+66
alija-zenica
skopski maestro
gramofon
sanchez33
bizar
zijada
lav
Mile
bivanzg
euzebio
LAKI
komiza
DOMO
klapa-sinj
Darko
vrca
CASPER
zoran ptice pjevice
baketin
zadranin
ikayke
ERVINO
seadriver
vlado
riberi
jope
dva grdelina
Drago_Nin
mutacija
zoranV
Boban NA
crv
Merlo
carduelismo
brabus
kreso
Sina BL
faganel
refa95
DAMIAN
baltic
Carduel
ssarava1
krele
antonio
Zvrcko
Miljenko
plafonko
Dalibor
Senior
Dax BG
rebac
krnjolac
xyz
malinois
Fago
ticar
zvrcko sen
saso78
japirko1
Dean
dragec
lord189
PESTI
DjordjeVet
MARIN
70 posters
SPLITSKA TRADICIJA PJEVA
Darko- Broj postova : 25
Registration date : 27.04.2011
- Post n°552
Re: SPLITSKA TRADICIJA PJEVA
Marine i ostali sta mislite prihvatam sve kritike pozzz!!!
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°553
Ne moze nego tako !
Svaka mu je na mjestu!
Svaka mu je na mjestu!
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°554
Darko je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=bmjc-v8Fzwo
Pozzzz Darko!
A što reći na ovo?
Daleko je to od onog što mi tražimo.
Prviše je tu onog rrrrrr,a i dzija je stvarno nikakva.
LAKI- Broj postova : 6
Registration date : 02.04.2011
- Post n°555
Isti ka i Frediovi,postavljeni na you tube.pozzzz.Darko je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=bmjc-v8Fzwo
- Post n°556
LAKI je napisao/la: Isti ka i Frediovi,postavljeni na you tube.pozzzz.
Pa stavite i vi konačno nešto ,da se možemo divit.
Jaki ste samo na priči!
Ja sam makar prizna da nemam ništa.
- Post n°557
Mi bi stavili, ali nemamo tradiciju za razliku od Splićana.pozzzzz.
- Post n°558
LAKI je napisao/la:Mi bi stavili, ali nemamo tradiciju za razliku od Splićana.pozzzzz.
Nema veze.
Stavi bilo što , ako misliš da valja.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°559
LAKI je napisao/la:Mi bi stavili, ali nemamo tradiciju za razliku od Splićana.pozzzzz.
A eno Eglezi igraju picigin Njih ne more kompleksi Od tradicije se ne počinje.Dovoljni su testisi (Za početak , npr. iznijeti koji podatak o sebi. )
euzebio- Broj postova : 141
Registration date : 10.12.2010
- Post n°560
Kritičari, teoretičari, veliki i mali meštri, stari provjereni majstori i mladi ali sveznajući jastrebovi, čista uha za razaznavanje prave zijade.
Svi koji ste prešli tisuće kilometara i učili se iz prirode, svi koji niste čuli u prirodi, ali ste ipak naučili što je pravo a što ne.
Svi koji ste (uključujući i mene) pjevali kao grdelini i dizali zijade u nebo zavrćući glavom.
Svi koji znate na usta oponašati prave pravcate zijade.
Svi glatki, grezi, umišljeni, smireni, zajedljivi,bezobrazni, divni i skromni.
Svi koji tražite dlaku u jaju.
Svi koji znate što je falšo a što ne.
Još koji dan gospodo, počelo je. Polako grije,iako danas baš i ne.
Polako se nose vani. Polako sve maske padaju. Svi STP I DTP i ITD. Pogledajte što imate. Pogledajte sa koliko zija raspolažete i kakve su.
Pogledajte kako se topi sve ono što ste mislili da imate.
Pogledajte kako bježe, štrapaju, strilaju,poslušajte di su im sada ona silna pjevanja o kojima ste govorili duge prošle zime.
Pogledajte kako brzo skaču po ćibi vaši zijarderi, kako mlate krilima umjesto da puštaju zije.
Poslušajte one koje ste gadili i kritizirali i usporedite sa onim što imate u kući.
Puno sreće svima, iskreno, od srca, sa oba foruma.Sada počinje ona duga ljetnja nervoza. Sada slušajte i uživajte. Biti će te presretni ako uspijete čuti nekoliko poluispravnih batuda i nategnutih zija,a da imaju malo dužine.
I na kraju utjeha.
Biti će bolje iduće godine.
Svi koji ste prešli tisuće kilometara i učili se iz prirode, svi koji niste čuli u prirodi, ali ste ipak naučili što je pravo a što ne.
Svi koji ste (uključujući i mene) pjevali kao grdelini i dizali zijade u nebo zavrćući glavom.
Svi koji znate na usta oponašati prave pravcate zijade.
Svi glatki, grezi, umišljeni, smireni, zajedljivi,bezobrazni, divni i skromni.
Svi koji tražite dlaku u jaju.
Svi koji znate što je falšo a što ne.
Još koji dan gospodo, počelo je. Polako grije,iako danas baš i ne.
Polako se nose vani. Polako sve maske padaju. Svi STP I DTP i ITD. Pogledajte što imate. Pogledajte sa koliko zija raspolažete i kakve su.
Pogledajte kako se topi sve ono što ste mislili da imate.
Pogledajte kako bježe, štrapaju, strilaju,poslušajte di su im sada ona silna pjevanja o kojima ste govorili duge prošle zime.
Pogledajte kako brzo skaču po ćibi vaši zijarderi, kako mlate krilima umjesto da puštaju zije.
Poslušajte one koje ste gadili i kritizirali i usporedite sa onim što imate u kući.
Puno sreće svima, iskreno, od srca, sa oba foruma.Sada počinje ona duga ljetnja nervoza. Sada slušajte i uživajte. Biti će te presretni ako uspijete čuti nekoliko poluispravnih batuda i nategnutih zija,a da imaju malo dužine.
I na kraju utjeha.
Biti će bolje iduće godine.
- Post n°561
Mogu li se grdelini slušati po kiši? Ako se nađu dovoljno veliki zaljubljenici u pjev grdelina, zašto ne?E pa po takvom smo vremenu jučer malo (dva sata) slušali Badine i Vrcine grdeline. Nisam bio godinama a imao sam želju poslušati skavoline. Kada sam zadnji put slušao imao sam neke primjedbe. Nemam ih više. Kada ti nekoliko pari grdelina iznošeni po kiši i potpuno mokri samo batuda i stavlja ispravne zijade, teško se oteti dojmu da se bolje teško može čuti.Moja nekadašnja zamjerka o nastavku iza zijade gotovo da se više ne može reći. Neki nastavljaju rijetko, neki nikako. Verš se gotovo ne može čuti. Slušate samo batude i zije, na stotine. Od različitih ptica. U izboru koje su bolje od tih ptica nudi se izbor batuda sa pletivima ili cvrkut batude. Čista majka priroda. Ako me netko može pozvati da čujem nešto slično, rado ću doći.Ali mislim da neću trošiti gorivo.Ipak, od svega me najviše oduševio mladi korpulentni Vrca.Gledam kako čovjek doista uživa, skakuće, trlja ruke, osmjeh ne silazi sa usana. Da mu nije neugodno vjerojatno bi počeo skakati po Ivkovića glavici.Zadovoljan je svojim grdelinima. I to opravdano zadovoljan.Na tome ptičarskom oduševljenju i zanosu mu zavidim.Vidiš kako čovjek doista uživa.
I to je ono zbog čega se i drže grdelini.Ne držite ih da bi vam neki veliki meštar kakio po njima, nego da vam razgale srce i dušu. Samo naprijed prijatelju Vrca. Pusti zločeste komentare, najžešći su oni koji ništa nemaju. Jer, kada ti ogade ptice onda te približe sebi, jer eto ništa ne valja ni u koga. E pa valja gospodo, ipak valja, ipak razlike postoje. U slučaju ovih ptica koje sam jučer slušao mjere se svjetlosnim godinama.
I to je ono zbog čega se i drže grdelini.Ne držite ih da bi vam neki veliki meštar kakio po njima, nego da vam razgale srce i dušu. Samo naprijed prijatelju Vrca. Pusti zločeste komentare, najžešći su oni koji ništa nemaju. Jer, kada ti ogade ptice onda te približe sebi, jer eto ništa ne valja ni u koga. E pa valja gospodo, ipak valja, ipak razlike postoje. U slučaju ovih ptica koje sam jučer slušao mjere se svjetlosnim godinama.
bivanzg- Broj postova : 13
Registration date : 30.05.2010
- Post n°562
-već neko vrijeme pratim temu ,i vaše postove g. euzebio,i čudno mi da nitko ne reagira (moja pretpostavka je da ljudima nije do prepirki i svađa)
-kojem euzebiu sad treba vjerovati,onom koji je hvalio te iste ptice, a da ih godinama nije čuo,ili ovom koji ih je jučer čuo,nakon par godina,a opet ih ,naravno ,hvali????????
-znači čitavo to vrijeme, što ih niste čuli , a ipak ste ih hvalili!!!!!?????
-ja ne vjerujem - nijednom euzebiu
-da me ne bi netko krivo protumačio,ne znam o kakvim se pticama radi,niti poznajem ikog od ovih ljudi(samo znam na osnovu priča,jer ipak sam u Splitu to čuo,da su ptice žestoki nastavljači,tj. striladuri)
-vidio sam da se ja i vi razlikujemo u tumačenju pjeva,na primjeru vašeg gardelina
-kako možete tvrdit da nema boljeg-i da se vas pozove da vas se uvjeri da ima,a već ste sigurni da nema,jer ," mislite da nećete trošit gorivo"
-bolje,uvijek ima,kao što ima i gore
-pozvao bih vas da poslušate moje ptice,bez obzira što nisu tu nego u Zg,ali vas ,na osnovu vašeg dosadašnjeg pisanja, ne smatram niti objektivnim,a niti kompetentnim za ocjenu mojih ptica
-znači gorivo trošit nećete,jer nećete biti pozvani,jer vas ne smatram kompetentnom osobom
-i za kraj,vi ste na mene ostavili dojam jednog jeftinog(ako ne i besplatnog)reklamera,i ništa više,a sve to pod krinkom profesorskog zvanja,kojeg ste nekoliko puta ,kao onako usput, spomenuli
post scriptum
-moja titula je možda i "jača",ali je nikad tu u ptičarskom svijetu,na nekom forumu neću spomenuti,niti će je itko ikad saznati
-samo nastavite pisati,znate jako lijepo pisati-i svaka vam čast što imate volju piskaranja po ptičarskim forumima,ako to radite besplatno
-kojem euzebiu sad treba vjerovati,onom koji je hvalio te iste ptice, a da ih godinama nije čuo,ili ovom koji ih je jučer čuo,nakon par godina,a opet ih ,naravno ,hvali????????
-znači čitavo to vrijeme, što ih niste čuli , a ipak ste ih hvalili!!!!!?????
-ja ne vjerujem - nijednom euzebiu
-da me ne bi netko krivo protumačio,ne znam o kakvim se pticama radi,niti poznajem ikog od ovih ljudi(samo znam na osnovu priča,jer ipak sam u Splitu to čuo,da su ptice žestoki nastavljači,tj. striladuri)
-vidio sam da se ja i vi razlikujemo u tumačenju pjeva,na primjeru vašeg gardelina
-kako možete tvrdit da nema boljeg-i da se vas pozove da vas se uvjeri da ima,a već ste sigurni da nema,jer ," mislite da nećete trošit gorivo"
-bolje,uvijek ima,kao što ima i gore
-pozvao bih vas da poslušate moje ptice,bez obzira što nisu tu nego u Zg,ali vas ,na osnovu vašeg dosadašnjeg pisanja, ne smatram niti objektivnim,a niti kompetentnim za ocjenu mojih ptica
-znači gorivo trošit nećete,jer nećete biti pozvani,jer vas ne smatram kompetentnom osobom
-i za kraj,vi ste na mene ostavili dojam jednog jeftinog(ako ne i besplatnog)reklamera,i ništa više,a sve to pod krinkom profesorskog zvanja,kojeg ste nekoliko puta ,kao onako usput, spomenuli
post scriptum
-moja titula je možda i "jača",ali je nikad tu u ptičarskom svijetu,na nekom forumu neću spomenuti,niti će je itko ikad saznati
-samo nastavite pisati,znate jako lijepo pisati-i svaka vam čast što imate volju piskaranja po ptičarskim forumima,ako to radite besplatno
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°563
euzebio je napisao/la:Mogu li se grdelini slušati po kiši? Ako se nađu dovoljno veliki zaljubljenici u pjev grdelina, zašto ne?E pa po takvom smo vremenu jučer malo (dva sata) slušali Badine i Vrcine grdeline. Nisam bio godinama a imao sam želju poslušati skavoline. Kada sam zadnji put slušao imao sam neke primjedbe. Nemam ih više. Kada ti nekoliko pari grdelina iznošeni po kiši i potpuno mokri samo batuda i stavlja ispravne zijade, teško se oteti dojmu da se bolje teško može čuti.Moja nekadašnja zamjerka o nastavku iza zijade gotovo da se više ne može reći. Neki nastavljaju rijetko, neki nikako. Verš se gotovo ne može čuti. Slušate samo batude i zije, na stotine. Od različitih ptica. U izboru koje su bolje od tih ptica nudi se izbor batuda sa pletivima ili cvrkut batude. Čista majka priroda. Ako me netko može pozvati da čujem nešto slično, rado ću doći.Ali mislim da neću trošiti gorivo.Ipak, od svega me najviše oduševio mladi korpulentni Vrca.Gledam kako čovjek doista uživa, skakuće, trlja ruke, osmjeh ne silazi sa usana. Da mu nije neugodno vjerojatno bi počeo skakati po Ivkovića glavici.Zadovoljan je svojim grdelinima. I to opravdano zadovoljan.Na tome ptičarskom oduševljenju i zanosu mu zavidim.Vidiš kako čovjek doista uživa.
Kako bi to lijepo bilo čuti na jednom video snimku! Zamislite tu ljepotu glasa pomješanu sa vjetrom i kapljicama vode koje velikom brzinom padaju na žednu zemlju i proizvode onaj traženi glas ijuuuuuu u našim glavama.
Prve prilike ću tražiti od Billa Gatesa da napravi program preko kojeg bi i tekst pjevao. Ovako mogu samo zamišljati kako to stvarno zvuči.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°564
Carduel , puklo te na poetiku , evo se sav topim
Ne kradi grdelinima konoplju
- Post n°565
Gospodine Bivanezg, ako me ne smatrate ni kompetetnim ni objektivnim, što ste mi posvetili toliki post, jer napisali ste se. Sve što ste napisali, slažem se, jeftini reklamer, neznalica itd. Može gospodine. Ipak analizirajte svoje pisanje i naći ćete kontradikcije.
Samo u jednoj stvari se ne slažem: navedite post u kojem sam ja spomenuo svoje zanimanje.Neki moji prijatelji su mi se u par navrata obratili sa profa. Oni koji me znaju. Nikada nisam spomenuo svoje zanimanje jer to nije tema foruma.Neču ni sada. U nekoliko navrata se ovde i raspravljalo o onom što je meni struka, nikada nisam reagirao, jer tomu ovde nije mjesto. Ostavimo se tih gluposti. Imam dovoljno rasprava na poslu o poslu, forum mi je zabava.
Post ste jako lijepo sročili.Usput prijateljima u Splitu kažite da ih ima i koji ne nastavljaju. A ako imate i vi kvalitetne ptice, to je pohvalno. Uživajte u njima, onako skrivećki. Naravno neću se naljutiti ako me ne pozovete. Sve najbolje želim.
Samo u jednoj stvari se ne slažem: navedite post u kojem sam ja spomenuo svoje zanimanje.Neki moji prijatelji su mi se u par navrata obratili sa profa. Oni koji me znaju. Nikada nisam spomenuo svoje zanimanje jer to nije tema foruma.Neču ni sada. U nekoliko navrata se ovde i raspravljalo o onom što je meni struka, nikada nisam reagirao, jer tomu ovde nije mjesto. Ostavimo se tih gluposti. Imam dovoljno rasprava na poslu o poslu, forum mi je zabava.
Post ste jako lijepo sročili.Usput prijateljima u Splitu kažite da ih ima i koji ne nastavljaju. A ako imate i vi kvalitetne ptice, to je pohvalno. Uživajte u njima, onako skrivećki. Naravno neću se naljutiti ako me ne pozovete. Sve najbolje želim.
- Post n°566
crv je napisao/la:
Carduel , puklo te na poetiku , evo se sav topim
Ne kradi grdelinima konoplju
crve, oni to i ne primjete!!!
- Post n°567
Carduel, nasmija si me, svaka čast prjatelju. Dobro ti je Crv rekao da si neka pjesnička duša. A da je bilo dobro, stvarno je. Dan prije sam upozna još jednog krupnog splićanina koji mi je vratio onu pravu sliku istinskog Splita. Puno smija, kulturnog podbadanja, dobre spize, vina. Vele mi je natjera suze u oči. Od smija. Već sam se poboja za STP ali sada znam da je sve u savršenom redu. Carduel, "tičija" je zabava, prava pravcata, ako nema ljubomore i zavisti.A ima još uvijek dosta ljudi koji se ne boje reći "bolji je u onog drugog".Da si bio sa ekipom vidio bi da je to odmor za dušu ali i stvarno dobre ptice.pozz
- Post n°568
euzebio je napisao/la:A ima još uvijek dosta ljudi koji se ne boje reći "bolji je u onog drugog".
Svaka čast onima koji smiju priznati ovu tvoju izjavu! hahahahha
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°569
neka neka se slušaju tići pa i da nevaljaju ili da su vrhunski samo da je ekipa na okupu bez oštrenja noža i spremnih na svaki uzvrat čini se da je i bilo vrime da stanu sve svađe i da split i sinj sponzoriraju neku peku,pečenje vina ,sira i tih gluposti da se sastanemo na ledini ne samo ka tičari nego ka ljudi i zabavimo se ...ee al pod uvjetom da nema prepirki oko zijade u janjca ako se bude vrtija
Mile- Broj postova : 4
Registration date : 08.05.2011
- Post n°570
Evo prijatelju iz zagreba mala replika na tvoj odgovor euzebiu. Slušaj ono šta si ti kupija nije ni t od tića , a oni koji ti pričaju o pivanju koje euzebio hvali nisu ni čuli te ptice već duže vrime , a tu svoju titulu koju si dobio u svitu pisme grdelina možeš obisit mačku o rep , i još jedna ne kudi konja kojeg nisi jahao . Ovo nije kritika nego prijateljski savjet kad ti grdelin zapiva tanku odsičenu ziju ka šta je u tebe slučaj onda ga nemoj ni komentirat ,a kamoli sebi davat titulu znalca jer grdelin sa odsičenom zijom se niti ne komentira , a nastavak je samo greška u pivanju ka i mnoge druge greške u pivanju grdelina koje im se opraštaju . Znači neispravna zijada se ne oprašta i ocjena je nula. Pozdrav!euzebio je napisao/la:Mogu li se grdelini slušati po kiši? Ako se nađu dovoljno veliki zaljubljenici u pjev grdelina, zašto ne?E pa po takvom smo vremenu jučer malo (dva sata) slušali Badine i Vrcine grdeline. Nisam bio godinama a imao sam želju poslušati skavoline. Kada sam zadnji put slušao imao sam neke primjedbe. Nemam ih više. Kada ti nekoliko pari grdelina iznošeni po kiši i potpuno mokri samo batuda i stavlja ispravne zijade, teško se oteti dojmu da se bolje teško može čuti.Moja nekadašnja zamjerka o nastavku iza zijade gotovo da se više ne može reći. Neki nastavljaju rijetko, neki nikako. Verš se gotovo ne može čuti. Slušate samo batude i zije, na stotine. Od različitih ptica. U izboru koje su bolje od tih ptica nudi se izbor batuda sa pletivima ili cvrkut batude. Čista majka priroda. Ako me netko može pozvati da čujem nešto slično, rado ću doći.Ali mislim da neću trošiti gorivo.Ipak, od svega me najviše oduševio mladi korpulentni Vrca.Gledam kako čovjek doista uživa, skakuće, trlja ruke, osmjeh ne silazi sa usana. Da mu nije neugodno vjerojatno bi počeo skakati po Ivkovića glavici.Zadovoljan je svojim grdelinima. I to opravdano zadovoljan.Na tome ptičarskom oduševljenju i zanosu mu zavidim.Vidiš kako čovjek doista uživa.
- Post n°571
Postvio bi ovom gospodinu Bizvan-zg dva pitanja. 1.jeste li vi meštre slušali u Bade tiće i 2.jeste li vi nabavili od Koce ono smeće šta se zove Ligadina
vrca- Broj postova : 31
Registration date : 03.02.2011
- Post n°572
Postovanje gosp.Bivanzg,
evo samo Vam se malo javljam da prokomentiram ovaj Vas post.Ove stvari koje imate s Euzebiom neka takve i ostanu,al ovi dio di su Vama rekli da su Badine tice nastavljaci i striladuri malo cu prokomentirat.
Vi te tice koliko ja znam niste ni slusali,tako da nebi bilo zgoreg da malo provjerite prije nego sta takove gluposti pocmete pisat po forumu.Zalosno je to kad vam bace kost,a vi se oddmah uhvatite,ipak ste Vi ucen covijek.
Ti isti koji su Vas obavijestili o "Badinim strilasima" su Vam uvalili takvu švraku od tića da se ja nikada nebi javio na forum i komentirao nista od sramote da sam na Vasem mijestu.Sad cu ja onu Vasu vec prije spomenutu,malo cu Vas kopirati nemojte mi se ljutiti (tako su mi rekli).
E sad da malo skratim,lijepo Vas pozdravljam i stojte mi dobro.....
evo samo Vam se malo javljam da prokomentiram ovaj Vas post.Ove stvari koje imate s Euzebiom neka takve i ostanu,al ovi dio di su Vama rekli da su Badine tice nastavljaci i striladuri malo cu prokomentirat.
Vi te tice koliko ja znam niste ni slusali,tako da nebi bilo zgoreg da malo provjerite prije nego sta takove gluposti pocmete pisat po forumu.Zalosno je to kad vam bace kost,a vi se oddmah uhvatite,ipak ste Vi ucen covijek.
Ti isti koji su Vas obavijestili o "Badinim strilasima" su Vam uvalili takvu švraku od tića da se ja nikada nebi javio na forum i komentirao nista od sramote da sam na Vasem mijestu.Sad cu ja onu Vasu vec prije spomenutu,malo cu Vas kopirati nemojte mi se ljutiti (tako su mi rekli).
E sad da malo skratim,lijepo Vas pozdravljam i stojte mi dobro.....
DAMIAN- Opomena
- Broj postova : 127
Registration date : 27.09.2009
- Post n°573
Hahahahahahaha; dajte prvo recite koji je taj čovjek i čijeg tica je kupio!
klapa-sinj- Broj postova : 120
Registration date : 13.09.2010
- Post n°574
Vidiš damjane da je čovik školovan ,lipo se prestavio,a upućen samo tako .pozzzz.
Mile- Broj postova : 4
Registration date : 08.05.2011
- Post n°575
Evo malo bi se ispravija citira sam euzebija a u stvari sam tija citirat ovog momka bez sluha sa titulom iz zagreba.