sigurno i najvećeg poznavaoca ptica ovde na forumu, a njegovo ime je Gos. ARSIĆ. Moje ime je Mališa ja zivim i radim u Beču, a ima i još jedan Mališa koji je i sudija, tako da u Beču kada se priča ja sam mali a moj imenjak veliki Mališa. Malino kanarincima počeo sam od 2004 godine bilo je i zapaženih rezultata, ali moja malenkost je toliko zavolela to malo stvorenje,a veikog pevača i pored ptica upoznao sam i dosta dobrih ljudi, a još više dobrih ptičara. TOLIKO ZA MOJE PRVO JAVLJANJE.
Koliko su ove ptice imale bodova da li se zna .Malinois ako ne koliko bi im ti dao.malinois je napisao/la:pozdrav
Budisic je dao odlican prijedlog za postaviti neku pticu sa negativnim turama .Nisam uspio pronaci nista .Ima nekih ptica koje su na granici kaznjavanja ali ih ne bih kaznio.
Pregledavajuci snimke naletio sam na nase prijatelje iz Slovenije ,Černigoj Angel i Valter(otac i sin).Angel je dugogodisnji uzgaivac malino kanarinaca sa zapazenim rezultatima .Ljubav prema pticama prenio je na sina Valtera .Dosta sam slusao te ptice i mogu reci da je kvaliteta varirala.Ove godine su (Valter) na drzavnom sampionatu Slovenije DEKLASIRALI konkurenciju i ja im na tome cestitam.
Ovo je jedna snimka (mislim davno postavljena) koju bih komentirao samo radi jedne ture,BELENA.
Donja ptica pjeva TI-LUNG belen 2,10 / 2.25 / 3.22 .Odlican belen .Dovoljno metalican,odlican ritam ,dosta suglasnika .Ovakvi beleni cesto idu do 5 bodova (15) .