Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+66
alija-zenica
skopski maestro
gramofon
sanchez33
bizar
zijada
lav
Mile
bivanzg
euzebio
LAKI
komiza
DOMO
klapa-sinj
Darko
vrca
CASPER
zoran ptice pjevice
baketin
zadranin
ikayke
ERVINO
seadriver
vlado
riberi
jope
dva grdelina
Drago_Nin
mutacija
zoranV
Boban NA
crv
Merlo
carduelismo
brabus
kreso
Sina BL
faganel
refa95
DAMIAN
baltic
Carduel
ssarava1
krele
antonio
Zvrcko
Miljenko
plafonko
Dalibor
Senior
Dax BG
rebac
krnjolac
xyz
malinois
Fago
ticar
zvrcko sen
saso78
japirko1
Dean
dragec
lord189
PESTI
DjordjeVet
MARIN
70 posters

SPLITSKA TRADICIJA PJEVA

MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

SPLITSKA TRADICIJA PJEVA - Page 25 Empty Re: SPLITSKA TRADICIJA PJEVA

Postaj by MARIN sri 10 kol - 23:25

Batuda=pletivo + dzija može bit i gnjila,nevaljala ipak je batuda
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Broj postova : 120
    Registration date : 13.09.2010

Postaj by klapa-sinj sri 10 kol - 23:43

Postojili mogućnost da grdelin bati bez zijade ,kako to zovete ...
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN sri 10 kol - 23:45

Ako nema nikakvu dziju onda je pletaš.
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj sri 10 kol - 23:53

I koje je razlika mi kazemo da nije kopletan jer ne stavlja zijadu,a u biti mislimo na isto .
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 11 kol - 0:02

klapa-sinj je napisao/la:I koje je razlika mi kazemo da nije kopletan jer ne stavlja zijadu,a u biti mislimo na isto .

I za nas je nekompletan.
    Ako su pletiva duga i ugodna(štakata)mnogi bi ga držali.Naročito tičari starije generacije.Takav tić smatra se bitno boljim nego onaj koji batuda sa lošom dzijom.Jer po splitskoj tičarskoj filozofiji najbitnije je što se NE ČUJE ništa loše.Zato se ni tići sa bilo kakvom šporkicom ne priznaju.I tu se svi apsolutno slažu.Koliko god je bitno što tić mora pivat još je važnije da ne piva ono što se smatra greškom ili šporkicom.
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj čet 11 kol - 0:07

Ali kad bati i bez zije znači da je batudaš, ali nekompletan,eto to sam tio reć pozzz.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 11 kol - 0:08

Za nas ako nema dzije nema ni batude!
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj čet 11 kol - 0:17

Ali upravo ste vi pisali kako su stari tičari tražili da im tići bate, nisu opće gledali ziju znači, ako su tražili da batu onda su to bili batudaši ,a zijada je naknadno uvrštena koliko sam ja razumio.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 11 kol - 0:26

Bilo im je bitno da pivaju čisto i glasno.
    A one koji nisu imali dziju oduvijek su zvali pletaši.
    Ali to njima nije bilo previše važno.
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj čet 11 kol - 0:27

Ali otkada onda postoji rič batuda.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 11 kol - 0:29

Riječ batuda koristi se oduvik od kad se spominju tići
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj čet 11 kol - 0:35

Znači da nisu batudaši samo oni koji su kompletni ,po tome batudaši su svi tići koji zovu tj, ponavlaju jednu te istu pismu ,oću reći batu.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 11 kol - 0:40

E Klapa je si uporan.
    Kao prvo i sam znaš da 99%tića ima nekakvu dziju.Znači zanemariv je broj onih koji nemaju nikakvu.
    A sama riječ batuda dolazi od glagola batiti,što bi značilo udarati.Batiti batom.
    A ne ponavljati.
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic čet 11 kol - 10:25

A jel isto batinati i batudati posto sam ja bio slab u skoli pa me je mama batinala pa sam od batina ipustao razne cvrkute Smile
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj čet 11 kol - 15:56

Nisam ja uporan već ti pokušavam objasniti kako to izgleda kada neko stalno nabaciva šta je falšo pivanje ili falša batuda(za nas kada grdelin pored svoje ispravne batude ima još jednu na koju stavlja malu ziju i to zna ponavljati više puta) ,zijada ili zvižduk, i da ne nabrajam šta još sve ne .Ja samo oću reć da mi težimo svi istome pletivo -zijada točka i čistoća što je danas nemoguće nać i pokazat,znači ista meta isto ostojanje,jer svi ovi izrazi imaju svoje neko značenje.Ne mogu ja tebi reć kad ti dođeš u mene slušat tića on otpiva desetak batuda sa pravom zijom,pa otpiva pet-šest batuda sa malom zijom ,to se on malo igra, pa nije niko blesav znači sve šta se ima kod kuće i piše po forumu su za me neispravni grdelini samo je razlika kome šta manje smeta(meni govno sa malom zijom, tebi sa nastavkom i tako u nedogled )eto to sam ti tio samo kazat radi onoga samoprozvanoga profešura neka on meni donese pa da mu ja počnem tražit vrline pa da vidi da nije niko od jučer eto toliko POZZZ.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN čet 11 kol - 16:41

klapa-sinj je napisao/la:Nisam ja uporan već ti pokušavam objasniti kako to izgleda kada neko stalno nabaciva šta je falšo pivanje ili falša batuda(za nas kada grdelin pored svoje ispravne batude ima još jednu na koju stavlja malu ziju i to zna ponavljati više puta) ,zijada ili zvižduk, i da ne nabrajam šta još sve ne .Ja samo oću reć da mi težimo svi istome pletivo -zijada točka i čistoća što je danas nemoguće nać i pokazat,znači ista meta isto ostojanje,jer svi ovi izrazi imaju svoje neko značenje.Ne mogu ja tebi reć kad ti dođeš u mene slušat tića on otpiva desetak batuda sa pravom zijom,pa otpiva pet-šest batuda sa malom zijom ,to se on malo igra, pa nije niko blesav znači sve šta se ima kod kuće i piše po forumu su za me neispravni grdelini samo je razlika kome šta manje smeta(meni govno sa malom zijom, tebi sa nastavkom i tako u nedogled )eto to sam ti tio samo kazat radi onoga samoprozvanoga profešura neka on meni donese pa da mu ja počnem tražit vrline pa da vidi da nije niko od jučer eto toliko POZZZ.

Sa svim se slažem.
    Danas je itekako teško doći do bilo kakvog ispravnog tića.
    E onda nastaju razlike što je ko spreman oprostiti.Kakvu manu.
    Kad vrednujem tuđe tiće spreman sam i progledati kroz prste.
    Ali kad slušam svoje onda sam najstroži.Ne opraštam ništa.
    Zato i nemam ništa.Sve škartiram.
    Od svih velikih mana najmanje me živcira ptica bez ikakve dzije.Normalno ukoliko je jak u glasu i pletivima.Takvu pticu mogu slušat,pa čak u njoj naći i nekakvo zadovoljstvo.Jer to je mana koja se ne čuje.Mane koje se čuju;strile,cjacje,male dzije ne podnosim u bilo kakvom obliku.Kad to čujem isto mi je kao da mi svaki put neko opali trisku.
    klapa-sinj
    klapa-sinj

Postaj by klapa-sinj čet 11 kol - 19:39

Tako je Fredi ove sve rasprave upravo i dovode do svađa zato šta se nemogu tičari složit oko(MANA) ,ali smatram da dosta tičara shvaća šta tić triba pivat naročito one starije generacije.Tako da oni profešur(šta jedini zna šta tić triba pivat) netriba mudrovat.
    vrca
    vrca

Broj postova : 31
    Registration date : 03.02.2011

Postaj by vrca uto 6 ruj - 15:11

Evo svi smo svijedoci kako ova prakrasna tradicija pomalo,ali sigurno evoluira.Ćak bi se usudija reć da je poprimila i oblike revolucije,koju su potakla dva vizionara splitske tićije.Rijeć je o gosp.Sopti i gosp.Čudini.Ispoćetka neshvaćeni,blaćeni na raznorazne naćine,ispod drvlja i kamenja koje su bacali na njih uspjeli su okrenut cili splitski tićarski svijet naopako....Pusti cd playeri se po Splitu ovo lito ne gase nikako iako se vecina smijala tom naćinu ućenja,pita se,anjšprici rade,raskotile se bastadusine......Zato vam ovim putem zelin ćestitat gosp.Sopta takodjer i vama gosp.Čudina.Ipak dolaze novi vjetrovi,novi naćini.....

ŽIVILA ČUDINOXOVA TRADICIJA PJEVA
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 uto 6 ruj - 15:16

čude i sopta su se usudili radit ono sta je malo ko radija i odabrali su taj put niti malo lakši ka i ovaj tradicijonalni samo je malo moderniji jer uključuje elektroničke makinje....svi oni sta su se smijali u 1,2,3,4 misec pa i cilu prošlu godinu sad su na tome,nema tičara u splitu koji nije odvoija kantun di su jedan,dva izležena,otpitana ili uvaćena cibaša da ne svira kaseta ili cd a naravno baštardi ko miša no neka možda van bolje leži šprica i kasetofon negoli ćiba,bićerini,šešule i ostale pizdarije hahaha sami sebe okopajete i pokopavate to je dokaz da je čudinoxova tradicija i ekipa dobila ne samo rat nego i bitku sa splitskim mandrilima no čast iznimkama
    zijada
    zijada

Broj postova : 354
    Registration date : 07.08.2010

Postaj by zijada uto 6 ruj - 18:44

lord189 je napisao/la:čude i sopta su se usudili radit ono sta je malo ko radija i odabrali su taj put niti malo lakši ka i ovaj tradicijonalni samo je malo moderniji jer uključuje elektroničke makinje....svi oni sta su se smijali u 1,2,3,4 misec pa i cilu prošlu godinu sad su na tome,nema tičara u splitu koji nije odvoija kantun di su jedan,dva izležena,otpitana ili uvaćena cibaša da ne svira kaseta ili cd a naravno baštardi ko miša no neka možda van bolje leži šprica i kasetofon negoli ćiba,bićerini,šešule i ostale pizdarije hahaha sami sebe okopajete i pokopavate to je dokaz da je čudinoxova tradicija i ekipa dobila ne samo rat nego i bitku sa splitskim mandrilima no čast iznimkama

Kod mene takvo držanje neće proć jer vidi koliki uspjeh imaju kod učenja mladih tića.
    Bez veze prtljaš po forumu i upličeš sebe i druge u priče di nebi treba.
    Znaš i sam da nisu se makli od početka 6 godina agonije a još na startu.
    Samo je dobro elektro dalmaciji jer se vrti mjerilo o struje. affraid
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 uto 6 ruj - 19:18

zijada je napisao/la:

Kod mene takvo držanje neće proć jer vidi koliki uspjeh imaju kod učenja mladih tića.

šta koga briga šta kod tebe neće proć oli si i ti neki inžinjer,profesor pa se po tvom guštu daju mjerila kako i šta...ja sna samo reka da je to još jedan od putova do tića....a moran se uplest ovih dana je vruće a vlada velika dosada tako da mi nije muka uvalit niti sebe ni drugoga Cool di mi nije misto al drago mi je sta san u pravu....i kad spominješ njih dvojicu oni su bar čuli pravog tića a ti zijada jesi li ga ti ikad uopće čuja a da si ga izbacija neću te pitat isti si baraba sidiš tamo izvališ se pričaš štorije sta si ćuja od drugiš i ka ono "sta vi znate sta je zijada,nema te vi pojma o tićima" a potega bi se za tića u tri pletiva sa pljunuton zijadon koji to piva cili dan...postigli su oni u 6 godina ono šta su neki postizali cili život ka i ti a zato si se i oda parenju jer si opet posmislija od prirode majke nema ništa ajmo na balkonu gojit "šampinjone" ka i mnogi drugi vi ste tek na početku onoga sta su čude i spota radili prije šest godina zato pstttttt Very Happy

ček ovi jesu li ti skenirali diplomu za meštra uparivanja gardelina i savjetnika svita i uže okolice confused cheers cheers lol!
    vrca
    vrca

Broj postova : 31
    Registration date : 03.02.2011

Postaj by vrca uto 6 ruj - 19:23

zijada je napisao/la:

slazen se s tobom zijada,ni kod mene to nece proć.....Al vidis i sam sta najzagrizeniji stp-ovci rade.Mora in se priznat,ako nista smisao za inovativnost.Cd playeri ove godine ka ludi idu po butigama.A onda s bastadon mladce pitane ućit....To su temeljni postulati stp-a.....Ja kontra toga apsolutno neman nista,ko voli nek izvoli.....
    zijada
    zijada

Postaj by zijada uto 6 ruj - 19:36

lord189 je napisao/la:

šta koga briga šta kod tebe neće proć oli si i ti neki inžinjer,profesor pa se po tvom guštu daju mjerila kako i šta...ja sna samo reka da je to još jedan od putova do tića....a moran se uplest ovih dana je vruće a vlada velika dosada tako da mi nije muka uvalit niti sebe ni drugoga Cool di mi nije misto al drago mi je sta san u pravu....i kad spominješ njih dvojicu oni su bar čuli pravog tića a ti zijada jesi li ga ti ikad uopće čuja a da si ga izbacija neću te pitat isti si baraba sidiš tamo izvališ se pričaš štorije sta si ćuja od drugiš i ka ono "sta vi znate sta je zijada,nema te vi pojma o tićima" a potega bi se za tića u tri pletiva sa pljunuton zijadon koji to piva cili dan...postigli su oni u 6 godina ono šta su neki postizali cili život ka i ti a zato si se i oda parenju jer si opet posmislija od prirode majke nema ništa ajmo na balkonu gojit "šampinjone" ka i mnogi drugi vi ste tek na početku onoga sta su čude i spota radili prije šest godina zato pstttttt Very Happy

ček ovi jesu li ti skenirali diplomu za meštra uparivanja gardelina i savjetnika svita i uže okolice confused cheers cheers lol!
    Jesu čuli pravoga svaka čast do prije 6 godina držali kanarince možda pravog kanarinca to je onda u redu.
    U biti ti si samo jedan mladi i nepristojan dječak sa kojim više ne ulazim u nikakvu raspravu.Ja svoga mogu statavit uvik na video ali mene brinu ti vaši kad če oni to moć neka ti reću koliko im još triba.Moga bi ti malo napisat štoriju od imotskom sitit češ se kako je to bilo.... Sad
    zijada
    zijada

Postaj by zijada uto 6 ruj - 19:41

vrca je napisao/la:slazen se s tobom zijada,ni kod mene to nece proć.....Al vidis i sam sta najzagrizeniji stp-ovci rade.Mora in se priznat,ako nista smisao za inovativnost.Cd playeri ove godine ka ludi idu po butigama.A onda s bastadon mladce pitane ućit....To su temeljni postulati stp-a.....Ja kontra toga apsolutno neman nista,ko voli nek izvoli.....

Vrca slažem se sa tobom od ovih šta ja znam svi imaju živog učitelja pa mislim da niko nebi treba obmanjivat javnost sa nikakvim ne provjerenim informacijama.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 uto 6 ruj - 19:43

zijada je napisao/la:
    Jesu čuli pravoga svaka čast do prije 6 godina držali kanarince možda pravog kanarinca to je onda u redu.
    U biti ti si samo jedan mladi i nepristojan dječak sa kojim više ne ulazim u nikakvu raspravu.Ja svoga mogu statavit uvik na video ali mene brinu ti vaši kad če oni to moć neka ti reću koliko im još triba.Moga bi ti malo napisat štoriju od imotskom sitit češ se kako je to bilo.... Sad

al ti prijatelj dado drži tiće više od njih pa ja nevidin kakve veze ima taj staž ako imaš u glavi i ako imaš mota imat ćeš sve....ma kakav imotski..???

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 18:42.