Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+63
hajduk
bondza12
sturcla
madmax
stiglica
dragutin rajnović
nedeljkovg
IvoR
Carduel
sestoperac
waterslager
Renato.M
sgobin
krstokljun
BOSKO
seadriver
ERVINO
markozd
turbozd
CUBA
zvrcko sen
crv
imarij71
sasaznas
baki302000
vlada nish
pezo
waterslager bitola
mali maša
komiza
budisic
čajka
MARIN
PESTI
jere
koce
Dean
grujo
ticar
malinobosna
dr.nenad86
Fago
Merlo
malinois
damir64
bocka
ikayke
mutacija
dva grdelina
Vasko-MK
dejanzec1
mišić
faganel
pippo
Boban NA
nebojsav
misko1
vlado
Vrbanja
kreso
korkut
cuban.ue
zoranV
67 posters

malino kanarinci

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

malino kanarinci - Page 17 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by MARIN pet 31 pro - 19:13

nebojsav je napisao/la:U Turskoj da ima 4o ozbiljnih odgajavača je glupost,samo sajt MALNUA TURKA.COM-the Waterslager Malionois C....ima 17000 čanova idite na njega registrujte se i uvjerite se.

Za mene je mišljenje suca ipak mjerodavnije nego li broj članova nekog sajta.Za biti član ne mora se biti i uzgajivač.A još uz to i ozbiljan.
    Osim toga turskih ptica ima po internetu koliko hoćeš.Molim Vas navedite mi makar jedan primjer ptice da valja.
    mišić

Broj postova : 118
    Registration date : 22.11.2010

Postaj by mišić pet 31 pro - 19:19

MARIN je napisao/la:
    nebojsav je napisao/la:Zašto se poneki sam pozivaju na Belgiju.)iako je postojbina malinoa),koja ima par stotina odgajivač a i 3 mil stanovnka :Njemačka ima 80 mil st i par hiljada odgajivača. Ist tako i Turska koja samo u Istambulu ima 7000 ozbiljnih i kvalitetnih odgajivača malinoa,iako je ovdje negativno mišljenje kod ppjedinaca o Turskim odgajivačima-.Zaboravljamo da u Belgiji ima oko 150000 Turaka koji rade u Njemačkoj a ima ih oko 2 miliona.Mnogi od njih su kupili malinoe na zapadu i odnjeli u Tursku,te stvorili vrlo kvalitetme linije.A cijene se kreću od 50 do maksimalno 150 e.Tako da neki koji spominju 500e ne drzi vodu. Mozda to dobiju vozači Formule F1 i nogometaši u podsavezu u Austriji.

Nebojša nije mi namjera da te provociram ,ali stvarno si pretjerao sa brojkama.
    Kao prvo Belgija ima više od 10 milijuna stanovnika.I najdužu tradiciju u držanju malinoa,jer oni su ga i stvorili.
    A to da u Njemačkoj ima nekoliko tisuća ozbiljnih uzgajivača malinoa,a u samom Istanbulu 7000 nema veze sa realnošću.A to ću odmah potkrijepiti činjenicama.Jer tko bi bio kompetentniji od Elguna Elgina po ovom pitanju.Za vrijeme mog višednevnog boravka u Gradištu nadugo i naširoko sam imao prilike pričati sa njim.Za one koji ne znaju Elgun je turčin ,sudac koji živi u Njemačkoj.I već godinama ocjenjuje i njemačke i turske malinoe.Pa tako pričali smo i o kvaliteti turskih i njemačkih ptica,a i o broju uzgajivača.Rekao mi je kako posljednih godina interes za malinoe u Turskoj naglo raste i da se iz godine u godinu povečava broj uzgajivača.Ali da u ovom trenutku u Turskoj ima negdje između 30 i 40 ozbiljnih uzgajivača.A u Njemačkoj znatno manje.Što se kvalitete tiče kaže da je ispod onog što smo imali prilike čuti u Gradištu.
    Eto toliko od mene.
    Marine,hvala na iscrpnim i pre svega tačnim podacima.Srećna Nova Godina i puno uspeha u narednoj takmičarskoj sezoni. santa cheers Very Happy
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN pet 31 pro - 19:41

mišić je napisao/la:
    MARIN je napisao/la:
    nebojsav je napisao/la:Zašto se poneki sam pozivaju na Belgiju.)iako je postojbina malinoa),koja ima par stotina odgajivač a i 3 mil stanovnka :Njemačka ima 80 mil st i par hiljada odgajivača. Ist tako i Turska koja samo u Istambulu ima 7000 ozbiljnih i kvalitetnih odgajivača malinoa,iako je ovdje negativno mišljenje kod ppjedinaca o Turskim odgajivačima-.Zaboravljamo da u Belgiji ima oko 150000 Turaka koji rade u Njemačkoj a ima ih oko 2 miliona.Mnogi od njih su kupili malinoe na zapadu i odnjeli u Tursku,te stvorili vrlo kvalitetme linije.A cijene se kreću od 50 do maksimalno 150 e.Tako da neki koji spominju 500e ne drzi vodu. Mozda to dobiju vozači Formule F1 i nogometaši u podsavezu u Austriji.

Nebojša nije mi namjera da te provociram ,ali stvarno si pretjerao sa brojkama.
    Kao prvo Belgija ima više od 10 milijuna stanovnika.I najdužu tradiciju u držanju malinoa,jer oni su ga i stvorili.
    A to da u Njemačkoj ima nekoliko tisuća ozbiljnih uzgajivača malinoa,a u samom Istanbulu 7000 nema veze sa realnošću.A to ću odmah potkrijepiti činjenicama.Jer tko bi bio kompetentniji od Elguna Elgina po ovom pitanju.Za vrijeme mog višednevnog boravka u Gradištu nadugo i naširoko sam imao prilike pričati sa njim.Za one koji ne znaju Elgun je turčin ,sudac koji živi u Njemačkoj.I već godinama ocjenjuje i njemačke i turske malinoe.Pa tako pričali smo i o kvaliteti turskih i njemačkih ptica,a i o broju uzgajivača.Rekao mi je kako posljednih godina interes za malinoe u Turskoj naglo raste i da se iz godine u godinu povečava broj uzgajivača.Ali da u ovom trenutku u Turskoj ima negdje između 30 i 40 ozbiljnih uzgajivača.A u Njemačkoj znatno manje.Što se kvalitete tiče kaže da je ispod onog što smo imali prilike čuti u Gradištu.
    Eto toliko od mene.
    Marine,hvala na iscrpnim i pre svega tačnim podacima.Srećna Nova Godina i puno uspeha u narednoj takmičarskoj sezoni. santa cheers Very Happy

Hvala!

I ja svima Vama od srca želim uspješnu i sretnu Novu 2011.u godinu!
    dejanzec1

Broj postova : 199
    Registration date : 24.02.2010

Postaj by dejanzec1 pet 31 pro - 19:54

Svima cestitam NOVU GODINU i sto vise uspjeha
    vlada nish
    vlada nish

Broj postova : 155
    Registration date : 09.05.2009

Postaj by vlada nish pet 31 pro - 19:58

vlado je napisao/la:
    vlada nish je napisao/la:Mišiću nisam hteo da pominjem , ali dopisivao sam se sa pokojnim Darkom Kulićem koji je bio kod kod vrhunskih belgijskih odgajivača i koji je kupovao tamo ptice , ako treba postaviću i te prepiske mislim da to ima i na njegovom sajtu , ženke je plaćao 12 evra a mužjaka od 129 poena 120 evra a drugog od 135 poena 150 evra, čovek ništa nije krio , mogu da kažem da mi je u početku bio i mentor, tako da ajde da skinemo maske , ako takva ptica u Belgiji košta toliko od svetskih prvaka , ne mogu onda takve ptice imati na prostorima bivše Jugoslavije imati toliku cenu, jer prvo prosečne plate kod nas i njih, ili čisto poređenje da li igrač iz C. Zvezde ili Dinama ima istu cenu kao igrač iz Milana ili Barse, u Zvezdi košta milion a isti igrač u Mančesteru 10 puta više.

A ko kaže da nemogu imat bilo koju cijenu a ko to koga nagoni da kupuje ako mu je skupa.
    Ovaj post vidim kao misao gdje bi se trebala kupit tica iste kvalitete kao u Belgiji ali za puno manje para samo zato što je izležena na prostorima bivše Yu.

Prijatelju možda sam se loše izrazio ali ovde se prodaju znatno slabije ptice po cenama kao što su u Belgiji, valjda si pročitao i ranije moje postove da se ne vraćam na iste a formiranje cene zavisi od mnogo faktora ( mlada ili stara ptice, broj poena, da li je prethodno rasprodao sve ptice ili nije, da li ima još ptica iz te linije, zatim koliko su tom liku što prodaje koliko mu je stalo do tih ptica ili da li mu je "zinulo dupe" za pare ili opet nije i na kraju kupac tj. njegovo insistiranje da kupi tu pticu)i još nešto merak nema cenu pa ko voli nek izvoli.

Budišiću potpuno si u pravu tržište je slobodno pa ljudi sami birajte, škola se uvek plaća , prošlo je vreme kada smo bili na budžetu. Very Happy Very Happy Very Happy

Srećna svima Nova godina i puno uspeha u novoj sezoni!!! rendeer rendeer rendeer rendeer santa
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel pet 31 pro - 20:48

Ma koji svi ostali.....Vratimo se na V.Gradište i upamtimo, šta je ova godina iznjedrila na ovim prostorima:
    Kolekcije:Prvulović 518,Vujičić 512, Vasić 509!!!!!
    Kako nisam čuo ni jednu primjedbu na suđenje podsjetimo se na vrhunske trenutke:Vasić klok 2x8 i 2x7.Vujičić klok 3x7 i 1x6.PRVULOVIĆ KLOK 3X8 1X7.Arsić klok 3x7 i 1x6.
    Tako mi je žao što i tu nisam rezervirao 2 učitelja.
    Čestitajmo još jednom velikim šampionima!!!!!!!!!
    Svima mnogo zdravlja u Novoj godini.
    budisic
    budisic

Broj postova : 254
    Registration date : 18.05.2009

Postaj by budisic pet 31 pro - 22:08

nebojsav je napisao/la:Sorry,zaboravio sam i ovu stranicu sa 15000 članova a znamo kako Turska slabo stoji sa internetom http://www andolu_malinua.com

Mozda i ima toliko clanova, u mom drustvu ima isto dosta clanova(za prostore bivse Yuge),ali nekima jos nisam video oci,a organizovao sam sa "par" odgajivaca iz drustva nekoliko izlozbi ostale ljude nisam vidjao na tim manifestacijama,neke samo u" foto finisu"..... Zato je zlatna ona "Nije bitan kvantitet,nego kvalitet"...
    korkut
    korkut

Broj postova : 88
    Registration date : 20.03.2009

Postaj by korkut pet 31 pro - 22:09

SRECNA NOVA SVIMA
    I JOS VECI USPEH U NOVOJ, A NAJBITNIJE JE JA MISLIM ZDRAVLJE POZZZZZ.
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola sub 1 sij - 1:14

SRETNA NOVA 2011 SVIM FORUMASIMA...
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 sub 1 sij - 22:19

Pozdrav svim ljudima dobre volje puno zdravlja i uspjeha u novoj godini Very Happy Very Happy
    Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Postaj by Merlo ned 2 sij - 23:13

Dolazi li neko od cjenjenih clanova foruma na izlozbu ?
    IvoR
    IvoR

Broj postova : 225
    Registration date : 30.10.2009

Postaj by IvoR pon 3 sij - 16:42

Sve najbolje u Novoj godini!!!!
    Puno zdravlja,srece i ljubavi!!!!
    Forumu jos vise dobrih clanova i da traje neograniceno!!!!
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois uto 4 sij - 1:29

Kraj takmicarske sezone

Koliko je bitan pocetak sezone cini mi se da je bitniji zavrsetak .Kroz razgovor vidio sam da pojedini uzgaivaci ,pocetnici ne shvacaju zasto je to bitno .

Vecina nas je u 9. mjesecu povadila mlade ptice u kaveze ,isto tako i ucitelje .Dosta smo pisali na forumu kako bi to trebalo uraditi ,kako ih tretirati mrakom,hranom i zasto a nismo se dotakli kako ptice odmraciti pravilno.

Najveca je greska nakon zadnjeg takmicenja ptice odjednom odmraciti i reci to je kraj .Vjerujte da nije kraj vec pocetak .Ptice smo drzali 4 mjeseca u mraku ,hranili ih posebnom hranom ,trenirali,nosili na takmicenja a sad od njih trebamo ostaviti potencijalne ucitelje i muzjake za reprodukciju.

Nije ucitelj muzjak koji je na takmicenjima imao najvise bodova i koji nas je zadovoljio pjesmom vec je ucitelj muzjak koji nakon odmracivanja zadrzi kvalitet pjesme .

Prije izvjesnog vremena sam upotrijebio termin „kvarljiva roba „ iako se to pojedinim kolegama nije dopalo misljenja sam da je termin formuliran pravilno .Svaka ptica je individua i na drugi nacin dozivljava mrak ,hranu ,takmicenja .

Kako se ptica pokvari u pjesmi?

Usili
    Dere se
    Krati ture
    Ubrza ture
    Ne pjeva sve ture
    Itd. itd.

Kako tretirati ptice koje mislimo koristiti za ucitelje ?

Prvo i presudno je odvojiti ih posebno da ne slusaju druge ptice .Odmracivati ih treba postepeno bar desetak dana .Drzati ih u prostoriji sa prirodnim svijetlom ( ne produzavati dan ) .Hranu davati kao i za vrijeme takmicenja .Staviti ih u malo vece kaveze .Ishranu pocinjemo mjenjati kao i dan produzavati pocetkom reprodukcije .Problem je sto mi te ucitelje trebamo pustiti u volijeru u koju cemo ubaciti mlade ptice .A to znaci da dan traje do 20 ili 21h ,hrane u izobilju (CeDe ,bolja mjesavina itd).

Ucitelje bi trebalo pustiti u volijeru kad se izlegu prvi mladi tako da ostane dovoljno vremena da se oni prilagode volijeri ,zavrse medusobne obracune propracene jako ruznim zvucima ,zauzmu svoja mjesta .Ja svim uciteljima u krilnim perima porezem po 2,3 pera tako da se ne naganjaju previse .Dan se produzava bas postepeno i pazljivo .

Cesto se dogodi da u ovakvom tretmanu neka od ptica ode krivim putem i prestaje biti ucitelj bez obzira sto je bio dobar takmicar .Takvu pticu treba izbaciti van jer sve sto cujemo u pjesmi ucitelja to ce pokupiti i mlade ptice ,isto tako nedostatak neke od tura odrazice se na ucenike

Ptice koje planiramo koristiti za reprodukciju bilo bi dobro odmraciti bar mjesec dana ranije da prorade hormoni i da se ptica pripremi za parenje .

Volio bih procitati iskustva drugih uzgaivaca . Dal ucitelje pustate u volijeru ili drzite u kavezima ? kako hranite ? koliko traje dan ? Koliko ucitelja na koliko mladih ?

Ajde zivnite malo ,tema nam se umrtvala Very Happy
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv uto 4 sij - 1:41

Prije par dana , valjda sam zaspao pod dojmom ovih poplava i sl., budi me rano ujutro zvuk vode affraid
    Objavim ženi opću opasnost i otkotrljam se u prizemlje , kad tamo - žubori Acin malinois cheers i milo me gleda velikim crnim okicama . Pajdo bi već ,,radio'' Suspect
    malinois
    malinois

Postaj by malinois uto 4 sij - 1:47

crv je napisao/la:
    Prije par dana , valjda sam zaspao pod dojmom ovih poplava i sl., budi me rano ujutro zvuk vode affraid
    Objavim ženi opću opasnost i otkotrljam se u prizemlje , kad tamo - žubori Acin malinois cheers i milo me gleda velikim crnim okicama . Pajdo bi već ,,radio'' Suspect

Radio bi ? I tata bi sine Very Happy

Neka on jos pati ,imat ce vremena za "radit"
    grujo
    grujo

Broj postova : 244
    Registration date : 30.12.2009

Postaj by grujo uto 4 sij - 10:59

Svim odgajivacima puno zdravlja,srece i uspeha u predstojecoj godini i da nas odgajivaca ima sto vise zeli Grujo cheers santa rendeer
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 4 sij - 11:49

malinois je napisao/la:
    Volio bih procitati iskustva drugih uzgaivaca . Dal ucitelje pustate u volijeru ili drzite u kavezima ? kako hranite ? koliko traje dan ? Koliko ucitelja na koliko mladih ?
    Ajde zivnite malo ,tema nam se umrtvala Very Happy

E kad ću i ja moći nešto ovdje napisati! cheers

Da je bar pitanje bilo kako udebljati učitelja? E tu bi mogao nešto i reći. Moram čekati drugu priliku (drugo pitanje). Very Happy
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 uto 4 sij - 20:12

malinois je napisao/la:Kraj takmicarske sezone

Koliko je bitan pocetak sezone cini mi se da je bitniji zavrsetak .Kroz razgovor vidio sam da pojedini uzgaivaci ,pocetnici ne shvacaju zasto je to bitno .

Vecina nas je u 9. mjesecu povadila mlade ptice u kaveze ,isto tako i ucitelje .Dosta smo pisali na forumu kako bi to trebalo uraditi ,kako ih tretirati mrakom,hranom i zasto a nismo se dotakli kako ptice odmraciti pravilno.

Najveca je greska nakon zadnjeg takmicenja ptice odjednom odmraciti i reci to je kraj .Vjerujte da nije kraj vec pocetak .Ptice smo drzali 4 mjeseca u mraku ,hranili ih posebnom hranom ,trenirali,nosili na takmicenja a sad od njih trebamo ostaviti potencijalne ucitelje i muzjake za reprodukciju.

Nije ucitelj muzjak koji je na takmicenjima imao najvise bodova i koji nas je zadovoljio pjesmom vec je ucitelj muzjak koji nakon odmracivanja zadrzi kvalitet pjesme .

Prije izvjesnog vremena sam upotrijebio termin „kvarljiva roba „ iako se to pojedinim kolegama nije dopalo misljenja sam da je termin formuliran pravilno .Svaka ptica je individua i na drugi nacin dozivljava mrak ,hranu ,takmicenja .

Kako se ptica pokvari u pjesmi?

Usili
    Dere se
    Krati ture
    Ubrza ture
    Ne pjeva sve ture
    Itd. itd.

Kako tretirati ptice koje mislimo koristiti za ucitelje ?

Prvo i presudno je odvojiti ih posebno da ne slusaju druge ptice .Odmracivati ih treba postepeno bar desetak dana .Drzati ih u prostoriji sa prirodnim svijetlom ( ne produzavati dan ) .Hranu davati kao i za vrijeme takmicenja .Staviti ih u malo vece kaveze .Ishranu pocinjemo mjenjati kao i dan produzavati pocetkom reprodukcije .Problem je sto mi te ucitelje trebamo pustiti u volijeru u koju cemo ubaciti mlade ptice .A to znaci da dan traje do 20 ili 21h ,hrane u izobilju (CeDe ,bolja mjesavina itd).

Ucitelje bi trebalo pustiti u volijeru kad se izlegu prvi mladi tako da ostane dovoljno vremena da se oni prilagode volijeri ,zavrse medusobne obracune propracene jako ruznim zvucima ,zauzmu svoja mjesta .Ja svim uciteljima u krilnim perima porezem po 2,3 pera tako da se ne naganjaju previse .Dan se produzava bas postepeno i pazljivo .

Cesto se dogodi da u ovakvom tretmanu neka od ptica ode krivim putem i prestaje biti ucitelj bez obzira sto je bio dobar takmicar .Takvu pticu treba izbaciti van jer sve sto cujemo u pjesmi ucitelja to ce pokupiti i mlade ptice ,isto tako nedostatak neke od tura odrazice se na ucenike

Ptice koje planiramo koristiti za reprodukciju bilo bi dobro odmraciti bar mjesec dana ranije da prorade hormoni i da se ptica pripremi za parenje .

Ajde zivnite malo ,tema nam se umrtvala :DJa cu reci licno za mene da ucitelje sam pustao u volijeri zajedno sa mladima a nekad i u kafezima vecim sa mladima i rezultati su isti a mislim da je bolje da su ucitelji u volijeri sa mladima u kafezima zato sto mladi ne mogu da im smetaju dok pevaju u kafezima su zastiteni od mlade.Hranim ih isto sto jedu i mladi ali je greska bolje kad su u kafeze da imaju pravilnu ishranu da se ne udebljaju i da se ne usile .Dan traje normalno koliko traje kako se produzuje i tako prirodno.Stavljao sam na oko 30 mladih najvise 5 ucitelja ali ima ACO puno toga drugo sto i ti sam znas nije tajna ali treba da se napravi ambijenat i kad bi se sve sklopilo opet nista nije sigurno.Od mene toliko Pozdrav
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 4 sij - 20:36

dejanzec1 je napisao/la:Ja cu reci licno za mene da ucitelje sam pustao u volijeri zajedno sa mladima a nekad i u kafezima vecim sa mladima i rezultati su isti a mislim da je bolje da su ucitelji u volijeri sa mladima u kafezima zato sto mladi ne mogu da im smetaju dok pevaju u kafezima su zastiteni od mlade.Hranim ih isto sto jedu i mladi ali je greska bolje kad su u kafeze da imaju pravilnu ishranu da se ne udebljaju i da se ne usile .Dan traje normalno koliko traje kako se produzuje i tako prirodno.Stavljao sam na oko 30 mladih najvise 5 ucitelja ali ima ACO puno toga drugo sto i ti sam znas nije tajna ali treba da se napravi ambijenat i kad bi se sve sklopilo opet nista nije sigurno.Od mene toliko Pozdrav

Evo jedno pitanje za Acu, Dejana i sve ostale koji pišu na ovu temu:

Da li se može dobiti dobra ptica ukoliko se drži za vrijeme učenja u kavezu jer ako nema prostora za let nekako mi je logično da ptica koja je fizički aktivnija (mladi se ipak tada fizički razvijaju i uče pjesmu) trebala bi "bolje" i pjevati?

Pozzz
    malinois
    malinois

Postaj by malinois sri 5 sij - 0:33

Carduel je napisao/la:
    dejanzec1 je napisao/la:Ja cu reci licno za mene da ucitelje sam pustao u volijeri zajedno sa mladima a nekad i u kafezima vecim sa mladima i rezultati su isti a mislim da je bolje da su ucitelji u volijeri sa mladima u kafezima zato sto mladi ne mogu da im smetaju dok pevaju u kafezima su zastiteni od mlade.Hranim ih isto sto jedu i mladi ali je greska bolje kad su u kafeze da imaju pravilnu ishranu da se ne udebljaju i da se ne usile .Dan traje normalno koliko traje kako se produzuje i tako prirodno.Stavljao sam na oko 30 mladih najvise 5 ucitelja ali ima ACO puno toga drugo sto i ti sam znas nije tajna ali treba da se napravi ambijenat i kad bi se sve sklopilo opet nista nije sigurno.Od mene toliko Pozdrav

Evo jedno pitanje za Acu, Dejana i sve ostale koji pišu na ovu temu:

Da li se može dobiti dobra ptica ukoliko se drži za vrijeme učenja u kavezu jer ako nema prostora za let nekako mi je logično da ptica koja je fizički aktivnija (mladi se ipak tada fizički razvijaju i uče pjesmu) trebala bi "bolje" i pjevati?

Pozzz

Svakako je bolje da su mlade ptice u volijeri .Bitno je da lete i razvijaju prsni kos,pluca .....
    mišić

Broj postova : 118
    Registration date : 22.11.2010

Postaj by mišić sri 5 sij - 1:19

Pozdrav svim odgajivačima i srećni praznici!
    Moram i ja da se nadovežem na neka Vaša zapažanja.Moja iskustva su sledeća:
    -U volijeru prvo stavim učitelja,posle 7 dana mlade.
    -Nikad ne stavljam više od 15 mladih ,bez obzira na veličinu volijere.(Do ove godine to nisam poštovao i stalno sam grešio)
    -U prostoriji u kojoj školujem ptice,imam dve volijere,a u svakoj najviše dva učitelja,mada je preporuka jedan.
    -Učitelj koji uči mlade,MORA biti u srodstvu sa učenicima(Brat,Polubrat ...)
    -Učitelja ne parim
    -Mlade stavljam u Školu sa navršenih 30 dana.
    -Nikada ne stavljati dva učitelja od dva različita odgajivača.Najbolje je ako imaš svoje,koje si sam školovao,i da su obavezno KOMPLETNI.

Za sada toliko pozdrav Very Happy Sleep
    dejanzec1

Postaj by dejanzec1 čet 6 sij - 14:45

Kao sto je napisao ACO mlade svakako u volijeri ali sve zavisi od stanje sta se ima kod kuce prostora nije samo da se kupe ptice dva kafeza i to je to ima tu puno toga kao sto su dobre ptice,dobra krv,vise prostorije ,volijere,itd.Nemoze se imati dobre ptice bez dobrih uslova sve treba skupa da se poklopi.Ja licno mislim bez extra ptice nema nista od toga samo se mozes vrtiti u krugu i posle svi ti smetaju sudije su krivi i mnogo toga.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 6 sij - 16:25

Evo da i ja kažem par riječi na ovu temu.
    Baviti se malinoima znači imati jedan predivan hobi.Ali to je hobi koji ne može biti periodičan ,već traje 365 dana u godini.Jer za konačan rezultat sve je važno.Svaki detalj.Jedna naizgled sitnica nam može upropastiti čitav trud.A ovaj period koji je pred nama je izuzetno bitan,ako ne i presudan za ostvariti uspješnu sezonu.A ostvariti uspješnu sezonu značilo bi biti bolji ,makar za mali korak,u odnosu na prošlu sezonu.
    Sada je izuzetno bitno pravilno odrediti parove,a i još bitnije odabrati PRAVE učitelje.O tome sve ,ama baš sve ovisi.Sa učiteljima koji imaju nedostatke dobiti ćemo iste takve mlade.Ukoliko nas to zadovoljava o.k.Ukoliko ne potrudimo se pod hitno nešto nabaviti.Jer još nije kasno.
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel čet 6 sij - 20:14

Mladi slušaju dobre učitelje,posjedovanje genetske predispozice, krvna srodstva i t.d. i it.d.
    Ali da li neko ima iskustva sa mladima koji nisu slušali NIKOGA? Šta se u toj situaciji može očekivati? Može li se išta očekivati???
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola čet 6 sij - 23:46

Genetika je vrlo,vrlo vazna,ali ako mladi nista ne slusaju nece nista ni pjevati...Pokusace emitirati neke zvuke koje cuju i pevace bez veze.Ovo govorim iz iskustva jer sam jedne godine izolovao nekoliko mladih muzjaka i svi su pjevali bezveze s tim sto su neki imali dublji a neki tanji glas(genetika).Kako bih potkrepio ovo sto sam napisao,navescu sledeci primer...Malino kanarinci su rasa recimo 100-200 godina...Kinezi su rasa i govore kineski nekoliko hiljada godina...Kad bi bebu kineza posvojili recimo u Makedoniji,Makedonci,kad porasne ona ce govoriti makedonski a ne kineski.Genetika nece pomoci da beba kinez,kad odraste govori kineski.Nadam se da se slazete...

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 16:43.