Nemojte me krivo shvatiti
+63
hajduk
bondza12
sturcla
madmax
stiglica
dragutin rajnović
nedeljkovg
IvoR
Carduel
sestoperac
waterslager
Renato.M
sgobin
krstokljun
BOSKO
seadriver
ERVINO
markozd
turbozd
CUBA
zvrcko sen
crv
imarij71
sasaznas
baki302000
vlada nish
pezo
waterslager bitola
mali maša
komiza
budisic
čajka
MARIN
PESTI
jere
koce
Dean
grujo
ticar
malinobosna
dr.nenad86
Fago
Merlo
malinois
damir64
bocka
ikayke
mutacija
dva grdelina
Vasko-MK
dejanzec1
mišić
faganel
pippo
Boban NA
nebojsav
misko1
vlado
Vrbanja
kreso
korkut
cuban.ue
zoranV
67 posters
malino kanarinci
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°326
Re: malino kanarinci
E vo za prijatelje koji Ganjaju pijesmu:-
mišić- Broj postova : 118
Registration date : 22.11.2010
- Post n°327
Nezvanično iz Gradišta:
Prvulović 518,Mališa 512,Vasić Dr. 509.Čestitke na ostvarenim rezultatima.Rezultati za poštovanje.Odustao sam od kupovine ptica u Belgiji,oni ne prelaze 500 bodova.
Prvulović 518,Mališa 512,Vasić Dr. 509.Čestitke na ostvarenim rezultatima.Rezultati za poštovanje.Odustao sam od kupovine ptica u Belgiji,oni ne prelaze 500 bodova.
vlada nish- Broj postova : 155
Registration date : 09.05.2009
- Post n°328
Srećni praznici!!!
Pridružujem se čestitkama šampionima iz Gradišta!!!
Pridružujem se čestitkama šampionima iz Gradišta!!!
dejanzec1- Broj postova : 199
Registration date : 24.02.2010
- Post n°329
Pozdrav svima sto su osvojili nagrade i naravno koji su ucestvovali
misko1- Broj postova : 41
Registration date : 17.02.2010
- Post n°330
Cestitke Pobednicima u Gradistu, Srecan bozic koji slave danas
pezo- Broj postova : 166
Registration date : 04.02.2010
- Post n°331
Sve cestitke pobednicima i ostalim ucesnicima koji su ucestvovali na takmicenju u Velikom Gradistu.A sada jedno obavestenje sa malim zakasnjenjem Sabacko drustvo "srpski pevac "je dobilo pojacanje jos jednog nadam se velikog odgajivaca malog Veljka koji ce biti bolji odgajivac Malino kanarinaca od svog oca Milosa Stefanovica ,Budisica. Ovom prilikom hteo bih da cestitam mom prijatelju i bratu rodjenje sina .
- Post n°332
pezo je napisao/la:Sve cestitke pobednicima i ostalim ucesnicima koji su ucestvovali na takmicenju u Velikom Gradistu.A sada jedno obavestenje sa malim zakasnjenjem Sabacko drustvo "srpski pevac "je dobilo pojacanje jos jednog nadam se velikog odgajivaca malog Veljka koji ce biti bolji odgajivac Malino kanarinaca od svog oca Milosa Stefanovica ,Budisica. Ovom prilikom hteo bih da cestitam mom prijatelju i bratu rodjenje sina .
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°333
pezo je napisao/la:Sve cestitke pobednicima i ostalim ucesnicima koji su ucestvovali na takmicenju u Velikom Gradistu.A sada jedno obavestenje sa malim zakasnjenjem Sabacko drustvo "srpski pevac "je dobilo pojacanje jos jednog nadam se velikog odgajivaca malog Veljka koji ce biti bolji odgajivac Malino kanarinaca od svog oca Milosa Stefanovica ,Budisica. Ovom prilikom hteo bih da cestitam mom prijatelju i bratu rodjenje sina .
Hvala brate sad si gotov brojniji smo konacno od Andrica ,morate se pojacavati.....
- Post n°334
Bice bato samo polako nedamose mi.budisic je napisao/la:pezo je napisao/la:Sve cestitke pobednicima i ostalim ucesnicima koji su ucestvovali na takmicenju u Velikom Gradistu.A sada jedno obavestenje sa malim zakasnjenjem Sabacko drustvo "srpski pevac "je dobilo pojacanje jos jednog nadam se velikog odgajivaca malog Veljka koji ce biti bolji odgajivac Malino kanarinaca od svog oca Milosa Stefanovica ,Budisica. Ovom prilikom hteo bih da cestitam mom prijatelju i bratu rodjenje sina .
Hvala brate sad si gotov brojniji smo konacno od Andrica ,morate se pojacavati.....
- Post n°335
Evo nekih statističkih podataka nakon tri takmičenja u Srbiji.
22.11.2010.Beograd,klupska sudija Aleksić Željko-Užice
1.mesto kolekcija Popović Miroslav 465 bod.
2.mesto kolekcija Vasić Nedeljko 453 bod.
3.mesto kolekcija Đupovac Stevan 432 bod.
1.mesto pojed. Đupovac Stevan 117 bod.
2.mesto pojed. Đupovac Stevan 114 bod.
3.mesto pojed. Vasić Nedeljko 111 bod.
142 PTICE 41 OCENJENA SA KLOKOM
3.mesto kolekcija Đupovac Stevan 438 bod.
1.mesto pojed. Stevanović Miloš 117 bod.
2.mesto pojed. Đupovac Stevan 111 bod.
3.mesto pojed. Đupovac Stevan 108 bod
198 PTICA 67 PEVALO KLOK
3.mesto kolekcija Vasić Nedeljko 509 bod.
1.mesto pojed. Gojkov Branislav 120 bod.
2.mesto pojed. Prvulović Nenad 117 bod.
3.mesto pojed. Čorbić Mustafa 114 bod.
33 KOLEKCIJE,132 PTICE,121 KLOK,PET PTICA NIJE PEVALO A SAMO ŠEST BEZ KLOKA.
POJEDINAČNO-NEMAM PODATAKA
22.11.2010.Beograd,klupska sudija Aleksić Željko-Užice
1.mesto kolekcija Popović Miroslav 465 bod.
2.mesto kolekcija Vasić Nedeljko 453 bod.
3.mesto kolekcija Đupovac Stevan 432 bod.
1.mesto pojed. Đupovac Stevan 117 bod.
2.mesto pojed. Đupovac Stevan 114 bod.
3.mesto pojed. Vasić Nedeljko 111 bod.
142 PTICE 41 OCENJENA SA KLOKOM
3.mesto kolekcija Đupovac Stevan 438 bod.
1.mesto pojed. Stevanović Miloš 117 bod.
2.mesto pojed. Đupovac Stevan 111 bod.
3.mesto pojed. Đupovac Stevan 108 bod
198 PTICA 67 PEVALO KLOK
3.mesto kolekcija Vasić Nedeljko 509 bod.
1.mesto pojed. Gojkov Branislav 120 bod.
2.mesto pojed. Prvulović Nenad 117 bod.
3.mesto pojed. Čorbić Mustafa 114 bod.
33 KOLEKCIJE,132 PTICE,121 KLOK,PET PTICA NIJE PEVALO A SAMO ŠEST BEZ KLOKA.
POJEDINAČNO-NEMAM PODATAKA
nebojsav- Broj postova : 85
Registration date : 22.09.2010
- Post n°336
Ako moze adrese takmičara koji su se takmičili u Šabcu.
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°337
Ima li di snimka pobjednicke kolekcije u Gradistu ako moze ko postavit
- Post n°338
Sve ptice u plasmanu su vlasništvo odgajivača iz Šapca,osim DR Nedeljka Vasića koji živi u V.Gradištu.Ostali učesnici su iz Beograda,Valjeva,Negotina,Užica,Pančeva,Osipaonice,Padine i Sežane(slovenija)nebojsav je napisao/la:Ako moze adrese takmičara koji su se takmičili u Šabcu.
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°339
Pozz svima,
misicu zasto te nije bilo u Gradistu?
- Post n°340
grujo je napisao/la:Pozz svima,
Moje su ptice do 470 bodova,pa ja nemam šta da tražim u toj konkurenciji.Ja sam za kup UEFA,a ovo je bilo finale lige Šampiona.Moraš znati gde pripadaš i gde ti je mesto.Ako ikada uspem odgajiti tako dobre ptice eto i mene.
- Post n°341
vlada nish je napisao/la:Zdravo svima!
Redovno pratim ovu temu ali retko kada pišem iz više meni znanih razloga, formirao sam neko svoje mišljenje a verovatno je i neko pre mene pitao ovo, pošto svako od nas kupuje ptice , često kupimo kompletne ptice( mislim na ture) ali u najčešćem broju slučajeva jednogodišnje, koje posle određenog vremena nemaju onu pesmu tj. izgube i polovinu svog repertoara koje su imale u vreme takmičenja, čini mi se da ih je Aca nazvao kvarljivom robom, takođe ima i ptica koje zadržavaju svoju pesmu i po svojoj prirodi takvi bi trebali i da budu pravi malinoi, ako nije tako da počnem opet sa slavujarima , .
Da skratim malo priču, zar nije poštenije takmičenje sa dvogodišnjim pticama i da se uvede i ova kategorija kod malinoa, jer ipak bi tu na takvom takmičenju došli do realnije slike pravog stanja i kvaliteta ptica svih odgajivača????
Želeo bih da čujem mišljenja svih vas i unapred se zahvaljujem na odgovorima.
Pozdrav
Još uvek čekam vaše odgovore.
- Post n°342
Vlado potpuno se slažem sa tobom.Ubuduće kada kupuješ ptice kod nekog odgajivača traži da ti iznese pticu staru bar tri godine,sa njegovim prstenom.Ja sam lično jednog mužjaka kojeg sam kupio u Belgiji poklonio klincu iz komšiluka ,jer je u drugoj godini ‚‚izgubio sve vodene ture‚‚Naravno da sam i njegove potomke poklonio prijateljima kao kućne ljubimce.Takođe sve ptice koje sam kupio od Roberta Mitemajera (zahvaljujući Milošu i Vojkanu Stefanoviću) bile su izuzetnog kvaliteta,kako u pesmi,tako i u reprodukciji.Te ptice su iz godine u godinu bile sve ‚zrelije‚‚ i dublje i to su pravi malinoi,a kvarljivu robu što pre izbaciti iz ptičarnika,da ne pokvari ostale.Pozdrav
- Post n°343
Zdravo!!!
Mišiću hvala na odgovoru, na svu sreću lično ja nisam imao takvih ptica, neke su se čak i popravile od kupovine, između odgajivača se odprilike zna ko kakve ptice ima, problem su ti takozvani odgajivači "renomirani" koji te ptice prodaju po velikim ciframa, često su te ptice šampioni,bilo šta da uradimo sa tim pticama da li poklanjamo ili prodajemo samo se unazađuje odgoj, a naivni i neiskusni odgajivači nasedaju na pehare i titule .
Obično te ptice koje se iskvare u najčešćem broju slučajeva su držane u strogo kontrolisanim uslovima tj. u mraku i polugladne i učene su na traku ili cd i promenom svetla i malo boljom ishranom pokazuju sve svoje mane, zar isto nije pošteno reći tim odgajivačima koji kupuju u kojim uslovima će održati tu pesmu a onda će čovek razmisliti da li može da obezbedi uslove i da li hoće da kupi takvu pticu?
Mišiću hvala na odgovoru, na svu sreću lično ja nisam imao takvih ptica, neke su se čak i popravile od kupovine, između odgajivača se odprilike zna ko kakve ptice ima, problem su ti takozvani odgajivači "renomirani" koji te ptice prodaju po velikim ciframa, često su te ptice šampioni,bilo šta da uradimo sa tim pticama da li poklanjamo ili prodajemo samo se unazađuje odgoj, a naivni i neiskusni odgajivači nasedaju na pehare i titule .
Obično te ptice koje se iskvare u najčešćem broju slučajeva su držane u strogo kontrolisanim uslovima tj. u mraku i polugladne i učene su na traku ili cd i promenom svetla i malo boljom ishranom pokazuju sve svoje mane, zar isto nije pošteno reći tim odgajivačima koji kupuju u kojim uslovima će održati tu pesmu a onda će čovek razmisliti da li može da obezbedi uslove i da li hoće da kupi takvu pticu?
- Post n°344
U potpunosti se slazem s kolegom Vladom.Tzv .renomirani odgajivači na bivšim prostorima bivše Juge precjenjuju svoje ptice trazeći basnoslovne cifre.Zna se kolika je cijena kvalitetnog malinoa .15 e za zenku,50 e za m uzjaka.
- Post n°345
Nebojsa nije problem u cenama ipak tržište diktira cenu, svako se pruza koliko je dugacak, nisam na to mislio, već kupiš jedno a dobiješ drugo.
I još uvek niko mi nije odgovorio zašto nema takmičenja sa dvogodišnjim pticama.
I još uvek niko mi nije odgovorio zašto nema takmičenja sa dvogodišnjim pticama.
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°346
vlada nish je napisao/la:Nebojsa nije problem u cenama ipak tržište diktira cenu, svako se pruza koliko je dugacak, nisam na to mislio, već kupiš jedno a dobiješ drugo.
Zar nije isplatnije kod vas nekome dat 200 eura za kvalitetnu ticu nego je ić tražit u Belgiju???
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°347
Dvogodisnji malinoi su bili ranije zvanicna kategorija pri ocenjivanju po COM-u, naravno i u kolekcijama i pojedinacno, sada trenutno ne znam mozda je bilo izmena, ima ih inace zadnjih godina.
- Post n°348
Da trziše diktira cijenu danas ne bi bilo oglasa prodajem ,već kupujem kriza je učinila svoje,tako da danas ne mozeš nešto ni pokloniti,i ako poklanjaš to isto moraš mu odnjeti na noge. A,na odgovor zašto ne kupiti ovdje za 200 e a ne ići u Belgiju ,mozeš otići u Austriju za 50 e, i kupiti pticu za 50 e i ostane ti još 100e.
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°349
Za 50 eura se ne može kupiti ptica za učitelja.
Makar ne onakva kakvu bi ja stavio da mi uči mlade.
Toliko košta pristojna ptica za parenje.
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°350
MARIN je napisao/la:Za 50 eura se ne može kupiti ptica za učitelja.
Ne misli svak tako a onda se pitaju nakon godina rada di su rezultati.
Marine koliko ti prodaješ ticu za koju možeš garantirat da će bit dobra za učitelja?