Drugi put kameru stavi dosta bliže kanarincima i nastoj snimati u nekoj manjoj prostoriji.Moralo bi biti dosta bolje.
Puno sreće želim,a nadam se da ću u Gradištu uživo poslušati.Pozzzz!
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
IvoR je napisao/la:Vrbanja i ja mislim da bi se moglo komentarisati,naravno da se nemoze tacno komentarisati svaka ptica i svaka sekunda ali se moze opcenito komentarisati.Vijerovatno bi ti dobro dosao i pokoji komentar o ovome sto si snimio i mozda bi se lakse odlucio sta da ostavis i da ide u pijevace a sta da ide u je....(ovo sam negdje pokupio od Marina).
damir64 je napisao/la:Teško je komentirati ptice pogotovo kad ih ima ovako puno i meni samom je teško slušati moje ptice kad su sve na jednom mjestu i to ih još slušaš u živo. Svaka ptica slušana u živo je nešto drugo nego snimak sa tim se slažete.Ne bih hti da mu Vrbanja zamjeri što nema komentara bar onih koje on očekuje jer dosta je žuči proliveno oko komentara pjesme i nkad nisu svi bili zadovoljni. Meni su ptice slušane ovako u zboru ok. Sigurno da bi bolji poznavaoci slušajući ptice u živo našli dobrih i loših strana pjesme.Trnovit je to put do kvalitete. ja se osobno sa time borim godinama i nema tu nekog senzacijonalnog napretka. To su ptice koje traže puno puno pažnje i ZNANJA. Ono što je bit svega je da se ne gubi volja iako rezultai nisu onakovi kakvi bi mi htjeli da jesu. Nema tu velike garancije da ako kupiš kvalitetu koja je prisutna trenutno da će ta kvaliteta i ostati prisutna poslije izlijeganja mladih, mitarenja starih ptica itd.To je moje skromno mišljenje. Ono što nam ostaje je takmičenje dobiješ ocjenu jednog ili više sudaca i poslije toga praviš novi plan za iduću godinu.