Odgovor dali je jedan bod malo za onog ahata ????
Ostali melanin je sasvim dobar i dovoljno je "samo" 1 bod uz obrazloženje na ocjenskoj listi..pozdrav
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
ERVINO je napisao/la:Za crnu seriju odličan kljun loše presvjetle noge ahat nokti ok vrh kljuna bi mogao biti ok (treba vidjeti u živo) vidi se samo mali nahuk koji bi mogao biti boje mesa??? Tu bi bila velika dilema kod crne ptice jer je ostali melanin sasvim dobar čak i odličan ???
Ostali melanin je sasvim dobar i dovoljno je "samo" 1 bod uz obrazloženje na ocjenskoj listi..pozdrav
ERVINO je napisao/la:Nemoraš samo mi nemoj Pippa "ljutiti"
ERVINO je napisao/la:Za crnu seriju odličan kljun loše presvjetle noge ahat nokti ok vrh kljuna bi mogao biti ok (treba vidjeti u živo) vidi se samo mali nahuk koji bi mogao biti boje mesa??? Tu bi bila velika dilema kod crne ptice jer je ostali melanin sasvim dobar čak i odličan ???
Boban NA je napisao/la:Aco ovo prevedeno sa francuskog je sigurno tako koko sam napisao, stojim iza toga, a na gogle se prevede onako kako si ti napisao, na nemackom koji ne znam, u prevodu sa gogle se pojavi to da su na roznatim delovima, dozvoljene te svetlo sive boje, e sad u starijim knjigama i na nasem jeziku to stoji ovo sto pise Ervino da delovi kljuna i noktiju imaju primese sive boje. Kako je sad vi koji ste specijalisti za bojase sigurno znate i da li su se tu desile neke promene,evo ova diskusija to polako razjasnjava.
pippo je napisao/la:sam prevedi od web site taliansko
neznam a ko vi razumite oprostite.
http://ornitologia.difossombrone.it/colore/main1guida_canarinidicolore.htm
---------------------------------------------------------------
agata
karakter tipik
rep i krili mora da ima velika bordura siva biser,
strike mora da su razbijene i tanke i mora da se vidi na glava,
leza i lateralni ,
obrve bez melanina mora dase vidi svoj lipokrom od baza
brkovi puno cerni mora da se vidi vise na muski,
noge,klijun i nogte mora da su svijetla boja
---------------------------------------------------------
principalna mana (greska)
noge,klijun i nogte ke ima boja melanina (zerno)
mora da nema feomelanina (malo ili puno)
kada nema strike melanine lateralne
klijun i nogte kad puno se vidi crno (melanina)
Pozdrav Ervino,nije" c.c.mascerato" nego" c.c.perlato",inače dobro napreduje čak me iznenadio jer je skoro stigao upromjeni perja onog iz prve ture koji je stariji mjesec dana.ERVINO je napisao/la:Ok i azuli su (za sada)klasični melanini sa izraženim optičkim faktorom i maximalnom redukcijom feo- melanina...pozdrav Dule kako napreduje " c.c. mascerato"
opalnaissus je napisao/la:Bravo Ika na slikama ? PO meni ova ptica bi bila diskfalifikovana !!
Pozz..