+44
zoranV
cajzić
zoran ptice pjevice
topaz
turbozd
vasa_vr
danijelvr
pippo
Miljenko
patrik
alann
Merlo
ELVIR ALIDZANOVIC
sgobin
čajka
krstokljun
mutacija
crv
PESTI
refa95
Dule
opalnaissus
malinois
grujo
ERVINO
Santa
Renato.M
dzemal_sa
seadriver
krepat ma ne molat
trnar
Dax BG
Boban NA
dr.nenad86
kreso
Branimir
saso78
sestoperac
zvrcko sen
ticar
xyz
Dean
Fago
ikayke
48 posters
Ahat crveni mozaik
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°1
Ahat crveni mozaik
Zadnja promjena: ikayke; sri 3 lip - 2:25; ukupno mijenjano 1 put.
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
- Post n°3
Re: Ahat crveni mozaik
Koji bočni ili bolje reći prsni crtež kod ovog mužjaka
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°4
ha ovako bi rekao da su vrhunski mada mi je četvrta slika malo sumnjiva
bitno je kod ahata da ima čistu podlogu tj. da ima (najbolje da ga uopće nema)čim manje feomelanina, a to je na slici teško vidjeti, mada po svemu ostalome što se vidi izgleda da se radi o nekom jačem igraču, di si našao slike?
To je kod nas največa greška 95% ahata na Hrvatskim izložbama sve su nekakvi nosioci ili prastare linije koje su više smedje nego drugo...ima sad jedan u Puli koi potjeće od mojih ptica, pokazat ću ti ga u Rijeci ima pravi crtež (sve ostalo mu je loše ali crtež ima )
a pretpostavljam da znaš kako se čisti podloga kod ahata ???
bitno je kod ahata da ima čistu podlogu tj. da ima (najbolje da ga uopće nema)čim manje feomelanina, a to je na slici teško vidjeti, mada po svemu ostalome što se vidi izgleda da se radi o nekom jačem igraču, di si našao slike?
To je kod nas največa greška 95% ahata na Hrvatskim izložbama sve su nekakvi nosioci ili prastare linije koje su više smedje nego drugo...ima sad jedan u Puli koi potjeće od mojih ptica, pokazat ću ti ga u Rijeci ima pravi crtež (sve ostalo mu je loše ali crtež ima )
ikayke- Admin
- Post n°5
Dean je napisao/la:ha ovako bi rekao da su vrhunski mada mi je četvrta slika malo sumnjiva
Slike su sa spanjolskih foruma... koji su odnedavno zatvoreni , u biti trebas imati nekakvu kao preporuku od clana pa pokusavam to sada ishoditi...
Kako se cisti podloga kod ahata.... stvarno neznam...tj. ja bi ekao da treba ua parove birati ptice koji imaju dosta izrazeni kontrast izmedju podloge i melaninskog crteza... a i hrana mislim da tu ima utjecaja...
Ali slobodno objasni!
- Post n°6
hrana nema nikakvog utjecaja
talijanski uzgajivaći su u jata ahata prije nekih 20 ak godina ubacili ahatne feoino ptice...(ahat u feo ino mutaciji) tj. lutino, viditi češ da kad budeš nabavio prave ahate da češ gnijezdu tu i tamo dobiti neku feo pticu, tj. najbolji ahati su ti uvijek nosioci feosa, živi primjer ti je ako pogledaš majora ahat nosioc lutina ...koliko su mu ledja svijetlija, tj brišu se feomelanini kod nosioca lutina
možda sam ovo malo nespretno objasnio ali ndam se da se može shvatiti ako nije jasno pitaj
talijanski uzgajivaći su u jata ahata prije nekih 20 ak godina ubacili ahatne feoino ptice...(ahat u feo ino mutaciji) tj. lutino, viditi češ da kad budeš nabavio prave ahate da češ gnijezdu tu i tamo dobiti neku feo pticu, tj. najbolji ahati su ti uvijek nosioci feosa, živi primjer ti je ako pogledaš majora ahat nosioc lutina ...koliko su mu ledja svijetlija, tj brišu se feomelanini kod nosioca lutina
možda sam ovo malo nespretno objasnio ali ndam se da se može shvatiti ako nije jasno pitaj
ikayke- Admin
- Post n°7
Kuzim.... ovo ...ali sta su to napravili prije 20 god i gotovo ili se to ponavlja svako toliko ....
Ali i kad te vidim cu te malo zadavit sa time....
Ali i kad te vidim cu te malo zadavit sa time....
- Post n°8
pa ne ponavlja se nego se stalno radi sa nosiocima koi u biti imaju čišću podlogu, tj. imaju puno manje feomelanina. I to je posao koi traje ....i traje....nije samo sad ubaciti feosa i dobiti super ahate nego je opet stroga selekcija u igri da bi se izvuklo van ono šta valja, ima tu brdo škarta po putu...j
ikayke- Admin
- Post n°9
Da najvise skarta ima kod mozaika... ali su i najljepsi , bar meni!
- Post n°10
ima škarta svugdje samo se kod mozaika najlakše vidi ali kad sam mislio na škart kod ahata mislio sam samo na crtež, kategorija je priča za sebe mada najlakša stvar za popraviti
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°11
Ikayke, ja i tićar smo čalnovi Španjolskog foruma;
http://www.elsilvestrismoytodossuscantos.com/foro/index.php
Gdje imaju cjeli program domestifikacije divljih ptica.
Ako ti mogu pomoć za "ulaz", samo javi
http://www.elsilvestrismoytodossuscantos.com/foro/index.php
Gdje imaju cjeli program domestifikacije divljih ptica.
Ako ti mogu pomoć za "ulaz", samo javi
- Post n°12
Dean je napisao/la:pa ne ponavlja se nego se stalno radi sa nosiocima koi u biti imaju čišću podlogu, tj. imaju puno manje feomelanina. I to je posao koi traje ....i traje....nije samo sad ubaciti feosa i dobiti super ahate nego je opet stroga selekcija u igri da bi se izvuklo van ono šta valja, ima tu brdo škarta po putu...j
Deane,
daj mi malo pojasni to s ahatima i selekcijom u pogledu crteža.
Što si ti radio sa feosima ili si već nabavljao nosioce pa tjerao s njima. Činjenica je da si dugo godina držao prvo mjesto u HR, pa daj sad otkri te tajne. Koja si parenja koristio da bi očistio crtež od feomelanina? Dakle, koja ženka s kojim mužjakom?
Pozdrav
- Post n°13
E ovo cemo sutra
- Post n°14
Dean je napisao/la:E ovo cemo sutra
I oćemo li
- Post n°15
u zaboravio sam zachatali smo se
- Post n°16
Ajde malo pa cu nastaviti ...
nisam ja ubacivao feose jer je to predugačak put ...nego je većina ovih kako ih oni zovu monomelaničnih ahata ustvari nosioc fea, potvrda toga ti je što se u jatima kvalitetnih ahata redovito pojavi i koi ahat u feoinomutaciji (ovo nije tajna to piše svugdje)
drugo ..pogledaj sliku grdelina u ahat mutaciji ili u ahat mutaciji ali da je nosioc feosa...
e sad znas kako se nasljedjuje feo i sta koim parenjem dobiješ znaci ako nabavis jednog nosioca i paris ga sa zenkom koja nije nosioc (i ta zenka obicno ima vise feomelanina) viditi ces po mladima vec u gnijezdu koi je nosioc a koi nije, ti si naravno pustas nosioce...
ovo je samo što se tiće čistog crteža (ledja crno bijela) ostalo ide klasika ...
nisam ja ubacivao feose jer je to predugačak put ...nego je većina ovih kako ih oni zovu monomelaničnih ahata ustvari nosioc fea, potvrda toga ti je što se u jatima kvalitetnih ahata redovito pojavi i koi ahat u feoinomutaciji (ovo nije tajna to piše svugdje)
drugo ..pogledaj sliku grdelina u ahat mutaciji ili u ahat mutaciji ali da je nosioc feosa...
e sad znas kako se nasljedjuje feo i sta koim parenjem dobiješ znaci ako nabavis jednog nosioca i paris ga sa zenkom koja nije nosioc (i ta zenka obicno ima vise feomelanina) viditi ces po mladima vec u gnijezdu koi je nosioc a koi nije, ti si naravno pustas nosioce...
ovo je samo što se tiće čistog crteža (ledja crno bijela) ostalo ide klasika ...
ikayke- Admin
- Post n°17
Evo da malo nastavim osobnu ali i edukaciju ostalih clanova koje zanima
Znaci dobre i lose karakteristike ove zenke...na sta se treba odabrati posebna pazna tijekom sudjenja ili kupovanja nije bitno.
Po meni dosta dobar melanin... dobri 'brkovi'... forma tijela jako lijepa, kategorija isto ok... mozda je samo na ovim slikama malo losiji lipokrom na ramenima..iako je iz slika uvjek dvojbeno suditi...
Pa da cujem mahere... imamo neku vrstu virtualnog ocjenjivanja....
Znaci dobre i lose karakteristike ove zenke...na sta se treba odabrati posebna pazna tijekom sudjenja ili kupovanja nije bitno.
Po meni dosta dobar melanin... dobri 'brkovi'... forma tijela jako lijepa, kategorija isto ok... mozda je samo na ovim slikama malo losiji lipokrom na ramenima..iako je iz slika uvjek dvojbeno suditi...
Pa da cujem mahere... imamo neku vrstu virtualnog ocjenjivanja....
- Post n°18
teško je ovako ika...
ovako bi se reklo da ima dobar oblik i da ima dobar melanin ali ništa se ne vide ledja ni crtež ni podloga...u kategoriji mi se čini malo prevelika maska (za takmičenje), lipokromsku boju nemogu bas skuzit...kazem tesko je to ovako odsudit...
ovako bi se reklo da ima dobar oblik i da ima dobar melanin ali ništa se ne vide ledja ni crtež ni podloga...u kategoriji mi se čini malo prevelika maska (za takmičenje), lipokromsku boju nemogu bas skuzit...kazem tesko je to ovako odsudit...
ikayke- Admin
- Post n°19
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°20
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°21
neznam dali je bila na takmičenju u Rijeci ,,,svakako primjetio sam da su imale malo puno (za moj ukus) cvene nahuke po leđima........
po meni su na takmičenju bili vrhunski primjerci u melaninu na lipokromu uredan , kategorija ima još malo mjesta za doradu(napredovanje)....
inače ocjena melanina ahata mozaika crv. je bila na dosta visokom nivou što možemo zahvaliti deanu .... ocjene bez prigovora. realne . greške kažnjene..
prava šteta što se ostavio uzgoja ove vrste.....
po meni su na takmičenju bili vrhunski primjerci u melaninu na lipokromu uredan , kategorija ima još malo mjesta za doradu(napredovanje)....
inače ocjena melanina ahata mozaika crv. je bila na dosta visokom nivou što možemo zahvaliti deanu .... ocjene bez prigovora. realne . greške kažnjene..
prava šteta što se ostavio uzgoja ove vrste.....
ikayke- Admin
- Post n°22
Ovo nisu nasi tici... skinuto sa spanjolskog foruma...
Mislim da ovakve nisu bile na drzavnom ni blizu...
Ali i mi imamo svoje konje za trku...nismo tako losi...u biti svaku godinu cemo biti bolji
Ali i mi imamo svoje konje za trku...nismo tako losi...u biti svaku godinu cemo biti bolji
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°23
ikayke je napisao/la:Ovo nisu nasi tici... skinuto sa spanjolskog foruma...
ma ne zezaj vasi su bolji
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°24
Dobar ti je ovj ahat,e kako bi jedna zenka ahat dobro dosla mojim grdelina.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°25