Imam cudan problem sa ovogodisnjom grdelinkom,urdeno se izmitarila i nakon 20-tak dana bacila svo perje iz krila i repa racuna sam da se stukla u noci.Nakon sto je svo perje ponovo naraslo opet ista stvar ali nigdi kapi krvi i opet dobila svo perje i danas pnovo bez ijednog pera.Nikad nisan ima ovaki slucaj u cemu je problem?
5 posters
Grdelinka problem
ToniST- Broj postova : 108
Registration date : 14.03.2013
- Post n°1
Grdelinka problem
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°2
Re: Grdelinka problem
U kakvim uvjetima ti se grdelinka nalazi (starost, hrana, kavez, volijera, na balkonu, unutar kuće, zaštićena, nezaštićena, prirodna svjetlost, vještačka svjetlost,...)?ToniST je napisao/la:Imam cudan problem sa ovogodisnjom grdelinkom,urdeno se izmitarila i nakon 20-tak dana bacila svo perje iz krila i repa racuna sam da se stukla u noci.Nakon sto je svo perje ponovo naraslo opet ista stvar ali nigdi kapi krvi i opet dobila svo perje i danas pnovo bez ijednog pera.Nikad nisan ima ovaki slucaj u cemu je problem?
Možda bi malo duži tekst pomogao u razriješenju ovog slučaja.
- Post n°3
ovogodisnja u maloj klasicnoj cibi,prehrana vise nego dobra,u unutarnjem prostoru s prirodnim svitlom
Splićanin- Broj postova : 73
Registration date : 03.11.2013
- Post n°4
da nije bila primistana il nesto,cesto tici bace perje radi stresa,ilitiga nekakve promjene,
- Post n°5
nije zbog toga nonstop je na istom mistu
- Post n°6
e onda neznan sta bi moglo bit....bilobi dobro dat kost o sipe grita ili ljuske o jaja(utvrdo)-definitivno nije rijesenje problema al pomoce joj da joj nareste perje,strucniji savjet prepustan iskusnijin ljudima na forumu
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°7
Mozda se uplasi od svetla, nekog zvuka ili od misa nocu. Misevi mogu da prodju kroz zice i da se penju uzazid i lako nocu mogu da uplase ptice. Mozda dozivi neki stres tokom noci i onda baci perje, nema drugog razloga. Mozda je sinocasni vetar napravio neku buku i ptica bacila perje zbog stresa, nema drugog objanjenja.
- Post n°8
Treba detaljno ispitati situaciju da bi se mogao naći pravi uzrok tom ponašanju.echeberija je napisao/la:Mozda se uplasi od svetla, nekog zvuka ili od misa nocu. Misevi mogu da prodju kroz zice i da se penju uzazid i lako nocu mogu da uplase ptice. Mozda dozivi neki stres tokom noci i onda baci perje, nema drugog razloga. Mozda je sinocasni vetar napravio neku buku i ptica bacila perje zbog stresa, nema drugog objanjenja.
- Post n°9
Neznam sto bi drugo moglo bit osim nekakve reakcije na stres,meni je prije par godina najbolji grdelin bacija skoro svo perje jer mu je dan prije sletija sokol kraj kaveza
- Post n°10
Bacanje perja preko noci nema drugog uzroka osim stresa, da je neki poremecaj to bi se manifestovalo tokom celog perioda, mislim da je ptica izlozena nekom stresu nocu. Uvek ima ptica koje su sklone bacanju pera, imao sam i ja takve ptice, njih treba odvojiti od ostatka ptica jer zbog njega svi bacaju perja.
- Post n°11
istina,kao sto ste naveli mozda misevi il druge kakve zivotinje uznemiruju pticu
- Post n°12
Misevi su cudo,ako nemaju hranu procice kroz lavirint da bi dosli do semena. Nemogu samo po plafonu da se krecu a gde im prodje glava prolazi i ostatak tela, pa im standardni promer zica od 8 mm ne pretstavlja problem. Stavi mu neke klopke ili lepilo a pre svega stavi slabo nocno svetlo koje ce goreti nocu.
- Post n°13
....misevi cesto znaju u volijerama pojest mlade jos u gnjezdu a da negovorin kakve bolesti sve mogu prenjeti na ptice....
- Post n°14
nema miseva ni blizu,nije mi jasno 10 tica jedan kraj drugog i jedino ona baca perje cim naraste novo sutr dan ponovo
- Post n°15
Kad možemo doći kod tebe da pogledamo tu pticu? Ne mora biti ručak može i mezeta malo.ToniST je napisao/la:nema miseva ni blizu,nije mi jasno 10 tica jedan kraj drugog i jedino ona baca perje cim naraste novo sutr dan ponovo
- Post n°16
samo javi kad krenes
skopski maestro- Opomena
- Broj postova : 488
Registration date : 19.09.2011
- Post n°17
Dragane neces valjda bez mene otic kod Toni ST:DCarduel je napisao/la:
Kad možemo doći kod tebe da pogledamo tu pticu? Ne mora biti ručak može i mezeta malo.