Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters

malino kanarinci

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

malino kanarinci - Page 16 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by MARIN pon 15 oľu - 22:56

damir64 je napisao/la:Drago mi je da ste se osvrnuli na moj komentar. Svakako da su ptice kvaliteta to je sigurno. Kada bih imao te ptice onda možda ni gosp Krstulović ne bi bio tako lako prvak godinama za redom.Imati dobre ptice u svome jatu to je san svih nas koliko smo u tome uspjeli govore rezultati koje postižu ptice na takmičenju. Ja polazim od toga da ako nisam spreman primiti kritiku onda je put ka nekakovom napredovanju teži. Svatko sa dobro namjernom kritikom je kod mene uvijek dobro došao jer iz toga se najbolje može naučiti. Volio bih čuti pjev ptica od gosp Jansensa ako ga ima zabilježenog. Pošto ga svi hvale da možemo čuti tu kvalitetu koja se traži i taj standard da tako kažemo koji čovjek postavlja. Eto toliko do mene za ovaj puta i samo dajte ljudi komentare i još samo jedno da li ptice od španjolca imaju klok flautu zanima me kako to zvuči pošto sam dosta puta već čuo taj izraz a neznam kako zvuči.

Jansens je stariji čovjek i čisto sumnjam da se služi internetom,a još manje da tamo postavlja svoje ptice.
    Međutim gotovo sam 100% siguran da su ptice ovog španjolca Jansensi.Ako ne original ,sa belgijskim prstenovima ,onda sigurno njihovi direktni potomci.Jer ta pjesma je toliko karakteristična da teško može biti od nekog drugog uzgajivača.
    Primjer klokflaute imaš kod one ptice sa mačkom.Čuje se udar a ne i voda.Kao neko kvocanje.
    mali maša
    mali maša

Broj postova : 41
    Registration date : 06.02.2010

Postaj by mali maša pon 15 oľu - 23:26

DOBRO NAM DOŠAO IMENJAČE VELIKI (miško 1)
    waterslager
    waterslager

Broj postova : 75
    Registration date : 13.09.2009

Postaj by waterslager pon 15 oľu - 23:50

Spanija postavljeno 08.03.2010
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola uto 16 oľu - 0:12

waterslager je napisao/la:

To su iste ptice sa prethodne stranice,a i prostorija u kojoj pjevaju ista.
    waterslager
    waterslager

Postaj by waterslager uto 16 oľu - 0:32

To su iste ptice sa prethodne stranice,a i prostorija u kojoj pjevaju ista.[/quote]

Svi snimci su iz iste porostorije ima ih oko desetak.
    waterslager
    waterslager

Postaj by waterslager uto 16 oľu - 0:34

MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 16 oľu - 0:39

waterslager bitola je napisao/la:

To su iste ptice sa prethodne stranice,a i prostorija u kojoj pjevaju ista.

Ista je prostorija ,ali nisu iste ptice.One prethodne su dosta bolje. Rolling Eyes
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Postaj by waterslager bitola uto 16 oľu - 0:51

Kad sam rekao iste ptice i ista prostorija,mislio sam da su od istog odgajivaca.Naravno da su one prve bolje!Ali i ove su prosle istu skolu(slusale iste ucitelje),ako se ne varam.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 16 oľu - 0:55

waterslager bitola je napisao/la:Kad sam rekao iste ptice i ista prostorija,mislio sam da su od istog odgajivaca.Naravno da su one prve bolje!Ali i ove su prosle istu skolu(slusale iste ucitelje),ako se ne varam.

Jesu,jesu ,ali nisu prošle sa istim uspjehom. lol!
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Postaj by waterslager bitola uto 16 oľu - 1:04

Sad se postavlja pitanje: cije su ovo ptice?Ako su jensensi(orginali),ovaj spanjolac je morao da plati citavo bogatstvo.Ja mislim da su ucili od jensensa jer vise ptica ima istu pjesmu,a mozda su oni prvi jensensi-ucitelji,a ovi drugi ucenici.
    waterslager
    waterslager

Postaj by waterslager uto 16 oľu - 1:30

Ja mislim da mu je ovo bila druga Skola
    klokkende
    klokkende

Broj postova : 54
    Registration date : 25.10.2008

Postaj by klokkende uto 16 oľu - 2:04

Evo i ja da kazem nekoliko reci o "famoznim" spanskim pticama. Odgajivac tih ptica je Rafael Mateos Bernal, i ja sam u kontaktu sa njim od 2006. godine. Mozda sam nekim forumasima i pominjao tada pre cetiri godine neke ocenske liste koje su mi slali poznanici odgajivaci iz Spanije na kojima su jako visoke ocene, a verujem da ih je Malinois i gledao kod mene kuci. Imam te liste u racunaru i sada i mogu vam reci da je covek i tada imao visoko ocenjene ptice. Na zalost nemam snimak tih ptica, ali posebno u oci padaju dve ptice, prsten broj 073 i 075, koje su ocenjivane vise puta na raznim takmicenjima po Spaniji i kod vise sudija, sto Spanskih sto Belgijskih. Raspon ocena koje su te dve ptice dobile je od 120 do 147. Najniza ocena na klok je bila 8 odnosno na klok su uvek dobili ili 8 ili 9 poena. Na tadasnjem drzavnom sampionatu Spanije ptica 075 je imala 147 poena (9-6-4) a ptica 073 141 poen (9-6-4). Inace bile su kolekciji u kojoj je treca ptica dobila 129 poena (8-4-4), a cetvrta ptica nije pevala, odnosno jedva je izasla na 60 poena (na zalost). Pitacu Rafaela ako nema nista protiv da "okacim" sve te liste na forum da vidite i sami o cemu pricam. Ko ozbiljnije prati desavanja u svetu malinoa i ako prati stanje u Spaniji moze videti da je Rafael konstantno u samom vrhu odgoja, barem za ovo godina koliko sam ja u kontaktu sa njim. I da, jos nesto, ja ga do sada nisam pitao da li mu ptice vode direktno poreklo od Gilberta ili ne, mada koliko ja znam dosta Jansenovih ptica zavrsi upravo u Spaniji i Grckoj.

Zadnja promjena: klokkende; uto 16 oľu - 12:23; ukupno mijenjano 1 put.
    grujo
    grujo

Broj postova : 244
    Registration date : 30.12.2009

Postaj by grujo uto 16 oľu - 2:52

Sutra ce da pada sneg,javio nam se klokkende!!! Very Happy Very Happy Very Happy
    korkut
    korkut

Broj postova : 88
    Registration date : 20.03.2009

Postaj by korkut uto 16 oľu - 12:33

klokkende je napisao/la:Evo i ja da kazem nekoliko reci o "famoznim" spanskim pticama. Odgajivac tih ptica je Rafael Mateos Bernal, i ja sam u kontaktu sa njim od 2006. godine. Mozda sam nekim forumasima i pominjao tada pre cetiri godine neke ocenske liste koje su mi slali poznanici odgajivaci iz Spanije na kojima su jako visoke ocene, a verujem da ih je Malinois i gledao kod mene kuci. Imam te liste u racunaru i sada i mogu vam reci da je covek i tada imao visoko ocenjene ptice. Na zalost nemam snimak tih ptica, ali posebno u oci padaju dve ptice, prsten broj 073 i 075, koje su ocenjivane vise puta na raznim takmicenjima po Spaniji i kod vise sudija, sto Spanskih sto Belgijskih. Raspon ocena koje su te dve ptice dobile je od 120 do 147. Najniza ocena na klok je bila 8 odnosno na klok su uvek dobili ili 8 ili 9 poena. Na tadasnjem drzavnom sampionatu Spanije ptica 075 je imala 147 poena (9-6-4) a ptica 073 141 poen (9-6-4). Inace bile su kolekciji u kojoj je treca ptica dobila 129 poena (8-4-4), a cetvrta ptica nije pevala, odnosno jedva je izasla na 60 poena (na zalost). Pitacu Rafaela ako nema nista protiv da "okacim" sve te liste na forum da vidite i sami o cemu pricam. Ko ozbiljnije prati desavanja u svetu malinoa i ako prati stanje u Spaniji moze videti da je Rafael konstantno u samom vrhu odgoja, barem za ovo godina koliko sam ja u kontaktu sa njim. I da, jos nesto, ja ga do sada nisam pitao da li mu ptice vode direktno poreklo od Gilberta ili ne, mada koliko ja znam dosta Jansenovih ptica zavrsi upravo u Spaniji i Grckoj.
    pozdrav do zeljka i jedno pitanje jesi li nekad sa bernalom pricao dali prodaje svoje ptice
    klokkende
    klokkende

Broj postova : 54
    Registration date : 25.10.2008

Postaj by klokkende uto 16 oľu - 13:00

Nisam ga pitao oko prodaje ptica, Spanija je daleko... i neznam kako bih sve to organizovao... jedino legalno, a to kostaaaa!!!
    korkut
    korkut

Broj postova : 88
    Registration date : 20.03.2009

Postaj by korkut uto 16 oľu - 13:19

klokkende je napisao/la:Nisam ga pitao oko prodaje ptica, Spanija je daleko... i neznam kako bih sve to organizovao... jedino legalno, a to kostaaaa!!!
    ma nije problem u novcu nego dali prodaje a ako prodaje idemo ja i FREDI ako treba i do spanije i onako nam je vec dosadilo
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 16 oľu - 14:34

korkut je napisao/la:
    klokkende je napisao/la:Nisam ga pitao oko prodaje ptica, Spanija je daleko... i neznam kako bih sve to organizovao... jedino legalno, a to kostaaaa!!!
    ma nije problem u novcu nego dali prodaje a ako prodaje idemo ja i FREDI ako treba i do spanije i onako nam je vec dosadilo

Upravo tako! lol! lol! lol!
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN uto 16 oľu - 17:21

Da Vas malo upoznam sa uzgajivačem koji se pojavljuje na ovoj snimci.To je Dalla Valeria Fortunato.Iz Vicenze je.Spada među bolje uzgajivače u Italiji .Ne sam vrh ,ali tu je blizu.Veoma simpatična osoba.Uvijek nasmijan ,uvijek priđe prvi,pruži ruku.I uvijek je spreman iznijeti svoje ptice da se poslušaju.Vječno je sa foto aparatom u ruci,prati sva zbivanja vezano za malinoe.I uređuje njihovu internet stranicu o malinoima.
    U zadnje vrijeme postiže i respektabilne rezultate na natjecanjima,od kojih je najveći drugo mjesto na svjetskom u Piacenzi.Doduše na tom svjetskom gotovo da nije bilo nikog osim talijana ,ali ipak svjetsko je svjetsko.
    Sve ovo pišem iz razloga što mi je ovaj čovjek izuzetno simpatičan,a njegove ptice nimalo.Pun je internet njegovih snimki,a ja jednostavno ni u jednoj ne vidim pticu koju bi poželio.Slušao sam u Piacenzi njegove vicešampione.U društvu su bila i dva stručna forumaša i svi smo bili poprilično razočarani.Ptice su bile pune oštrih tura(kažnjivih a nisu kažnjene),a klokflaute su prevladavale u odnosu na klok.Nije bilo nekog šarma u toj pjesmi.Jer kad ti neko iznosi vicešampiome na stol očekuješ puno više.Zato nam je bilo još više žao što "malim"zemljama poput naših je onemogućeno sudjelovanje.Savim siguran sam da sam u Gradištu i na nekim drugim takmičenjima čuo i boljih kolekcija.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois uto 16 oľu - 19:18

MARIN je napisao/la:

Da Vas malo upoznam sa uzgajivačem koji se pojavljuje na ovoj snimci.To je Dalla Valeria Fortunato.Iz Vicenze je.Spada među bolje uzgajivače u Italiji .Ne sam vrh ,ali tu je blizu.Veoma simpatična osoba.Uvijek nasmijan ,uvijek priđe prvi,pruži ruku.I uvijek je spreman iznijeti svoje ptice da se poslušaju.Vječno je sa foto aparatom u ruci,prati sva zbivanja vezano za malinoe.I uređuje njihovu internet stranicu o malinoima.
    U zadnje vrijeme postiže i respektabilne rezultate na natjecanjima,od kojih je najveći drugo mjesto na svjetskom u Piacenzi.Doduše na tom svjetskom gotovo da nije bilo nikog osim talijana ,ali ipak svjetsko je svjetsko.
    Sve ovo pišem iz razloga što mi je ovaj čovjek izuzetno simpatičan,a njegove ptice nimalo.Pun je internet njegovih snimki,a ja jednostavno ni u jednoj ne vidim pticu koju bi poželio.Slušao sam u Piacenzi njegove vicešampione.U društvu su bila i dva stručna forumaša i svi smo bili poprilično razočarani.Ptice su bile pune oštrih tura(kažnjivih a nisu kažnjene),a klokflaute su prevladavale u odnosu na klok.Nije bilo nekog šarma u toj pjesmi.Jer kad ti neko iznosi vicešampiome na stol očekuješ puno više.Zato nam je bilo još više žao što "malim"zemljama poput naših je onemogućeno sudjelovanje.Savim siguran sam da sam u Gradištu i na nekim drugim takmičenjima čuo i boljih kolekcija.

Slazem se Marine ,Dalla Valeria Fortunato je jako simpatican lik .Gleadajuci ovu snimku moze se vidjeti da covjek provodi dosta vremena sa pticama .Sa pticom treba raditi da bi se opustila i pjevala u rukama .

Dosta puta sam slusao ptice ovog vlasnika ,ocjenjivao sam iste i mogu potvrditi da nakupe bodove za mjesto koje zauzmu u poredku a u isto vrijeme ne bih ih pozelio u kuci .

Kvarljiva su roba Very Happy Very Happy lol!
    waterslager
    waterslager

Postaj by waterslager sri 17 oľu - 1:37

baki302000

Broj postova : 16
    Registration date : 18.09.2009

Postaj by baki302000 pet 19 oľu - 19:12

Pozdrav svima
    Odavno citam vase postove i dosta sam naucio od vas sto se tice malinoa. Ja vec 20 god gajim slavujare ali sad sam poceo sa malino kanarince, i mogu slobodno da vam kazem da 20 god sam gubio vreme o razmnozavanje slavujare neznajucu sta je dozivljaj sa pticama. I potpuno se slazem sa jednoga forumasa koji je citirao da ko jednom ulazi u svijet malinoa tesko je izac od nje.
    Zelim da vas pozdravim svima, uspesnu i plodnu sezonu. Baki

Zadnja promjena: baki302000; pet 19 oľu - 20:32; ukupno mijenjano 3 put/a.
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 pet 19 oľu - 19:46

Pozdrav za Bakia ma gdje god bio
    mali maša
    mali maša

Broj postova : 41
    Registration date : 06.02.2010