PESTI je napisao/la:Pozzz Eumox, lipi grdelini u krasnim mutacijama ali nisam vidio nijedan prsten od ove godine (ljubičasta boja ), čak ima jedan srebrni -talijanski ...barem mi se tako čini na onim slikama jer si pisao da si ostavio sve mlade ptice a ono su ipak dvogodišnje ili koju godinu starije.
U svakom slučaju postavio si prilično sličica svog uzgoja što je pohvalno .
Merlo ti je prilicno dobro odgovorio,ove godine je antracit boja (to ti je nesto izmedju crne i sive),neznam na kojoj si slici vidio ljubicastu i ako jesi bice da je to do nekog odsjaja. Da budem iskren,plasticno prstenje me iz godine u godinu razocarava,alu je bolji jer je ugraviran.Talijanski ? < nema nista
nedaj boze, talijanski preprodavci navaljuju ovamo u kupovinu ptica,reci koji broj slike ti se ucinio srebrni prsten,ako je bitno da to vidimo. Nema dvogosnje nista,cak ti je eumo na broju 4 od 7 mjeseca. Pojeli su dosad 2kg griza od mrkve, a 500gr griza = ca. 7kg mrkve,pored toga mogu pokazati trave koje dajem ,nije problem. Bogena Intensiv je nesto extra. Ako je boja razlog neke sumnje,mada ce biti da su i 07 i 08 losije obojeni od 09 ...jer im maska biva ili cigla ili tamnije crvena nego kod mladih.
Miljenko je napisao/la:Eumox, evo povlacim ja ovo sto sam napisao.
""Nacekat ces se ti (i ja, i bilo ko drugi) dok te on "ubode sa majorom"!""
Vidim lipo sredjen proctor, lipe ptice. Je da meni mutacije majora ne znace puno, ali sto je …je. Vidim ja tu i MP3 player, pa valjda bit ce nesto i od pjeva. Ne mogu ja u red stat ka ostali, ali drzim palceve svima.
Sto se tice uvoznih majora iz Azije, htio sam reci da ni majori vise nisu ko stu su nekad bili (prije 6-7 godina, isto iz uvoza). Nesto su manji, a pjev im je puno, puno losiji.
A sto se tice Angela ili nekog drugog, ja sam ti prema svima isti. Nema tu meni nikakvih pretenzija. Ja recem (nekad bubnem) sto mislim, i to je to.
ma slazemo se, mp3 player je za basterda ne za stiglice,nije mi bilo ni na kraj pameti da njih nesto ucim,inace vec bi kroz ljusku od jaja slusali sta treba pjevati,ali mi se cini da je pokoji nesto i zapamtio. Basterd mi je inace bio u volijeri u dnevnoj sobi,a kanarinka u zadnje vrijeme pjeva ko luda,pa sam ga zbog toga morao odvojiti da to necuje.
Dax BG je napisao/la:Banjaluka, ako znas Zelju Macka-njegov pokojni stari Mile je imao uzrecicu kad mu se neko nakaci: "mene budale vole"... Sjecas li se?
,i ono: kad ti kazu da si pjendura,ti lezi pa se valjaj i pravi se jos veca, ma nebi nista od ovog bilo da se nije ukljucio
angel, to je dalmatiski mestar za pjev. ptice mu pjevaju troduplo pletivo i vizlijadu extra dobru, cijuuuuuuuu , ima potencijala za prvaka dalmacije.
ticar je napisao/la: angel je napisao/la:Ajde tičar di si ti,javi se, (nije vrag da si već počeja odrađivat kaznu)
svaka čast, samo što stipe kaže nevidim tu nijednog mladog majora.
odgovorio sam, nema starih majora, PESTIJU se bar
ucinio ljubistati i srebrni prsten,
a ti
nevidis nijednog mladog majora , totalno pogresno. Nece mi valjda opet samo angel vjerovati u tacnost
mojih rijeci ili ima logike i razloga da kazem da je 09 ako je 07 ili 08...nema i nema.
angel je napisao/la: EUMOx je napisao/la:eto angel, nadam se nisan te nesto razocara a i ticar je nedam se zadovoljan, sutra cu stavit jedan tonski snimak da ga cuju ovi mestri koji su prije davno uzgajali majore,pa presli na misije ljepilo,i razumiju se u oboje.
Ma...... ništa drugo ja nisan ni očekiva.Bravo legendo.Di su sad dežurni skeptici.Neka se poklope ušima, haha
PS
Cijenim ovo.Cijenim tvoje razloge šta si se okrenija ovakvom uzgoju,i da si prevaziša .........,ali ja još nisam prevaziša pjev,ja san cili u tome
U iščekivanju sam i sutrašnjeg dana,meni je ipak napetiji pjev(nadam se da me razumiš)
Bravo legendo
razumijem te,ti si okruzen uzgajivacima pjeva i to je tvoja tradicija,ja to nemogu naci
u svom okruzenju ni u precniku od 1000km, nikad nisam rekao da sam prevazisao
pjev u tom vidu,da sam imao bolje pjevace od dalmatinaca,nego ja san bija zadovoljan i znan
kako to funkcionise. Ljudi poput tebe koji su tome posveceni znaju sigurno i bolje,i treba
da znaju.