+63
hajduk
bondza12
sturcla
madmax
stiglica
dragutin rajnović
nedeljkovg
IvoR
Carduel
sestoperac
waterslager
Renato.M
sgobin
krstokljun
BOSKO
seadriver
ERVINO
markozd
turbozd
CUBA
zvrcko sen
crv
imarij71
sasaznas
baki302000
vlada nish
pezo
waterslager bitola
mali maša
komiza
budisic
čajka
MARIN
PESTI
jere
koce
Dean
grujo
ticar
malinobosna
dr.nenad86
Fago
Merlo
malinois
damir64
bocka
ikayke
mutacija
dva grdelina
Vasko-MK
dejanzec1
mišić
faganel
pippo
Boban NA
nebojsav
misko1
vlado
Vrbanja
kreso
korkut
cuban.ue
zoranV
67 posters
malino kanarinci
waterslager- Broj postova : 75
Registration date : 13.09.2009
- Post n°751
Re: malino kanarinci
Zato sam i postavio zbog SARACA
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°752
waterslager je napisao/la:
Evo malo ptica za komentarisanje...
Kad ugledam ovu prostoriju i rasvjetu znam da je riječ o Rafaelu Mateosu španjolskom uzgajivaču .Inače poznat i po tome kako kupuje od Jansena najveći broj ptica.I uvijek očekujem čuti ako ne vrhunske ptice onda sigurno vrhunski klok.Međutim ovaj put ništa od toga.Ja tu klok ne čujem.
Da li vi čujete nešto što ja ne čujem???
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°753
Mozda se na snimku i ne cuje kao i uzivo mislim da se mozda i ne cuje taj udar kloka, mada sam misljenja da pored ovakvog bolendea treba da imaju dobar klok.Meni se ove ptice dosta svidjaju u svojoj pesmi mada mi celokupan utisak pokvari ova cuvena flauta od koje me zaboli glava,inace ova flauta sto pevaju sa pocetka njihove pesme je ocaravajuca i veoma pozeljna.Ipak kada bi saslusali ove ptice uzivo mozda bi taj klok bio i drugaciji ili ......... .Ovo je neko moje misljenje!
nebojsav- Broj postova : 85
Registration date : 22.09.2010
- Post n°754
malino
kako je tuđe uvijek loše,a svoje najbolje,na snimku ptice perfekno pjevaju,čak rekao savršeno,iako ima manjih greški,ništa nije savršeno.
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°755
Kloka nema to je sigurno...Ocigledno je da se Rafaelu,mislim ovim pticama sa snimka,udario o glavu spori klok koji smo slusali prosle godine.Da malo pojasnim...opasnost od sporog kloka,pa makar on bio i vrhunski,je da se on vrlo lako transformise u klok flautu sto se i dogodilo ovim pticama a mozda i nekom od ucitelja koje smo slusali prosle godine.Takodze sam mislenja da sto sporiji bol oslabljuje klok...Naravno ovo je samo moja analiza i misljenje izvuceno iz mojih iskustva,sto ne znaci da je ovo sto sam napisao tacno.MARIN je napisao/la:
Kad ugledam ovu prostoriju i rasvjetu znam da je riječ o Rafaelu Mateosu španjolskom uzgajivaču .Inače poznat i po tome kako kupuje od Jansena najveći broj ptica.I uvijek očekujem čuti ako ne vrhunske ptice onda sigurno vrhunski klok.Međutim ovaj put ništa od toga.Ja tu klok ne čujem.
Ocekujem komentare nasih sudaca....
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°756
Jasno je da ptice izbacuju klok (iz upotrebe )To je daleko od Rafaelofih ptica koje sam slušao i koje su me fascinirale.
- Post n°757
Jos dva nova postavljena klipa.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°759
aj recite mi jel ovo ima veze sa malinoima,i što pijeva.
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°760
Ako je ovo malino ja sam DR.MENGELE..............
Nisam strucnjak za pesmu ali ovo je tanka svirka pod jedan, pod dva ne znam da li bi bio ocenjen ovakav malino ili diskvalifikovan, ali mislim pre ovo drugo....... Ima Vrhunskih strucnjaka ovde, pa ce reci tacno sta i kako, moje skromno misljenje je takvo......
Pozdrav
Nisam strucnjak za pesmu ali ovo je tanka svirka pod jedan, pod dva ne znam da li bi bio ocenjen ovakav malino ili diskvalifikovan, ali mislim pre ovo drugo....... Ima Vrhunskih strucnjaka ovde, pa ce reci tacno sta i kako, moje skromno misljenje je takvo......
Pozdrav
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°761
Ptica nije u standardu boje (bez obzira sto se ocjenjuje pjesma ).Treba biti zuti sa melaninskom zonom a to znaci da osvovna boja bude lipokromska zuta a melaninske zone da ne preovladavaju .
Po pjesmi je malino
klok -nema
bolende-ima al jako kratko i poveze ga sa rolom
rolende -ima
knor-ima
stalton -nema
flauta -ima
belen -ima
belrol-ima al jako agresivan
fluitrol -ima
tjok/tjokrol -nema
Po pjesmi je malino
klok -nema
bolende-ima al jako kratko i poveze ga sa rolom
rolende -ima
knor-ima
stalton -nema
flauta -ima
belen -ima
belrol-ima al jako agresivan
fluitrol -ima
tjok/tjokrol -nema
- Post n°762
MARIN je napisao/la:
Rafael Mateos ima sigurno dobre ptice al ima ptica koje to nisu
Ova trojka spada u drugu grupu .TANKA JE OVO SVIRKA
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°763
Slazem se da ovo nisu reprezentativni primerci kao i svaki odgajivac i on poseduje skart u jatu,verovatno manje od drugih ali se razlikuje od vecine sto oni "drugi" primerci pripadaju Svetskom vrhu za razliku od vecine......
- Post n°764
Budisic gde su ti snimci da ih cujemo.
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°765
LIpokromska žuta boja je osnovna ali smo svjedoci da se u zadnje vrijeme ocijenjuju i bijeli malino kanarinci koji su nastali kao rezultat mutacije boje.I ta je boja priznata od strane svjetske organizacije ili možda griješim. Sa druge strane smo također svjedoci da se pomalo javljaju ptice kod kojih prevladava melaninska boja u odnosu na lipokromsku(žutu).Znači li to da će možda u skoroj budučnosti biti moguće očekivati dosta šarenih ptica kao što su roleri. Šta raditi sa takvom pticom ako je ona zaista dobar pjevač uništiti je ili nastaviti sa njom dalje raditi. Po meni je pijev ono što je važno kod tih ptica. Nedavno je netko napisao na forumu da je malino ptica po standardu dužine 16 cm a ona to već odavno nije.Na koji se način postaviti kad se dobiju takve ptice.
- Post n°766
damir64 je napisao/la: LIpokromska žuta boja je osnovna ali smo svjedoci da se u zadnje vrijeme ocijenjuju i bijeli malino kanarinci koji su nastali kao rezultat mutacije boje.I ta je boja priznata od strane svjetske organizacije ili možda griješim. Sa druge strane smo također svjedoci da se pomalo javljaju ptice kod kojih prevladava melaninska boja u odnosu na lipokromsku(žutu).Znači li to da će možda u skoroj budučnosti biti moguće očekivati dosta šarenih ptica kao što su roleri. Šta raditi sa takvom pticom ako je ona zaista dobar pjevač uništiti je ili nastaviti sa njom dalje raditi. Po meni je pijev ono što je važno kod tih ptica. Nedavno je netko napisao na forumu da je malino ptica po standardu dužine 16 cm a ona to već odavno nije.Na koji se način postaviti kad se dobiju takve ptice.
Sigurno si nabavio nesto saraca pa otud interes
Salu na stranu
Ova prica i diskusija potekla je od trenutka kad je ekipa iz Beca nabavila jednu zenku od poznatog belgijskog uzgaivaca Alexa Bungenersa .Bungeners je clan KBFK federacije (zatvoreni tip kaveza i ocjenjivanja) pa mu boja ptice ne znaci nista .
Ta zenka je uparena i dobilo se nekoliko sarenih ptica EXTRA KVALITETA.Imao sam cast te ptice slusati i ocjenjivati .Sve je bilo extra sem jedne nazalne ture koja je bas kvarila savrsenu pjesmu .
Ta zenka je ostavila veliki trag na uzgoju malino kanarinaca i na Balkanu .Osobno NIKAD nisam imao zelju uzgajati nesto od te linije ptica jer me uvjek odbijao taj nazalni pjev i boja ptica bez obzira na dobar kvalitet .Izvorne primjerke slusao sam kod Rase Tomica i Miroslava Waleka i ptice su stvarno bile duboke i kvalitetne .Moram priznati da sam prvi put upisao 132 boda bas sarenoj ptici.
Velika greska ,po meni, je upravo sto se sem pjesme nije filtrirala boja .Ipak je malino kanarinac zuta ptica sa ili bez melaninskih zona a ne melaninska ptica sa lipokromskim zonama .
Sudac ce malino kanarinca diskvalificirati ako otpjeva turu tjap a ako ne odgovara standardu ili je na neki nacin obiljezen ONDA CE PAZNJU SKRENUTI ORGANIZATORU.Ptica se svakako MORA ocjeniti jer je uzgaivac platio kavezninu a sve ostalo nek se misli organizator .
Sta je sad sa sarcima ???
Nema vise tog kvaliteta ,jednostavno nema .Ostala je boja al od one pjesme NEMA ni sjena .Volio bih da me netko uvjeri u suprotno .
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°767
Od tebe se Aco malo toga može sakriti. Istina je da sm nabavio jednog šarca od Raše i za sada od njega nema još potomaka nije se pokazao kao ljubavnik nego više kao gurman.Nisam ni mislio ovdje na moj primjer samo iznosim neka zapažanja koja se mogu vidjeti putem snimaka sa interneta.
Ono na šta sigurno treba obratiti pažnju je pjesma jer je zbog toga i stvarana i još se uvijek stvara ova rasa kanarinaca.U kojem pravcu će se ići i do čega doći ovisi isključivo o uzgajivačima. Jedno je sigurno a to je da je na prostore balkana stigla svježa i nadam se kvalitetna krv zahvaljujuči pojedincima i na tom im iskreno zahvaljujem. Na taj način će se polako i kvaliteta početi širiti i hvatati maha na ovim našim prostorima. Nadamo se da do vremana kad će se maknuti prepreka koje nas razdvaja i uzgoj ovih lijepih ptica dobiti ono što i zaslužuje. U svakom poslu postoje pioniri koji krče put za druge pa se nadam da i ovaj napor koji su učinili ljudi sa ovog foruma neće proći bez nekih dubljih tragova.
Sezona uzgoja je zasigurno u punom zamahu i svima želim plodnu godinu a rezultate budemo sgledavali kad i za to dođe vrijema.
Falila me majka jesam to napisao
Ono na šta sigurno treba obratiti pažnju je pjesma jer je zbog toga i stvarana i još se uvijek stvara ova rasa kanarinaca.U kojem pravcu će se ići i do čega doći ovisi isključivo o uzgajivačima. Jedno je sigurno a to je da je na prostore balkana stigla svježa i nadam se kvalitetna krv zahvaljujuči pojedincima i na tom im iskreno zahvaljujem. Na taj način će se polako i kvaliteta početi širiti i hvatati maha na ovim našim prostorima. Nadamo se da do vremana kad će se maknuti prepreka koje nas razdvaja i uzgoj ovih lijepih ptica dobiti ono što i zaslužuje. U svakom poslu postoje pioniri koji krče put za druge pa se nadam da i ovaj napor koji su učinili ljudi sa ovog foruma neće proći bez nekih dubljih tragova.
Sezona uzgoja je zasigurno u punom zamahu i svima želim plodnu godinu a rezultate budemo sgledavali kad i za to dođe vrijema.
Falila me majka jesam to napisao
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°768
waterslager je napisao/la:Budisic gde su ti snimci da ih cujemo.
Druze postavljane su ptice od tog Spanca nekoliko puta,ali mislim da odskace jedna kolekcija tu je na ovim stranama foruma(mrzime da listam unazad),pronadji taj snimak i preslusaj mislim da je to vrh,mada su koliko se secam i tu pronadjene neke mane ali dobro nemoze se svima ugoditi....
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°769
Damire ako hoćeš da poslušaš moj savet,pokloni ‚‚šargu‚‚još večeras,sutra može biti kasno.Veruj da je to najbolje za tebe i tvoju odgajivačnicu.Ovo ti pišem iz ličnog iskustva.Šarene ptice što pevaju pesmu malino kanarinaca,odlično su se pokazale ali u bastardiranju.
- Post n°770
mišić je napisao/la:Damire ako hoćeš da poslušaš moj savet,pokloni ‚‚šargu‚‚još večeras,sutra može biti kasno.Veruj da je to najbolje za tebe i tvoju odgajivačnicu.Ovo ti pišem iz ličnog iskustva.Šarene ptice što pevaju pesmu malino kanarinaca,odlično su se pokazale ali u bastardiranju.
hahahahahahahaha "KAKAV KOMENTAR" !!!!
- Post n°771
Damire ne nasedaj na svakakva misljenja,cuvaj ti tog sarca dace on dobre mlade.Mnogi su od tih ptica dobili dobre mlade a i mnogi su ih koristili za dodavanje kapi krvi u svom jatu.Da su ih koristili za bastardiranje kako gore navedeni gosp. kaze ti bastardi bi bili mnogo duboki i kao takvi ne bi valjali.
Dosta nas je koristilo te sarene ptice,i mogu ti reci da su se pokazale vise nego dobro.Zenke su vrhunske majke,meke i duboke i moj ti je savet ako dobijes neku zenku od tog sarca ne daj je nikom,sacuvaj za sebe i videces.Od muzjaka mozes da ocekujes ili dobrog pevaca ili nekog drekavca.Navescu ti neka poznata imena iz naseg hobija koji su radili godinama sa tim sarenim pticama a mozda i dan danas, neki su sa nama i ovde na forumu a neki nisu:Ljuba Apostolovic (dve godine zaredom pobednik na vecini takmicenja u Srbiji),Rasa Tomic i Malisa Vujicic (o njihovim rezultatima je mnogo pisano u zadnje vreme) i td.
Ipak sam misljenja da tvog sarca treba da zadrzis!!!!
Dosta nas je koristilo te sarene ptice,i mogu ti reci da su se pokazale vise nego dobro.Zenke su vrhunske majke,meke i duboke i moj ti je savet ako dobijes neku zenku od tog sarca ne daj je nikom,sacuvaj za sebe i videces.Od muzjaka mozes da ocekujes ili dobrog pevaca ili nekog drekavca.Navescu ti neka poznata imena iz naseg hobija koji su radili godinama sa tim sarenim pticama a mozda i dan danas, neki su sa nama i ovde na forumu a neki nisu:Ljuba Apostolovic (dve godine zaredom pobednik na vecini takmicenja u Srbiji),Rasa Tomic i Malisa Vujicic (o njihovim rezultatima je mnogo pisano u zadnje vreme) i td.
Ipak sam misljenja da tvog sarca treba da zadrzis!!!!
- Post n°772
nedeljkovg- Broj postova : 36
Registration date : 20.01.2010
- Post n°773
ne cujem stalton
- Post n°774