+63
hajduk
bondza12
sturcla
madmax
stiglica
dragutin rajnović
nedeljkovg
IvoR
Carduel
sestoperac
waterslager
Renato.M
sgobin
krstokljun
BOSKO
seadriver
ERVINO
markozd
turbozd
CUBA
zvrcko sen
crv
imarij71
sasaznas
baki302000
vlada nish
pezo
waterslager bitola
mali maša
komiza
budisic
čajka
MARIN
PESTI
jere
koce
Dean
grujo
ticar
malinobosna
dr.nenad86
Fago
Merlo
malinois
damir64
bocka
ikayke
mutacija
dva grdelina
Vasko-MK
dejanzec1
mišić
faganel
pippo
Boban NA
nebojsav
misko1
vlado
Vrbanja
kreso
korkut
cuban.ue
zoranV
67 posters
malino kanarinci
cuban.ue- Broj postova : 10
Registration date : 31.10.2010
- Post n°701
Re: malino kanarinci
u gradistu marinovi
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°702
mišić je napisao/la:Marine,možeš li da mi pojasniš koja ptica peva na snimku (2,32) minutu,pošto su se obadve okrenule ‚‚od‚‚ kamere.Čuo sam klok koji svako od nas želi da ima. :cheers:Hvala.
Ako mislis snimak gde su 2 ptice i 2,32min/sek klasicna flauta ali mislim da si mislio na 2,34 min/sek gde se cuju dva -tri udara i to je flauta veoma teska..
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°703
Bungeneers - Pojasnjeno je jos ranije da takvu jedinstvenu flautu imaju malinoi iz jata navedenog belgijskog odgajivaca od strane malinoisa, meni ona zvuci ekstra lepo da budem iskren do tog pojasnjenja ja bih to smatrao veoma dobrim klokom. Ta tura je ekstremno teska vidi se po tome gde se mogla cuti, ptica je retko otpevava i to najcesce sa dva tri udara. Knor pa klok o tome je bilo reci ranije, redosled koji se meni licno svidja, taj stav sam izneo, a opet Aca objasnio zasto je tada klok lepsi za nase culo sluha.
- Post n°704
Boban NA je napisao/la:Bungeneers - Pojasnjeno je jos ranije da takvu jedinstvenu flautu imaju malinoi iz jata navedenog belgijskog odgajivaca od strane malinoisa, meni ona zvuci ekstra lepo da budem iskren do tog pojasnjenja ja bih to smatrao veoma dobrim klokom. Ta tura je ekstremno teska vidi se po tome gde se mogla cuti, ptica je retko otpevava i to najcesce sa dva tri udara. Knor pa klok o tome je bilo reci ranije, redosled koji se meni licno svidja, taj stav sam izneo, a opet Aca objasnio zasto je tada klok lepsi za nase culo sluha.
Tako je Bobane dobro si zapammtio da se ta flauta moze cuti kod Bungeneersa ali sam je cuo i pre kod ptica od Soetharta......
- Post n°705
Da ali to je neki soj malinoa koji je otpevava, sigurno je nasledna kao uostalom i ostale ture, ali je vema retka flauta, zato je poseduju verovatno samo ptice odredjenih linija koje imaju gensku predispoziciju da mogu imati tu turu, odnosno biti u stanju da je otpevaju. Opet ponavljam veoma veoma lepa tura
- Post n°706
To neznam ali sam se setio da je svojevremeno tu flautu imao i sada vec pokojni Zoran Veinovic iz Sremske Mitrovice,preko koga su mu isle te ptice sam zaboravio,a neznam ni gde su zavrsile kasnije...Znam da je isto bio ubedjen da je klok u pitanju...
- Post n°707
Zato sto je svojstvena za jato pomenutog belgijskog odgajivaca, a ovako je retka sigurno je tura o kojoj polemisemoje vezana s genskom naslednoscu.
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°708
mišić je napisao/la:Marine,možeš li da mi pojasniš koja ptica peva na snimku (2,32) minutu,pošto su se obadve okrenule ‚‚od‚‚ kamere.Čuo sam klok koji svako od nas želi da ima. :cheers:Hvala.
Pozzz Mišiću!
Ono što se čuje na 2.34 min. je Bungeners flauta.Dobro su primjetili.Imao sam je i prije ali sam je bio izgubio.Nisu je imali ni ovogodišnji učitelji,a pojavila se.Znači to je nešto što ispliva genetski.Meni se izuzetno dopada.Pjeva je gornja ptica ,a čuo sam je još kod nekih ptica.
mali maša- Broj postova : 41
Registration date : 06.02.2010
- Post n°709
dobro i kvalitetno objašnjenje,takvu flautu u austriji imao je samo raša tj.(od kada ja imam ptice)samo kod njega sam čuo a verovatno je preko bugernesovih ptica dobio mnogo lepa flauta i tačno da je na 2,34 i meni se takva flauta mnogo sviđa.
- Post n°710
ljudi kako ide parenje niko ništa ne priča,ima li pilića ili dominiraju prazna jaja.
- Post n°711
mali maša je napisao/la:ljudi kako ide parenje niko ništa ne priča,ima li pilića ili dominiraju prazna jaja.
Pozzz Mašo!
Nije baš da ide bez problema ,ali ide.Evo ja dogurao do 50.
- Post n°712
svaka čast fredi,ja imam 3 koji jedu sami 2 koji sam prstenovao pre dva dana,i jedno koje trebam da prstenujem u ponedeljak, a praznih jaja 38 pario sam sa starim mužjacima verovatno nisu bili još spremni,mada imali su dobre sprave,i imam tri ženke na jajima 13 jaja a 10 punih videćemo šta će izaći.
- Post n°713
Mašo da li si slušao ptice od Miroslava?
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°714
Pozdrav Mašo šampione.Što se tiče praznih jaja,mislim da pored nespremnih mužjaka,nekad i ženke pronesu a nisu htele da puste mužjake.Ja to rešavam na sledeći način.Uveče pustim mužjake kod ženki,poranim i pre svitanja upalim svetlo.90 procenata ženki uparim na taj način.Druga tura ptića je već daleko lakša za odgajanje.Kod mene trenutno u prvoj turi imam 23 ptića i 15 punih jaja.Još jedna tura i raspust.Najviše od svega mrzim izvođenje mladih,ali šta ćeš nema takmičenja bez mladih ptica.Pozdrav
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°715
MARIN je napisao/la:
Pozzz Mišiću!
Ono što se čuje na 2.34 min. je Bungeners flauta.Dobro su primjetili.Imao sam je i prije ali sam je bio izgubio.Nisu je imali ni ovogodišnji učitelji,a pojavila se.Znači to je nešto što ispliva genetski.Meni se izuzetno dopada.Pjeva je gornja ptica ,a čuo sam je još kod nekih ptica.
Gornja ptica koliko čujem na 2.29 počinje s flautiranjem (4 sloga) pa se kasnije na 2.34 ponovo vraća na istu flautu.
S obzirom da malino ima velik broj flauta (koliko različitih flauta imate u jatu?) kako se one ocjenjuju? Najbolje otpjevana jedna od njih ili nekako drugačije. Pozzz
- Post n°716
Miroslavljeve ptice nisam ni video,kada bude nešto novo javiću vam a sada lako noć
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°717
Dosta davno Zeljko Aleksic i ja smo ocjenjivali jedno takmicenje u paru i tad sam prvi put cuo takvu flautu .Bio sam fasciniran kvalitetom i cistocom ispjevavanja .
Vlasnik ptica je bio Rasa Tomic ,stari lisac i znalac
To su flaute kojima upisem 6(18 bodova) ako su ispjevane cisto .
Vlasnik ptica je bio Rasa Tomic ,stari lisac i znalac
To su flaute kojima upisem 6(18 bodova) ako su ispjevane cisto .
- Post n°718
Carduel je napisao/la:
Gornja ptica koliko čujem na 2.29 počinje s flautiranjem (4 sloga) pa se kasnije na 2.34 ponovo vraća na istu flautu.
S obzirom da malino ima velik broj flauta (koliko različitih flauta imate u jatu?) kako se one ocjenjuju? Najbolje otpjevana jedna od njih ili nekako drugačije. Pozzz
Ocjenjuje se najbolje otpjevana flauta mada svaki sudac moze sebi dati za pravo da nagradi pticu koja poveze nekoliko odlicnih flauta .
kad kazemo flautiranje ili ptica flautira mislimo iskljucivo na klok-flautu .Dosta smo o njoj pisali i malo smo je deklasirali kao turu mada to ona i nije .Ne voli je nitko imati u jatu jer je tesko kontrolirati klokot .Klok-flauta je slicna klokotu al je pticama laksa za ispjevati pa se moze dogoditi da ptice pjevaju samo klok-flautu a ne klokot .
- Post n°719
mišić je napisao/la:Pozdrav Mašo šampione.Što se tiče praznih jaja,mislim da pored nespremnih mužjaka,nekad i ženke pronesu a nisu htele da puste mužjake.Ja to rešavam na sledeći način.Uveče pustim mužjake kod ženki,poranim i pre svitanja upalim svetlo.90 procenata ženki uparim na taj način.Druga tura ptića je već daleko lakša za odgajanje.Kod mene trenutno u prvoj turi imam 23 ptića i 15 punih jaja.Još jedna tura i raspust.Najviše od svega mrzim izvođenje mladih,ali šta ćeš nema takmičenja bez mladih ptica.Pozdrav
Imamo isto misljenje .Jedva cekam da ovo zavrsi i pustim mlade u volijere .
Tad pocinje uzivanje
- Post n°720
Ovo je novi snimak na youtube naseg kolege iz Slovenije
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Post n°721
Imaju i ove ptice onu flautu o kojoj smo polemisali u predhodnim postovima.
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°722
Evo se i kod mene nešta izleglo do sada sam prstenovao 9 mladih danas se je još izleglo 4 komada. Jedna ženka je podbacila bila su prazna jaja.Za 6 ženki koliko ih imam za sada zadovoljan. Meni ovo nije najgori period nama mi ljepše nego usred zime da ti ptice hrane mlade i da se brineš oko njih kad ne znaš kud bi sa sobom samo tima stisla pa treba dobro ložiti.
- Post n°723
malinois je napisao/la:Ovo je novi snimak na youtube naseg kolege iz Slovenije
[youtube][/youtube]
Prevladavaju klokflaute.U svega par navrata bio je i klok.Ne vidi se koja ptica.
- Post n°724
Slazem se klok flaute, lep bol, solidan tjok, jedno lepo zvono ptica A, korektan metalni zvuk se cuo koji put. Preusiljene su i malo nervozne cuju se i ne idealne flaute, ali nista drasticno.
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°725
Kad nema kloka,dobra je i klok flauta.(ako nema kiše,dobar je i grad)