+30
Vrbanja
sanchez33
topaz
trevor
refa95
Siskin
damir64
zoranV
Fago
Rasko
Zac16
brabus
krepat ma ne molat
komiza
evmolp
Miljenko
PESTI
Merlo
krnjolac
malinois
lord189
bocka
zvrcko sen
sestoperac
Said_the_great
saso78
ticar
ikayke
Dean
žalacST
34 posters
klijavo sjeme
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°76
Re: klijavo sjeme
Dali pastoncino u potpunosti mjenja kuhano jaje.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°77
Nista ne mjenja u potpunosti jaje... ali je adekvatna zamjena kako bi se izbjeglo uzegavanje jaja i salmonela... ja sam npr u potpunosti jaje izbacio iz perioda odhranjivanja mladih kanarinaca!
- Post n°78
Koju količinu proklijalog sjemena davati dnevno i dali davati samo ili mješati sa nečim?Molim hitan odgovor jer mi je sjeme proklijalo cca 2-3mm.Promiješao sam niger i lan i sve mi je u isto vrijeme proklijalo(36h).
brabus- Broj postova : 327
Registration date : 26.09.2009
- Post n°79
i kod mene proklijalo pa me isto zanima način na koji se servira tiću...
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°80
pomiješajte sa malo pastona suhoga, ili sa kus kus ili jednostavno sa malo palente i takvo ga servirajte ticama, 2-3 mm je več prevelika klica daje se kad ima 1 mm otprilike
Zac16- Broj postova : 32
Registration date : 04.07.2009
- Post n°81
ja dajem klijavi niger sam bez ikakve mjesavine.......tici se dave..koliko to obozavaju....dajem sada u ovo vrijeme 2 x tjedno.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°82
brabus je napisao/la:i kod mene proklijalo pa me isto zanima način na koji se servira tiću...
samo pazite da ga u tih 36 sati ispirete pod mlazom vode bar svakih 10 sati,i naravno onih zadnjih 10 se suši.
ticar- Moderator
- Post n°83
Dean je napisao/la:pomiješajte sa malo pastona suhoga, ili sa kus kus ili jednostavno sa malo palente i takvo ga servirajte ticama, 2-3 mm je več prevelika klica daje se kad ima 1 mm otprilike
ja dok klijam za hranjenje mladih pustim da isklija od 3-5mm.a za pripremu kod parenja 1-2mm.
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°84
ticar je napisao/la:Dean je napisao/la:pomiješajte sa malo pastona suhoga, ili sa kus kus ili jednostavno sa malo palente i takvo ga servirajte ticama, 2-3 mm je več prevelika klica daje se kad ima 1 mm otprilike
ja dok klijam za hranjenje mladih pustim da isklija od 3-5mm.a za pripremu kod parenja 1-2mm.
A je mirite svako zrno, pa kad je ono, klica, malo duza...bacite?
- Post n°85
Znači kad proklija treba ga potpuno osušit ili samo posušit u krpi ili papiru?Koliko puta tjedno davat,ja sam im dao jednu malu hraniicu ili kako je vi nazivate''šešulica''je to dovoljno?
- Post n°86
Miljenko je napisao/la:ticar je napisao/la:Dean je napisao/la:pomiješajte sa malo pastona suhoga, ili sa kus kus ili jednostavno sa malo palente i takvo ga servirajte ticama, 2-3 mm je več prevelika klica daje se kad ima 1 mm otprilike
pa naravno, i to sa šublerom, šta vi u Merici ne radite tako
- Post n°87
A pusti ga vjeku nešto filozofira.Vjerovatno zna dosta ali ima tu ludi koji znaju pa na normalni način objasne i olakšavaju ''nama'' kojima smo pioniri u ovome.
ticar- Moderator
- Post n°88
krepat ma ne molat je napisao/la:Znači kad proklija treba ga potpuno osušit ili samo posušit u krpi ili papiru?Koliko puta tjedno davat,ja sam im dao jednu malu hraniicu ili kako je vi nazivate''šešulica''je to dovoljno?
ja ga dajem svaki dan dok ne snese prvo jaje,pa nemoraš ga sušiti osušiti če se samo za 10 sati.
- Post n°89
Učinilo mi se da sam pročitao da svaki put prije nego im se da sjeme treba isprati pod mlaku vodu i posušti ga u krpi.
- Post n°90
Dean je napisao/la:Miljenko je napisao/la:ticar je napisao/la:Dean je napisao/la:pomiješajte sa malo pastona suhoga, ili sa kus kus ili jednostavno sa malo palente i takvo ga servirajte ticama, 2-3 mm je več prevelika klica daje se kad ima 1 mm otprilike
pa naravno, i to sa šublerom, šta vi u Merici ne radite tako
Ja to micrometrom (elektronskim). Poredam ih u red pa ocvikarim kojima je klica veca!
Molat, ma ne filozofiram! Zafrkavam se. Normalno je za pretpostaviti da je proklijalo sjeme najvrijednije kad je klica tek probila. Medjutim, ako drzis malo duze u boci (ili malo na toplije), eto ti vecih klica. Nista zastrasujuce!
- Post n°91
ma nije ništa ako je klica malo duža, ali najbolje je (najviše vitamina E )kad je klica tek probila.
Meni je sad malo tlaka klijat sjeme jer mi je dosta hladno, pa mi treba 48 sati da proklija + što je bilo namočeno 24 sata , tako ispadne da klijam jednu porciju 3 dana.
Meni je sad malo tlaka klijat sjeme jer mi je dosta hladno, pa mi treba 48 sati da proklija + što je bilo namočeno 24 sata , tako ispadne da klijam jednu porciju 3 dana.
- Post n°92
Malo za citat, na temu klijavog sjemenja (engleski, ali se moze prevesti):
http://www.africangreys.com:80/articles/nutrition/sprouted.htm
http://www.africangreys.com:80/articles/nutrition/sprouted.htm
ticar- Moderator
- Post n°93
Dean je napisao/la:ma nije ništa ako je klica malo duža, ali najbolje je (najviše vitamina E )kad je klica tek probila.
klijaj tamo di griješ
- Post n°94
ticar je napisao/la:Dean je napisao/la:ma nije ništa ako je klica malo duža, ali najbolje je (najviše vitamina E )kad je klica tek probila.
klijaj tamo di griješ
naravno da sam se i sam sjetio toga jedino mi žena baš nije najsretniaj što su sve po kuhinji cjedila sa sjemenom :-)
ma za kanarince manje više nije bitno toliko, a kad sam imao grdeline onda sam koristio germix pa je s time milina raditi, a ove godien sam vidio u reggio nekakvu mašinu za kliajnje izgleda ko svemirski brod...nemam pojma na kojem principu radi ali dosta se ljudi zanimalo za nju...
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°95
Rasko- Broj postova : 220
Registration date : 13.11.2008
- Post n°96
Jedina mana ovog BioSeta sto je postavi Sestoperac je sto semenke nigera znaju da se zaglave na dnu posedu ( dno je rebrasto) pa je malo teze ocistiti posudu posle
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
- Post n°97
BioSet je super stvar i sasvim dovoljna malim uzgajivačima kakav sam ja.
Deane, moja aparatura je u kupaonici, pokraj radijatora. A žena ko žena
Ovo o čemu Dean priča je mnogo sofisticiranija tehnologija a detalje možete proučiti na http://www.germinator.eu/
Pozdrav,
Deane, moja aparatura je u kupaonici, pokraj radijatora. A žena ko žena
Ovo o čemu Dean priča je mnogo sofisticiranija tehnologija a detalje možete proučiti na http://www.germinator.eu/
Pozdrav,
- Post n°98
je Fago to je baš taj :-) ja sam nekada koristio Bio Set ali i meni je bila tlaka to što mi se niger zaglavljivao unutra, i onda kad sam je jednom slomio, nikad nisam kupio novu, klijam u najobičnijim cjedilima, lakše za ispiranje i nekako mi je praktičnije.
ticar- Moderator
- Post n°99
meni nije sad baš po kuhinji nego baš na regalu od kuhinje.na najvišem djelu.
brabus- Broj postova : 327
Registration date : 26.09.2009
- Post n°100