I kakva ti je namera sta planiras raditi sa grdeline?
+26
baltic
brabus
Merlo
bocka
ticar
evmolp
dragec
seadriver
sasaznas
faganel
ikayke
Miljenko
MARIN
Lazar
japirko1
Carduel
saso78
DjordjeVet
Dax BG
zvrcko sen
vansal
PESTI
Branimir
xyz
lord189
antonio
30 posters
Problem
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°26
Re: Problem
Samo neka se ne vide...
antonio- Broj postova : 247
Registration date : 30.04.2009
- Post n°27
aa u mene se ne vide ima pregrada izmedju kaveza a polica je napravljena od Laminata a drzim dvije ptice u kuci pa sam poceo praviti volijere za grdeline u Garazi
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°28
pa vjerojatno se govori o grdelinima iz škurice...pa svakih dva dana ih udaljavaš sve više i više dok ne uđu u formu onda ih onda ih tako držiš tjedan,dva dok se ne propivaju kako treba onda ih skupi i svako drugi dan ih vadi da ti duže traju
- Post n°29
pokusat cu to al ovaj jedan pjeva odlicno drugi kojeg sam nabavio ima 15dana se javi malo i stane pa mi nije jasan nikako
- Post n°30
Opet ja sa svojim problemom... imao sam dva mlada tica koja su kod mene 2mj bili su bez boje kad sam ih dobio..takodjer moj prijatelj je imao ist mladih dosta i njegovi su krenuli s mitarenjem i dosta booje dobili a kod mene nista ,, do prije dva dana sve bilo ok jucer kad sam izasao hraniit ih jedan krepao al nikakvih znakova nije bilo da nije ok niti se puhao niti sta jutros sam dosao da nahranim i drugog a i on krepao pa me zanima je li to sto je izostalo mitarenje ili ????
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°31
U mojoj volijeri imam različite uzraste štiglića. Ptići iz 6 mjeseca su uredno poprimili boje odraslog a ptići iz 7 mjeseca su bez boja.
Da li držiš ptice u kavezima ili u volijeri? Po meni je najbolje ako ptice "osjete prirodu" tako da nisam pobornik držanja u zatvorenim prostorijama, jedino ako se nema prostora pa se mora. Znam za slučajeve produženog mitarenja kod ptica koje su držane u zatvorenim prostorijama. Mislim da mlade ptice nisu uginule zbog izostalog mitarenja, a razloga za uginuće može biti isuviše (od pokvarene hrane, mješanice s jajima, zeleniša, ako su ptice na promaji,...).
Primjetio sam još jedan detalj kod mladih ptica dok su bez boja da ptić koji ima smeđu ili crnkastu trakicu na potiljku uglavnom ne preživi mitarenje a u slučaju da se i izmitari kasnije je uvijek boležljiv i uglavnom ugiba. Ne znam jel to bio slučaj s tvojim mladima. Uglavnom ovakve mlade puštam jer ptice ne tretiram nikakvim lijekovima.
Da li držiš ptice u kavezima ili u volijeri? Po meni je najbolje ako ptice "osjete prirodu" tako da nisam pobornik držanja u zatvorenim prostorijama, jedino ako se nema prostora pa se mora. Znam za slučajeve produženog mitarenja kod ptica koje su držane u zatvorenim prostorijama. Mislim da mlade ptice nisu uginule zbog izostalog mitarenja, a razloga za uginuće može biti isuviše (od pokvarene hrane, mješanice s jajima, zeleniša, ako su ptice na promaji,...).
Primjetio sam još jedan detalj kod mladih ptica dok su bez boja da ptić koji ima smeđu ili crnkastu trakicu na potiljku uglavnom ne preživi mitarenje a u slučaju da se i izmitari kasnije je uvijek boležljiv i uglavnom ugiba. Ne znam jel to bio slučaj s tvojim mladima. Uglavnom ovakve mlade puštam jer ptice ne tretiram nikakvim lijekovima.
- Post n°32
ja drzim ptice u malim kavezima i bilo je ok sve 2mjeseca a to su ptici od pocetka 7mjeseca,i drzim ih u garazi tj nema ni promaje niti sta al nemam drugog mjesta da ih drzim u volijeri..a sto se tice hrane davao sam istu hranu i ovima sto su mi u kuci i ovima sto su uginuli pa zato znam da nije do hrane jer su ove ptice u kuci ok i u mitaru su.Zelieniša sam im dava jednom tjedno i uvijek su jeli ,,Nisam obracao pozornost na tu trakicu samo mi nije jasno izgledale su ok ja dodjem ujutra ona krepala...Tako da ne znam u cemu je problem
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°33
Carduel sta je potiljka?
Antonio mozda problem u garazi je vlaga,dali se provetravao garazu?
japirko1- Broj postova : 193
Registration date : 09.01.2009
- Post n°34
Moji mladci iz 7 miseca su se potpuno izmitarili,a isto su u garazi......samo sam im malo zaskurija vanjsko svijetloi i svaki dan dobijaju dodatak prehrani tipa blitve,jabuke,crvene paprike, kruške,minerali i jajčane spize......i mijenjam im vodu dva puta dnevno......i nemam nikakvih problema sta se tiće njihovog zdravlja.....guštam ih gledat,a i verša im je već na zavidnoj razini....i otpočetka su u malim ćibama..........
- Post n°35
Ne vjerujem da je problem u garazi oni su na zidu do vrata i cijelo ljeto su vrata otvorenasaso78 je napisao/la:Carduel sta je potiljka?
- Post n°36
japirko1 je napisao/la:Moji mladci iz 7 miseca su se potpuno izmitarili,a isto su u garazi......samo sam im malo zaskurija vanjsko svijetloi i svaki dan dobijaju dodatak prehrani tipa blitve,jabuke,crvene paprike, kruške,minerali i jajčane spize......i mijenjam im vodu dva puta dnevno......i nemam nikakvih problema sta se tiće njihovog zdravlja.....guštam ih gledat,a i verša im je već na zavidnoj razini....i otpočetka su u malim ćibama..........
A ne znam sve mi je to nejasno jer znam da su trebali dobiti dosta boje al sto je najcudnije izgledali su ok a sutradan krepaju
- Post n°37
a vjerovatno ti nešto s hranom nije bilo u redu......
- Post n°38
japirko1 je napisao/la:a vjerovatno ti nešto s hranom nije bilo u redu......
ee to znam sigurno da nije jer dajem hranu istu ovima sto su u kuci i tim mladima.. ovi u kuci su ok
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°39
antonio je napisao/la:ja drzim ptice u malim kavezima i bilo je ok sve 2mjeseca a to su ptici od pocetka 7mjeseca,i drzim ih u garazi tj nema ni promaje niti sta al nemam drugog mjesta da ih drzim u volijeri..a sto se tice hrane davao sam istu hranu i ovima sto su mi u kuci i ovima sto su uginuli pa zato znam da nije do hrane jer su ove ptice u kuci ok i u mitaru su.Zelieniša sam im dava jednom tjedno i uvijek su jeli ,,Nisam obracao pozornost na tu trakicu samo mi nije jasno izgledale su ok ja dodjem ujutra ona krepala...Tako da ne znam u cemu je problem
ma zeleniša mladima svaki dan daji dokle ga got jedu tu nema mire...jajčana spiza isto obavezna ako nemaš skuvaj jaje...ee sad spiza za ishranu mladca triba imat više energetika u sebi a li ne masnih kao što su konoplja i suncokret ni slučajno tome služi niger i divlje sjeme čičaka koje koje ima kupit u svakom malo boljem zoo hobiju ma ima tu da se piše pun k.... to bi tribalo sist na kavu i onda o tome raspravljat da se vidi i procjeni mogućnosti,uvjeti i da napravimo račun i onda dobijemo zbroj e onda tek možemo pričat o držanju mladog gardelina bilo divljeg ili uzgojnog
- Post n°41
EUMOx je napisao/la:Vlaga , treba ti uredjaj za regulaciju zraka, ili renoviranje garaze.
Nema vlage u garazi ptice su smjestene u kutu do vrata tako da imaju sve i svjetla i zraka a nema promaje ni vlage
Gost- Gost
- Post n°42
imas li mjerac vlaznosti zraka u garazi ? ako ne,po cemu zakljucujes da nema vlage i da zrak nije previse vlazan ? ako imas,koliko ti pokazuje ?
Gost- Gost
- Post n°43
ma ja tek sada procita cijel text do kraja, mislio sam samo da imas problema sa pticama u garazi i nevidjeh ovo "to su ptici od pocetka 7mjeseca"
znas li koliko mladih ptica uhvacenih u 7 mjesecu prezivi i najvecim majstorima ?
njihov imuni sistem je ravan nuli,moras im redovno davati probioticku smjesu ,sjemena divljih trava, i opet pored svega nemozes im dati sve sto treba,i ako ti prezivi 10% mozes biti sretan. Nemoj vise nikada loviti u 7 mjesecu, to ti je moj savjet,lovi u septembru i neces imati problema koje ti niko na ovom forumu nemoze rjesiti.
znas li koliko mladih ptica uhvacenih u 7 mjesecu prezivi i najvecim majstorima ?
njihov imuni sistem je ravan nuli,moras im redovno davati probioticku smjesu ,sjemena divljih trava, i opet pored svega nemozes im dati sve sto treba,i ako ti prezivi 10% mozes biti sretan. Nemoj vise nikada loviti u 7 mjesecu, to ti je moj savjet,lovi u septembru i neces imati problema koje ti niko na ovom forumu nemoze rjesiti.
- Post n°44
EUMOx je napisao/la:ma ja tek sada procita cijel text do kraja, mislio sam samo da imas problema sa pticama u garazi i nevidjeh ovo "to su ptici od pocetka 7mjeseca"
Malo mi je smjesno kako se sve to desilo pticu su bile ok niti su bile napuhane niti sta davao sam im svega od maslacka,mrkve,davao sam im morski pjesak bile su vesese i pomalo pocele pjevat,,al odjednom su pocele da krepaju nikakvih signala nije bilo,,,
Lazar- Broj postova : 118
Registration date : 06.08.2008
- Post n°45
antonio je napisao/la:EUMOx je napisao/la:ma ja tek sada procita cijel text do kraja, mislio sam samo da imas problema sa pticama u garazi i nevidjeh ovo "to su ptici od pocetka 7mjeseca"
Malo mi je smjesno kako se sve to desilo pticu su bile ok niti su bile napuhane niti sta davao sam im svega od maslacka,mrkve,davao sam im morski pjesak bile su vesese i pomalo pocele pjevat,,al odjednom su pocele da krepaju nikakvih signala nije bilo,,,
samo hrana i samo hrana, to se desava kad nemaju dobar unos trava a njima to treba u mitarenju
Gost- Gost
- Post n°46
ja imam mlade od 10.6. i za sad su ok, ali strasno je tesko da ih naviknes na hranu i sve to, al moze da se uspe, posle na prolece imas super ptice
- Post n°47
Ne bih se složija s ovom tvrdnjom......Uopće nema veze kad su mladi uhvaćeni,samo mu treba osigurati kvalitetne uvjete i raznovrsnu prehranu i preživiti će ih 99%.......i jako je bitno barem dva puta dnevno mjenjat im vodu,jer priko vode s izmetom mogu da vrlo lako obole i uginu.....EUMOx je napisao/la:ma ja tek sada procita cijel text do kraja, mislio sam samo da imas problema sa pticama u garazi i nevidjeh ovo "to su ptici od pocetka 7mjeseca"
- Post n°48
ivan je napisao/la:ja imam mlade od 10.6. i za sad su ok, ali strasno je tesko da ih naviknes na hranu i sve to, al moze da se uspe, posle na prolece imas super ptice
ja sam ih lako navikao na hranu jer sam ih stavio u veci kavez sa starijim stiglicem i od njega su naucili sve al nemam pojma sta im se dalje desilo
- Post n°49
Ma ja mislim da je sve do toga sto im je izostalo mitarenje a nemam pojma koji je uzrok toga bili su na mirnom mjestu i dobivali su vitamine i sve
Gost- Gost
- Post n°50
japirko1 je napisao/la:Ne bih se složija s ovom tvrdnjom......Uopće nema veze kad su mladi uhvaćeni,samo mu treba osigurati kvalitetne uvjete i raznovrsnu prehranu i preživiti će ih 99%.......i jako je bitno barem dva puta dnevno mjenjat im vodu,jer priko vode s izmetom mogu da vrlo lako obole i uginu.....EUMOx je napisao/la:ma ja tek sada procita cijel text do kraja, mislio sam samo da imas problema sa pticama u garazi i nevidjeh ovo "to su ptici od pocetka 7mjeseca"
pa kad je tako sto onda antonio ima problem ? zasto tih problema nema sa ulovljenim pticama u septembru ?
eto, neka radi sta hoce,pa neka nas obavjesti u januaru iduce godine sta je prezivilo,ja bih volio da nisam u pravu.