Ja sam napisao samo da sam cuo,a ne da li je to istina ili laz i mene interesira
+20
malinois
patrik
zoranV
PESTI
Fago
komiza
sgobin
crv
Renato.M
zvrcko sen
kreso
Dule
dr.nenad86
Dean
ikayke
turbozd
ERVINO
Merlo
ticar
refa95
24 posters
Serije i mutacije
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°226
Re: Serije i mutacije
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°227
refa95 je napisao/la:Posto je ova tema malo zamrla,ajmo malo o tome sta bi bilo kad bi parili SATINETA X OPAL,cuo sam da ta kombinacija izuzetno popravlja lipohrom kod obadvije mutacije,sta vi mislite o tome
refa dvi mutacije se ne pare nikad.
- Post n°228
Znam,al po spolno vezanom se pare i znaju se dobit dobre ptice
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°229
satinet i opal se nikad ne pare osim ako ne zelis skart,to su najmanje ptice za izlozbe a jos manje za daljnji uzgoj...refa mani se coravog posla
- Post n°230
ikayke je napisao/la:satinet i opal se nikad ne pare osim ako ne zelis skart,to su najmanje ptice za izlozbe a jos manje za daljnji uzgoj...refa mani se coravog posla
hvala ljudi i ja sam sumnjao u to...sada ste samo potvrdili moje misljenje
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°231
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
- Post n°232
Momci bija sam prosle nedilje kod visestrukog svjeckog prvaka i da vidite sta covik pari pali bi na guzicu. @Refa ovo je samo za tebe Upari tu kombinaciju satine i opal pa vidi sam sta ces dobit a sve tice iz probnog parenja mos uvik nekom ditetu poklonit bar ce ti rec vala lipa.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°233
refa95 je napisao/la:Znam,al po spolno vezanom se pare i znaju se dobit dobre ptice
daj neki primjer tih spolno vezanih mutacija
- Post n°234
Evo naprimjer pari:
Izabel melanin pastel x Izabel satinet
- Post n°235
Ili mozes pariti:
melanin pastela sa sivokrilcem
melanin pastela sa sivokrilcem
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°236
Refa! Zar nismo naučili da izabel satinet ne postoji? Po novoj teoriji to je smeđi satinet. Takvim parenjem smeđim satinetu rasvijetljuješ crtež melanina. Pozdrav.refa95 je napisao/la:Evo naprimjer pari:
- Post n°237
Renato.M je napisao/la:
Refa! Zar nismo naučili da izabel satinet ne postoji? Po novoj teoriji to je smeđi satinet. Takvim parenjem smeđim satinetu rasvijetljuješ crtež melanina. Pozdrav.
Da da to me je i bunilo satinet,sad nije izabel,nego smedi satinet
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°238
Renato.M je napisao/la:
Refa! Zar nismo naučili da izabel satinet ne postoji? Po novoj teoriji to je smeđi satinet. Takvim parenjem smeđim satinetu rasvijetljuješ crtež melanina. Pozdrav.
pa što ako je smedji satinet...standard se nije mijenjao i dalje se traži crtež kakav i do sada, znači izabelni sa svijetlijim bež tonom...i dalje su satineti sa širokim i markantnim neisprekidanim crtežom izložbeno "loši" satineti...
što se tiće parenja pastela sa satinetom...isto tako ne vidim baš neki veliki problem u tome...naravno ne vidim ni prednost takvog parenja ali...načelno se može provesti...recimo ukoliko želimo sa pastela prenijeti na satinete neko drugo svojstvo koje nije vezano za melanin...
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°239
Dean je napisao/la:
pa što ako je smedji satinet...standard se nije mijenjao i dalje se traži crtež kakav i do sada, znači izabelni sa svijetlijim bež tonom...i dalje su satineti sa širokim i markantnim neisprekidanim crtežom izložbeno "loši" satineti...
što se tiće parenja pastela sa satinetom...isto tako ne vidim baš neki veliki problem u tome...naravno ne vidim ni prednost takvog parenja ali...načelno se može provesti...recimo ukoliko želimo sa pastela prenijeti na satinete neko drugo svojstvo koje nije vezano za melanin...
Je , je Deane, kažeš standard se nije mijenjao. Razmisli malo ?? Mislili smo da su izabele , pa po standardu izabele su trebale biti onakve kakve znamo. Sada znamo da su satineti smeđe serije. Standard se mora svakako pod hitno mijenjati ili se možda več i promijenio jer drugčije nema nikakve logike. Nemože smeđi satinet imati isprekidani crtež svijetle beđ boje.
E jedva čekam trču nedijelju oktobra- Udine 2011. Sto posto sam siguran da čemo skupa biti tamo pa............satineti, satineti.........
CUBA- Broj postova : 92
Registration date : 26.04.2009
- Post n°240
Potpuno se slažem s tobom.
U uzgoju je sve dozvoljeno, kad čovjek zna što hoće i što mu treba, sve su ostalo nijanse.
Matematika i genetika čine čuda, stvar je samo u primjeni istih.
Da pojednostavim, odgoji ono što sudac treba da vidi, njegovo potomstv je neka druga matematika i genetika u drugoj računskoj operaciji.
patrik- Broj postova : 408
Registration date : 09.04.2010
- Post n°241
evo što sam našo o mutaciji jaspe
http://b7.img.v4.skyrock.net/b72/mbcanari/pics/2992626443_2_3_3JJehz2J.jpg
http://b7.img.v4.skyrock.net/b72/mbcanari/pics/2992626443_2_3_3JJehz2J.jpg
Registration date : 09.04.2010
- Post n°242