by many sub 7 stu - 11:25
imamo mi inspektore,naprimjer glavni inspektor čita iz priručnika koja je ptica kad vidi crvendača,pravi znalac nema što,iz iskustva,a love samo one koji su toliko glupi da im se daju uloviti,ove veče i štetnije komercijaliste ne diraju,nas male uzgajivače koji smo tzv puštači u prirodu mi smo na udaru,kažu besposlen pop i jariće krsti,složio bih se sa tvrdnjom da ne treba samo loviti nego ono što je cilj i uzgajati.
Ptica koja je izležena u krletci nema što raditi vani a i ta sloboda o kojoj se toliko famozno govori ih i ubija,pa gledajte samo oskudicu zimi,kobci,uginuča mladih zbog vjetra kiše tuće mrazeva,šojke,vjeverice,pesticidi ma daj užas koliko ih se tako uništi,a cvile kojekakvi ljubitelji ptica jadne ptice ble,bla da povratim uopče ne znaju stanje stvari u prirodi,to što kažeš da ih u prirodi neče biti ako če se loviti,ma neče ih biti i ako se neče loviti,ovako bar uzgajamo ptice u kontroliranim uvjetima i stvaramotj održavamo populaciju ptica u krletkama da opstanu bar tako ako nikako ne mogu,Ljudi ima,da ali nisu svi kao mi,utrpaju češljugara u gajbicu 15x10x25 i tu robija to nisu uzgajivači nego tamničari protiv takvih sam ja,pa ako loviš več onda mu daj da živi kao ptica a ne nekakva jada,a inspektori bi trebali loviti krivolovce a ne se preseravati da nešto rade kad se okome na uzgajivače ptica,ljudi bez znanja i temeljnog iskustva,a piše im sc mr ili ne znam što a čega su to sc ili mr elektrotehnike,a kad bi takvi bili u evropi daleko bi dogurala.
Ja ne spadam u skupinu budala koji nama ptićarima prigovaraju,sloboda,sloboda ooooooo sloboda,daj te im slobodu,a nisu sigurno vidjeli kako je krasna ta sloboda kad dođe -15 pa zec mamu traži a ptice ugibaju od hladnoče i gladi i to više nego se ulove.kad uloviš hraniš i ako ti nije ptica to što si htio pustiš ju sa prolječa i živa je,kad ugine nema više ništa.Veli jedna žena sa kojom sam razgovarao iz zaštite okoliša,skoro sam se posvađao sa njom jer je dama bila nedokazana,zatupljena i ispranog mozga sa teorijama sa kojima ih tamo u takvim institucijama hrane.
Gospodine,kaže mi ona,znate da mi ne smijemo dirati ništa u prirodi ma kako nam bilo teško gledati mlade životinje koje ako padnu iz gnijezda ugibaju bez hrane,a to je bila replika na moje stajalište da ptice TREBA SPAŠAVATI jer sam i ja i vi dio prirode i ako mogu ja ču pticu spasiti i pustiti.Kakav bi ja bio čovjek da gledam pticu kako ugiba bez hrane a mogu je othraniti i pomoči joj a i sami znate da je čov jek jedino biče na zemlji koje je dovoljno interligentno da može spasiti prirodu ali je isto tako i uništiti,ja sam za ono prvo i tako živim i djelujem i ne postoji zakon a i da postoji ne bi ga poštovao,koji če biti pisan ljudskom rukom a naređivao bi da budem bezdušan i da se ponašam kao da sam sa marsa došao i da me se na zemlji ništa ne tiće.
Zato nam i je tako ljudi večina samo sluša kako se ništa ne smije što se pomaganja životinjama tiće jer je to određeno nekim hm tko zna kojim specijalnim ljudima koji su zaposleni a uz to i valda i jako razumni pa znaju da se ubijanje puškom smatra nešto što je više od tradicije prekrasnim sportom zamislite apsurda a uzgoj ptica nečim što treba staviti pod lupu ,tabu tema,tko su ti ljudi i zašto uzgajaju ptice,hm vrlo sumnjivo,od kud vam ptica porijeklo sve se to broji itd,koda otrov nabavljamo a ne pitaju se zašto se ubijaju prepelice i druge životinje,valda se toobrazlaže pa ima ih a ljudi su gladni i imaju potrebu pa eto a i lijepo je kad se ide na lovački paprikaš mmmmmm baš fin,svaki čovijek zaboravi da su ubojice.mi ptičari ne možemo skuhati čušpajz pa obrazložiti to kaop nešto zbog čega smo mi ok,oni mogu.Uvijek če tako biti pravde nema ali idiotizma uvijek1
Zadnja promjena: many; sub 7 stu - 14:09; ukupno mijenjano 1 put.