+7
čajka
Branimir
zvrcko sen
bocka
Genter
vlado
refa95
11 posters
moji kanarinci
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°1
moji kanarinci
- Post n°2
Re: moji kanarinci
pa me zanima sta mislite o ovom bakrenom pticu
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°3
Ovo je moj kućni ljubimac:
https://www.youtube.com/watch?v=dR-1Lfn0sxQ
https://www.youtube.com/watch?v=dR-1Lfn0sxQ
Genter- Broj postova : 9
Registration date : 07.10.2009
- Post n°4
Ovo je moj kucni ljubimac:
https://www.youtube.com/watch?v=-IhH0kbEU5w
https://www.youtube.com/watch?v=-IhH0kbEU5w
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°5
Genter, svaka ti čast, ovo svaki ptičar poželeti hoče.
Kako si uspeo da ga istrenjiraš piši nam malo.
Pozdrav Bocka
Kako si uspeo da ga istrenjiraš piši nam malo.
Pozdrav Bocka
Genter- Broj postova : 9
Registration date : 07.10.2009
- Post n°6
@ Bocka pozdrav
Ja imam ukupno 5 ptica, stiglica, 3 glostera i ovog zutog tako da sam ja jos pocetnik. Ovog zutog sam kupio jer je ubijao od pjesme, izdvojio sam ga od ostalih ptica i drzim ga u svojoj sobi, radio sa njim neka 3 mjeseca. Mozda ce zvucati smijesno ali primjetio sam da voli med pa sam stavljao na prst i pruzao mu kroz resetke kaveza, nikada ga nisam hvatao u ruku, polako se oslobadjao i izlazio iz kaveza. U pocetku su to bili tromi letovi, pa padne ja mu pruzim ruku i vratim ga ispred kaveza ali vremenom se oslobodio tako da danas odakle god ga zovnem on doleti na ruku i pocne pjevati. Stavicu ovih dana jos klipova, mislim da je on sam od sebe bio dobar materijal i da i ako sam dosta vremena posvetio njemu ipak je moja zasluga tu najmanja.
Ja imam ukupno 5 ptica, stiglica, 3 glostera i ovog zutog tako da sam ja jos pocetnik. Ovog zutog sam kupio jer je ubijao od pjesme, izdvojio sam ga od ostalih ptica i drzim ga u svojoj sobi, radio sa njim neka 3 mjeseca. Mozda ce zvucati smijesno ali primjetio sam da voli med pa sam stavljao na prst i pruzao mu kroz resetke kaveza, nikada ga nisam hvatao u ruku, polako se oslobadjao i izlazio iz kaveza. U pocetku su to bili tromi letovi, pa padne ja mu pruzim ruku i vratim ga ispred kaveza ali vremenom se oslobodio tako da danas odakle god ga zovnem on doleti na ruku i pocne pjevati. Stavicu ovih dana jos klipova, mislim da je on sam od sebe bio dobar materijal i da i ako sam dosta vremena posvetio njemu ipak je moja zasluga tu najmanja.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°7
nekad sam to volija radit ,,,ali kad ta ptica nastrada ko da sam izgubija ukućana....svakako zato izbjegavam othranjivat naruke i pripitomljavat ptice...prevelike traume još imam.
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°8
Svaka čast na treningu jako simpatičan video!
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°9
Veno u pravo si,
Ja sam posle zemjotresa u Skoplju usno othranio jednog visokoletača jer roditelju i ostali golubovi nastradali su jer je preko nih pao jedan zid od kuće.
Taj golub nije se odvajao od mene i pratio me svugda ako idem pešice, nakon nekoliko godina odneo mi ga jastreb.
Isti primer i sa jednom cajizlom, ručno sam je othrani o ona je ostala verna ukučanima, nije htela da spava u prirodi uvek nam je dolazila u sobi i najviše je voljela kada ručamo da i ona dobije po koju mrvicu ili voče.
Jednog dana misleči da u jednu posudi ima vode ušla je u ostatku ulja i sirčeta od zelene salate i od masnoče nisam mogo da je očistim pa nakon nekoliko dana je umrla.
Svi su plakali kod kuče, od tada i ja sam se zareko da se više ne povezujem sa ljubimcima i da ih ne dresiram.
Tada sam bio mlad i dosta uporan, sada nemamo živce, ali ipak kada vidim ove klipove punimi se duša i uživam
Ja sam posle zemjotresa u Skoplju usno othranio jednog visokoletača jer roditelju i ostali golubovi nastradali su jer je preko nih pao jedan zid od kuće.
Taj golub nije se odvajao od mene i pratio me svugda ako idem pešice, nakon nekoliko godina odneo mi ga jastreb.
Isti primer i sa jednom cajizlom, ručno sam je othrani o ona je ostala verna ukučanima, nije htela da spava u prirodi uvek nam je dolazila u sobi i najviše je voljela kada ručamo da i ona dobije po koju mrvicu ili voče.
Jednog dana misleči da u jednu posudi ima vode ušla je u ostatku ulja i sirčeta od zelene salate i od masnoče nisam mogo da je očistim pa nakon nekoliko dana je umrla.
Svi su plakali kod kuče, od tada i ja sam se zareko da se više ne povezujem sa ljubimcima i da ih ne dresiram.
Tada sam bio mlad i dosta uporan, sada nemamo živce, ali ipak kada vidim ove klipove punimi se duša i uživam
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°10
Čini mi se da ovi bakreni kanarinci nisu vidjeli karotina prije nego što im je majka počela nositi jaja
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°11
refa95 je napisao/la:pa me zanima sta mislite o ovom bakrenom pticu
Refa95 malo je rano za "kritizirati" bakrenog ali več kad želiš:
-Kljun i noge nisu baš naj crniji.
-Ne vidi se nikakav crtež po prsima,mladi bakrenjaci bi trebali imati bogat crtež-crtice po prsima koji če izgubiti u mitarenju i onda dobiti bočni crtež
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°12
renato vidi datum od Refinog posta...
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°13
Renato.M je napisao/la:refa95 je napisao/la:pa me zanima sta mislite o ovom bakrenom pticu
-Ne vidi se nikakav crtež po prsima,mladi bakrenjaci bi trebali imati bogat crtež-crtice po prsima koji če izgubiti u mitarenju i onda dobiti bočni crtež
Upsss PA to stoji od lani!!!!!! Sory!!!Poz...
- Post n°14
Renato.M je napisao/la:Renato.M je napisao/la:refa95 je napisao/la:pa me zanima sta mislite o ovom bakrenom pticu
Upsss PA to stoji od lani!!!!!! Sory!!!Poz...
post je star...ali komentar ti je na mjestu čak je možda i prebalag :-), :-)
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°15
Ima nas još koji su nasjeli. Sory!!!!
- Post n°16
ma šalim se samo, sam napiso da su mu to lanjski mladi (nema potrebe za sory )
Ali bilo bi fora ako Refa još ima tu pticu da je vidimo sada kakva je ???
Ali bilo bi fora ako Refa još ima tu pticu da je vidimo sada kakva je ???
- Post n°17
nazalost nemam ja vise tih ptica u crnoj seriji ja sada samo drzim opale u ahatnoj seriji imam nesti zutih opala i imam 2 zenke opal crveni mozaik
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°18
Al mjenjaš, non stop druge ptice!
- Post n°19
kad mi se sve svida ali hebiga jos lutam pa neznamjostacno koju cu vrstu da uzgajam to su slatke muke
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°20
refa95 je napisao/la:kad mi se sve svida ali hebiga jos lutam pa neznamjostacno koju cu vrstu da uzgajam to su slatke muke
pozdrav refa
Od svastarenja nema nista . Najbolje je da se odlucis za jednu klasu ptice i to u bjeloj ili zutoj boji .Nije bitno dal su ptice lipokromske ili melaninske .
Istina je ,pocetnik si i zeljan si raznih vrsta ptica ALI od toga nema nista .Najbolje je da formiras 5 pari istih ptica i TIM DA SE BAVIS .
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°21
malinois, koliko je po tebi potrebno parova jedne boje ptica, da bi se kvalitetno popratila selekcija istih?
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°22
krstokljun je napisao/la:malinois, koliko je po tebi potrebno parova jedne boje ptica, da bi se kvalitetno popratila selekcija istih?
pozdrav
Sto vise to bolje .A recimo 5 pari kvalitetnih ptica iste klase je dovoljno za radit selekciju .
Ima uzgaivaca koji godinama drze iste ptice ,rade selekciju i znaju sta ce im te ptice dati.Takvi uzgaivaci mogu ostavit nekoliko pari PROVJERENO dobrih ptica i nabavit nesto novo za daljnji rad.
- Post n°23
Nisam se zaletio iako sam mislio da ocu, tako da sam planirao uzgoj 3 najvise 4 boje. Mozda mi je i to previse obzirom da sam prilicno fresak u ovome ali pokusat cu.
- Post n°24
krstokljun je napisao/la:Nisam se zaletio iako sam mislio da ocu, tako da sam planirao uzgoj 3 najvise 4 boje. Mozda mi je i to previse obzirom da sam prilicno fresak u ovome ali pokusat cu.
Zavisi koliko parova misliš držati, i svakako uzmi barem donekle kompatibilne ptice...npr. normale (bilo koje serije) i neku od mutacija u istoj seriji...tako da možeš kombinirati.
- Post n°25
Pa i planirao sam tako, ako me srce ne ponese, kao i mnoge.Dean je napisao/la:krstokljun je napisao/la:Nisam se zaletio iako sam mislio da ocu, tako da sam planirao uzgoj 3 najvise 4 boje. Mozda mi je i to previse obzirom da sam prilicno fresak u ovome ali pokusat cu.
Zavisi koliko parova misliš držati, i svakako uzmi barem donekle kompatibilne ptice...npr. normale (bilo koje serije) i neku od mutacija u istoj seriji...tako da možeš kombinirati.