Nama je ovde prioritet doci do saznanja u kom pravcu bi trebali ici da dobijemo onog "pravog". U tolikoj masi parova, morao bi imati tica (muzjaka) dovoljan broj koji tuku batudu sa nelosom dzijom, dodaju poneku strilu, da bi ti poslije kada dobijes mlade isao na ucenje pjeva pod slicnog ucitelja, CD ili bastarda. Sam si rekao da je potrebno jako mnogo vremena i novca za rezultate sa uzgojem koje je on imao...Sta mislis kako bi bilo da ti svi forumasi daju na godinu po grdalina sa nelosom dzijom i pokojom strilom, ti nabavis zenke , pa podjes u uzgoj 2011 i onda:
1-morao si cuti svakog da li i kako batuda;
2-napraviti snimak batude da imas za evidenciju;
3-pripremiti njega i zenku adekvatno jer ptica nije tvoja i moras je uciti na "svoj" nacin ishrane''
4-kad se i izvede nesto to othraniti i odskolovati, te dobiti nesto.
Mislim da je to sa odgojem za pjev preko 5 pari grdalina Sizifov posao, te bi ti se prije "muda osmudila" negoli sta drugo. Moj savjet (ne zelim glasiti pretenciozno)a i forumas Miljenko rece za prednost zivog ucitelja nad CD-om, nabavi par timbradosa, izvedi mlade u svom okruzenju, pa okreni dogodine na bastarde. Sacuvaj zenke za dadilje, a muzjake u "skolu" za ucitelja, pa ih dobro izbombarduj sa CD-om da ga skinu sto bolje. Eto za dogodine i ucitelja i dadilja, zar ne?