+47
mali maša
waterslager bitola
pezo
korkut
Carduel
Vasko-MK
vlado
nedeljkovg
sestoperac
mutacija
riberi
sgobin
MIROSLAV 79
grujo
budisic
Merlo
Sina BL
Dax BG
IvoR
dr.nenad86
carduelismo
waterslager
pippo
sasaznas
evmolp
bocka
faganel
twins
saso78
PESTI
ikayke
Dalibor
seadriver
kreso
klokkende
Miljenko
Boban NA
vlada nish
MARIN
Branimir
ticar
Lazar
Fago
zvrcko sen
Dean
xyz
malinois
51 posters
malino kanarinci
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°126
Re: malino kanarinci
Mislim da je to svaštarenje dobro smo za početnike da se nauče nekim osnovama jer manja je šteta izgubiti nekog manje vrijednog primjerka nego kvlitetniju ali i skuplju pticu, ista stavr kao i mladi vozač kada dobije starije auto ili novo i skuplje!S vremenom se odrede afiniteti i tom se usmjerava uzgoj!
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°127
MARIN je napisao/la:Da to je problem,kuda sa pustim pticama ,kadi h naležemo?
Mislim da za nekog tko teži visokom kvalitetu nebi trebalo biti dileme.Treba ih naleći što više,normalno da to treba raditi planski.U startu nabaviti što kvalitetnije ptice i raditi strogu i točnu selekciju.Ne trebamo se zamarati viškom,makar ih poklanjali.Kad se stekne ime to ide dosta lakše.
Štefan Kobal kojeg sam spomenuo u prethodnom tekstu,još nije stekao ime i to radi na slijedeći način.Najbolje bira za sebe i poznavatelje ,koji traže kvalitetnu pticu.Ostatak,što predstavlja večinu ide na veliko po talijanskim Pet shopovima po cijeni od 7 eura.Kad se stekne ime ,odnosno kvalitet može se smanjiti broj izleženih ptica ili to pretvoriti u svojevrstan biznis.Kako tko želi ,ali bez kvantiteta nema ni kvaliteta.
O ovome cijelo vrijeme govorim ........................svi nešto kukaju oko prodaje viška ali niko neda pticu za 100 kn kamoli za 50,00 .....
ovdje Već imamo ponude mladih tica po 400,00 kn komad koliko će koštat odrasli izmintarni primjerak.
Dragi moji sazna sam da je jedan naš kolega platija 300 Eura par kobalta ,,,,a kad kopuje kod kolega onda mu je 150, 00 kn puno... LJUDSKA GLUPOST je nemjerljiva kao i tvrdoglavost...
Sami sebi krojimo sudbinu i zato nemamo prava ronjati. Kad ja odlučim raditi kvantitet bit će ptica ali i cijena ovako za 50 ptica mogu kako oću.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°128
ajmo se dogovoriti, da mi sljedeče godine kad prodju izložbe otkupiš sve što mi ostane po 50 kn - odmah idem na dodatnih 10 parova
- Post n°129
Ili još bolje ovo što se započelo sa ponudom ptica po forumu, tko ima viškove neka oglasi i nači če se kupac bolje uzeti od nekog sa foruma nego preko oglasa ili kako več na neprovjereno!
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°130
U pravilu sve ode najkasnije do državne izložbe.Dobro dodje baš u to vrijeme da uzgajivač može pokriti troškove puta i kupovinu novih ptica ili opreme.
Dobro je i mjenjati -kompenzirati za nešto drugo, ja nemam puno ptica pa sam nekako uvjek u manjku a za vrijeme izložbi uvjek kupim nešto ......he he tek sad sam uočio da piše malino kanarinci a pratim diskusiju....
Dobro je i mjenjati -kompenzirati za nešto drugo, ja nemam puno ptica pa sam nekako uvjek u manjku a za vrijeme izložbi uvjek kupim nešto ......he he tek sad sam uočio da piše malino kanarinci a pratim diskusiju....
- Post n°131
Ma nema veza prebacit če moderatori u več pripadajuču temu, ali ideje su jako dobre!
zvrcko sen- Moderator
- Post n°132
Deane ajde u nabavu......
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°133
zvrcko sen je napisao/la:Deane ajde u nabavu......
nabava je vec dogovorena znas ti mene
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°134
Svi veliki uzgajivači imaju knjige rezervacija.Za mnoge od njih možda je već i kasno za rezervirati.Možda tek za dogodine.Tu mnogi griješe ,sjete se da bi mogli nešto nabavit mjesec dana prije sezone.Pa plate više a dobiju lošije.
evmolp- Broj postova : 117
Registration date : 22.07.2009
- Post n°135
Kako sam pocetnik, molio bih za jedan savjet. Imam belu malino zenku, pa zelim joj nabaviti muzjaka. Bitno li je koje je boje i sl. ili?
Unapred hvala svima.
Unapred hvala svima.
klokkende- Broj postova : 54
Registration date : 25.10.2008
- Post n°136
Ako je zenka bela, onda muzjak mora biti zut, nikako beo.
evmolp- Broj postova : 117
Registration date : 22.07.2009
- Post n°137
Puno hvala na savetu, klokkende.klokkende je napisao/la:Ako je zenka bela, onda muzjak mora biti zut, nikako beo.
Pozdrav!
klokkende- Broj postova : 54
Registration date : 25.10.2008
- Post n°138
Nema na cemu!
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°139
Evo i mene interesira jedna stvar ko pocetnika sa malinoima ,kad se izlegu mladi i stasaju nakon koliko se stavljaju zajedno sa uciteljima i dali ti mladi te iste godine mogu na natjecanja ,koji je vremenski period potrebno jednom mladom malinou da bude spreman tj. u punom pjevu
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°140
Čim se osamostale mogu u letilicu zajedno sa učiteljima.Oni te iste godine idu na natjecanja.Ne mogu se takmičiti prošlogodišnje ptice.Ja nastojim sa parenjem završiti do početka 6.og mjeseca ,a neki uzgajivači i kasnije.Uglavnom budu spremni do druge polovine 11.og kad počinju natjecanja.Tek poneki kasni,Toga uvijek ima.Glavnina natjecanja je u 12.om mjesec,a to je dovoljno vremena da se spreme.S treningom počinjemo otprilike 20 dana prije prvog natjecanja,na koje imamo namjeru ići.
sasaznas- Broj postova : 35
Registration date : 09.09.2009
- Post n°141
evo nesto i za mlade uzgajivce koji nemaju dobrog ucitelja za njih je najbolje da skinu sa interneta pjesmu malinoa i da pokusaju da pustaju svojim mladim pticama taj cd i tako ih pripreme za takmicenje bar nek pokusaju
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°142
dominantna bijela nije sex-povezan
pa ćete se i mužjaci i ženke
pa ćete se i mužjaci i ženke
- Post n°143
bijelo puta bijelo ne moze zasto ovo je spojka smrtonosnu faktor.
bijelo puta zuto je ok
i dobijes muski i zenke dominantni i zuti muski i zenke
bijelo puta zuto je ok
i dobijes muski i zenke dominantni i zuti muski i zenke
- Post n°144
Žuto x bijelo dominantan
50% bijela dominantan
50% Žuti
-------------------------------------------------
bijelo dominantan x bijelo dominantan
25% zuti
50% bijela dominantan
25% bijela dominantan (double faktor)
(smrtonosnu faktor)= moze neko mrtvo na jaje
50% bijela dominantan
50% Žuti
-------------------------------------------------
bijelo dominantan x bijelo dominantan
25% zuti
50% bijela dominantan
25% bijela dominantan (double faktor)
(smrtonosnu faktor)= moze neko mrtvo na jaje
zvrcko sen- Moderator
- Post n°145
Znam da nije tema ali i mjesto
ali hvala Pippo na trudu koji si dao kao i objašnjenju jer morate uzeti u obzir da je naš Pippo talijan te da mu pisanje na hrvatskom prestavlja puno veći napor ....
Ujedno Pippo čujem da si imao problema na putu iz hrvatske u italiju (kvar vozila) nadam se da je sve dobro prošlo.
ali hvala Pippo na trudu koji si dao kao i objašnjenju jer morate uzeti u obzir da je naš Pippo talijan te da mu pisanje na hrvatskom prestavlja puno veći napor ....
Ujedno Pippo čujem da si imao problema na putu iz hrvatske u italiju (kvar vozila) nadam se da je sve dobro prošlo.
zvrcko sen- Moderator
- Post n°146
sasaznas je napisao/la:evo nesto i za mlade uzgajivce koji nemaju dobrog ucitelja za njih je najbolje da skinu sa interneta pjesmu malinoa i da pokusaju da pustaju svojim mladim pticama taj cd i tako ih pripreme za takmicenje bar nek pokusaju
nema sreće u pokušaju učenja preko CD-a ,,,puno je bolja solucija pticu pustiti da ispjeva ono što genetski ima u sebi........
posigurno bez kvalitetnog matičnog jata nema ni kvalitetnih mladih....Pogotovo što u krugu 400 km s našeg govornog područja imamo više svjetskih prvaka - minimum 3
te nabava kvalitete nije upitna.
- Post n°147
da.... sada je ok hvala
- Post n°148
Hrvatska u ovom trenutku ima dobre uzgajivače u svim kategorijama
ptice, a pogotovo mala zemlja, u odnosu na Italiju
i vrijeme će dati mi razlog.
ptice, a pogotovo mala zemlja, u odnosu na Italiju
i vrijeme će dati mi razlog.
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°149
Hvala Marine na odgovoru a pitanje za Pippa dali zna prijevod sta je tal.rijec ravizone trebala bi bit vrsta sjemena koje ode talijani bas daju malinoima iskljucivo kanarincima pjeva,kako bi to glasilo na hrv. jeziku
faganel- Broj postova : 177
Registration date : 06.06.2009
- Post n°150
POZDRAV KREŠO,
RAVIZONNE = RAPESEED = CRVENA REPICA
RAVIZONNE = RAPESEED = CRVENA REPICA