PESTI je napisao/la:Odličan primjer gdje je TOTALNO KRIVO ptica otišla.Nije ni dzija kako treba.
Vidis,meni ova vizlijada nesmeta,i nesmatram da nije kako treba obzirom da se radi o ptici
koja nema nikakve veze sa stiglicom a vazlijada je stiglicov pjev. Mogla bi biti duza
ali bitno je reci da "on to moze" cak i pletivo moze bez problema produziti,to se jasno
vidi i cuje. Ja sam postavio slucajan primjer samo da docaram mogucnosti,i poblize objasnim
sta sam u gore navedenom postu zelio reci kad je rjec o bastardu stiglicXfaganel,i mislim
da nisam nigdje pogrjesio. Znaci ,nemoramo sada ocjenjivati sta se u nekom podrucju trazi i slusa
a sta ne, nego ocjenimo pjevne sposobnosti ptice o kojoj je rijec a skolovanje je druga tema,mada to nije orginalna
ptica koju sam ja naveo,ovo je samo bastard tibmradaXfaganela,i to treba uzeti u obzir.
O tome sam ranije pisao da se tako nešto može veoma lako dobiti jer taj pjev nema DISCIPLINE.
Odkud znamo dali ovaj uzgajivac nezeli ovakav pjev,vidim i on dole pominje tradiciju,i
valjda po njegovoj tradiciji to je ok.
Uzgojiti kombinaciju grdelin x faganel je za sve pohvale , ali ponovo kažem TREBA UČITELJ koji je u kategoriji pjeva medju najboljima jer sa nekakvim nedefiniranim nema smisla uopče i raspravljati o pjevu.
Taj učitelj bi bio MJERILO koliko takav baštard zaista može
Slazem se. Njegove mogucnosti su velike,i zavisi kako ga usmjerimo i sta zelimo
da pjeva,a u tome koristimo ucitelja.
PS. jesam ljubitelj pletiva i vizlijade,ali nisam ako ce se samo
na tome bazirati cijela pjesma,pletivo + vizlijada,i samo ukrug jedne te iste ture
non-stop.