Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+53
pavao
karlo
DOMO
imarij71
saso78
faganel
ssarava1
pippo
zadranin
zijada
vlado
koce
bizar
komiza
carduelismo
malinois
bocka
žalacST
dva grdelina
zoranV
DAMIAN
riberi
crv
dr.nenad86
Sina BL
CASPER
Santa
many
Merlo
ikayke
seadriver
brabus
franeperuzovic
Branimir
sasaznas
lord189
Dax BG
Dean
baltic
Dule
antonio
Carduel
japirko1
krele
krnjolac
kreso
ticar
zvrcko sen
sestoperac
MARIN
PESTI
xyz
Miljenko
57 posters

Kalahari - Grdelinaški chat i rasprave. Samo ovdje, drugdje se odmah briše.

Gost
    Gost

Kalahari - Grdelinaški chat i rasprave. Samo ovdje, drugdje se odmah briše. - Page 7 Empty Re: Kalahari - Grdelinaški chat i rasprave. Samo ovdje, drugdje se odmah briše.

Postaj by Gost sri 2 pro - 1:33

PESTI je napisao/la:Odličan primjer gdje je TOTALNO KRIVO ptica otišla.Nije ni dzija kako treba.

Vidis,meni ova vizlijada nesmeta,i nesmatram da nije kako treba obzirom da se radi o ptici
    koja nema nikakve veze sa stiglicom a vazlijada je stiglicov pjev. Mogla bi biti duza
    ali bitno je reci da "on to moze" cak i pletivo moze bez problema produziti,to se jasno
    vidi i cuje. Ja sam postavio slucajan primjer samo da docaram mogucnosti,i poblize objasnim
    sta sam u gore navedenom postu zelio reci kad je rjec o bastardu stiglicXfaganel,i mislim
    da nisam nigdje pogrjesio. Znaci ,nemoramo sada ocjenjivati sta se u nekom podrucju trazi i slusa
    a sta ne, nego ocjenimo pjevne sposobnosti ptice o kojoj je rijec a skolovanje je druga tema,mada to nije orginalna
    ptica koju sam ja naveo,ovo je samo bastard tibmradaXfaganela,i to treba uzeti u obzir.

O tome sam ranije pisao da se tako nešto može veoma lako dobiti jer taj pjev nema DISCIPLINE.

Odkud znamo dali ovaj uzgajivac nezeli ovakav pjev,vidim i on dole pominje tradiciju,i
    valjda po njegovoj tradiciji to je ok.

Uzgojiti kombinaciju grdelin x faganel je za sve pohvale , ali ponovo kažem TREBA UČITELJ koji je u kategoriji pjeva medju najboljima jer sa nekakvim nedefiniranim nema smisla uopče i raspravljati o pjevu.
    Taj učitelj bi bio MJERILO koliko takav baštard zaista može

Slazem se. Njegove mogucnosti su velike,i zavisi kako ga usmjerimo i sta zelimo
    da pjeva,a u tome koristimo ucitelja.

PS. jesam ljubitelj pletiva i vizlijade,ali nisam ako ce se samo
    na tome bazirati cijela pjesma,pletivo + vizlijada,i samo ukrug jedne te iste ture
    non-stop.
    Gost
    Gost

Kalahari - Grdelinaški chat i rasprave. Samo ovdje, drugdje se odmah briše. - Page 7 Empty Re: Kalahari - Grdelinaški chat i rasprave. Samo ovdje, drugdje se odmah briše.

Postaj by Gost sri 2 pro - 1:44

Miljenko je napisao/la:
    EUMOx je napisao/la:

Casper,ja tvoj post necu ni da komentarisem,nisam u njemu vidio nikakvog znanja prema tome uzdrzi se malo ako vec nepratis o cemu je rjec ili neznas sta bi drugo napisao. Sa stiglicom su muke pantelove,a upariti stilgica sa plasljivim jurishom nista lakse,pod uslovom da im se stavi malo soli na rep i eto ti bastarda za cas posla.

Eumox, prijatelju, nije lipo ovako pisat??!!

Ja sam bio nepravedan prema tebi, nisam bio baniran, pa eto malo me sentimentalno pogodise tvoje rijeci...nije lipo napisano!

Miljenko, procitaj post na koji sam to odgovorio,on nema veze sa diskusijom,i parenje stiglica i faganela nije maciji kasalj pa da svako zamjeni stiglica takvim bastardom,a uvazeni gospodin mi se obraca i kaze kako bi to svako uradio za cas posla i jos se treba uozbiljit,posto je bastard stiglica i faganela cista sprdnja itd.. od onolikog yutube-a nema nijednog primjera ni za lijeka,to govori o tezini materije...i sta drugo da kazem uvazenom gospodinu nego da ga pustim da bude u pravu.

Kad si ti to bio nepravedan prema meni ? Podsjeti me da ti uzvratim Smile

Meni nije bitno dali je neko pravedan prema MENI ili ne, nego dali je u pravu ili ne ...
    CASPER

Broj postova : 62
    Registration date : 10.09.2009

Postaj by CASPER sri 2 pro - 1:52

ma druze moj pa mi smo i zapoceli diskusiju zato sto ste vi eumox rekli da je stiglic prevaziden i da je to lako napravit, da to i major moze da ispjeva itd,,,.. ako je tako ja sam vam rekao da dokazete vlastitim primjerom. vi ste nato stavili na forum snimak tica koji nemoze proc nikako jer je pun gresaka a vizlijade ni za lijek. prema tome nemojmo se prepucavat vise, vi imate majore mutacije a mi pjev. mi ne komentarisemo vase nemojte ni vi nase. hvala unaprijed
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 2:10

CASPER je napisao/la:ma druze moj pa mi smo i zapoceli diskusiju zato sto ste vi eumox rekli da je stiglic prevaziden i da je to lako napravit, da to i major moze da ispjeva itd,,,.. ako je tako ja sam vam rekao da dokazete vlastitim primjerom. vi ste nato stavili na forum snimak tica koji nemoze proc nikako jer je pun gresaka a vizlijade ni za lijek. prema tome nemojmo se prepucavat vise, vi imate majore mutacije a mi pjev. mi ne komentarisemo vase nemojte ni vi nase. hvala unaprijed

Casper, vrati se na moj post 2392, ili evo ti qoute

Casper, neosjecam se toliko kompetentan da komentarisem tvoj post, ocekujem vise tvojih strucnih postova iz kojih cu moci nesto vise da naucim o ornitologiji uobste, a i vezanih za ovu diskusiju.

Ps. to o cemu ti pricas nema veze sa ovom temom,to je bilo na drugoj temi koja je zavrsena,i neznam odkud ti to da pocinjes nesto o cemu nije rjec. i upadas na ovu temu sa tim.. nemoras me persirati, pjev koji ti cijenis "rekli su ti" da je to DOBRO, dok meni netreba niko nista reci, meni to nije dobro,a zasto vec sam rekao, a ponovicu, taj pjev je samo dio a stiglic ima jos tura i raznolikosti u njegovim turama i to je ono sto cjenim,u kombinaciji sa pletivima i vizlijadom,a ne samo siromasno ponavljanje jednog te istog.

Pitam se,u ime koga ti govoris to vase/nase ...i koga sve predstavljas ...
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko sri 2 pro - 5:56

EUMOx je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:
    EUMOx je napisao/la:

Casper,ja tvoj post necu ni da komentarisem,nisam u njemu vidio nikakvog znanja prema tome uzdrzi se malo ako vec nepratis o cemu je rjec ili neznas sta bi drugo napisao. Sa stiglicom su muke pantelove,a upariti stilgica sa plasljivim jurishom nista lakse,pod uslovom da im se stavi malo soli na rep i eto ti bastarda za cas posla.

Eumox, prijatelju, nije lipo ovako pisat??!!

Ja sam bio nepravedan prema tebi, nisam bio baniran, pa eto malo me sentimentalno pogodise tvoje rijeci...nije lipo napisano!

Miljenko, procitaj post na koji sam to odgovorio,on nema veze sa diskusijom,i parenje stiglica i faganela nije maciji kasalj pa da svako zamjeni stiglica takvim bastardom,a uvazeni gospodin mi se obraca i kaze kako bi to svako uradio za cas posla i jos se treba uozbiljit,posto je bastard stiglica i faganela cista sprdnja itd.. od onolikog yutube-a nema nijednog primjera ni za lijeka,to govori o tezini materije...i sta drugo da kazem uvazenom gospodinu nego da ga pustim da bude u pravu.

Kad si ti to bio nepravedan prema meni ? Podsjeti me da ti uzvratim Smile

Meni nije bitno dali je neko pravedan prema MENI ili ne, nego dali je u pravu ili ne ...

Eumox,

Prvo, inteligencija i ljudskost osobe mjeri se njenom sposobnoscu da prevazidje sitne razmjerice (neistomisljenici, bez obzira tko je u pravu a tko u krivu, jer ISTINA i PRAVO je relativno, podlozno promjenama tokom vremena,...), uvazava suprotna misljenja, prosiruje svoje horizonte,...itd, itd...

Casper je nov ovdje na forumu, te treba vremena da upozna ljude (koliko je to moguce preko ovih dopisivanja) i da ponekad cita medju redove, da bi shvatio sustinu onog sto je doticni htio napisati. On nije u potpunosti razumio tvoj post na koji je odgovorio. Kao i sam znas, nije to tako jednostavno. Drugo je to da mi razgovaramo uz kavu ili gemist,....

Kako ja citam Casperov post (odgovor na tvoj, u vezi bastarde grdelin x faganel): Casper je zelio kazati da bastarda nece nikada nadmasiti grdelina u pjevu grdelina, ne u pjevackim sposobnostima, ili sto je lakse izleci/uzgojiti. Znaci ovdje se govori o pjevu grdelina , a ne o pjevu bastarde. Ja se ovdje slazem s Casperom. Bastarda moze imati vece pjevacke sposobnosti (vjerujem da TI to vidis to kao mogucnost ucenja i izvodjenja pjeva drugih ptica ili pjesme formirane na CD), ali u cistoci, kvaliteti, prirodnosti,...ne vjerujem da ce bastarda nadmasiti grdelina.

Znaci, nije znanje/neznanje pojedinaca mjerilo naseg odnosa i uvjet nasem odgovoru u diskusiji, ili tko je u pravo.. tko misli da je njegov sud ispravan i korektan, a onaj od sugovornika kriv, vec je medjusobno uvazavanje. Ako se ne slazemo s sugovornikom, onda postoji nacin da se razlike objasne i razrijese (koliko je to moguce).

Eto, zbog toga sam ja napisao sto sam napisao. Da se zakopaju sjekire, da se okrenemo diskusiji na ovu temu (ili bilo koju drugu) s uvazavanjem suprotnih stavova.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sri 2 pro - 11:01

Još koji post i mislim da čemo se svi nači na valnoj duljini za diskusiju .Ipak svi imamo grdeline ,netko mutacije a drugi pjev.
    Miljenko je dobro rekao ,ali nije sad važno što je imenovan Casper jer on najbolje zna što je mislio;
    ,,,Casper je nov ovdje na forumu, te treba vremena da upozna ljude (koliko je to moguce preko ovih dopisivanja) i da ponekad cita medju redove, da bi shvatio sustinu onog sto je doticni htio napisati. On nije u potpunosti razumio tvoj post na koji je odgovorio. Kao i sam znas, nije to tako jednostavno. Drugo je to da mi razgovaramo uz kavu ili gemist,....
    Ja mislim da smo SVI u početku takvi dok se malo ne upoznamo .
    Trebamo sebe PREDSTAVITI što volimo ,što i kako uzgajamo ili učimo .NAPISATI ponešto o svojim iskustvima o tome a ne samo ČITATI FORUM bez sudjelovanja u raspravama , jer najlakše je pisati samo KRITIKE.
    Po stoti put predlažem , snimite svoje pjevače na video ili uzgoj u koracima .Pokažite na osobnom iskustvu kako se može raditi sa grdelinima jer vidljivo se svi vrtimo oko njih.
    Kritike nisu toliko strašne kad se naučimo nositi sa njima.

Toliko o politici, sada razvalimo baštarda vs grdelin Laughing
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz sri 2 pro - 12:13

Moje mišljenje je (da se odmah ogradim, lipa pisma, sa šta manje šporkavanja, ne mora toliko bit jak u pletivu, a neka ima osrednju ziju - znači nisam od onih koji ganjaju 3 pletiva i vrhunski kolombar-svako ima svoje šta voli) da bi više volio imati baštardu sa širim i raznovrsnijim repertoarom nego čistog grdelina koji je solidan u onome šta većina traži.

Mrvicu mi je bitnija kvantiteta pjesme, nego standardizirana kvaliteta.

Ovdje isključivo mislim na baštarde faganel x grdelin, ili obrnuto, ne govorim o baštardama sa kanarincem ili drugim tićima, ni slučajno ni pod razno.

Uz čiste grdeline, ovakve baštarde su moj ideal i to ću se također truditi postići.

Šta se snimke tiče, za sada imam malu video snimku u "Slike ptica i drugih ljubimaca", "Dražen slike tića", kako mladci veršaju, u ovom trenutku na mogu više ponuditi.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 13:40

Miljenko nisi morao da trosis toliko tinte na mene, mozda bi bilo korisnije da si neke stvari pojasnio doticnom,kao i upadanje iz jedne u drugu temu i diskusiju a drzeci se one prve koja nema veze sa aktuelnom. Drugo, doticni smatra da se ljudi muce sa stiglicom samo zato sto je stiglic jedini u mogucnosti da odpjeva ono sta se ocekuje i zeli, a ja nasuprot tome mislim da se muce samo zato sto zele imati "bas stiglica" u orginalu i bas zato sto je te lekcije mnogo teze izvesti sa stiglicom nego sa stiglicXfaganel bastardom,a dobiti takvog bastarde je druga prica. Slazes se sa njim,da bastard stilgicXfaganel nece nadmasiti grdelina,ok, ja ne kad se radi o ovoj kombinaciji, i smatram da ce zacepiti svakog stiglica iz prostog razloga sto stiglic ima svoju granicu koja je u svakom slucaju ispod mogucnosti stilgicXfaganel ili obrnuto.

Ja samo mogu da prepisem i potpisem post od DrazenXP, i to je to zasad.

Ps. Molim , kad se govori o bastardu sa cim je zapoceto,da se precizira,jer upasce opet neko ko nezna pa ce pomisliti da se radi o standardnom bastardu stiglicXkanarinac,sto nema veze sa vezom.
    xyz

Broj postova : 2232

Postaj by xyz sri 2 pro - 14:09

Eumox imaš uho za pjesmu i točno onu nit koja pogađa središte mog razmišljanja, bar šta se tiče ove teme.

Eto drago mi je zbog toga. Cool
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG sri 2 pro - 15:28

Iz moga iskustva, a i iz iskustva drugih, bastard kao ucitelj pjeva iz bilo koje kombinacije nije bas najpouzdaniji za ucitelja. Jedan poznanik je prije par godina u BL, posle 2 godine pokusaja da prenese pjesmu svog ucitelja (4+, dvostruko, trostruko i dzija jaka cetvorka) na mladce-okrenuo se bastardima. Izlegao je 10-ak i od njih je 8 bilo muskih a 3 su pjevala u originalu njegovog stiglica. Posle je sa ta tri bastarda tempirao i skolovao mlade stiglica i nije dobio opet nista. Mislim da je bastard ipak malo "pretvrd" za ucitelja i po mom misljenju preglasan, jer stiglic koji je pravilno drzan u mraku, tempiran i siren moze jedan izvjestan period (batuda) pjevati tako glasno. Dok ova "mula" pjeva kada mi to hocemo i uvjek glasno. Zar ne?
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic sri 2 pro - 16:17

EUMOx Citajuci ove postove ja stvarno sam dosao do zakljucka da nebi trebao da nam guras nekakve pjevove majora bastarda itd.Da nam pises kako je batudski pjev dosadan. Mislim da je tvoje mjesto i gdje si dobar u majorima koji se gledaju zbog ljepote.Sto se tice pjeva mislim da bi trebao da se povremeno ukljucujes u raspravu a ne da forsiras neku vrsu njemackog pjeva a omalovazavas batudski pjev.Mozda sam malo grub ali mislim da sam na pravoj adresi.Vidim da si potkovan za majore, genetiku ,paranje naj bolje bi bilo da tu i ostanes.
    ps bez ikakvi uvreda!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 16:38

baltic je napisao/la:EUMOx Citajuci ove postove ja stvarno sam dosao do zakljucka da nebi trebao da nam guras nekakve pjevove majora bastarda itd.Da nam pises kako je batudski pjev dosadan. Mislim da je tvoje mjesto i gdje si dobar u majorima koji se gledaju zbog ljepote.Sto se tice pjeva mislim da bi trebao da se povremeno ukljucujes u raspravu a ne da forsiras neku vrsu njemackog pjeva a omalovazavas batudski pjev.Mozda sam malo grub ali mislim da sam na pravoj adresi.Vidim da si potkovan za majore, genetiku ,paranje naj bolje bi bilo da tu i ostanes.
    ps bez ikakvi uvreda!

Nisi ti grub,nego to sto pises nema veze samnom... bojim se da ces ako tako nastavis ispasti i veci dalmatinac i veci grdelinas od DrazenaXP sa cijim sam se postom 100% slozio a i on sa mojim/a. Ako ti je to neki cilj,onda bujrum,ja ti necu smetati. A neznam iz kojeg rukava ovo izvuce >neku vrsu njemackog pjeva< , da te informisem: oni nemaju NIKAKVU vrstu pjeva niti o tome sta govore. I pusti ti moje misljenje i moj ukus glede pjeva,nenamecem ga tebi niti bilo kome,ja ga samo iznosim i normalno je da su ukusi razliciti...neznam sta bi ti drugo rekao po tom pitanju,pletiva i samo pletiva i vizlijade,bez ostalih kvalitetnih tura koje su lijepe za cut, je dosadno da nemoze bit dosadnije.

drazenxp je napisao/la:Eumox imaš uho za pjesmu i točno onu nit koja pogađa središte mog razmišljanja, bar šta se tiče ove teme.

Eto drago mi je zbog toga. Cool

Drago je i meni,eto slicni smo,bilo smo susjedi od nekih 230km daljine ali bar smo se u istom moru kupali pa bice da je
    zbog toga. Cool

DAX, nije rjec o tome sto pises,normalno je da stiglici tesko prate bastarda u ucenju,a bastard vrlo lako prati stiglica,bas zbog njegovih mogucnosti, i rjec je o bastardu grdelinXfaganel. E sad navali na temu.

Zadnja promjena: EUMOx; sri 2 pro - 16:40; ukupno mijenjano 1 put.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sri 2 pro - 16:39

[, a i vezanih za ovu diskusiju.[/quote]

Ps. to o cemu ti pricas nema veze sa ovom temom,to je bilo na drugoj temi koja je zavrsena,i neznam odkud ti to da pocinjes nesto o cemu nije rjec. i upadas na ovu temu sa tim.. nemoras me persirati, pjev koji ti cijenis "rekli su ti" da je to DOBRO, dok meni netreba niko nista reci, meni to nije dobro,a zasto vec sam rekao, a ponovicu, taj pjev je samo dio a stiglic ima jos tura i raznolikosti u njegovim turama i to je ono sto cjenim,u kombinaciji sa pletivima i vizlijadom,a ne samo siromasno ponavljanje jednog te istog.

Pitam se,u ime koga ti govoris to vase/nase ...i koga sve predstavljas ...[/quote]

Pa to sto ti pisees to bi mi svi zelili da imamo ali kako doci do toga :ponavljanje jedno te istoga-znaci batuda sa zijom i jos kombinacija sa pletivom i zijom? GOLEMOOOO Evil or Very Mad
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 16:50

baltic je napisao/la:

Pa to sto ti pisees to bi mi svi zelili da imamo ali kako doci do toga :ponavljanje jedno te istoga-znaci batuda sa zijom i jos kombinacija sa pletivom i zijom? GOLEMOOOO Evil or Very Mad

pa eto ti sad, sam si se izdao Cool , onda se razumijemo , samo ja bi pored toga jos zelio vise tura ...ali treba se drzati teme : bastard grdelinXfaganel i njegove pjevne sposobnosti, pletiva i zije on moze pojesti za dorucak,a tek one ture koje nijedan stiglic nemoze da odpjeva , on moze, e tu je draz ...

ps. nema uvreda,nebrini nista, a nemoj se ni ti nesto uvrjediti,a ni bilo ko
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sri 2 pro - 17:16

Ma nisam se ja izdao i ja bi to rado da mi se tic igra sa pletivima i stavlja ziju na 5-6 nacina ali nema toga EUMOx.Treba biti realan i napisat sta je realno a to ti je 5-6 -10tak batudi i tic se mora odmorit dok spanski moze da tarlaha cjeli dan Smile
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sri 2 pro - 17:27

Nema ti ovdje nikakve teme ovdje se samo raspravlja.Da bi bili jasni ja cu ti samo ovo reci nikad taj bastard nece moci izvuci ziju kao grdelin da je zavrne na pravi nacin.Bastard to pjeva drugacije kao npr vrcjuuuuuu i odma mu pada sve u vodo jer veoma su rijetki oni koji to izvode na pravi nacin a ti su sigurno ucili od grdelina.A ako ce mi tarlahat kao spanski po cjeli dan bez zije nek tarlaha nekom drugom i nek taj govori da ima masinu za pjevanje Sad
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG sri 2 pro - 17:28

Mislim da je san svakog grdalindzije da ima kvalitetnu maticu od barem tri jako dobra grdalina sa cistom batudom, od kojih ce bar jedan (najbolji) tuci redovno DVOSTRUKO+TROSTRUKO pletivo sa DZIJOM (nelosom, bar 4) i od toga barem 5 od 7 puta zavrsiti dzijom ako ne zavrsava 100% svaki put. Zato su to pusti snovi. Trenutno...
    Prije 30 godina je u fudbalu sanjano o igracu kalibra kakav je CR9 ili Mesi, Zlatan Ibrahimovic itd. Upornim treninzima, predanim radom i malo genetike se doslo do rezultata.
    Za nekoliko godina (mozda vec sljedece) siguran sam da ce na ovom (ili tada nekom drugom) forumu osvanuti klip sa grdalinom koji to pjeva, vlasnikom koji se zadovoljno smjeska flower i onim ostalima kojima ce sline ici niz bradu dok to gledaju. Upornost i trud ce se nekome isplatiti na kraju. A neko ce tako postaviti i majora u mutaciji koji batuda kao sto je i Pesti vec uradio ranije.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 17:37

baltic je napisao/la:Nema ti ovdje nikakve teme ovdje se samo raspravlja.Da bi bili jasni ja cu ti samo ovo reci nikad taj bastard nece moci izvuci ziju kao grdelin da je zavrne na pravi nacin.Bastard to pjeva drugacije kao npr vrcjuuuuuu i odma mu pada sve u vodo jer veoma su rijetki oni koji to izvode na pravi nacin a ti su sigurno ucili od grdelina.A ako ce mi tarlahat kao spanski po cjeli dan bez zije nek tarlaha nekom drugom i nek taj govori da ima masinu za pjevanje Sad

hahaha, mislim da grijesis ali dobro si me nesmijao Cool , bojim se da ti bas i nisi siguran u kvalitet bastarda grdelinXfaganel pa tako mislis, on moze da odtarlaha ziju i te kako i to pravu,jer nosi gene koji mu to omogucavaju,a tarlaha on i vise od toga sto mu daju fagenlovi geni, cudna je to masinerija samo steta sto je teska za izvesti i nemozes nigdje naci primjer.

Ps. DAX , taj vlasnik tog grdelina ces biti ti ...nemoj razocarati Banjaluku Cool

Zadnja promjena: EUMOx; sri 2 pro - 18:34; ukupno mijenjano 1 put.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sri 2 pro - 17:45

[quote="EUMOx"][quote="baltic"]
    hahaha, mislim da grijes ali dobro si me nesmijao Cool , bojim se da ti bas i nisi siguran u kvalitet bastarda grdelinXfaganel pa tako mislis, on moze da odtarlaha ziju i te kako i to pravu,jer nosi gene koji mu to omogucavaju,a tarlaha on i vise od toga sto mu daju fagenlovi geni, cudna je to masinerija samo steta sto je teska za izvesti i nemozes nigdje naci primjer.[/quote

Smile De ti meni reci kako ce taj bastard da otarlaha ziju sta ce da slusa.Ako je cd onda opet frekvencija.sintetika,boja,nacin nakoji ce da je otarlaha golemo je to da to moze bastard a da moze ko spanski da tarlaha po cjeli dan moze Smile
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 17:59

na frakvenciji od 30000 do 35000hz u mp3 kvalitetu je ok za ptice,zivi ucitelj jos bolji,samo odosmo mi od zapocete diskusije (sposobnost pjeva grdelinXfaganel)

ps. moj bastard vec udara ziju i pletivo,jos nije iscistio sve,ali napreduje,nikad ga nisam ni pokrio ni stavio u tamu! .. 1 mladi major tarlaha bez prestanka,ovaj je zeznuo i spance.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908

Postaj by ticar sri 2 pro - 18:19

EUMOx je napisao/la:na frakvenciji od 30000 do 35000hz u mp3 kvalitetu je ok za ptice,zivi ucitelj jos bolji,samo odosmo mi od zapocete diskusije (sposobnost pjeva grdelinXfaganel)

ps. moj bastard vec udara ziju i pletivo,jos nije iscistio sve,ali napreduje,nikad ga nisam ni pokrio ni stavio u tamu! .. 1 mladi major tarlaha bez prestanka,ovaj je zeznuo i spance.

pa lakše je eumo kad imaš majore da nabaviš mužijaka faganela i pariš sa majorkom i eto ti baštard grdelin faganel samo obrnuto
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 18:34

ticar je napisao/la:
    EUMOx je napisao/la:na frakvenciji od 30000 do 35000hz u mp3 kvalitetu je ok za ptice,zivi ucitelj jos bolji,samo odosmo mi od zapocete diskusije (sposobnost pjeva grdelinXfaganel)

pa lakše je eumo kad imaš majore da nabaviš mužijaka faganela i pariš sa majorkom i eto ti baštard grdelin faganel samo obrnuto

jeste, ali da imam rezervnu,a nemam, 2 satinet 2 isabel 2 normale,sve su mi vazne i svako gnjezdo je vazno tako da to nemogu, ono sta mogu je major muzjak x zenka faganela. Nije mi sad to toliko vazno pa da kvarim planove,ali ako nabavim zenku faganela onda cu pokusati ovu gore kombinaciju. Trazim je u nekoj mutaciji,bez papirologije,da je nemoram extra prijavljivati.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 2 pro - 22:15

EUMOx legendo, guštan te čitat;nisan se tija mišat, tu san "tanak",pa bi te samo nešto tija pitat.
    Reci mi da li imaš nekakvo iskustvo sa baštardom grdelinxfaganel,ili pretpostavljaš na osnovu pjevačkih predispozicija.Ili ako nemaš ti ,možda netko kome možeš virovat,da si se osvidočija.Zanima me jer imam i ja planove za ovu iduću sezonu.Sve mi je spremno.I još, da li je svejedno kombinacija: grdelin x faganeluša,ili faganel x grdelinuša.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen sri 2 pro - 22:23

Neznam ali jedan poznanik je napravio puno puno ovih bastrda i nikad mi se nije pofalio da su neki pivači ..........
    ijako je radio sa pjevom........

tako da sam skeptik baš ću ga sutra konkretno pitati ......................................
    Sina BL
    Sina BL

Broj postova : 202
    Registration date : 31.10.2008

Kalahari - Grdelinaški chat i rasprave. Samo ovdje, drugdje se odmah briše. - Page 7 Empty StiglicXjuricica

Postaj by Sina BL sri 2 pro - 22:38

Pozdrav!

Evo i mene, od pocetka citam ovu jako zanimljivu raspravu ali tak sad sam odlucio da se ukljucim. Samo sam htio da kazem da se slazem s EUMOx-om po pitanju bastarda grdelinXfaganel i da i ja mislim da bi bez problema otpjevao ono cemu svi tezimo kod stiglica, tj. mi koji tezimo pletivima i ziji.

Ovo govorim jer sam ovdje u Dublinu imao prilike vidjeti i cuti ovog bastarda, cak je jedno vrijeme proveo kod mene (skoro 2 mjeseca, kad je vlasnik isao na odmor u Australiju), i mislim da ta masina od ptice moze otpjevati sve sto se trazi od jednog dalmatinskog grdelina. Pjeva bolje od Olivera Smile

Da napomenem da nije bio "skolovan", pjevao je urodjenu pjesmu, mijesao je stiglica i juricicu, cak i kanarinca, (covjek je bio vlasnik pet-shopa i drzao ga je tu da mu pjeva cijeli dan, pa je pokupio svega), ali me nacin na koji ta ptica pjeva, i glasovne mogucnosti uvjeravaju da moze otpjevati SVE sto joj se nametne. Znajuci kako bastardi lako primaju nametnutu pjesmu, vjerujem da bi gotovo svaki mlati bastard grdelinXfaganel pjevao pletiva i ziju kakvu pozelis, da usi otpadaju...

Eto toliko...

Pozdrav!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: pet 22 stu - 3:59.