Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin


  Problem

  MARIN
  MARIN

  Broj postova : 2096
  Age : 62
  Location : Split
  Registration date : 17.11.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by MARIN čet 17 ruj - 14:22

  Miljenko je napisao/la:Off topic, pa neka moderatori skidaju.

  Pozdrav Marine,
  MARIN je napisao/la:
  A čini mi se da i ti kao Zvrčko nekakve priče "rekla kazala" pretvaraš u tvrdnje i činjenice.

  Ne pretvaram, nego rezoniram i zakljucujem. Mozda pogresno, mozda uvelicano, ali bojim se da je istina drugacija. Ne kritiziram niti optuzujem savjesne pticare, a takvih je dosta.

  Na Visu nema stanista grdelina, a u zadnjih par godina verdun se udomacio, pa mozda zato ih vidimo vise. Ja mogu samo govorit o preletu ptica tokom zimske (zahladjenje) seobe na jug.

  Prije su se na Visu jata grdelina od 20-50 ptica cesto mogla vidjeti dok danas u jatu imas par komada, a i dosta su rjedja. Prosle godine (10 mjesec) u vise navrata mogao sam pod mrezu odjednom poklopiti 40-50 verduna. Dva-tri grdelina je maksimala.

  Pored toga, na povratku u Zagreb zaustavio sam se u Otocac (supruga je rodom iz Otocca). Na livadama pored Gacke vidio sam nekoliko velikih jata faganela (svako jato +200 ptica). Grdelini su jos uvijek znatno rjedji (nesto je tu kriv i autoput). Mogu reci da sam kod izvora Gacke (Vrela) vidio nekoliko manjih jata grdelina, pa se nadam da su se povratili na ova stanista i da ce im se broj povecat. Ali sam isto tako cuo da pticari iz Senja i Rijeke dolaze na ova stanista lovit mlade, sto nikako ne odobravam.

  Ja sam protiv toga da se ptica pjevica lovi dok se gnjezdi, a to je od pocetka travnja do kraja kolovoza.

  Miljenko!

  U potpunosti se slažem s tobom,a naročito sa zadnjom rečenicom.I ja razmišljam na identičan način.
  avatar
  Gost
  Gost

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Gost čet 17 ruj - 19:46

  "Moje je uvjerenje da ne postoji nikakvo tržište grdelina ni općenito tržište divljih ptica.Ptice koje bi se masno plačale ne postoje također.Da postoji takva ptica na prodaju ja prvi bi je bio spreman masno platiti.Ali takvih ptica jednostavno nema.Zato tu nema nikakve lake zarade.Ovakvim tvrdnjama samo se nanosi šteta stvarnim ljubiteljima,jer nas oni koji se pticama ne bave sve trpaju u isti koš.Za njih smo svi utamanjivači i mučitelji koji jadne ptice drže u kavezu."

  Marine tu si pomalo u zabludi.E sad da su to prava organiziranana tržišta nisu,makar koliko ja znam,ali ima nekoliko manjih grupica tu na našem području koji se tim bave,a ima i više pojedinaca, ima,ima.To šta si reka u vezi ptica koje se masno plaćaju da ne postoje.Postoje .Ali ne zato šta toliko vrijede, nego samo zato šta su masno plaćene.Ja nisan moga virovat šta je čovik platija 20 tisuća kuna(slovima i brojkama).Toliko prljavštine da po pravilima splitske škole pjeva to nije niti polutić,kako ja volin reć kolika zija tolika strila.Sad ove mlađe generacije preferiraju ziju,ona se plaća, a tić može s... koliko oće.
  Bija san svidokom više puta, dobra zija,sr..a.kolko ti bog oće,cijena oko 1000 eura.Pričam samo o divljacima,ne o uzgojenima.Meni takvi ne bi služili niti za u lov.Za mene to ne vridi niti pišljiva boba.To sad prevladava.
  Čak sam jednom i sa Zvrčkom pričao oko toga,ali kaže i on da se teško borit. Pravih ljubitelja u pravom smislu te riči je sve manje,prevladava komercijala,pod krinkom "ljubitelja ptica i prirode".
  Evo i tu ih ima koji to govore a love tiće kad se počnu gnijezdit.
  I ja san lovija oćake u 5. misec,ali ciljano,2 dana na na glavu i ajmo samo slušat- ništa,nakon dva dana opet,i tako sam u 2 miseca priša 10.000 kilomatara sa autom i ništa ,i tu netko kaže staviš bošket uvatiš - pizdarija, je ali šta.I tako san jednom čuja nakon par dana lutanja dobrog oćaka, još tri dana san izgubija dok ga nisan uvatija,i srići nigdi kraja.Od tog ima par godina,poslije sam lutao danima bez da čujem išta,fala bogu onda ništa ni ne hvatam.Zadnjih godina više ni ne idem,jer nema. smisla,niti volje .I eto koliko me je tu godinu ta jedna ptica koštala-10.000 pređenih kilometara,i svega ostalogI to su meni gušti,to je meni plaća,a šta si reka tretira me se ka i onoga šta prodaje leva,leva , a u svom životu nisan proda tića nikakvog,a zajeban sam bija n-puta.I da me uvati policija,mene će se tretitrat ka i njega,jer san ostavija 15-ak mladaca,a za razliku od takvog kojin ih je proda najmanje 500(provjereno)
  bocka
  bocka

  Broj postova : 1656
  Age : 73
  Location : SKOPJE
  Registration date : 23.11.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by bocka čet 17 ruj - 21:49

  angel je napisao/la:
  bocka je napisao/la:MERLO POTPUNO SI U PRAVO, MI KOJI IMAMO MOGUČNOSTI DA UHVATIMO BILO KOJU PTICU OD PRIRODE MI NE TRETIRAMO PTICE, JER TO SU I OTPORNIJE PTICE POGOTOVO JA HVATAM PTICE KRAJEM TREČEG MESECA.
  KAD BI KUPIO NEKU SKUPU PRSTENOVANU PTICU ONDA BI RAZMIŠLJAO O PREVENTIVI PA I LEČENJA PTICE.
  Kako mu možeš dat za pravo kad govori da od 100 uhvaćenih ostane živih 5-6,a loviš tiće u kraj trećeg miseca.A još se smatraš ljubiteljem ptica.

  E, ANĐELE MOJ,
  KAD VEČ CITIRAŠ MOJE POSTOVE MORAČU TI JAVNO ODGOVORITI JER OSEČAM SE PROZVANIM I AKO TO NIJE MOJ STIL,
  KOLIKO VIDIM VI NISTE SHVATILI SMISAO ODNOSNO ŠTA MERLO HTEO REČI, NJEMU JE BITNO DOČI DO ZDRAVE PTICE.
  U MOM CITATU NIGDJE NE PIŠE DA JA OPRAVDAVAM ZA TE 100 UHVAČENE PTICE , AKO NISI I IMENE RAZUMEO, ONDA MORAM TI REČI DA JA OPRAVDAVAM TO DA UVJEK TREBA KUPITI ZDRAVU PTICU.
  AKO NEZNAŠ KAKVA JE KLIMA U TREČEM MJESECU U MAKEDONIJU ONDA TI MORAM KAZATI DA NAJVEČE VRUČINE U TREČEM MESECU SU NA NOVOM ZELANDU.
  KAKAV SAM I OD KAD SAM JA LJUBITELJ MOŽEŠ VIDJETI TEMU BOCKINE SLIKE.
  LEPO BI BILO I MI OSTALI DA VIDIMO ŠTA TI IMAŠ OD TVOJE PTICE A SOBZIROM NA MALI BROJ POSTOVA HTEO BI PITATI JESI LI TI ISTI ONAJ ANGEL KOJI JE RANIJE PISAO NA OVOM FORUMU.
  POZDRAV
  avatar
  Gost
  Gost

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Gost čet 17 ruj - 22:45

  Ma di bi ja razumija.Ej ,pa čovik govori da ,neki ljudi love po 100 komada,da im 5-6 ostana,da ih boli neka stvar šta im 95 krepane,je li razumiš ti to ,to je nemoguće,a ti govoriš da se sa njim 100% slažeš,i da "potrkrjepiš" svoju priču još govoriš da ih loviš krajem trećeg miseca.Katastrofa.Nije bitno tko sam,niti kako se zovem,nego kako razumijevam materiju,kako radim i kakav sam.Bitno je u toj priči gledat samo sebe,onaj šta je preživija zimu je najizdržljiviji,najotporniji,najmanje ga triba držat da propiva,a šta si sjeba ko zna koliko njegovih mladaca tko za to mari.A ako ih uvatiš u želandi sve je suprotno od toga,ali si im u tom slučaju pomoga jer veliki dio(možda i sve) koji bi vani krepa ,bi preživija,i na proljeće bi bija na slobodi jer bi ga pustija na slobodu kao škart(uglavnom).Ja sam tako uvik radija kad sam prije ostavlja želandure,sad ih više ne ostavljam.A lovit tu 3-4 misec mi nikad nije niti palo na pamet,a kamoli da to radim
  brabus
  brabus

  Broj postova : 327
  Age : 44
  Location : Split-Livno
  Registration date : 26.09.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by brabus pet 23 lis - 0:45

  problem ljudi!!!

  dobio sam ranjenog grdelina na poklon od jednog poznanika, problem je u nozi ispod prstena na pregibu mu je slomljena i cila iskrivljena i ponekad krvari, on se na nju nemože osloniti pa tesko drzi ravnotežu dok stoji...a jos je i boju promijenila, cijela je modra, kao da će se osušiti i otpasti... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
  neznam ni sam šta da radim,nemogu je gledati vise ovako... Question
  zvrcko sen
  zvrcko sen
  Moderator
  Moderator

  Broj postova : 1607
  Age : 54
  Location : Solin
  Registration date : 08.12.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by zvrcko sen pet 23 lis - 1:53

  skini prsten posebnim škarama i imobiliziraj mu nogu ....

  ako ti treba pomuć u sklidfanju prstena smo se javi
  brabus
  brabus

  Broj postova : 327
  Age : 44
  Location : Split-Livno
  Registration date : 26.09.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by brabus sri 28 lis - 0:18

  uh... sad mi je mnogo lakse,gospodin "zvrcko" ili ti stručnjak za sve poslove vezane uz uzgoj ptica a i drugih vrsta životinjskog carstva u što sam se i uvjerio, mi je pomogao da riješim problem sa grdelinom...Malo će sada grubo zvučati ali drugog izlaza ili solucije nije bilo nego da se prsten skine i noga amputira,operacija prošla bez komplikacija,grdelin spašen...Ja se još jednom zahvaljujem gospodinu "zvrcku"...
  seadriver
  seadriver
  Moderator
  Moderator

  Broj postova : 919
  Age : 42
  Location : Split
  Registration date : 14.06.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by seadriver sri 28 lis - 0:25

  brabus je napisao/la:uh... sad mi je mnogo lakse,gospodin "zvrcko" ili ti stručnjak za sve poslove vezane uz uzgoj ptica a i drugih vrsta životinjskog carstva u što sam se i uvjerio, mi je pomogao da riješim problem sa grdelinom...Malo će sada grubo zvučati ali drugog izlaza ili solucije nije bilo nego da se prsten skine i noga amputira,operacija prošla bez komplikacija,grdelin spašen...Ja se još jednom zahvaljujem gospodinu "zvrcku"...

  Kako ste izveli tu amputaciju noge?
  ticar
  ticar
  Moderator
  Moderator

  Broj postova : 2908
  Age : 36
  Location : Zadar
  Registration date : 09.06.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by ticar sri 28 lis - 5:21

  seadriver je napisao/la:
  brabus je napisao/la:uh... sad mi je mnogo lakse,gospodin "zvrcko" ili ti stručnjak za sve poslove vezane uz uzgoj ptica a i drugih vrsta životinjskog carstva u što sam se i uvjerio, mi je pomogao da riješim problem sa grdelinom...Malo će sada grubo zvučati ali drugog izlaza ili solucije nije bilo nego da se prsten skine i noga amputira,operacija prošla bez komplikacija,grdelin spašen...Ja se još jednom zahvaljujem gospodinu "zvrcku"...

  Kako ste izveli tu amputaciju noge?


  ako je bila suha lako.
  avatar
  Gost
  Gost

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Gost sri 28 lis - 16:00

  Mome se faganelu osusila pa je otpala sama...sve se zbilo brzo
  brabus
  brabus

  Broj postova : 327
  Age : 44
  Location : Split-Livno
  Registration date : 26.09.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by brabus sri 28 lis - 16:28

  kao što je tičar i sam rekao, noga je bila napola osušena, ne skroz, ali svejedno sad je bolje nego što je bilo. Posmatram grdelina,cili je nekako vesel,vjerovatno ga to smetalo. A samu amputaciju nisam gledao,mislim da je jednostavno nogu odrezao posebnim škarama za to,i naravno na pravom mjestu...
  zvrcko sen
  zvrcko sen
  Moderator
  Moderator

  Broj postova : 1607
  Age : 54
  Location : Solin
  Registration date : 08.12.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by zvrcko sen sri 28 lis - 18:10

  pozdrav prijatelju nadam se da je ptica sad dobro inače mislio sam sve slikat ali mi se činilo previše okrutno..
  ptici se osušila noga te ju je znala ozljedit .....skinuo sam prsten amputirao osušen dio noge namazao nogu antibiotskom masti u vodu joj stavio antibiotik.... nevjerovatno je da je istog minuta ptica bila puno veselija....

  nadam se da sa pravom njegom još dugo dugo svojom pjesmom uveseljavat tvoj dom.
  baltic
  baltic

  Broj postova : 779
  Age : 49
  Location : zenica
  Registration date : 22.08.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by baltic uto 3 stu - 22:44

  Juce se desio jedan zanimljiv ali i ozbiljan slucaj.Moj prijatelj uranio da lovi grdeline posto je lovio blizu grada tuda prolaze ljudi na posao.Dok je cekao da nesto naleti uzme noz bogami povelik da naostri neko drvo pa da objesi kavez. Very Happy I u tom momentu padne mu grdelin na bocu a on trci da ga ufati a u to pravcu je naisla zena i ugledala ga sa nozem u ruci kako trci prema njoj i padne od straha.Stace on zastane da pita jel dobro trebal joj pomoc.Mislila zena evo ode glava Smile I tako mu se odlijepi grdelin Very Happy kaze da je bio dobar Very Happy
  Carduel
  Carduel

  Broj postova : 1278
  Age : 47
  Location : Ljubuški
  Registration date : 29.07.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Carduel uto 3 stu - 22:57

  baltic je napisao/la:Juce se desio jedan zanimljiv ali i ozbiljan slucaj.Moj prijatelj uranio da lovi grdeline posto je lovio blizu grada tuda prolaze ljudi na posao.Dok je cekao da nesto naleti uzme noz bogami povelik da naostri neko drvo pa da objesi kavez. Very Happy I u tom momentu padne mu grdelin na bocu a on trci da ga ufati a u to pravcu je naisla zena i ugledala ga sa nozem u ruci kako trci prema njoj i padne od straha.Stace on zastane da pita jel dobro trebal joj pomoc.Mislila zena evo ode glava Smile I tako mu se odlijepi grdelin Very Happy kaze da je bio dobar Very Happy

  Dobar, dobar! Laughing
  krnjolac
  krnjolac

  Broj postova : 791
  Age : 49
  Location : BRAČ
  Registration date : 16.03.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by krnjolac sri 4 stu - 0:25

  Nije uvatija grdelina,al je bar uvatija babu,ha,ha!
  baltic
  baltic

  Broj postova : 779
  Age : 49
  Location : zenica
  Registration date : 22.08.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by baltic sri 4 stu - 0:49

  krnjolac je napisao/la:Nije uvatija grdelina,al je bar uvatija babu,ha,ha!
  Nije ufatio ni grdelina ni babu vec ufatila njega policija jedva se izvuko. Smile scratch
  avatar
  Gost
  Gost

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Gost pet 6 stu - 13:10

  baltic, jesu li ga uhvatili zbog posjedovanja noza kao hladnog oruzja,ili zbog lova na zasticenu vrstu ptica, zna li nasa policija uobste o zaticenim vrstama ptica ili se samo znaju kriti po grmlju ljeti i naplacivati kazne vozacima ? Wink

  .Pricaju mi ove godine u Banjaluci,dosao covjek sa mrezom ,uhvatio cijelo jato i otisao,nikom nista.
  Dax BG
  Dax BG

  Broj postova : 331
  Age : 51
  Location : Beograd,Srbija
  Registration date : 15.04.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Dax BG pet 6 stu - 14:25

  Znaju EUMOx. Ise je n.....o prije par godina zesce. Uhapsili su ga (bukvalno) pored Sipova, te kazna, uslov i dosao je do suda. Branili ga Paja, pokojni Tica i udruzenje pa se jedva izvukao sa nekom mandatnom kaznom koliko sam upoznat. Tamo je uvijek bitan i faktor srece. To se desi ponekad Twisted Evil Njemu sada padne na pamet da izadje opet ali sa takvim oprezom da je postala paranoja No
  refa95
  refa95

  Broj postova : 1274
  Age : 25
  Location : BiH
  Registration date : 12.04.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by refa95 pet 6 stu - 14:43

  Very Happy
  antonio
  antonio

  Broj postova : 247
  Age : 36
  Location : Livno
  Registration date : 30.04.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by antonio pet 6 stu - 15:02

  EUMOx je napisao/la:baltic, jesu li ga uhvatili zbog posjedovanja noza kao hladnog oruzja,ili zbog lova na zasticenu vrstu ptica, zna li nasa policija uobste o zaticenim vrstama ptica ili se samo znaju kriti po grmlju ljeti i naplacivati kazne vozacima ? Wink

  .Pricaju mi ove godine u Banjaluci,dosao covjek sa mrezom ,uhvatio cijelo jato i otisao,nikom nista.

  ja sam se uvjerio vlastitim ocima da su hercegovci dolazili u LIvno i Glamoc te mrezom uhvate po 70 štiglića i muških i ženskih i sve nose nista ne ostavljaju Evil or Very Mad
  franeperuzovic
  franeperuzovic

  Broj postova : 272
  Age : 45
  Location : Split
  Registration date : 29.09.2008

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by franeperuzovic pet 6 stu - 15:42

  ljudi aj prestanite lovit tice i pocmite uzgajat!

  ja sam isa vec 3 nedilje zaredom samo sirit tice bez da ih lovim i vidija sam samo nekoliko

  grdelina a prije desetak godina na tim mistima bi ih bilo na stotine.

  a prosle godine sam dao kolegi iz drustva 2 uzgojene grdelinuse. on je sada na izlozbi dobija

  1. misto sa grdelinima i kolekcijom bastarda koje je izlega od njih. a grdelinusama je bila prva

  godina parenja. povata je sve medalje!

  isto tako sam nasem prijatelju sa foruma prije par dana u mostar posla dvije uzgojene zenke

  od ove godine. kao sto sam vec izjavljivao cilj je na ovim nasim prostorima podici uzgoj

  na znacajnu razinu. treba doci do toga da mogu ljudi u zoo shopu kupiti kvalitetne

  ptice faune. ne radi zakona vec radi samih ptica u prirodi (iako je zakon tu upravo radi

  njih, bar se nadam).

  u dalmaciji je dio tradicije, cak bi rekao kulture, drzanje grdelina, vrduna i dr.

  kako se ljudi kote kao virusi i pri tome gutaju prirodni okolis malo po malo, jasno je da

  raste broj primjeraka zatocenih u cibama, a u prirodi sve manje stanista koja mogu

  osigurati dovoljan broj nasih ljubimaca.

  zato jos jednom apeliram da ne trgujete, ne poklanjate i sl. jedinke iz prirode.

  posvetite se uzgoju. pocetak je tezak ali kroz nekoliko godina nas trud ce se itekako

  osjetit.

  moj put je domestifikacija domacih sorti jer njih se ovdje lovi. samo uzgajivaci nabavljaju

  vec domestificirane majore ali oni ne mogu zaminit mog dalmosa i njegovu pismu, pa da bi

  u prirodi ocuvali nase dalmose moramo upravo njih uzgajat i domestificirat i da oni koji drze

  jednog - dva muska tica radi pisme ne drze one iz prirode nego isto takve ali uzgojene.

  LIPI MOJI JA SE TICIMA BAVIM 25 GODINA. AKO TREND KOJI JE DO DANAS NASTAVI I

  IDUCIH 25 GODINA BOJIM SE DA CEMO O GRDELINU U DALMACIJI PRICAT DICI I

  UNUCIMA KAO O DINOSAURIMA!
  pale
  antonio
  antonio

  Broj postova : 247
  Age : 36
  Location : Livno
  Registration date : 30.04.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by antonio pet 6 stu - 15:54

  sve si to u pravu frane al lova je bilo i uvijek ce biti s tim se moramo pomiriti Mad
  many
  many

  Broj postova : 762
  Age : 46
  Location : Čazma
  Registration date : 13.10.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by many sub 7 stu - 11:25

  imamo mi inspektore,naprimjer glavni inspektor čita iz priručnika koja je ptica kad vidi crvendača,pravi znalac nema što,iz iskustva,a love samo one koji su toliko glupi da im se daju uloviti,ove veče i štetnije komercijaliste ne diraju,nas male uzgajivače koji smo tzv puštači u prirodu mi smo na udaru,kažu besposlen pop i jariće krsti,složio bih se sa tvrdnjom da ne treba samo loviti nego ono što je cilj i uzgajati.

  Ptica koja je izležena u krletci nema što raditi vani a i ta sloboda o kojoj se toliko famozno govori ih i ubija,pa gledajte samo oskudicu zimi,kobci,uginuča mladih zbog vjetra kiše tuće mrazeva,šojke,vjeverice,pesticidi ma daj užas koliko ih se tako uništi,a cvile kojekakvi ljubitelji ptica jadne ptice ble,bla da povratim uopče ne znaju stanje stvari u prirodi,to što kažeš da ih u prirodi neče biti ako če se loviti,ma neče ih biti i ako se neče loviti,ovako bar uzgajamo ptice u kontroliranim uvjetima i stvaramotj održavamo populaciju ptica u krletkama da opstanu bar tako ako nikako ne mogu,Ljudi ima,da ali nisu svi kao mi,utrpaju češljugara u gajbicu 15x10x25 i tu robija to nisu uzgajivači nego tamničari protiv takvih sam ja,pa ako loviš več onda mu daj da živi kao ptica a ne nekakva jada,a inspektori bi trebali loviti krivolovce a ne se preseravati da nešto rade kad se okome na uzgajivače ptica,ljudi bez znanja i temeljnog iskustva,a piše im sc mr ili ne znam što a čega su to sc ili mr elektrotehnike,a kad bi takvi bili u evropi daleko bi dogurala.

  Ja ne spadam u skupinu budala koji nama ptićarima prigovaraju,sloboda,sloboda ooooooo sloboda,daj te im slobodu,a nisu sigurno vidjeli kako je krasna ta sloboda kad dođe -15 pa zec mamu traži a ptice ugibaju od hladnoče i gladi i to više nego se ulove.kad uloviš hraniš i ako ti nije ptica to što si htio pustiš ju sa prolječa i živa je,kad ugine nema više ništa.Veli jedna žena sa kojom sam razgovarao iz zaštite okoliša,skoro sam se posvađao sa njom jer je dama bila nedokazana,zatupljena i ispranog mozga sa teorijama sa kojima ih tamo u takvim institucijama hrane.

  Gospodine,kaže mi ona,znate da mi ne smijemo dirati ništa u prirodi ma kako nam bilo teško gledati mlade životinje koje ako padnu iz gnijezda ugibaju bez hrane,a to je bila replika na moje stajalište da ptice TREBA SPAŠAVATI jer sam i ja i vi dio prirode i ako mogu ja ču pticu spasiti i pustiti.Kakav bi ja bio čovjek da gledam pticu kako ugiba bez hrane a mogu je othraniti i pomoči joj a i sami znate da je čov jek jedino biče na zemlji koje je dovoljno interligentno da može spasiti prirodu ali je isto tako i uništiti,ja sam za ono prvo i tako živim i djelujem i ne postoji zakon a i da postoji ne bi ga poštovao,koji če biti pisan ljudskom rukom a naređivao bi da budem bezdušan i da se ponašam kao da sam sa marsa došao i da me se na zemlji ništa ne tiće.

  Zato nam i je tako ljudi večina samo sluša kako se ništa ne smije što se pomaganja životinjama tiće jer je to određeno nekim hm tko zna kojim specijalnim ljudima koji su zaposleni a uz to i valda i jako razumni pa znaju da se ubijanje puškom smatra nešto što je više od tradicije prekrasnim sportom zamislite apsurda a uzgoj ptica nečim što treba staviti pod lupu ,tabu tema,tko su ti ljudi i zašto uzgajaju ptice,hm vrlo sumnjivo,od kud vam ptica porijeklo sve se to broji itd,koda otrov nabavljamo a ne pitaju se zašto se ubijaju prepelice i druge životinje,valda se toobrazlaže pa ima ih a ljudi su gladni i imaju potrebu pa eto a i lijepo je kad se ide na lovački paprikaš mmmmmm baš fin,svaki čovijek zaboravi da su ubojice.mi ptičari ne možemo skuhati čušpajz pa obrazložiti to kaop nešto zbog čega smo mi ok,oni mogu.Uvijek če tako biti pravde nema ali idiotizma uvijek1


  Zadnja promjena: many; sub 7 stu - 14:09; ukupno mijenjano 1 put.
  Carduel
  Carduel

  Broj postova : 1278
  Age : 47
  Location : Ljubuški
  Registration date : 29.07.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Carduel sub 7 stu - 13:38

  many je napisao/la:Ljudi ima,da ali nisu svi kao mi,utrpaju češljugara u gajbicu 15x10x25 i tu robija to nisu uzgajivači nego tamničari protiv takvih sam ja,pa ako loviš več onda mu daj da živi kao ptica a ne nekakva jada,

  To bi bilo isto da zatvorite čovjeka od 1.90 m (visina) u prostoriju od 3,16 m (dužina) x 1,74 m (širina) x 2,53 m (visina). To je cca. 5,5 m2 (kvadrata).
  many
  many

  Broj postova : 762
  Age : 46
  Location : Čazma
  Registration date : 13.10.2009

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by many pet 13 stu - 16:08

  ima propis od 80x50x40 nisam siguran kada sam tražio zbog prijave uzgoja to su mi rekli da pogledam propise,to su mjere za jednu pticu!

  Sponsored content

  Problem - Page 6 Empty Re: Problem

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: sub 15 svi - 14:30.