Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+63
hajduk
bondza12
sturcla
madmax
stiglica
dragutin rajnović
nedeljkovg
IvoR
Carduel
sestoperac
waterslager
Renato.M
sgobin
krstokljun
BOSKO
seadriver
ERVINO
markozd
turbozd
CUBA
zvrcko sen
crv
imarij71
sasaznas
baki302000
vlada nish
pezo
waterslager bitola
mali maša
komiza
budisic
čajka
MARIN
PESTI
jere
koce
Dean
grujo
ticar
malinobosna
dr.nenad86
Fago
Merlo
malinois
damir64
bocka
ikayke
mutacija
dva grdelina
Vasko-MK
dejanzec1
mišić
faganel
pippo
Boban NA
nebojsav
misko1
vlado
Vrbanja
kreso
korkut
cuban.ue
zoranV
67 posters

malino kanarinci

nedeljkovg

Broj postova : 36
    Registration date : 20.01.2010

malino kanarinci - Page 19 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by nedeljkovg uto 11 sij - 17:55

Svo vreme citam forum na pocetku sam nesto malo i pisao, resio sam ponovo da se javim jer imam nekih nedoumica. Pitam se otkud tolikog ruganja na ocene u velikom gradistu na ocenjivanje jednog OMJ experta koji je sudio i svertska prvenstva.Narocito se odnosi na gospodina iz Sapca Misica. Voleo bih da mi izanalizira te ocene ,mozda ce me i ubediti da je sudija pogresio, ili nekoga favorizovao, ili mozda nezna o pesmi malonoa nista.Kolko ja znam a bio sam i prisutan u Sapcu je ocenjivao gospodin Dri Karleto koji je upisao ptici rol sest poena, pa niko nije rekao ni rec.Tu je upisana sedmica klok u pobednickoj kolekciji , gde se cuje vise stalton nego klok, ako postoji bilo kakav nacin da se te ptice snime voleo bih da ih svi cujemo.Voleo bih da cujem misljenje ostalih kolega sa foruma
    mišić

Broj postova : 118
    Registration date : 22.11.2010

Postaj by mišić uto 11 sij - 19:45

Gospodine Nedeljko! Ako vi mislite da Vaša kolekcija i kolekcija Gospodina Prvulovića (Mališine nisam slušao pa ne komentarišem) zaista vrede 500 više bodova,onda Vi i ja nemamo šta da pričamo o malinoima.Nisam hteo da isnosim do sada ali sada moram.Nakon takmičenja u V.Gradištu nazvala su me tri člana društva ‚‚Brica‚‚iz Gradišta i izvinjavala se u svoje ime,ograđujući se od svega što se desilo na takmičenju.Sve vreme su tvrdili da više neće biti članovi društva,i da je pomenuti sudija naneo veliku ljagu Vašem udruženju.Nije mi bilo jasno zašto su mene nazvali(sva trojica istog dana)ali znam da su to savesni i odgovorni ljudi,i naravno odgajivači.
    Što se tiče moje ptice iz pobedničke kolekcije na A ona je dobila 7 klok kod dva različita suca,na dva takmičenja(Carleto Dri i Aleksić Željko)Zabrinjavajuće je što Vi gospodine Nedeljko u tom kloku čujete metal a oni udare vode :no.Statistika sa takmičenja u Gradištu kaže da je čak 121 ptica od 127 imala klok???Znači Belgija je daleko ispod nas.Pročitajte malo ostale forume,pa će te videti kako Italijani komentarišu rezultate iz Gradišta.Ocene koje su dobijene su bruka za sve odgajivače u Srbiji(mada nisu odgajivači krivi)
    O drugim nepravilnostima tokom ranijih takmičenja u Srbiji ne bih ovom prilikom,ostao bih dugo...
    GOSPODINE NEDELJKO,JA ZA VAS KAO ČOVEKA,ODGAJIVAČA I TAKMIČARA IMAM SAMO REČI HVALE.KAMO SREĆE DA JE VIŠE TAKVIH.NEMOJTE SE NAĆI UVREĐENI,JA OVO KOMENTARIŠEM ISKRENO ODGAJIVAČKI I ZA DOBRO RASE.PONAVLJAM AKO MISLITE DA JE POMENUTI SUDIJA ODLIČNO OCENIO PTICE,ONDA IMATE VELIKI PROBLEM,A I MI SA VAMA KAO SUDIJOM I ČLANOM SUDIJSKE ORGANIZACIJE SRBIJE.
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 uto 11 sij - 21:11

Zadnja promjena: MARIN; sri 12 sij - 16:10; ukupno mijenjano 1 put.
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso sri 12 sij - 1:29

heheh neko ih je ima cast vec cut ! e Fredi da su svi uzgajivaci ka vas dva !
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola sri 12 sij - 1:58

Hteo bih da i ja nesto kazem o sumnjama u kvalitet ocjenjivanih ptica u Gradistu...Doktorove ptice su koliko znam i u Becu bile
    ocjenjene oko 500 bodova,a i dobile su 8 klok...Uostalom slusali smo snimak njegovih ptica iz Logateca,i po meni ptice su izvanredne,jedna od najboljih kolekcija koje smo slusali ove takmicarske sezone.Bilo bi dobro kad bi mogli da slusamo snimke vise ptica i tad bi moigli napraviti usporedbu i komentirati sa argumentima,a ne davati pausalne ocjene i napadati...
    Uostalom svako je mogao da odnese ptice u Gradiste na ocenjivanje...i mozda dobiti 500 bodova???...Mislim da bi svaki odgajivac malinoa bio presrecan kad bi imao kolekciju pribliznog kvaliteta Vasicevoj kolekciji.
    ZATO KAPU DOLE I BRAVO DOKTORE!!!!
    grujo
    grujo

Broj postova : 244
    Registration date : 30.12.2009

Postaj by grujo sri 12 sij - 11:52

Misicu nisam znao da vrsis ispovedanje telefonskim putem,hm.Troje njih iz udruzenja Brica ti se ispovedalo i izvinjavalo,he he,veoma duhovito.Ko si ti?Mozda sebe smatras nekim bogom ili kako sebe nazivas "sampionom Srbije"-da ti si sampion ali samo kad ti sudi Zeljko Aleksic i zato si sampione trebao izaci na takmicenje u Gradiste i svojim dobrim rezultatom oboriti nasu sumnju na sudijinu naklonost prema tebi i tvojim pticama.No kako bi izbegao nezeljen ili nedovoljan rezutat svojih ptica u Gradistu ti si odlucio da ne izneses ptice i zadovoljno ostanes pri svoje dve pobede na "veoma jakim takmicenjima" na kojima si pobedio ove godine a naravno gde ti je jos jednom sudio tvoj omiljeni sudija.
    I sada mozes na miru da pljujes po takmicenju u Gradistu i nacinu ocenjivanja,a nisi ni prisustvovao vec si cuo kako je bilo-lepo zamisljeno!!!
    Ja uistinu sam cuo za dosta odgajivaca iz Sabca,ali za tebe nikada,sve dok te nisam upoznao u BG.gde si i pobedio i onda odjednom se pojavljuje misic na forum pun snage i elana i u punom zaletu poceo sampion da drzi predavanja.
    Gde si sampione bio do sada?
    Da objasnim situaciju forumasima!!!
    Posto se uoci takmicenja dogodila jedna svadja izmedju clanova mog udruzenja,a jedna strana tih pojedinaca bila nezadovoljna nekim stvarima,trazili su rame za plakanje kod dosta njih.Tako je jednog dana zazvonio i misicev telefon i pocelo je ispovedanje.I nakon toga se stvorio zakljucak doticnog gospodina kako su u Gradistu deljene ocene,a nijednog trenutka se nije osvrnuo na one kolekcije iz susednih zemalja koje su prelazile 500 bodova a koje su izazvale veliki smeh kod vecine nas.
    Ja ne kazem da nije bilo propusta kod nekih ptica, ali toliko,ti ga pretera.Toga ima na svakom takmicenju jer niko nije savrsen.
    Nemoj da mislis da te podcenjujem,naprotiv,ali znam sigurno da su tvoji sampioni koje sam cuo u BG., "male bebe" za one koji su bili u Gradistu.I zbog toga bih te zamolio da ne komentarises ono sto nisi video svojim ocima i cuo svojim usima!!!

nebojsav
    nebojsav

Broj postova : 85
    Registration date : 22.09.2010

malino kanarinci - Page 19 Empty malino

Postaj by nebojsav sri 12 sij - 12:10

Ovdje ima velikih prepucavanja,zaista ne znam tko je u pravu.Da bi to riješili ja predlazem da svatko od ovih meni pokloni jednog kvalitetnog muzjaka pa da ocijenim, Kada uvidim koji je najbolji ja ću sve vratiti o svome trošku.Naravno slijedi javno obljavljivanje rezultata,Unaprijed hvala.
    mišić

Postaj by mišić sri 12 sij - 12:41

Grujane sine,rekao sam ti da sa tobom neću polemisati oko malinoa.Kada se budemo sreli objasniću ti ko sam i koliko imam rezultata.Nadam se da će to biti vrlo brzo!
    grujo
    grujo

Postaj by grujo sri 12 sij - 12:49

Nema potrebe bilo sta da mi objasnjavas.Mnogo si poleteo,spusti se malo na zemlju.
    mišić

Postaj by mišić sri 12 sij - 14:36

Grujane sine,moram ti objasniti sve kada te budem sreo.Garantujem, da će ti mnoge stvari biti jasne posle našeg susreta.
    grujo
    grujo

Postaj by grujo sri 12 sij - 15:45

Ajde kad si vec navalio Very Happy
    dejanzec1

Broj postova : 199
    Registration date : 24.02.2010

Postaj by dejanzec1 sri 12 sij - 15:52

Momci polako spustite loptu to je sve zavrseno treba da se misli vise sta za parenje pa da se izvedu mladi pa skola i opet takmicenje i kad dojde to treba onda da se dogovara sta i kako koji sudije i druge stvari.I zato smirite se ovo je hobi ko je pobedio pobedijo svaka cast ko je sudijo sudijo i idemo dalje
    grujo
    grujo

Postaj by grujo sri 12 sij - 16:00

Pa da,tako i treba da bude ali ovde se izgleda vise gleda u tudje dvoriste a manje u svoje.Mnogo bole tudji uspesi!!!
    Boban NA

Broj postova : 324
    Registration date : 19.04.2009

Postaj by Boban NA sri 12 sij - 18:33

Talijani su odlicni, svidjaju mi se odlicno pevaju vodu, jedan odlican metalni zvuk se cuo, kratak snimak ali ptice zaista fine. Hocete li u cistoj liniji i izvoditi ptice od Itala, sigurno ste nesto odvojili i za parenje, ili cete kombinovati sa vasim ili obadve varijante.
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 sri 12 sij - 18:45

Pozdrav!
    Od kada postoji takmičenje u bilo kojoj formi nikada nije bilo da je netko uspio zadovoljiti sve strane a naročito onu stranu koja je izgubila. Nažalost puno ljudi nije u stanju podnijeti poraz i čestitati pobjedniku kojeg je proglasio sudija.Zbog toga je i nemoguće zadovoljiti sve. Naravno kad se prijavimo na neko takmičenje da očekujemo i neki rezultat.Kakav će taj rezultat biti ovisi najviše o nama samima. Postoji i još niz drugih okolnosti koje su prisutne.Ovaj naš HOBI sa kojim se bavimo je izrazito zbog ljubavi prema pticama i ako se netko bavi sa ovih hobijem da bi vrtio velike novce tada se događaju situacije da su sudci uvijek dežurni krivci za postignuti rezultat. Svi oni koji nisu u stanju podnijeti poraz i čestitati suparniku ili bolje rećeno kolegi po hobiju takvi bolje da se ostave ove rabote ili si sami organiziraju takmičenje za sebe pa neće biti problema oko poretka. Nemožemo svi biti pobjednici ali da se možemo družiti bez nekih podlosti to se uvijek može ako se ima imalo dobre volje i ljubavi za ovaj hobi sa kojim se bavimo. Još samo nešto bi htio predložiti onima koje muče odluke sudija. Postoji mogučnost da svatko od nas postane sudija pa ako netko misli da bi bolje sudio od postoječih ljudi koji to rade neka sam proba na svojoj koži kako je biti sudija. Živi i zdravi vi meni bili i izlegli mladih i daj pameti našim državnicima da nam standard poraste pa da se možemo družiti na što više takmičenja nego što smo sad u mogučnosti. Very Happy
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 sri 12 sij - 18:52

Pozdrav Marine vuče stari!
    Kad smo te Krešo i ja molili za malo pisme nisi nam htio udovoljiti ali ipak ti hvala bolje ikad nego nikad.Ptice mi se sviđaju jao lijepa poplava po mojoj tipkovnici vidi se da su ptice malko bi se reklo dekoncentrirane ali su zaista dobre i kada se poslože kako treba biti će još i bolje u to ne sumnjam.Na tvom primjeru se vidi da se nema tu šta sakrivati stvar je u nama šta smo u stanju napraviti od ptica na kraju se i rezultati vide. Teško će te biti pobijediti ali treba se nadati i probati. Smile
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN sri 12 sij - 19:02

Boban NA je napisao/la:Talijani su odlicni, svidjaju mi se odlicno pevaju vodu, jedan odlican metalni zvuk se cuo, kratak snimak ali ptice zaista fine. Hocete li u cistoj liniji i izvoditi ptice od Itala, sigurno ste nesto odvojili i za parenje, ili cete kombinovati sa vasim ili obadve varijante.

Pozdravljam Bobane i Damire!Hvala na komentaru.Nadam se da će i ostali dati svoje mišljenje.Istina snimak je kratak,ali jedva sam i to uspio uloviti.Ptice nisu u treningu i trebalo je skoro pola sata čekati da nešto otpjevaju.
    Odgovor na tvoje pitanje bi bio da obe varijante igraju.
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 sri 12 sij - 20:29