+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters
malino kanarinci
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°501
Re: malino kanarinci
dobar si svaka cast!!!
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°502
Ali da se vratim malo na ovaj problem sa ženkama koje neće da se pare.Mislim da nose jaja ,a nedaju se parit.I da jaja budu neoplođena.Moram priznati da je ovo meni nepoznato.Ja imam drugi problem koji mi se ponavlja godinama.A to je da jedan dio ženki nikako da krene.Ne pokazuju ama baš nikakvu želju da rade gnjezdo ni da se pare.A za vidit potpuno zdrave .Samo takve.Međutim ne nerviram se previše,jer uvijek ostavim ženki više nego mi stvarno treba ,pa ih zamjenim.
Isto tako ne provjeravam koja je spremna prateći ih koja čuči i kome čuči.To me apsolutno ne interesira.Parove unaprijed određujem i nema nikakvih promjena .
Sve dobiju gnjezdo i podosta materijala kojeg stalno nadopunjujem.Tek kad splete komplet gnjezdo puštam muškog.Najbolje navečer ,a izvaditi ga ujutro.Uopće me ne interesira dali se tuku ili ne.Obično nakon nekog vremena tuča prestaje.
Isto tako ne provjeravam koja je spremna prateći ih koja čuči i kome čuči.To me apsolutno ne interesira.Parove unaprijed određujem i nema nikakvih promjena .
Sve dobiju gnjezdo i podosta materijala kojeg stalno nadopunjujem.Tek kad splete komplet gnjezdo puštam muškog.Najbolje navečer ,a izvaditi ga ujutro.Uopće me ne interesira dali se tuku ili ne.Obično nakon nekog vremena tuča prestaje.
- Post n°503
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°504
Ambicija diktira prostor za uzgoj malino kanarinaca .Mogu se malinoi svi smjestit u jednu prostoriju a ako se zeli ozbiljniji pristup onda .........uh
Sta se tice parenja ptica i sastavljanja parova kod mene je jednostavno .Na "papiru "sastavim parove a to dal ce bit borbe ne interesira me .Nemam problema sa oplodenoscu jaja .
Sta se tice parenja ptica i sastavljanja parova kod mene je jednostavno .Na "papiru "sastavim parove a to dal ce bit borbe ne interesira me .Nemam problema sa oplodenoscu jaja .
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°505
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°506
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°507
MARIN je napisao/la:Ali da se vratim malo na ovaj problem sa ženkama koje neće da se pare.Mislim da nose jaja ,a nedaju se parit.I da jaja budu neoplođena.Moram priznati da je ovo meni nepoznato.Ja imam drugi problem koji mi se ponavlja godinama.A to je da jedan dio ženki nikako da krene.Ne pokazuju ama baš nikakvu želju da rade gnjezdo ni da se pare.A za vidit potpuno zdrave .Samo takve.Međutim ne nerviram se previše,jer uvijek ostavim ženki više nego mi stvarno treba ,pa ih zamjenim.
Kakva su iskustva sa ženkama kao hraniteljicama? Koliko čest je slučaj da mlada ženka podbaci u prvom, drugom ili trećem gnijezdu?
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°508
MARIN je napisao/la:Ali da se vratim malo na ovaj problem sa ženkama koje neće da se pare.Mislim da nose jaja ,a nedaju se parit.I da jaja budu neoplođena.Moram priznati da je ovo meni nepoznato.Ja imam drugi problem koji mi se ponavlja godinama.A to je da jedan dio ženki nikako da krene.Ne pokazuju ama baš nikakvu želju da rade gnjezdo ni da se pare.A za vidit potpuno zdrave .Samo takve.Međutim ne nerviram se previše,jer uvijek ostavim ženki više nego mi stvarno treba ,pa ih zamjenim.
imam ja jednu ženku koja se uopće neda pariti a nosi jaja i leži na njima,proba sam sa svim muškima ali nema šanse da čučne dok je iti jedan u gajbi,ali bar služi ka dadilja.
ticar- Moderator
- Post n°509
Carduel je napisao/la:MARIN je napisao/la:Ali da se vratim malo na ovaj problem sa ženkama koje neće da se pare.Mislim da nose jaja ,a nedaju se parit.I da jaja budu neoplođena.Moram priznati da je ovo meni nepoznato.Ja imam drugi problem koji mi se ponavlja godinama.A to je da jedan dio ženki nikako da krene.Ne pokazuju ama baš nikakvu želju da rade gnjezdo ni da se pare.A za vidit potpuno zdrave .Samo takve.Međutim ne nerviram se previše,jer uvijek ostavim ženki više nego mi stvarno treba ,pa ih zamjenim.
Kakva su iskustva sa ženkama kao hraniteljicama? Koliko čest je slučaj da mlada ženka podbaci u prvom, drugom ili trećem gnijezdu?
ja sam imao ženki i imam i sad dvije koje su se u prvoj turi digle sa jaja nakon par dana,a drugu turu odležale,i othranile prva liga,sad leže na trećoj i imaju svaka po 5 jaja.
- Post n°510
Carduel je napisao/la:MARIN je napisao/la:Ali da se vratim malo na ovaj problem sa ženkama koje neće da se pare.Mislim da nose jaja ,a nedaju se parit.I da jaja budu neoplođena.Moram priznati da je ovo meni nepoznato.Ja imam drugi problem koji mi se ponavlja godinama.A to je da jedan dio ženki nikako da krene.Ne pokazuju ama baš nikakvu želju da rade gnjezdo ni da se pare.A za vidit potpuno zdrave .Samo takve.Međutim ne nerviram se previše,jer uvijek ostavim ženki više nego mi stvarno treba ,pa ih zamjenim.
Kod malinoa je stvarno rijetkost da ženka neće da hrani.Ja svakoj dam mogućnost jedne greške.Ukoliko bi je ponovila ..............
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°511
- Post n°512
Kod mene nema nekih problema sa time da ženka neće hreniti mlede. Evo sad mi jedna ima samo jednog mladog i za sada ide sve u redu,a nadam se da će teko i ostati. Interesantno je to da imamo različite uvjete držanja ptica a ipak imamo problema sa uparivanjem ptica. Ove godine se spremam da isproba nešto novo u stvari puno toga novoga sa ovog foruma. Ali ono što ću probati to je da ću ženke ne sve nekoliko ostaviti u vanjskoj volijeri čitave zime. pošto je kod nas u kontinentalu dosta hladno zanima me kako će se ptice ponašati u takovim uvjetima.
dragutin rajnović- Broj postova : 327
Registration date : 02.01.2010
- Post n°513
damire kodtebe mačak puca a kod mene je sova prošle noči brusila nokte na češljugare
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°514
pozdrav
Evo jedna zanimljiva snimka .Steta sto ne traje duze .U ovom malom djelu pjesme ne cuje se bolende .
Postavio sam ovu snimku radi flaute u 1.11 i 1.16 minuti.To je flauta po kojoj je prepoznatljiv uzgaivac iz Belgije Bungeners Alex.Dosta dobra flauta
Evo jedna zanimljiva snimka .Steta sto ne traje duze .U ovom malom djelu pjesme ne cuje se bolende .
Postavio sam ovu snimku radi flaute u 1.11 i 1.16 minuti.To je flauta po kojoj je prepoznatljiv uzgaivac iz Belgije Bungeners Alex.Dosta dobra flauta
ticar- Moderator
- Post n°515
malinois je napisao/la:pozdrav
meni je njihova pisma fenomenalna ali ovaj dio što pjeva od 9 do 11 sec mi nekako ne paše u njihovu pjesmu,pre visok zvuk i liči na običnu pjesmu kanarinca.
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°516
To sto Ticar navodis je sasvim korektan metalni zvuk pozeljan u pesmi malinoa koji donosi itekako vredne poene, u ovom slucaju sasvim korektno izveden sa promenom tempa, znaci tu nema niceg negativnog.
- Post n°517
malinois je napisao/la:pozdrav
Imao sam i ja tih flauta ,ali nažalost izgubio sam ih.Kad sam ih prvi put čuo pitao sam se :A što je ovo?
Te flaute su kao nekakav zaštitni znak ovog uzgajivača.Ne sjećam se da sam ih kod nekog čuo ,a da nisu vukli porijeklo od njegovih ptica.
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°518
Ja imam ovu prelepu flautu ali samo kod jedne ptice !
waterslager- Broj postova : 75
Registration date : 13.09.2009
- Post n°519
Evo i malo Flaute.
dejanzec1- Broj postova : 199
Registration date : 24.02.2010
- Post n°520
Svim Hristijanima cestitam USKRS i sve najlepse
pezo- Broj postova : 166
Registration date : 04.02.2010
- Post n°521
Hvala Batko pridruzujem se tvojim cestitkama.dejanzec1 je napisao/la:Svim Hristijanima cestitam USKRS i sve najlepse
- Post n°522
damir64 je napisao/la:Kod mene nema nekih problema sa time da ženka neće hreniti mlede. Evo sad mi jedna ima samo jednog mladog i za sada ide sve u redu,a nadam se da će teko i ostati. Interesantno je to da imamo različite uvjete držanja ptica a ipak imamo problema sa uparivanjem ptica. Ove godine se spremam da isproba nešto novo u stvari puno toga novoga sa ovog foruma. Ali ono što ću probati to je da ću ženke ne sve nekoliko ostaviti u vanjskoj volijeri čitave zime. pošto je kod nas u kontinentalu dosta hladno zanima me kako će se ptice ponašati u takovim uvjetima.
Ptice koje zimu proborave na otvorenom ipak treba na neki način zaštiti.Prvenstveno mislim na vjetar.To se obično radi sa nekakvom plastičnom folijom ,koja propušta svjetlo,a štiti od vjetra i hladnoće.Da voda ne mrzne može se riješiti sa nekakvim grijačem sa termostatom,kao za akvarije.Ovako nešto vidio sam kod Pende u Gradištu a tamo temperature zimi idu debelo ispod nule.One boležljive otpadnu ,a ostanu prave.Prirodna selekcija.
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°523
pozdrav svima....
samo bih se nadovezao na predhodni komentar posto i sam drzim ptice u spoljnoj volijeri pri velikim hladnocama nije lose u vecu pojilicu ubaciti ping-pong lopticu(ukoliko nemate grejac) tako ce teze dolaziti do smrzavanja vode....
samo bih se nadovezao na predhodni komentar posto i sam drzim ptice u spoljnoj volijeri pri velikim hladnocama nije lose u vecu pojilicu ubaciti ping-pong lopticu(ukoliko nemate grejac) tako ce teze dolaziti do smrzavanja vode....
sasaznas- Broj postova : 35
Registration date : 09.09.2009
- Post n°524
komsija (budisic) svaka cast za pinpong lopticu to nisam znao
- Post n°525
Pozdrav malinoašima!
Alaj smo se malo ušutili ko da nas nema. Di smo šta ima novoga kako napreduje reprodukcija. Kakovo je stanje sa učiteljima.Kod mene slabo da slabije ne može biti 6 ženki mladih komada 1. neće ove godine biti ni jedna gaža za Zadar ako ovako nastavi.Neznam šta ne valja mužjaci pare zabacuju glavu a jaja ipak prazna još jedan pokušaj pa budemo vidjeli.
Mislim da nam je gosp. Kulić ostao nešta dužan u vidu evidencije. Ajmo malo proljeće je au meni nemir.
Alaj smo se malo ušutili ko da nas nema. Di smo šta ima novoga kako napreduje reprodukcija. Kakovo je stanje sa učiteljima.Kod mene slabo da slabije ne može biti 6 ženki mladih komada 1. neće ove godine biti ni jedna gaža za Zadar ako ovako nastavi.Neznam šta ne valja mužjaci pare zabacuju glavu a jaja ipak prazna još jedan pokušaj pa budemo vidjeli.
Mislim da nam je gosp. Kulić ostao nešta dužan u vidu evidencije. Ajmo malo proljeće je au meni nemir.