damir64 je napisao/la:Drago mi je da ste se osvrnuli na moj komentar. Svakako da su ptice kvaliteta to je sigurno. Kada bih imao te ptice onda možda ni gosp Krstulović ne bi bio tako lako prvak godinama za redom.Imati dobre ptice u svome jatu to je san svih nas koliko smo u tome uspjeli govore rezultati koje postižu ptice na takmičenju. Ja polazim od toga da ako nisam spreman primiti kritiku onda je put ka nekakovom napredovanju teži. Svatko sa dobro namjernom kritikom je kod mene uvijek dobro došao jer iz toga se najbolje može naučiti. Volio bih čuti pjev ptica od gosp Jansensa ako ga ima zabilježenog. Pošto ga svi hvale da možemo čuti tu kvalitetu koja se traži i taj standard da tako kažemo koji čovjek postavlja. Eto toliko do mene za ovaj puta i samo dajte ljudi komentare i još samo jedno da li ptice od španjolca imaju klok flautu zanima me kako to zvuči pošto sam dosta puta već čuo taj izraz a neznam kako zvuči.
Jansens je stariji čovjek i čisto sumnjam da se služi internetom,a još manje da tamo postavlja svoje ptice.
Međutim gotovo sam 100% siguran da su ptice ovog španjolca Jansensi.Ako ne original ,sa belgijskim prstenovima ,onda sigurno njihovi direktni potomci.Jer ta pjesma je toliko karakteristična da teško može biti od nekog drugog uzgajivača.
Primjer klokflaute imaš kod one ptice sa mačkom.Čuje se udar a ne i voda.Kao neko kvocanje.