by malinois pon 29 stu - 1:53
faganel je napisao/la:Malinois,
sve čestitke i za fair play.I još jednom čestitke na odličnim rezultatima u kolekcijama.
Molio bih,da nam približiš i ostale rezultate:pojedinačno,parovi,najbolji klok,najbolji bol,najbolja voda.
Također nas interesira tko je učestvovao iz Italije i Austrije i sa kakvim rezultatima.
Ova godina može biti dobar uvod da Logatec slijedeće godine zaista postane poznato sastajalište ljubitelja malinoa iz Evrope.Za to će dio zasluga sigurno pripasti i tebi.
hvala
Organizatori nisu dodjeljivali posebne nagrade .Iz Austrije su bili Rasa Tomic ,Malisa Vujcic (ptice)i Elvir Hrustan .Iz Italije su bile ptice Vladana Milosevica ,Zurla Antonija ,Fantinelo .............
Talijanske ptice ne mogu komentirati jer su ih odnjeli ranije i nismo ih slusali .
Tesko je dati neki komentar detaljniji jer na slusanju ptica se tesko sta moze cuti .Obicno smo slusali ptice naposredno nakon ocjene i ptice u 90% slucajeva nisu bas pjevale .
Najspremnije ptice su bile od Malise Vujcica i stvarno su na slusanju odusevile sve nas (kolekcija 460 bodova ) ,Malisina kolekcija na slusanju od 500 bodova bas nista nije pokazala (i zao mi je sto ih nisam cuo) .Ptice od Rase Tomica na slusanju isto tako nisu se htijele pustiti A TO SU PTICE KOJE SU NA 2 TAKMICENJA ODLICNO OCJENJENE i sad u Gogatcu su dale 460 bodova a na slusanju NISTA ,jednostavno nisu htjele pjevati.
Moje ptice na slusanju isto tako se nisu bas proslavile .Ipak se slusanje ptica treba organizirati(kao sto je i obicaj ) dan nakon ocjenjivanja.
Ja sam ocjenjivao parove ,najvise mi se svidjela ptica Malise Vujcica 120 bodova i Nedeljka Vasica 120 bodova .Od tura posebno ,ptica Zeljka Furlana je dala odlican bolende a ptica Nedeljka Vasica klokot .