Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+63
hajduk
bondza12
sturcla
madmax
stiglica
dragutin rajnović
nedeljkovg
IvoR
Carduel
sestoperac
waterslager
Renato.M
sgobin
krstokljun
BOSKO
seadriver
ERVINO
markozd
turbozd
CUBA
zvrcko sen
crv
imarij71
sasaznas
baki302000
vlada nish
pezo
waterslager bitola
mali maša
komiza
budisic
čajka
MARIN
PESTI
jere
koce
Dean
grujo
ticar
malinobosna
dr.nenad86
Fago
Merlo
malinois
damir64
bocka
ikayke
mutacija
dva grdelina
Vasko-MK
dejanzec1
mišić
faganel
pippo
Boban NA
nebojsav
misko1
vlado
Vrbanja
kreso
korkut
cuban.ue
zoranV
67 posters

malino kanarinci

kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

malino kanarinci - Page 15 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by kreso sri 29 pro - 23:27

ja se slazen sa Marinom iako san pocetnik al ovo sta vidim do sad tesko ce ko za 50 eura dat ti ticu koja je po gustu za ucitelja ,ako mislimo ozbiljnije u ovome poslu sta napravit
    vlada nish
    vlada nish

Broj postova : 155
    Registration date : 09.05.2009

Postaj by vlada nish sri 29 pro - 23:38

vlada nish je napisao/la:
    vlada nish je napisao/la:Zdravo svima!

Da skratim malo priču, zar nije poštenije takmičenje sa dvogodišnjim pticama i da se uvede i ova kategorija kod malinoa, jer ipak bi tu na takvom takmičenju došli do realnije slike pravog stanja i kvaliteta ptica svih odgajivača????

Želeo bih da čujem mišljenja svih vas i unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Pozdrav

Još uvek čekam vaše odgovore. Very Happy Very Happy Very Happy

Bobane hvala na odgovoru, ali iskreno kod nas nisam video da se dvogodisnje ptice takmice mislim da je tako i u inostranstvu.

Otišli smo dosta u širinu , kvalitet se uvek plaća,međutim i to je tačno da se mogu naći ptice u inostranstvu koje su sličnog kvaliteta po znatno nižim cenama,ali iskreno ko od nas ima toliko finansija i kontakta da ode do Austrije, Italije, Belgije, tako da svako od nas ima pravo da ne kupi.

Pozdrav
    waterslager
    waterslager

Broj postova : 75
    Registration date : 13.09.2009

Postaj by waterslager sri 29 pro - 23:46

Moze li neko da prokomentarise utiske iz Velikog Gradista.
    kreso
    kreso

Postaj by kreso čet 30 pro - 0:03

ja mislin da je sigurno presudno naravno uz dobro genetski potkovane roditelje jer ipak je genetika ode najbitnija i sve se vrti oko nje, nabavit i pogodit ucitelja za svoje jato sta nije nimalo lako ,i uvik je lakse to savjetovat se s jos nekim vrsnim poznavaocem (iako je to tesko jer te svak gleda ko konkurenciju pa ce te "namjerno krivo savjetovat" al fala bogu iznimaka jos ima Very Happy )mislin da ucitelja ce se tesko vrlo tesko nabavit za 5o eura ,jer to je ono sta je najbitnije u svemu za natjecanja ,moramo odvojit puno vise ako mislimo imat dobre rezultate bar ja tako mislin ,pa vidite koliko imamo tu vrhunskih uzgajivaca pa placaju dosta ucitelje okolo
    mišić

Broj postova : 118
    Registration date : 22.11.2010

Postaj by mišić čet 30 pro - 0:14

Za 50 eura u Belgiji možeš kupiti dve ženke.Pitajte G.Furlana i Budišića koliko su plaćali učitelje kod Sottlera,Mittemajera,Bugenesa, Jenssena i drugih vrhunskih odgajivača?Troškove puta,smeštaja,telefona... niko i ne spominje.Ko je uspeo iškolovat ptice sa svim turama pa makar imali i 100 poena,ali da u jatu ima bar 5 takvih može se reći da je na pravom putu da jednog dana dobije jato od 120 poena.Ovo je najduži ,ali najisplativiji put,jer to Vam iz ličnog iskustva mogu garantovati.Naravno da ponekad treba ‚osvežiti‚jato sa nekom vrhunskom pticom. No
    vlada nish
    vlada nish

Postaj by vlada nish čet 30 pro - 0:32

Krešo najbitniji je učitelj ali kao prvo retko ko hoće da proda takvu pticu, meni nije problem da je platim ali hoću i neke garancije, platiću je koliko kažeš ali ne želim posle izvlačenja nije bio takav i sve ostalo što sledi uz to a mladi njegovi budu gori od bilo koga vrabca , jel postoji povraćaj novca ne za pticu već za uloženih i izgublljenih godinu dana i sutra ne mora da znači da će ta ptica biti i dobar priplodnjak, kao i ti da je javna tajna da se koristi i disk za školovanje.
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola čet 30 pro - 0:43

vlada nish je napisao/la:Krešo najbitniji je učitelj ali kao prvo retko ko hoće da proda takvu pticu, meni nije problem da je platim ali hoću i neke garancije, platiću je koliko kažeš ali ne želim posle izvlačenja nije bio takav i sve ostalo što sledi uz to a mladi njegovi budu gori od bilo koga vrabca , jel postoji povraćaj novca ne za pticu već za uloženih i izgublljenih godinu dana i sutra ne mora da znači da će ta ptica biti i dobar priplodnjak, kao i ti da je javna tajna da se koristi i disk za školovanje.
    Ptica nije kuhinjski aparat ili tv pa da ti neko da garanciju...a i aparat se pokvari ako se nestrucno koristi,pa ti servis ne priznaje garanciju...Uostalom niko nas ne hvata za gusu da moramo kupovati ptice...
    vlada nish
    vlada nish

Postaj by vlada nish čet 30 pro - 0:44

Mišiću nisam hteo da pominjem , ali dopisivao sam se sa pokojnim Darkom Kulićem koji je bio kod kod vrhunskih belgijskih odgajivača i koji je kupovao tamo ptice , ako treba postaviću i te prepiske mislim da to ima i na njegovom sajtu , ženke je plaćao 12 evra a mužjaka od 129 poena 120 evra a drugog od 135 poena 150 evra, čovek ništa nije krio , mogu da kažem da mi je u početku bio i mentor, tako da ajde da skinemo maske , ako takva ptica u Belgiji košta toliko od svetskih prvaka , ne mogu onda takve ptice imati na prostorima bivše Jugoslavije imati toliku cenu, jer prvo prosečne plate kod nas i njih, ili čisto poređenje da li igrač iz C. Zvezde ili Dinama ima istu cenu kao igrač iz Milana ili Barse, u Zvezdi košta milion a isti igrač u Mančesteru 10 puta više.
    vlada nish
    vlada nish

Postaj by vlada nish čet 30 pro - 0:51

waterslager bitola je napisao/la:
    Ptica nije kuhinjski aparat ili tv pa da ti neko da garanciju...a i aparat se pokvari ako se nestrucno koristi,pa ti servis ne priznaje garanciju...Uostalom niko nas ne hvata za gusu da moramo kupovati ptice...

Waterslager ako si pažljivo čitao moje postove i sam sam rekao da svako od nas ima pravo da ne kupi a drugo pročitaj sve što sam napisao od početka da se ne ponavljam, recimo šta bi ti uradio da platiš pticu 200-300 evra i posle mesec dana da izgubi pesmu koju je imala, da li bi ti bilo svejedno?

Pozdrav
    vlada nish
    vlada nish

Postaj by vlada nish čet 30 pro - 0:58

Mene u stvari zanima koliko je ljudi spremno da se takmiči sa dvogodišnjim ptica, to je uostalom i bila suština mog prvog posta od pre par dana a osnovno pitanje na koje još nisam dobio odgovor je da li postoji takmičenje za dvogodišnjake?
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois čet 30 pro - 0:59

pozdrav svima

Evo sam se vratio iz Gradista ,umoran kao pas ,pokusavam da sredim misli i napisam reportazu propracenu slikama al ne mogu odoliti da nedam komentar .

Vlado
    O kakvoj garanciji ti pricas ?
    Ako se i bavis a bavis se kako vidim uzgojem malino kanarinaca onda bi trebao znati kako se pjev ptice mjenja iz dana u dan a ne godine .

O kakvim mi ciframa pricamo ?

Ucitelja kupi od bilo koga ili ga sam proizvedi ,plati ga 1000 ili 10 eura nista ne pomaze ako ga neznas odrzati u njegovoj pjesmi .

Nabavka ptice-a (jedan nista ne pomaze ) je 20 % posla a ostalo je na nama .
    budisic
    budisic

Broj postova : 254
    Registration date : 18.05.2009

Postaj by budisic čet 30 pro - 1:02

Pesma mladih ptica nezavisi samo od ucitelja-pevaca,tema je malo sira..........
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois čet 30 pro - 1:13

par sitnica cu pokusati navesti u vezi ucitelja ,to su moja iskustva .Volio bih da netko i drugi napise svoja .

Zavrsava se takmicarska sezona idolazi vrijeme da mislimo sta ostaviti ili nabaviti za iducu godinu za skolovanje mladih ptica .

Ptice su bile u mraku ,trenirane su ,hranjene adekvatnom hranom .Kako sad postupiti sa njima ? VRLO JE BITNO pravilno ih odmraciti .To se radi bas postepeno kako smo ih i zamracili .Znaci nakon 10 dana odmracivanja treba ptice dovesti u rezim svjetla bar 12 sati dnevno da nam ne usile .Potrebno ih je pustiti u volijeru i pratiti da ne promjene pjev.Hranu koju su jeli moramo postepeno prilagoditi i korigirati hrani mladih koje cemo pustiti u volijeru ITDITD .Previse je toga da bih sad pisao .

Nije ucitelj ptica koju cemo kupiti kao Svjetskog prvaka i pustiti da mladi uce od njega .ucitelj je ptica koja trazi puno rada i znanja da bi bio to sto od njega ocekujemo .

Tu garancije nema

pozdrav
    budisic
    budisic

Postaj by budisic čet 30 pro - 1:18

Vracamo se na staru temu promenu pesme i uticaj "JATA" na individualnu pticu ili 2,3(ucitelja)...Na "celo jato"...........

Znaci ptica ne gubi svoju "moc" izvodjenja pesme nego jednostavno "utapa'se u postojece jato ma kakvo ono bilo i veoma tesko jedna ptica ili par dominira u jatu (osim ako se nestvore drugaciji uslovi)...

Sto bi Saban Saulic rekao "Jedna lasta ne cini prolece"

sunny
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac čet 30 pro - 2:20

Ja koliko kapiram ucitelj i sva taktika vezana njega su najvaznije u svemu ovome, pa su zato zenke tako jeftine.

Odnosno, genetika je bitna, ali nije skupa kod malinoa, najbitnije je skolovanje, prvo odgajivaca pa ptica.
    budisic
    budisic

Postaj by budisic čet 30 pro - 12:13

sestoperac je napisao/la:Ja koliko kapiram ucitelj i sva taktika vezana njega su najvaznije u svemu ovome, pa su zato zenke tako jeftine.

Odnosno, genetika je bitna, ali nije skupa kod malinoa, najbitnije je skolovanje, prvo odgajivaca pa ptica.

Nebih se slozio sto se tice genetike,u samom startu "podloga"je najbitnija, jer moras imati materijala sa cime ces raditi....

f1 muzijak(nosilac kloka 5) \
    \( f3 nerealno je ocekivati pticu sa 7-8 klok(osim u pojedinim slucajevima gde su odgajivaci nemocni)
    /
    f2 zenka (nosilac kloka 5) /

Uzmite primer: kosarkasa(2metra) i odbojkasice(1,85m) dobicemo visoko dete(ne u svakom slucaju,ali je velika verovatnoca),kod niskih ljudi taj procenat je mnogo-mnogo manji.... tema je sira ali zanimljiva sunny
    vlada nish
    vlada nish

Postaj by vlada nish čet 30 pro - 13:38

Zdravo svima!!!

malinois je napisao/la:Vlado
    O kakvoj garanciji ti pricas ?
    Ako se i bavis a bavis se kako vidim uzgojem malino kanarinaca onda bi trebao znati kako se pjev ptice mjenja iz dana u dan a ne godine .

O kakvim mi ciframa pricamo ?

Ucitelja kupi od bilo koga ili ga sam proizvedi ,plati ga 1000 ili 10 eura nista ne pomaze ako ga neznas odrzati u njegovoj pjesmi .

Nabavka ptice-a (jedan nista ne pomaze ) je 20 % posla a ostalo je na nama .

Aco izgleda da nisi pročitao moje postove od početka u jednom od njih sam i ovo napisao.
    Obično te ptice koje se iskvare u najčešćem broju slučajeva su držane u strogo kontrolisanim uslovima tj. u mraku i polugladne i učene su na traku ili cd i promenom svetla i malo boljom ishranom pokazuju sve svoje mane, zar isto nije pošteno reći tim odgajivačima koji kupuju u kojim uslovima će održati tu pesmu a onda će čovek razmisliti da li može da obezbedi uslove i da li hoće da kupi takvu pticu?

A o garancijama ,jednostavno pitam čoveka jel imaš takve i takve ptice ukoliko ima kupujem ukoliko on naravno želi da proda , onaj ko kaže da nema jednostavno kažem hvala i do viđenja i to je to pa ne znam zašto si bio pisao o kvarljivoj robi tj. o pticama koje menjaju pesmu tj. gube klok itd. Tačno je to da se pev menja i od doba dana, godišnjeg doba, sezone parenja ali opet to su nijanse, skrati pesmu, ne ispeva sve ture, počne da se dere ali opet ima neku postojanost i održivost i posle izvesnog vremena ptica se vraća u pređašnje stanje. A ako neko zna da održi pev to su onda odgajivači slavujara koji samo zbog 2-3 negativne ture izbacuju pticu iz jata i koji se namerno takmiče i sa dvogodišnjim pticama kako bi dokazali održivost i postojanost pesme bez felera, ej sa slavujarima, pticama sa nametnutom pesmom koji imaju po 30 i nešto tura.

Aco pozivam tebe i sve ostale koji hoće da dođu kod mene u Niš i budu moji gosti i da uz neobavezno čavrljanje čuju moje "pačavre"Very Happy sa 3, 4, 5 godina starosti koji nisu promenili pesmu, držani na svetlu i po 20 sati, uveren sam da i kod drugih ima takvih malinoa, ptice čuvam iz meraka , a ptice zatočene u tamnicama jednostano nije moj stil.
    Našao sam takve ptice i kupio kod više ljudi u Srbiji i ja sam zadovoljan .

sestoperac je napisao/la:Ja koliko kapiram ucitelj i sva taktika vezana njega su najvaznije u svemu ovome, pa su zato zenke tako jeftine.

Šestoperac u svemu ovome po meni je najbitnija ženka i cena ženke trebalo bi da je znatno viša, jer ipak lakše je naći dobrog mužjaka nego dobru ženku, a u pravu si za ovo da je najbitnije školovanje prvo odgajivača.

Mene ovo zanima a niko još nije dao odgovor.

Da skratim malo priču, zar nije poštenije takmičenje sa dvogodišnjim pticama i da se uvede i ova kategorija kod malinoa ukoliko je nema, jer ipak bi tu na takvom takmičenju došli do realnije slike pravog stanja i kvaliteta ptica svih odgajivača????

Želeo bih da čujem mišljenja svih vas i unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Pozdrav
    budisic
    budisic

Postaj by budisic čet 30 pro - 15:04

Takmicenje sa starijim pticama nije losa ali samo u slucaju da je "ispred" i prioritetnija od kategorije"mladih",medjutim nije nazalost realna jer COM to sigurno nebi dozvolio,jer cilj te organizacije je da popularise sve vrste ptica pa tako i ovu,jednostavno ljudi bi manje legli mladih ptica ovako svake godine trazis novu sansu.......
    waterslager bitola
    waterslager bitola

Broj postova : 145
    Registration date : 13.01.2010

Postaj by waterslager bitola čet 30 pro - 17:33

Kad smo kod slavujara(trideset glasova)...Misljenja sam da su ljudi koji su radili na unapredzenju ove jos od COM-a nepriznate rase,krenuli u pogresni pravac...Da malo pojasnim:slusao sam slavujare(pre petnaesetak god.)sa 15-ak glasova,ali to su bile duboke ptice sa petnaest glasova slavuja!A ovo sto forasiraju sad to je po meni katastrofa za ljubitelje ovih ptica...svaka dva tri ispevana slova ocenjuje se neki glas koji nema veze sa ppjesmom slavuja... Kad smo kod broja glasova,recimo kod malinoa ima 4-5 flauta,ocenjuje se jedna najbolja;bel- bol i cok-bol opet jedan glas;cok i cokenrol opet jedan glas;belen i tilung-bel opet jedan glas i td.Ako brojimo sve glasove malinoa posebno,ima kvalitetnih primeraka koji bi se doblizili brojci od 30-ak glasova...
    Sto se tice takmicenja dvogodisnjih ptica,po mom misljenju to bi unazadilko uzgoj iz prostog razloga sto bi uzgajivaci jureci rezultate,ne bi parili kvalitetne mlade ptice cuvajuci ih za takmicenje iduce godine,a svakome se od nas desilo da bas pticama koje smo imali za ucitelja vise od dve godine,kad se odlucimo pariti ih imamo problema...
    Prijateljski pozdrav za vlada nish...Nema zameranja,samo polemiziramo...
    Boban NA

Broj postova : 324
    Registration date : 19.04.2009

Postaj by Boban NA čet 30 pro - 19:16

Dvogodisnje ptice se mogu takmiciti po COM-u, ako nije izmenjeno, uvek i na svim takmicenjima i ranijih godina ih je bilo drasticno manje ili uopste. Sto se tice slavujara pre 5-6 godina sam bio u Krusevcu kod Karajovic Branislava, predsednika sekcije odgajivaca slavujara pri SOF-u i sada sudije, radi pisanja clanka o pokusaju ozvanicenja rase, te o utvrdjenoj ocenskoj listi, sistemu takmicenja, nagradjivanja i sl. i odmah sam dao licnu primedbu da je ocenska lista preglomazna, odnosno da srodne ture moraju biti ocenjivane pod jednim imenom a najbolja vuce poene. Slicno je kod malinoa, pa zar mnostvo ptica ne peva vise flauta, zvona , metalnih zvukova, pa i tjokena, a poene dobijaju jednom za to odnosno najbolju turu.Ne slazem se i oko kvarenja ptica, odnosno samo oko toga da malinoi znaju pokvariti pesmu, visom flautom, neku turu koja je poluglasna prevesti u glasnu, pridodati neku ostru flautu to da, ali da zaborave sve vodene ture, to nisam imao prilike uvideti pri mom desetogodisnjem, ranijem intenzivnom bavljenju malinoima. Imao sam ptice koje su dozivele preko 12 godina koje sam poklanjao kada su zbog starosti postale neplodne i cuvane su u sobi na dnevnom svetlu kao kucni ljubimci i pevale su maltene do kraja zivota istovetno kao u mladosti. St se tice cena navescu ih od pre mnogo godina zanimljivo da se uporedi, ali to je isto vidim. Prve price kupio sam od Vesic Dragomira iz Beograda 100DM muzjake solidnog kvaliteta, a tada su kvaliteniji isli do 150 Dm maksimim(dobio sam popust kao mlad).Malo kasnije sam kupio ptice sa prijateljem od Itala(pominjanog jako poznatog odgajivaca iz Italije), kolekcija sa svetskog neocenjena 1000DM(znaci po 250) i kasnje dva ocenjena muzjaka sa 126 poena 300DM. Bolji su bili za nijansu neocenjeni iako ih pri kupovini nismo ni culi, kupili smo ih na osnovu drugih poslusanih ptica sa te izlozbe njegovihi nismo omanulu bili su zaista izvrsni. Garancija kod malinoa pa to je smesno, biras, slusas ako mozes i platis, ili samo vidis ocenu, renome odgajivaca i to je negde i tako. Dalji rad i selekcija donosi odrzanje, a veliko znaje upornost, pa dodatno ulaganje,poboljsanje kvaliteta u pevu drugacije ne moze, ne samo kod malinoa vec kod svakog odgoja bilo cega. Inace Aca je pomenuo da odmracivanje primenjuje postepeno, kao i zamracivanje, to je tako i ja sam tako cinio i tu nije bilo drasticnog kvarenja ptica nikad. Uslina ptica hoce kratiti, dignuti glas, ali se i smiri i vrlo cesto pri samom udvaranju otpevati najteze ture, naravno ne na nacin i tempom kada je smirena i bila u mraku.
    mišić

Broj postova : 118
    Registration date : 22.11.2010

Postaj by mišić čet 30 pro - 21:55

Što se tiče cene učitelja,izneću vam neka iskustva poznatih odgajivača.Željko Furlan je ove godine posetio poznatog odgajivača iz Belgije Jenssena,koji mu je za pticu do 110 bodova tražio 200 eura,a za vrhunske učitelje od 132 poena i čitavih 500 evra.Vojkan Stefanović iz Šapca kupio je učitelja 132 boda od Sottlera za 400 eura.Naravno put i ostalo se ne računa.
    Ja ću prvi kupiti pticu od 120 bodova za 100 evra ako to neko hoće da proda za te pare.(ne računam ocene iz V.Gradišta)Nema iole ozbiljnijeg odgajivača iz Srbije kojeg nisam posetio i protiv kojeg se nisam takmičio,pa nisam se baš naslušao mnogo takvih ptica.Svako od nas koji godinama uzgaja malinoe zna šta znači napraviti pticu od 120 bodova,a gde ‚‚naći" još takvih trojicu za vrhunsku kolekciju.Tako da kupovina vrhunskih učitelja za 50 eura je za priča za braću Grim.
    Boban NA

Broj postova : 324
    Registration date : 19.04.2009

Postaj by Boban NA čet 30 pro - 22:20

Te cene koje sam napisao su iz devedesetih godina, a neki paritet koji je uspostavljen iako je zvanicno bilo 1euro 2 dm, a u stvari je izjednacen 1 euro jednako jedna DM sa cenama, tako da vrednost koja se tada dobijala za 100DM je otprilike sada za 100eura, bar ja tako to racunam, a u stvarnosti je tako.
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel čet 30 pro - 22:21

mišić je napisao/la:Što se tiče cene učitelja,izneću vam neka iskustva poznatih odgajivača.Željko Furlan je ove godine posetio poznatog odgajivača iz Belgije Jenssena,koji mu je za pticu do 110 bodova tražio 200 eura,a za vrhunske učitelje od 132 poena i čitavih 500 evra.Vojkan Stefanović iz Šapca kupio je učitelja 132 boda od Sottlera za 400 eura.Naravno put i ostalo se ne računa.
    Ja ću prvi kupiti pticu od 120 bodova za 100 evra ako to neko hoće da proda za te pare.(ne računam ocene iz V.Gradišta)Nema iole ozbiljnijeg odgajivača iz Srbije kojeg nisam posetio i protiv kojeg se nisam takmičio,pa nisam se baš naslušao mnogo takvih ptica.Svako od nas koji godinama uzgaja malinoe zna šta znači napraviti pticu od 120 bodova,a gde ‚‚naći" još takvih trojicu za vrhunsku kolekciju.Tako da kupovina vrhunskih učitelja za 50 eura je za priča za braću Grim.

Pozdrav svima, novi sam u svijetu malinoa pa nešto razmišljam da mi netko da (pokloni) vrhunskog učitelja od 130 bodova šta bi mogao s njim ako nemam iskustva u svemu ovome. Mogao bi jedino upropastiti pticu. Zato mislim da su te ptice pogodne samo za one koji znaju šta rade a za početnike ni slučajno. Jesam li u pravu?

Pozdrav svima i sve najbolje u Novoj 2011. sa što više vodenih "beštija".
    kreso
    kreso

Postaj by kreso čet 30 pro - 22:32

apsolutno Carduele se slazen s izjavom ,upravo je to Malinois reka maloprije u svon postu kad je Vladi odgovara ma mozemo imat mi te tice al tice se minjaju iz dana u dan sta se pisme tice i nedostatak znanja i iskustva upropasti takvu ticu ,pa sta vi mislite da ti ljudi koji su vrhunski mestri o malinoa da od jucer se bave njima ,ja mislin da za nas pocetnike moramo postepeno doc do odgovarajucih i zadovoljavajucih bodova prije svega upoznat kompletno sve ture malinoa ,kako pozitivnih tako negativnih te imat jato di su sve ture bez negative i kad to dostignemo mislin da je to dosta za pocetak a onda slijede finece i poboljsanje pojedinih tura i dovodjenje tica na maksimalan broj bodova ,sve u svoje vrime ,u ovon uzgoju koji je zahtjevan nemoguce je preko noci stvorit vrhunske tice ma ima ti miljarde eura mos ih pokidat sve ako iskustva i filinga nemas sta se ovog uzgoja tice!!!
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado čet 30 pro - 22:51

vlada nish je napisao/la:Mišiću nisam hteo da pominjem , ali dopisivao sam se sa pokojnim Darkom Kulićem koji je bio kod kod vrhunskih belgijskih odgajivača i koji je kupovao tamo ptice , ako treba postaviću i te prepiske mislim da to ima i na njegovom sajtu , ženke je plaćao 12 evra a mužjaka od 129 poena 120 evra a drugog od 135 poena 150 evra, čovek ništa nije krio , mogu da kažem da mi je u početku bio i mentor, tako da ajde da skinemo maske , ako takva ptica u Belgiji košta toliko od svetskih prvaka , ne mogu onda takve ptice imati na prostorima bivše Jugoslavije imati toliku cenu, jer prvo prosečne plate kod nas i njih, ili čisto poređenje da li igrač iz C. Zvezde ili Dinama ima istu cenu kao igrač iz Milana ili Barse, u Zvezdi košta milion a isti igrač u Mančesteru 10 puta više.

A ko kaže da nemogu imat bilo koju cijenu a ko to koga nagoni da kupuje ako mu je skupa.
    Ovaj post vidim kao misao gdje bi se trebala kupit tica iste kvalitete kao u Belgiji ali za puno manje para samo zato što je izležena na prostorima bivše Yu.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 15:50.