+59
ToniST
vjekon
Tome
emirgrdelin
zhika
žutovoljka
vjeko
Merlo
ziko
seadriver
emar
babura
skopski maestro
tomi.st
Border
DjordjeVet
zmajcom
riberi
ssarava1
ERVINO
sestoperac
gramofon
euzebio
danijelvr
dragutin rajnović
damir64
turbozd
komiza
toni mostar
Edi
Rasko
DREZGA
Miljenko
BOSKO
ticar
ikayke
topaz
malinois
baltic
zijada
angelo
echeberija
zvrcko sen
crv
vlada nish
vlado
krnjolac
sgobin
bocka
Vrbanja
MARIN
refa95
PESTI
zoranV
mipticar
kreso
Vasko-MK
zoran ptice pjevice
Carduel
63 posters
Carduel - moji ljubimci
zmajcom- Broj postova : 85
Registration date : 17.12.2011
- Post n°576
Re: Carduel - moji ljubimci
ide to tebe prika,ajde neka as srićom ti...kod mene sve oće neće,kad ih promatram reko bi sad će al eto zasad ništa...
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°577
Carduel, ja sam oduzevljen nacinom na koji se ti odnosis prema ovim pticama, takodje sam odusevljen eksterijerom tvojih ptica, svakako izgled ptica koji moze posluziti za reper kako treba izgleda prava balcanika. Mozda cu biti odusevljen i pesmom, ali moram da primetim da do sada nije bilo video sa pesmo Ispravi me ako gresim.
Ja cu kratko o startu i stanju kod mene, poceo sam sa 3 para, jedan par je poceo brzo, vec 25.3 su imali jaja ali onda se desilo nesto sto nikom ne bih pozeleo, tada je pocela sezona maslacka i ja sam ubrao na pogresnom mestu, sutradan sam nasao jedan par na podu jedan pored drugog dok je zenka koja je imala 2 jaja u gnezdu prestala da nosi i za jedan dan i ona zavrsila na podu. Posle katastrofe, spojio sam preostalu zenku i muzjaka koji je ostao bez zenke, i tu sam imao problema jer je iako iskusan i muzjak i zenka 2 jaja su zavrsila na podu a posle toga je muzjak je zatvoren. Danas zenka lezi na 3 jaja i ocekujem mlade za par dana dok su 2 jaja koja su ostala sirocici, danas vec mladi koji ce se prstenovati za koji dan. Pozdrav i puno uspeha.
Ja cu kratko o startu i stanju kod mene, poceo sam sa 3 para, jedan par je poceo brzo, vec 25.3 su imali jaja ali onda se desilo nesto sto nikom ne bih pozeleo, tada je pocela sezona maslacka i ja sam ubrao na pogresnom mestu, sutradan sam nasao jedan par na podu jedan pored drugog dok je zenka koja je imala 2 jaja u gnezdu prestala da nosi i za jedan dan i ona zavrsila na podu. Posle katastrofe, spojio sam preostalu zenku i muzjaka koji je ostao bez zenke, i tu sam imao problema jer je iako iskusan i muzjak i zenka 2 jaja su zavrsila na podu a posle toga je muzjak je zatvoren. Danas zenka lezi na 3 jaja i ocekujem mlade za par dana dok su 2 jaja koja su ostala sirocici, danas vec mladi koji ce se prstenovati za koji dan. Pozdrav i puno uspeha.
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°578
echeberija je napisao/la:Carduel, ja sam oduzevljen nacinom na koji se ti odnosis prema ovim pticama, takodje sam odusevljen eksterijerom tvojih ptica, svakako izgled ptica koji moze posluziti za reper kako treba izgleda prava balcanika. Mozda cu biti odusevljen i pesmom, ali moram da primetim da do sada nije bilo video sa pesmo Ispravi me ako gresim.
Hvala drug! Ništa im ne radim samo ih volim!
U pravu si, nisam nikad postavljao video klip pjesme svojih ptica. Ptice uzgajam za sebe i nisam opterećen pjesmom. Može svatko doći i poslušati, vrata su otvorena.
Žao mi je što te tako krenulo, može se svakom potkrasti takva greška. Ja sam prošle godine umalo naletio. Čovjek, na mjestu gdje berem maslačke, je prskao cidokorom travu. Srećom da sam naišao i vidio. Inače, ista stvar bi mi se desila. Ne sumnjam u tvoje kvalitete, ti si se već dokazao. Sve najbolje u nastavku sezone. Živio.
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°579
Da si malo blize samo, svima se desi neka greska, a treba je iskoristiti i izaci pametniji iz toga. Na zalost tu sam izgubio sve prstenovane ptice iz licnog odgoja koje su bile u top formi i spremne da pruze maksimum u reprodkciji. Kako ti kazes, idemo dalje.
Pitao bih te na koji nacin koristis crve brasnare za odgoj mladih,ako ih koristis? Kako ih dajes, zive ili kuvane? Koliko komada dnevno i od kog uzrasta mladih uvodis?
Pitao bih te na koji nacin koristis crve brasnare za odgoj mladih,ako ih koristis? Kako ih dajes, zive ili kuvane? Koliko komada dnevno i od kog uzrasta mladih uvodis?
- Post n°580
echeberija je napisao/la:Da si malo blize samo, svima se desi neka greska, a treba je iskoristiti i izaci pametniji iz toga. Na zalost tu sam izgubio sve prstenovane ptice iz licnog odgoja koje su bile u top formi i spremne da pruze maksimum u reprodkciji. Kako ti kazes, idemo dalje.
Koristim ih od prvog dana.
- Post n°581
...evo još koja slikica...
- Post n°582
...još koja slika iz kaveznog uzgoja ove godine. Jedna ženka je danas snijela 4 jaje a druga bi trebala da počne nositi za koji dan. Ptice su jako dobro prihvatile dimenzije parilice od 80 x 40 x 27 (š, v, d) i za sada nema nikakvih problema.
Tome- Broj postova : 109
Registration date : 01.03.2013
- Post n°583
Carduel slike su ti stvarno prekrasne! Samo naprijed!
vjekon- Broj postova : 42
Registration date : 22.12.2010
- Post n°584
Ovde je sve prekrasno.
ToniST- Broj postova : 108
Registration date : 14.03.2013
- Post n°585
Svaka cast majstore
- Post n°586
Hvala kolege.
Još koji dan i malci će vježbati letenje po volijeri.
Još koji dan i malci će vježbati letenje po volijeri.
- Post n°587
Mladi iz prvog gnijezda su uspješno izletjeli.
ToniST- Broj postova : 108
Registration date : 14.03.2013
- Post n°588
jao strava,svaka ti cast neman rici aj sta prije put Splita
zmajcom- Broj postova : 85
Registration date : 17.12.2011
- Post n°589
bravo care!!!
- Post n°590
Hvala kolege!
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°591
Zar je to izletanje bilo upitno???
Svaka čast kolega i samo naprid držim ti fige za nastavak sezone.
- Post n°592
vlado je napisao/la:Zar je to izletanje bilo upitno???
Nipošto!
Krenula je i druga tura. Mladunci su napunili 21 dan starosti i već uspješno lete po volijeri. Danas je iskočio iz gnijezda i moj prvi mladunac u kaveznom uzgoju čime sam postigao svoj cilj. Evo i nekoliko današnjih fotografija:
Mladi mužjak:: U zavodničkoj pozi dok se vrti na šipci lijevo desno. Ovih dana bio je stalno u pasivnoj ulozi pošto ga je ženka proganjala nemilosrdno po volijeri. Kako je krenula s pravljenjem drugog gnijezda uspostavila se ponovno ravnoteža među njima. Što bi mi rekli:"Treba joj!".
Mlada ženka:: Ženka je danas skupljala pamuk po volijeri i pokazivala krilima znakove spremnosti za pravljenje drugog gnijezda.
Mladunci::
Kavezni mladunac::
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°593
lijepo svaka čast:D
- Post n°594
damir64 je napisao/la:lijepo svaka čast:D
Hvala Damire! Kakvo je stanje kod tebe?
Počela je i druga tura pa ćemo da vidimo šta će biti.
- Post n°595
idemo dalje... sezona se nastavlja... mladi se pomalo osamostaljuju... priprema se gradivo za školu... pažljivo se biraju stakata pletiva... zije su pod povećalom... svaki nedostatak treba da se ukloni... cilj... dobiti jednog štiglića koji će je usvojiti.
topaz- Broj postova : 504
Registration date : 09.06.2009
- Post n°596
Bravo carduel ......sretno
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°597
Ma nema do gardelina !!!!!!