nema nikakvih krivih informacija,niti skrivenih namjera,samo govorin da su stvari isle u nekom drugom smjeru od tradicije.....Jednostavno to je tako.Meni nikako ne smeta,dapace.Zelin svima puno uspjeha!zijada je napisao/la:
Vrca slažem se sa tobom od ovih šta ja znam svi imaju živog učitelja pa mislim da niko nebi treba obmanjivat javnost sa nikakvim ne provjerenim informacijama.
+66
alija-zenica
skopski maestro
gramofon
sanchez33
bizar
zijada
lav
Mile
bivanzg
euzebio
LAKI
komiza
DOMO
klapa-sinj
Darko
vrca
CASPER
zoran ptice pjevice
baketin
zadranin
ikayke
ERVINO
seadriver
vlado
riberi
jope
dva grdelina
Drago_Nin
mutacija
zoranV
Boban NA
crv
Merlo
carduelismo
brabus
kreso
Sina BL
faganel
refa95
DAMIAN
baltic
Carduel
ssarava1
krele
antonio
Zvrcko
Miljenko
plafonko
Dalibor
Senior
Dax BG
rebac
krnjolac
xyz
malinois
Fago
ticar
zvrcko sen
saso78
japirko1
Dean
dragec
lord189
PESTI
DjordjeVet
MARIN
70 posters
SPLITSKA TRADICIJA PJEVA
vrca- Broj postova : 31
Registration date : 03.02.2011
- Post n°626
Re: SPLITSKA TRADICIJA PJEVA
klapa-sinj- Broj postova : 120
Registration date : 13.09.2010
- Post n°627
Nemogu virovat da taj gospodin ne drži grdeline odavno ,biće se nemože onda sitit Milinoga zbog toga šta on tada nije drža,ali isto tako onako lipa pjesma morala bi mu ostat u uhu .lord189 je napisao/la:
al ti prijatelj dado drži tiće više od njih pa ja nevidin kakve veze ima taj staž ako imaš u glavi i ako imaš mota imat ćeš sve....ma kakav imotski..???
sanchez33- Broj postova : 59
Registration date : 25.11.2011
- Post n°628
Svi mi doma na škanciji imamo razno-razne Salierie, ali splitska tradicija pjeva teži samo ovome:
https://www.youtube.com/watch?v=df-eLzao63I
https://www.youtube.com/watch?v=df-eLzao63I
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°629
Htio bi upitati sve kolege ptičare jedno pitanje vezano za školovanje ptica. Naime, da li se isto cijeni ptica koja se školovala sa živim učiteljem ili ptica koja je školovana CD-om?
Koliko znam različiti su putevi koji vode istom cilju, pa zar je bitno tko kojim putem krene da bi nešto postigao!?
Pozdrav svima
Koliko znam različiti su putevi koji vode istom cilju, pa zar je bitno tko kojim putem krene da bi nešto postigao!?
Pozdrav svima
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°630
carduel svaki se grdelin cijeni ako piva kako triba,razlika između cd-a i živog učitelja ne postoji ako se rezultat izbaci.....aaa sad bi ja tebe pita šta je to tebe dovelo u toliku sumnju da to pitaš..??
- Post n°631
Carduel je napisao/la:Htio bi upitati sve kolege ptičare jedno pitanje vezano za školovanje ptica. Naime, da li se isto cijeni ptica koja se školovala sa živim učiteljem ili ptica koja je školovana CD-om?
Pozdrav svima
Pa naravno da nije bitno, bitno je dobit tića koji piva ono šta ti, ja, ili bilo ko želi. Sad jesi ti taj pjev dobija priko živog tića, cd-a, kazete
ili je sam od sebe genetski čist pjevač, nije bitno. Glavno da je gazda zadovoljan s onon šta ima. Ja na primjer nikad nisan zadovoljan niti ću bit
zadovoljan dok ne dobijen batudu koju želin. Kakve san samo tiće pušta i dilija, jer nemaju ono šta bi ja tija i kako vrime odmiće čini mi se da ću
sve teže postić pravu batudu, a najviše zbog moje nervoze jer ih u 6 misec sve pustin i razdilin pa ispočetka.
pozzz
- Post n°632
lord189 je napisao/la:carduel svaki se grdelin cijeni ako piva kako triba,razlika između cd-a i živog učitelja ne postoji ako se rezultat izbaci.....aaa sad bi ja tebe pita šta je to tebe dovelo u toliku sumnju da to pitaš..??
Čitao sam komentare pojedinih kolega ptičara pa sam zaključio da se čak i na tom polju pravi razlika pa velim da upitam jer volio bi se jedne godine takmičiti na zlatnoj brokvi pa me zanima koju pticu da ponesem - učenu preko CD-a ili živog učitelja, ništa drugo.
gramofon- Broj postova : 142
Registration date : 18.09.2011
- Post n°633
Meni je znakovit ovaj dio:
Kakve san samo tiće pušta i dilija, jer nemaju ono šta bi ja tija i kako vrime odmiće čini mi se da ću
sve teže postić pravu batudu, a najviše zbog moje nervoze jer ih u 6 misec sve pustin i razdilin pa ispočetka.
Poznajem neke pojedince koji isto ovako teže savršenstvu i nikad im niti jedan štiglić nije bio po volji, svaki je imao neku grešku... Ja bih rekao da je ovo put koji donosi najmanje zadovoljstva kad je u pitaju ovaj hobi. Možda mi previše očekujemo od tih ptica, možda bi trebalo malo "spustiti letvicu"...
Kakve san samo tiće pušta i dilija, jer nemaju ono šta bi ja tija i kako vrime odmiće čini mi se da ću
Poznajem neke pojedince koji isto ovako teže savršenstvu i nikad im niti jedan štiglić nije bio po volji, svaki je imao neku grešku... Ja bih rekao da je ovo put koji donosi najmanje zadovoljstva kad je u pitaju ovaj hobi. Možda mi previše očekujemo od tih ptica, možda bi trebalo malo "spustiti letvicu"...
- Post n°634
gramofon je napisao/la:Meni je znakovit ovaj dio:
Uzmimo ovako. Neka od potpune selekcije, obično 15-ak mladih brkatih dugog kljuna, ostaviš 5-6 grdelini s najčišćon veršon. Od njih 5-6 u šestom misecu ostaviš dva koja su na tragu onoga šta želiš(cd-a, starog tića). Ostavija bi ih sve ali obično jedan-dva donekle zadovolje. Ova četri pustiš, teškim srcem, ali moraš da ne kvare odabrane. I sad od cile lanjske godine osta si na ta dva mlada. Od ta dva mlada jedan će bit bolji tako da drugoga najčešće poklonim nekome. Eto me sad na jednome lanjskom tiću koji će ove godine biti učitelj prvim kovadama, i ako nema pismu kakvu bi ja želija tada prve kovade slušaju CD. Krajem lita, prije mode puštan i njega, a drugu kovadu uči pivat škuretani starac.
I to ti je taj začarani krug koji se prekine u prosjeku svake 2 godine kad dobijen batudu koju želin(makar i približno) ili kad ostanem bez tića pa ostavin prosjećne pivače.
- Post n°635
sanchez33 je napisao/la:
Uzmimo ovako. Neka od potpune selekcije, obično 15-ak mladih brkatih dugog kljuna, ostaviš 5-6 grdelini s najčišćon veršon. Od njih 5-6 u šestom misecu ostaviš dva koja su na tragu onoga šta želiš(cd-a, starog tića). Ostavija bi ih sve ali obično jedan-dva donekle zadovolje. Ova četri pustiš, teškim srcem, ali moraš da ne kvare odabrane. I sad od cile lanjske godine osta si na ta dva mlada. Od ta dva mlada jedan će bit bolji tako da drugoga najčešće poklonim nekome. Eto me sad na jednome lanjskom tiću koji će ove godine biti učitelj prvim kovadama, i ako nema pismu kakvu bi ja želija tada prve kovade slušaju CD. Krajem lita, prije mode puštan i njega, a drugu kovadu uči pivat škuretani starac.
I to ti je taj začarani krug koji se prekine u prosjeku svake 2 godine kad dobijen batudu koju želin(makar i približno) ili kad ostanem bez tića pa ostavin prosjećne pivače.
A kakva je kvaliteta pjeva u prirodi? Čuje li se kakav ekstra kvalitetni primjerak?
- Post n°636
gramofon je napisao/la:
A kakva je kvaliteta pjeva u prirodi? Čuje li se kakav ekstra kvalitetni primjerak?
A i da čujen i kad čujen, ja očake ne ostavljan. Nikad! To je moje pravilo, jer samim time direktno uništiš 10-ak mladih "perspektivnih" ptica. Grabeži na
očake su i uništili kvalitetu i brojnost grdelina. Da ti odgovorin na pitanje, kvalitete u prirodi ima!
pozzz !!
- Post n°637
sanchez33 je napisao/la:
A i da čujen i kad čujen, ja očake ne ostavljan. Nikad! To je moje pravilo, jer samim time direktno uništiš 10-ak mladih "perspektivnih" ptica. Grabeži na
očake su i uništili kvalitetu i brojnost grdelina. Da ti odgovorin na pitanje, kvalitete u prirodi ima!
pozzz !!
U pravu si, isti je problem i kod nas - nekontroliranim i prekomjernim izlovom došlo je do toga da su uništena staništa. Na mjestima gdje su ptice obitavale u svako doba godine sada gotovo da ih nema. Pitao sam te o kvaliteti pjeva u prirodi zato što je učenje tića često danguban i uzaludan posao, osobito kad tići ne uče od učitelja, nego sa CD-a. Neki se još nadaju da će u prirodi naći pjev koji se traži, ali kod nas ga definitivno više nema.
- Post n°638
gramofon je napisao/la:
U pravu si, isti je problem i kod nas - nekontroliranim i prekomjernim izlovom došlo je do toga da su uništena staništa. Na mjestima gdje su ptice obitavale u svako doba godine sada gotovo da ih nema. Pitao sam te o kvaliteti pjeva u prirodi zato što je učenje tića često danguban i uzaludan posao, osobito kad tići ne uče od učitelja, nego sa CD-a. Neki se još nadaju da će u prirodi naći pjev koji se traži, ali kod nas ga definitivno više nema.
Ima odličnih ptica, zna se čut jako dobar očak.
zijada- Broj postova : 354
Registration date : 07.08.2010
- Post n°639
Carduel je napisao/la:Htio bi upitati sve kolege ptičare jedno pitanje vezano za školovanje ptica. Naime, da li se isto cijeni ptica koja se školovala sa živim učiteljem ili ptica koja je školovana CD-om?
Pozdrav svima
Tić koji se ući sa živim tićom jeftiniji je jer kod njegovog učenja nije trebalo platit ratu od struje.
Kod ovih tkz GMO kod njegovih učenja imamo zimsku i ljetnu tarifu ako ga kupujemo ljeti jeftiniji je zbog strujne tarife.
Ako ga kupujemo zimi dosta je skuplji jer zimska tarifa struje je dosta skuplja.
- Post n°640
zijada je napisao/la:
Tić koji se ući sa živim tićom jeftiniji je jer kod njegovog učenja nije trebalo platit ratu od struje.
Kod ovih tkz GMO kod njegovih učenja imamo zimsku i ljetnu tarifu ako ga kupujemo ljeti jeftiniji je zbog strujne tarife.
Ako ga kupujemo zimi dosta je skuplji jer zimska tarifa struje je dosta skuplja.
Nisi u pravu, više živi tić izi šedemikane, nego šta tranzistor potroši struje!
zijada- Broj postova : 354
Registration date : 07.08.2010
- Post n°641
sanchez33 je napisao/la:
Nisi u pravu, više živi tić izi šedemikane, nego šta tranzistor potroši struje!
hahaha
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
- Post n°642
Bitni su rezultati ali njih ni za lika.
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°643
Merlo je napisao/la:Bitni su rezultati ali njih ni za lika.
ni sa jedne ni sa druge strane ili obrnuto hahaha
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°644
- Post n°645
Jel kod vas ima slike, kod mene samo ton! Sigurno nešto nije sa flash player-om u redu. Morat ću instalirat novu verziju.
Pozzz
- Post n°646
Nema slike samo ton snimak je od danas posto je tici rodjenda .
Tic je u noci zbog skolovanja
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°647
baltic je napisao/la:Nema slike samo ton snimak je od danas posto je tici rodjenda .
bila slika ili nebila meni ovo zvući koda kolješ kokoš.
zijada ide ovako viz i i i huhuhuh
- Post n°648
Ticar ja sam samo htjeo da cujete pletiva a zija mi je nebitna
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°649
baltic je napisao/la:Ticar ja sam samo htjeo da cujete pletiva a zija mi je nebitna
je ali nekako mi se čini ko pokvarena ploča
- Post n°650
ticar je napisao/la:
je ali nekako mi se čini ko pokvarena ploča
Meni isto ništa nije jasno.
Zbunilo me