renato je napisao/la:EUMOx je napisao/la:postovi su vam cinicni a to nije dobro za zdravlje, i mislim da bi bilo glupo komentarisati dalje,jer je jasno sve sto stoji u mom postu,radi se primjeru covjeka koji prelazi sa parvi na majore,a pored toga sto se moje prodaje tice jucer sam prodao 27dmu pticu jer sve se nemoze ostavljati to nema sanse, ono sto je za dusu to je kod mene i vi se nemojte brinuti za moju dusu tu sam ja da se o tome brinem, iz Splita nisam i nebih dao 1 svoju "zenku" za najboljeg pjevaca dali spanije dali hrvatske ili maroka ili trostrukog prvaka svijeta. To mi je nista,nekad bilo nesto danas > nista, svaki stiglic mi je drag i svaki ima svoje karakteristike i pjesmu. Zatamnjivanje ptica po dalmatinski,drzanje u malim dalmatincima,forsiranja itd..to je nekad bilo i neponovilo se a vi nastavite svoje,a meni moje. Samo mi nemojte izokretati postove i tumaciti kako vama pase.
Ps. i ti PESTI neznam kako mozes da doneses tako glup zakljucak da ja uzgajam stiglice zbog prodaje,pa hajde dodji
sad pa kupi nesto ili posalji bilo koga,neka ponese 10 vreca punih para,da vidimo hoceli kupiti,i trebaju li meni uobste pare od ptica. Jasno ti pise da nije bilo sanse da prodam ono sto je za mene, NZ07 NZ08 i dio 09 je morao otici,ma koliko meni bilo zao.
Ovoliko hvalisanja , a drugima govorit da su cinični, stvarno ne znam šta bih za to rekao.Pročitaj sam svoje postove zacrvenit ćeš se.
Pesti ti je bio preblag šta si sve zaslužija da ti se kaže.A ti tako vraćaš.
Da ti ne bi dao jednu svoju ženku majora za sve splitske pivače,to mi je za krepat od smija.Da mi ti sve te svoje majore poklanjaš i da ih moram držati ja bih ti se zahvalio.Pesti ti je rekao da bi dobio prvog iz matice za te sve svoje,ja ti ne bi dao zadnjeg od matice za te sve svoje.Pa da si ti nečim bio isprovociran pa da si počeo sa tom svojom samohvalom,ajde ne bi riči rekao,ali ovako ko grom iz vedra neba :ja prodajem ne mogu napripravit toga ,narudžbi boli glava,plaćaju unaprijed ,pa čovječe daj se malo sredi,ako ti je to i istina pa koga briga,za mene svi ti majori ne vride pi..... boba
procitaj bolje, nije bila rijec o hvaljenju , nego o tome da covjek koji ima 40 spanskih pjevaca hoce majore.
. drugo, tebi nevrijede majori boba, to je tvoj stav, moj je stav da mi c.c. koje ti zatamnjujes u mraku da uce pjesmu , isto tako nevrijede nista. Ti se drzis svoje tradicije, ja to cijenim, ali sto ti smeta ako nekome pjesma nije na 1 mjestu ?
I shvatio si moj post kao hvalisanje,ne samo ti,nego vecina, a nije bio tome namjenjen ni najmanje, da ponovim: naveo sam covjeka koji drzi 40 spanskih pjevaca i smanjuje ih i uzima majore,on mora znati zasto, i nevidim kakve ja veze imam sa tim i sto bi se ja tim hvalio...