Mudar odgovor mudrog čovjekamalinois je napisao/la:
Pozdrav Kreso
Slabo izlazim na forum pa nisam vidio pitanje .
Otac i kcer su korisna parenja u zivotinjskom svijetu . Parenjem ptica u incestu osobine jedne jedinke se pojavljuju u vecem %.Treba biti pazljiv jer povecavanjem pozitivnih osobina jedinke postoji sansa da se poveca i veci% negativnih .
+52
Miljenko275
toske
emirgrdelin
relja
DAMIAN
hajduk
zijada
Marko Zagreb
siamko
Renato.M
Carduel
bondza12
krstokljun
keljav*
crv
ikayke
picolet
sestoperac
sasaznas
waterslager
bocka
nebojsav
sturcla
pippo
damirlilika
Milanco
Kozak
prvulovic
nedeljkovg
cajzić
Bojan Baja
pezo
korkut
IvoR
mali maša
vlada nish
skopski maestro
faganel
MARIN
kreso
dejan zec
misko1
dr.nenad86
grujo
mišić
damir64
Vasko-MK
malinois
budisic
waterslager bitola
Vrbanja
dragutin rajnović
56 posters
malino kanarinci
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°251
Re: malino kanarinci
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°252
Nitko ništa ne piše.Što se događa?
Evo ja pomalo stvari privodim kraju.Mužjaci od parenja već lete po svojoj volijeri.Na zasluženom su odmoru.Ženke dovršavaju same drugu kovadu.Prstenovi su popunjeni-120.Učitelji čekaju spremni u svojim volijerama.Ove godine ja i prijatelj imamo tri škole.Jednu su đaci već popunili.Marljivo slušaju i uče.Druga kovada popunit če i ove preostale škole.Iščekivanja i nade su veće nego ikad.
Evo ja pomalo stvari privodim kraju.Mužjaci od parenja već lete po svojoj volijeri.Na zasluženom su odmoru.Ženke dovršavaju same drugu kovadu.Prstenovi su popunjeni-120.Učitelji čekaju spremni u svojim volijerama.Ove godine ja i prijatelj imamo tri škole.Jednu su đaci već popunili.Marljivo slušaju i uče.Druga kovada popunit če i ove preostale škole.Iščekivanja i nade su veće nego ikad.
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°253
neka neka to je lipo za cut nek bude srice i dobrih pivaca a za ostalo cemo lako!!!
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°254
MARIN je napisao/la:Nitko ništa ne piše.Što se događa?
Fredi, ko mi mogao biti taj prijatelj?
Veliki pozdrav.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°255
Veliki pozdrav mom prijatelju krstokljunu .Drago mi je da si opet na forumu
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°256
Bilo je vrijeme.
Aco, jeu li učitelji počeli NASTAVU
- Post n°257
krstokljun je napisao/la:Bilo je vrijeme.
Skola je u fazi 1. razreda .
Imam 110 mladih muzjaka i nadam se da nece biti losi ucenici
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°258
Pozdrav iz Makedonije
Odlican broj mladih muzjaka, majstor Aca je i ove godine i pored velike i hladne zime, pokazao i dokazao
da je vrhunski uzgajivac .Puno srece u skolovanju, nema sumnje da ce bar 20-ak biti sampioni
Veliki pozdrav iz Makedonije
da je vrhunski uzgajivac .Puno srece u skolovanju, nema sumnje da ce bar 20-ak biti sampioni
Veliki pozdrav iz Makedonije
IvoR- Broj postova : 225
Registration date : 30.10.2009
- Post n°259
http://www.canaryfans.com/ourtube/vid.php?vid=2116da6dd
Mozda ovo nije za ovu stranicu ali vrijedi pogledati....
Mozda ovo nije za ovu stranicu ali vrijedi pogledati....
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°260
Odlično za pogledati veliki trud i puno ljubavi je uloženo u ptice.Bravo za IvuR
- Post n°261
Mozda su interesantni ovi inkubatori.Ima li tko iskustva sa slicnim inkubatorima?
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°262
IvoR-e, ja sam prošle godine pokušavao nešto uraditi sa kanarinska jaja ali nažalost rezultat je bio nula.
Radi se o tome da su inkubatori radjeni za najmanja jaja od papagaja i japonske prepelice, ja sam napravio neku improvizaciju kako bi jaja opstali na rešetkama ali sve je bilo uzalud.
Ima tu mnogo faktora koji utiču da bi se izleglo bilo kakvo jaje od svih vrsta zeba.
Ovaj snimak je uradjen u labaratoriju gde su sve uslove do savršenstva stvorene.
Ostaje nam samo da podmečujemo tudja jaja pod istorodne ptice a to je velika zajebancija.
Radi se o tome da su inkubatori radjeni za najmanja jaja od papagaja i japonske prepelice, ja sam napravio neku improvizaciju kako bi jaja opstali na rešetkama ali sve je bilo uzalud.
Ima tu mnogo faktora koji utiču da bi se izleglo bilo kakvo jaje od svih vrsta zeba.
Ovaj snimak je uradjen u labaratoriju gde su sve uslove do savršenstva stvorene.
Ostaje nam samo da podmečujemo tudja jaja pod istorodne ptice a to je velika zajebancija.
- Post n°263
Bocka,hvala, to me i interesovalo,inkubator i jaja kanarinaca.Ja sam dobio nekakav manji inkubator a ove sam godine imao problema sa zenkicama pa sam mislio pokusati sa tim inkubatorom.Nisam se upustio u taj rizik zato sto nisam znao kako tacno sve to funkcionise.Mislio sam da je neko upuceniji u to, pa da malo objasni.
sasaznas- Broj postova : 35
Registration date : 09.09.2009
- Post n°264
- Post n°265
Ova ptica ne može na takmičenje!Diskvalifikacija!
bondza12- Broj postova : 17
Registration date : 21.03.2011
- Post n°266
Zelena ptica ne moze ova druga da moze sve sto je ispod 50 posto melanina moze da se takmici po sudijskom pravilniku za ocenjivanje malinoa.
- Post n°267
Sta nam je s nasim mentorima(Malinois i Marin)mora da se pazljivo preslusavaju ovi mladi ucenici??????
- Post n°268
Da Ivore osluškuju se.Treba paziti kako se nebi pojavilo nešto što ne valja i pokvarilo čitav trud.Tako nešto treba odmah odstraniti.Drugih tičarskih aktivnosti i nema.Osim hranjenja normalno.Sad su u điru druge aktivnosti.Ljetnji đir.
Hladovina,ladne bevande,gradele a za mlađe i strankinje.O tićima ćemo opet na jesen.
Hladovina,ladne bevande,gradele a za mlađe i strankinje.O tićima ćemo opet na jesen.
- Post n°269
Lipo,lipo nije los djir.Samo da vrime posluzi.
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°270
Pozdrav svim majstorima od pjesme!
Imam jedno pitanje pošto sam na početku karijere s malinoima. Ove godine sam okasnio s leženjem tako da su mi tek sad mladi stari kojih 40 - 50 dana pa me zanima jedna stvar oko učenja pjesme. Da li je kasno da ih sad počnem trenirati s obzirom da su takmičenja u 12 mjesecu? Da li uopće oni mogu propjevati do tada?
Zaboravio sam pitati kojim intenzitetom glasa bi trebali učitelji da pjevaju? Pretpostavljam da nije dobro ako su učitelji preglasni (usiljena pjesma). Hvala svima na pomoći.
Imam jedno pitanje pošto sam na početku karijere s malinoima. Ove godine sam okasnio s leženjem tako da su mi tek sad mladi stari kojih 40 - 50 dana pa me zanima jedna stvar oko učenja pjesme. Da li je kasno da ih sad počnem trenirati s obzirom da su takmičenja u 12 mjesecu? Da li uopće oni mogu propjevati do tada?
Zaboravio sam pitati kojim intenzitetom glasa bi trebali učitelji da pjevaju? Pretpostavljam da nije dobro ako su učitelji preglasni (usiljena pjesma). Hvala svima na pomoći.
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°271
waterslager je napisao/la:
waterslager malinois champion of belgium 2012
with 138 point 9 klok 6 rol 3 bol great bird
1:24 - 1:29
Ovdje koliko čujem su tri različite intonacije u glasu. Je li ovo sve klok ili ima još nečeg? Hvala
- Post n°272
pozdrav carduel
Nije to sve klok .Krece iz flaute
Nije to sve klok .Krece iz flaute
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°273
Pozdrav iz Makedonije
Pozdrav prijatelji. Evo da se i ja javim u ovim vrucim danima kad se ne
izlazi iz kuce i napisem kako ide malino - hobi kod mene.
Naime, ovo mi je druga godina u odgoju malinoa a za prelazak od bojasa
na kanarince pjeva, najvecu zaslugu ima nas prijatelj A. Arsic ( malinois ).
Veliku zahvalnost dugujem prvo njemu sto mi je dao osnovu i uveo me u malino
svijetu a uz to mi POKLONIO i nekoliko njegovih ptica ( tri zenke i jednog muzjaka ).
Pored toga zahvalan sam mu na nesjebicnim savjetima i kratkim ( ali puno znacajnim )
seminarom odrzanog proslog lijeta u Kleku .
Ove godine sam dobio 11 mladih ptica od kojih 7 ili 8 muzjaka ( za jednog nisam siguran )
i ovim brojem mogu reci da sam zadovoljan uzimajuci u obzir prostor i uvjete drzanja.
Bilo je i mojih propusta , negde su i ptice zakazale tako da se na kraju dobro zavrsilo a
jedini problem po meni je to sto je izmedju mladih malo veca starostna razlika, ali posto
jos nemam uvjete a pored toga i ambicije za takmicenje, nadam se da to i ne smeta puno.
Pomenuo bih i jos nekoliko clanova foruma koji su mi puno pomogli savjetima oko odgoja.
Veliku ZAHVALNOST dugujem i Sekiju ( Vrbanja ) koji mi je puno pomogao savjetima, najpre
oko smestaja ptica i njihovog prezimljavanja u vanjskoj letjelici. Poslije toga oko ishrane
i najvise u periodu parenja kad smo najcesce na Skype analizirali situacije a on se trudio
svojim velikim iskustvom i znanjem da mi pomogne, u cemu je i uspeo.
Tu je i nas makedonski sampion A. Korkutoski ( Korkut ) kome zahvaljujem na pomoci oko
nabave hrane za ptice a takodje i nesjebicnim savjetima.
Isto bih pomenuo i mog prijatelja A. Dimitrievski ( Strucla ) koji mi je pomogao da uredim
prostoriju broj 2 za ucenike.
Evo i koja slika ovde a malo vise slika u temi " Slike nasih ptica "
Prostorija br. 1 (terasa ) gde su smjestene maticne ptice i mlade zenke :
Prostorija br.2 ( podrum ) skola za mlade muzjake :
izlazi iz kuce i napisem kako ide malino - hobi kod mene.
Naime, ovo mi je druga godina u odgoju malinoa a za prelazak od bojasa
na kanarince pjeva, najvecu zaslugu ima nas prijatelj A. Arsic ( malinois ).
Veliku zahvalnost dugujem prvo njemu sto mi je dao osnovu i uveo me u malino
svijetu a uz to mi POKLONIO i nekoliko njegovih ptica ( tri zenke i jednog muzjaka ).
Pored toga zahvalan sam mu na nesjebicnim savjetima i kratkim ( ali puno znacajnim )
seminarom odrzanog proslog lijeta u Kleku .
Ove godine sam dobio 11 mladih ptica od kojih 7 ili 8 muzjaka ( za jednog nisam siguran )
i ovim brojem mogu reci da sam zadovoljan uzimajuci u obzir prostor i uvjete drzanja.
Bilo je i mojih propusta , negde su i ptice zakazale tako da se na kraju dobro zavrsilo a
jedini problem po meni je to sto je izmedju mladih malo veca starostna razlika, ali posto
jos nemam uvjete a pored toga i ambicije za takmicenje, nadam se da to i ne smeta puno.
Pomenuo bih i jos nekoliko clanova foruma koji su mi puno pomogli savjetima oko odgoja.
Veliku ZAHVALNOST dugujem i Sekiju ( Vrbanja ) koji mi je puno pomogao savjetima, najpre
oko smestaja ptica i njihovog prezimljavanja u vanjskoj letjelici. Poslije toga oko ishrane
i najvise u periodu parenja kad smo najcesce na Skype analizirali situacije a on se trudio
svojim velikim iskustvom i znanjem da mi pomogne, u cemu je i uspeo.
Tu je i nas makedonski sampion A. Korkutoski ( Korkut ) kome zahvaljujem na pomoci oko
nabave hrane za ptice a takodje i nesjebicnim savjetima.
Isto bih pomenuo i mog prijatelja A. Dimitrievski ( Strucla ) koji mi je pomogao da uredim
prostoriju broj 2 za ucenike.
Evo i koja slika ovde a malo vise slika u temi " Slike nasih ptica "
Prostorija br. 1 (terasa ) gde su smjestene maticne ptice i mlade zenke :
Prostorija br.2 ( podrum ) skola za mlade muzjake :
sturcla- Broj postova : 28
Registration date : 21.02.2011
- Post n°274
Pozdrav Vase pomazemo koliko mozemo,zato smo tu i zato smo prijatelji,
- Post n°275
Cestitam Vasko,lijep pocetak a tu je i kvalitetan materijal.Bit ce tu i sampiona.