Kad budemo ulozili u ptice koliko i oni!!!
Ja iskreno da ti kazem drzim ptice za svoju dusu,a mnogi znaju sta ja volim kod ptica da cujem.Moze ptica da ima i 10 klok ali kad se razdere ..... ,tako da volim prave salonske malinoe kako su ih nekada zvali,duboke sa lepim flautama koje su ukras svake pesme.(moje misljenje)
Kreso do sada sam se takmicio samo tri puta iako sam bio na dosta takmicenja jer volim da cujem kakvih ptica ima a jos vise od toga da se druzim sa odgajivacima.Prvi put nisam imao klok i bol,drugi put sam to dobio sa nekom osrednjom ocenom,a zadni treci put sam dobio 6 na klok tako da zasigurno idem na bolje.Ocenjivanja i ocene su relativna stvar,tako da ove godine imas nesto a sledece mozes da nemas nista kao sto se mnogima i dogadjalo,znaci usponi i padovi.Tako da ja ne pridajem mnogo znacaja tom takmicenju jer dosta puta sam slusao ptice koje nisu osvojile prvo mesto a zasluzile su,zbog toga je to za mene relativna stvar.Ipak jesam za to da se nagradjenim odgajivacima pruzi ruka jer treba dosta novca i truda da se ulozi da bi se postigao neki rezultat.
Kreso polako ,nema zurbe,posle svakog zalaganja dodje i rezultat