Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+77
kovac rupa
emirgrdelin
Chakala
Sokoly
zako
picolet
skopski slavejar
vrabac
toni mostar
mipticar
gramofon
angelo
skopski maestro
Darko
euzebio
Renato.M
echeberija
zijada
zoke007
tomi.st
bizar
ziko
veso09
Dadoni
DjordjeVet
Vrbanja
DAMIAN
Merlo
ticar
danijelvr
pippo
bocka
dr.nenad86
Boban NA
Drago_Nin
toni69
refa95
damir64
Dean
seadriver
komiza
IGOR 72
Siskin
krstokljun
Ad3l
grdelin-omiš
zvrcko sen
zadranin
aurora2000
Miljenko
Dax BG
ssarava1
saso78
krnjolac
mutacija
Dule
crv
vlado
Said_the_great
branimirf
Carduel
ikayke
lord189
zoranV
antonio
many
PESTI
malinois
kreso
riberi
MARIN
baltic
brabus
plafonko
Sina BL
Santa
zoran ptice pjevice
81 posters

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA Empty TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

Postaj by zoran ptice pjevice sub 6 vel - 13:49

Jucer razgovarajucu sa prijateljem Zvonkom iz Mostara naceli smo temu pijeva a svima vama stiglicarima najzanimljiviju pretpostavljam! Organizovati cemo takmicenje pijeva otvorenog tipa, znaci pozivaju se svi zainteresovani iz bivse Yuge.Prvobitno cilj ovog takmicenja je druzenje!! Termin odrzavanja je otprilike pocetkom 6 mj, lokacija Ramsko jezero (BIH). O svim detaljima bit ce te pravovremeno obavjesteni. Nadam se da je ovo pocetak jedne tradicije koja ce sigurno zazivjeti, u to sam ubjedjen. POZDRAV cheers
    Gost
    Gost

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA Empty Re: TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

Postaj by Gost sub 6 vel - 14:24

tako je zorane ja također očekujem što veći odaziv prvenstveno iz razloga druženja i upoznavanja...POZDRAV
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 6 vel - 14:28

zvonko je napisao/la:tako je zorane ja također očekujem što veći odaziv prvenstveno iz razloga druženja i upoznavanja...POZDRAV

Svaka čast na ideji,ali po kojim kriterijima vi to mislite ocjenjivat,jer vidimo i tu na forumu da su prevelike razlike u razumijevanju pjeva grdelina.
    Santa
    Santa

Broj postova : 63
    Registration date : 05.11.2009

Postaj by Santa sub 6 vel - 14:29

Pa nek stave neke kriterijume nije bitno koje, a kome se ne svidjaju ne mora da se takmici Idea
    Sina BL
    Sina BL

Broj postova : 202
    Registration date : 31.10.2008

Postaj by Sina BL sub 6 vel - 14:39

Pozdrav ljudi!

Podrzavam ideju, a Zoran je rekao da je cilj prije svega druzenje i upoznavanje, tako da vjerujem da nece ni biti ocjenjivanja, a kad ovaj skup predje u tradiciju onda se mogu organizovati razlicite takmicarske grupe, po razlicitim standardima pjeva, a zasad je odlicna ideja da se s ovim pocne i da se pokrene. Svaka cast!

Ja tu vidim jedan drugi problem, na koji bi trebalo obratiti paznju i biti oprezan : Vjerujem da bi mnoge od ptica bile bez prstena, pa ne bi bilo lijepo da upadne neka ispekcija ili tako neko, pa da stiglicari koji su dosli da se druze odu kuci bez svojih ptica i sa kaznama. Da li si Zorane mislio da na "takmicenje" dolaze samo prstenovane ptice?

Pozdrav!
    plafonko
    plafonko

Broj postova : 191
    Registration date : 12.03.2009

Postaj by plafonko sub 6 vel - 14:52

Odlična ideja, jedva cekam 6 mj da se skupimo i poslusamo ptice cheers cheers cheers cheers

PS. Zvone negine nam bar janje okrenut :-)
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 6 vel - 14:57

Sina BL je napisao/la:Pozdrav ljudi!

Podrzavam ideju, a Zoran je rekao da je cilj prije svega druzenje i upoznavanje, tako da vjerujem da nece ni biti ocjenjivanja, a kad ovaj skup predje u tradiciju onda se mogu organizovati razlicite takmicarske grupe, po razlicitim standardima pjeva, a zasad je odlicna ideja da se s ovim pocne i da se pokrene. Svaka cast!

Ja tu vidim jedan drugi problem, na koji bi trebalo obratiti paznju i biti oprezan : Vjerujem da bi mnoge od ptica bile bez prstena, pa ne bi bilo lijepo da upadne neka ispekcija ili tako neko, pa da stiglicari koji su dosli da se druze odu kuci bez svojih ptica i sa kaznama. Da li si Zorane mislio da na "takmicenje" dolaze samo prstenovane ptice?

Pozdrav!

Sina je,sve je to OK,ali ja sam reagira onako jer su razlike stvarno prevelike i tu kod nas ,a kamoli na šire......., a temu su nazvali - takmičenje,a čim je takmičenje moraju se znat neka pravila igre ........
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice sub 6 vel - 15:17

Pa tu smo da se dogovorimo oko eventualnih pravila. Imamo vremena dosta. Mozda da napravimo podjele, kategorisemo po regijama. Npr Splitska, Mostarska, Banjalucka...A sto se tice prstenovanih ptica ne moraju biti jer vecina hvata divlje i skoluje. Dajte predloge i ideje...
    Sina BL
    Sina BL

Broj postova : 202
    Registration date : 31.10.2008

Postaj by Sina BL sub 6 vel - 15:20

angel je napisao/la:
    Sina BL je napisao/la:Pozdrav ljudi!

Pozdrav!

Sina je,sve je to OK,ali ja sam reagira onako jer su razlike stvarno prevelike i tu kod nas ,a kamoli na šire......., a temu su nazvali - takmičenje,a čim je takmičenje moraju se znat neka pravila igre ........

Slazem se Angel 100% da ako je takmicenje u pitanju trebaju se znati pravila, zato sam u svom prethodnom postu i stavio "takmicenje" pod navodnike, ali isto tako treba podrzati ovu ideju, da se zapocne i krene, prve godine vise kao druzenje, a onda ako se razgrana moze se organizovati takmicenje pa makar bilo i u vise razlicitih kategorija. Ali zasad, ideja je dobra, treba raditi na njoj a poslije dopunjavati i usavrsavati iz godine u godinu. Jer kad bi se pticari okupili uzivo sa svojim ticima, onda bi se mogle lakse uvidjeti i razlike u shvatanju pjeva, sta ko smatra dobrim a sta ne, vjerujem da bi tu bas zanimljivih rasprava.

Pozdrav!
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice sub 6 vel - 15:47

Ideja je i da se podjele nagrade, novcane a naravno i pehari. Neka nemisli niko da ce sad tu biti zaradjivanja para. Jednostavno bice neka simbolicna suma za ucesce koje se kasnije zbroji i podjeli za 1. 2. i 3. mjesto
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 6 vel - 16:41

lipo i ja bi se ako bin to krenilo uključija pa da lansiram kojeg tiča,ima u mene pravih grla1
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice sub 6 vel - 17:46

Takvi SMIJESNI kao ti nam nisu potrebni!!! A kladim se u sve sto imam da sam veci poznavaoc ptica u svakom pogledu Twisted Evil affraid
    brabus
    brabus

Broj postova : 327
    Registration date : 26.09.2009

Postaj by brabus sub 6 vel - 18:06

a moj grgo brisi sa ovog posta, ne tražimo filozofe i kritičare nego ljude sa takmičarskim duhom...

stižem i ja u Ramu... Very Happy
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic sub 6 vel - 18:15

zoran ptice pjevice je napisao/la:Jucer razgovarajucu sa prijateljem Zvonkom iz Mostara naceli smo temu pijeva a svima vama stiglicarima najzanimljiviju pretpostavljam! Organizovati cemo takmicenje pijeva otvorenog tipa, znaci pozivaju se svi zainteresovani iz bivse Yuge.Prvobitno cilj ovog takmicenja je druzenje!! Termin odrzavanja je otprilike pocetkom 6 mj, lokacija Ramsko jezero (BIH). O svim detaljima bit ce te pravovremeno obavjesteni. Nadam se da je ovo pocetak jedne tradicije koja ce sigurno zazivjeti, u to sam ubjedjen. POZDRAV cheers

A lijepo je to jezero nema buke ali ima smuđa i patrmke .

Ja bi rado dosao da se druzimo bez obzira dali imao sta izlozit ili ne cheers

Zadnja promjena: baltic; sub 6 vel - 18:18; ukupno mijenjano 1 put.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN sub 6 vel - 18:16

Mislim da je ideja odlična.Ali teško će zaživiti,kao neko internacionalno takmičenje dok postoje granice.Teško će neko riskirati svoje najbolje ptice švercujući ih.Za sada predpostavljam bilo bi to prvenstvo BiH.Ali to je isto dobro kao neki početak.Vrlo rado bi prisustvovao nečem takvom .Da vidim što ljudi drže i cijene.Ne mora sve bit po STP.
    Pozdravljam takvu inicjativu. cheers cheers cheers
    riberi
    riberi

Broj postova : 182
    Registration date : 09.02.2009

Postaj by riberi sub 6 vel - 18:22

ideja odlična.samo naprijed.snaga ove ideje je upoznavanje i druženje a sve ostalo će doći samo po sebi.ljudi se sve dogovore.i neka svako uživa u svojim pticama i u onom šta one pjevaju.brzo će 6 mjesec. cheers
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso sub 6 vel - 18:28

Svaka cast Zoki dobra ti je ideja evo ja nisan grdelinas a da san blize dosa bi samo na cakulu i da upoznan druge ticare eto ja bi van peka gradele dok vi komentirate pjev ,ponavljan u svakon slucaju odlicna ideja ,bravo !!!! cheers
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sub 6 vel - 18:35

Dolazim sigurno cheers
    To je period kad malinoaskih putovanja nema. Very Happy
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice sub 6 vel - 18:39

Marine sredit cemo nesto Mislim da nebi trebalo biti problema kad bi ljudi iz Hr dolazili u BiH. Zvonko bogami malo ce biti janje i prase, izgleda da cemo morati okrenuti vola! Question
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sub 6 vel - 18:40

Podržavam Zorane tvoju ideju .Druženje prije svega!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 6 vel - 18:46

prioritet ovog"takmičenja"je druženje i upoznavanje svačijih tradicija i raznovrsnosti pijeva.

ma za dobro društvo i vola ako treba...
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many sub 6 vel - 20:20

druženje je ovdje prioritet i janje koje bi jeli uz cvrkut češljugara zar ne!
    antonio
    antonio

Broj postova : 247
    Registration date : 30.04.2009

Postaj by antonio sub 6 vel - 20:44

Odlicna ideja mostarci , taj dan bi bio praznik za usi jer bi se moglo dosta toga cuti cheers
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV sub 6 vel - 21:00

ljudi,imate i moj glas za ZA,pozdravljam vas
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 7 vel - 1:20

momci imate moju podrsku za tu manifestaciju,to bi trebalo zazivit,pa onda tradicionalno svake godine... bitno je lijepo drustvo , tice, da se malo razmjenu iskustva, naravno sve to uz hladno pivo , janjetinu , i banjalucki cevap sa rostilja (najbolji) Cool

ps. jedino ja bi predlozio ako moze da obratite paznju na termin odrzavanja,pa ako moze da ustimate to kad smo i mi dijasporci dole

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 12:18.