Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+59
ToniST
vjekon
Tome
emirgrdelin
zhika
žutovoljka
vjeko
Merlo
ziko
seadriver
emar
babura
skopski maestro
tomi.st
Border
DjordjeVet
zmajcom
riberi
ssarava1
ERVINO
sestoperac
gramofon
euzebio
danijelvr
dragutin rajnović
damir64
turbozd
komiza
toni mostar
Edi
Rasko
DREZGA
Miljenko
BOSKO
ticar
ikayke
topaz
malinois
baltic
zijada
angelo
echeberija
zvrcko sen
crv
vlada nish
vlado
krnjolac
sgobin
bocka
Vrbanja
MARIN
refa95
PESTI
zoranV
mipticar
kreso
Vasko-MK
zoran ptice pjevice
Carduel
63 posters

Carduel - moji ljubimci

crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Empty Re: Carduel - moji ljubimci

Postaj by crv pet 7 lis - 23:04

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Europeangoldfinch0001
    Nije baš grimiznocrvena maska , ali...

Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pon 10 lis - 18:12

crv je napisao/la:Carduel - moji ljubimci - Page 13 Europeangoldfinch0001
    Nije baš grimiznocrvena maska , ali...

Crve, ima li ijedan sudac FE na forumu? Nešto su mi se pritajili ili se spremaju za izložbe pa nemaju vremena?

Pozzz
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 10 lis - 19:57

Carduel, dobro ti ide, cestitam... Sad se kako vidim pocelo sa profesionalnim slikama ... Mislim da se i kod c.c. gleda kompletan stas,sirina maske i ravnomjernost,cistoca boje krune, pa ovaj gore trebao bi moci dobiti 90 bodova ali jos bolje odaberi nekog sa maskom na kocku,jer imaju dominantniji izgled,bar za mene
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac pon 10 lis - 20:12

Carduel je napisao/la:

Po ovome ispada da naša balcanica i nema baš nekih šansi pored majora!?

koliko se majora pojavi na izlozbama ???
    gledajuci kataloge cini mi se malo...
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pon 10 lis - 20:21

EUMOx je napisao/la:Carduel, dobro ti ide, cestitam... Sad se kako vidim pocelo sa profesionalnim slikama ... Mislim da se i kod c.c. gleda kompletan stas,sirina maske i ravnomjernost,cistoca boje krune, pa ovaj gore trebao bi moci dobiti 90 bodova ali jos bolje odaberi nekog sa maskom na kocku,jer imaju dominantniji izgled,bar za mene

Hvala EUMOx na komentaru! Slažem se s tobom da kockasta maska daje štigliću dominantan (opak) izgled. A ovaj na slici što ga je Crv postavio (nisam ja Very Happy) isto tako je predivan i mislim da može u sami vrh. Samo mi nije jasno kad mi uzgajivači kažu da pored majora nema šansi!? Nisam nikad se susrećao s majorima ali čisto sumnjam da mogu imati ovakav stav kao ovaj sa slike. Molim da mi netko pomogne da mi glava ne pukne od razmišljanja! Very Happy Pozdrav svima!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 10 lis - 20:31

Carduel je napisao/la:

Hvala EUMOx na komentaru! Slažem se s tobom da kockasta maska daje štigliću dominantan (opak) izgled. A ovaj na slici što ga je Crv postavio (nisam ja Very Happy) isto tako je predivan i mislim da može u sami vrh. Samo mi nije jasno kad mi uzgajivači kažu da pored majora nema šansi!? Nisam nikad se susrećao s majorima ali čisto sumnjam da mogu imati ovakav stav kao ovaj sa slike. Molim da mi netko pomogne da mi glava ne pukne od razmišljanja! Very Happy Pozdrav svima!

neznam,dali je uobste posteno da se to dvoje takmici, po meni, nema sanse... stav ? jos 100 puta moze biti bolji,pa
    zasto mislis da su bas sibirskog stiglica odabrali i na njega prebacivali mutacije... stavi ti npr. kakvog hoces c.c sa najljepsim stasom/stavom, pored njega stavi npr. eumo- ili agat-witkopa koji jos ide recimo u split satine, ovaj prvi nece pored njega moci ni doci do izrazaja...zato mislim da to dvoje nemoze da ide u isti rang, moje misljenje
    ERVINO
    ERVINO

Broj postova : 628
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by ERVINO pon 10 lis - 21:00

Pozdrav,
    Sve podvrste češljugara (i ostale ptice faune Europe)potpuno ravnopravno se tretiraju kod ocjenjivanja i podliježu istom standardu !!! Važno je kod ocjenjivanja točno determinirati podvrstu (balcanica,major...) te se ptice ocjenjuju prema osobinama te vrste (napr.veličina ,boja ...)čak se ženke ne smiju podcjenjivati već se uvažavaju njihove prirodne osobine(manja maska,nešto manje žute zone na letnim perima,veće prisustvo smeđeg...)Najčešće greške:nepravilna maska, bijela ili crna točka u masci,dvobojna maska,nepravilna "gljiva",crni "križ" na vratu nesimetričan ili sa sivim nahukom......
    Najveći problem ocjenjivaču predstavlja neadaptiranost ptica na kavez !!!Ptice budu nemirne ne poziraju (neke jednostavno ne možeš "ulovti " niti sekudu), često se smoče vodom ili "puste" perje pa dobivaju lošu ocjenu .... Very Happy

PS Po meni uzgajivač bi u prijavnici trebao upisati i podvrstu ptice kako bi ista bila ocjenjena prema osobinama te vrste (problem je kod ptica koje su hibridi dvije podvrste koji su i u prirodi česti)ili bi bilo najbolje jednostavno odvojiti Europske podvrste od majora.....
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 15 lis - 18:51

idemo dalje...evo počeli su i hladniji dani sa pojačanim vjetrom pa se ptice polako "šešure" da bi održale tjelesnu temperaturu. Gledam neki dan dva štiglića na stabljici suncokreta izgledaju kao dvije loptice. Priroda je to sve podesila. Danas sam napravio i nekoliko fotografija svojih štiglića u volijeri. Zaštitio sam volijeru protiv izravnog udara vjetra a vidim i ptice koriste dijelove volijere koji su u zavjetrini tako da dobro podnose ove hladnije dane. Ima još do proljeća, valja izdržati! Sve što ostane dat će i rezultate. Prirodna selekcija je najbolja iako mi nikad gubitci ptica nisu lagano padali. Pozdrav svima.

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150013c

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150018

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150055

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150080n

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150109

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150114

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150120

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150121

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150139

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150144

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150165

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150191

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150203

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150217

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150203

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa150262
    Vrbanja
    Vrbanja

Broj postova : 378
    Registration date : 07.03.2010

Postaj by Vrbanja sub 15 lis - 19:12

izdrazace oni zimu lijepo izgledaju a i zdravo
    sad samo dobra zimska hrana

zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice pon 17 lis - 17:53

Koliko mogu razaznati cini mi se da se radi o ambroziji ili narodni fazanusa. I ja sam Dragane primjetio da je ptice posjecuju, prvenstveno jurisi(faganeli). Ne znam kako je kod vas ali kod nas je ima i previse, postala je prava napast po livadama i poljima.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 18 lis - 19:08

idemo dalje...nedjeljnu šetnju iskoristio sam u obilasku terena pa sam primjetio velika jata verduna, faganela, frzelina i štiglića na ovoj biljci.

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Biljka

zoran ptice pjevice je napisao/la:Koliko mogu razaznati cini mi se da se radi o ambroziji ili narodni fazanusa. I ja sam Dragane primjetio da je ptice posjecuju, prvenstveno jurisi(faganeli). Ne znam kako je kod vas ali kod nas je ima i previse, postala je prava napast po livadama i poljima.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 18 lis - 20:10

idemo dalje...isto tako nedjelja se iskoristila da se posjete prijatelji (koje ovim putem i pozdravljam) iz Ilića pa uz ugodno druženje do kasnih sati. Naravno tema je bila uzgoj i školovanje štiglića žvatićkog pjeva. Isto tako kao što sam i obećao otišao sam i uslikao mlade štigliće prijatelja Maka (gramofon) ali nažalost malo je sunce već oborilo brdu pa nedostatak svjetlosti je uticao i na kvalitet slika. Naravno ovo priliku koristim da mu još jednom čestitam na uzgoju štiglića. Mogu slobodno reći da Maku sve ide od ruke što ima crvenu masku pa tako i ove fotografije šipaka to dokazuju. Smile

I na kraju još jedna velika osobina Maka kao uzgajivača štiglića je da svake godine obogati prirodu sa štiglićima koje je uzgojio. Svaka čast! cheers

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160320

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160363

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160380

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160388

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160361c

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160368

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160363

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160414

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160415

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160416

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160436

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160414

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160462

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Pa160466
    toni mostar

Broj postova : 182
    Registration date : 28.07.2011

Postaj by toni mostar uto 18 lis - 20:20

lijepi šipci,a još lijepši štiglići,ne vidim zvučnik ,ili uče iz kljuna...čitao sam da je neka budala zapalila hutovo blato,a tamo ptice dolaze da prezima,šteta.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 18 lis - 20:28

vlado je napisao/la:Eto te Dragane još malo i prestići ćeš Zorana hahaha pa će on dolazit kod tebe po savjete.

Svaka čast i samo naprijed i bar još jednu turu izbaci ove godine.

Evo nešto razmišljam, ovaj naš Vlado je stvarno vidovit! Very Happy Predvidio je Zoranov dolazak puno prije nego što se desio jedino je promašio što se tiče savjeta koje je Zoran meni prenio ovaj put i na tom mu se zahvaljujem. cheers Pogledajte samo kako Zoran ima dobru liniju na kojoj mu zavidim jer bi htio i sam da budem ovakav. Nadam se da ću i uspjeti. Very Happy

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Zoranvija

Zadnja promjena: Carduel; uto 18 lis - 21:14; ukupno mijenjano 1 put.
    toni mostar

Broj postova : 182
    Registration date : 28.07.2011

Postaj by toni mostar uto 18 lis - 21:03

drago,reci mi ko je ovaj maneken do tebe....
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV uto 18 lis - 21:05

Još sam napuhao stomak,da ne djelujem premršavo Very Happy Very Happy cheers
    gramofon
    gramofon

Broj postova : 142
    Registration date : 18.09.2011

Postaj by gramofon uto 18 lis - 21:08

toni mostar je napisao/la:lijepi šipci,a još lijepši štiglići,ne vidim zvučnik ,ili uče iz kljuna...čitao sam da je neka budala zapalila hutovo blato,a tamo ptice dolaze da prezima,šteta.

Ima zvučnik, rođo, ali ti znaš da sam ja amater i kao takav autsajder u kafanskim svađama na temu pjeva... Nećeš pjevača ni ove godine he he...
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 18 lis - 21:13

toni mostar je napisao/la:drago,reci mi ko je ovaj maneken do tebe....

Pogledaj samo kako se utegao! Šta je red, rad i disciplina. Kraj njega izgledam ko đuturum! cheers

S obzirom na njegove kvalitete kao čovjeka i naravno kao velikog uzgajivača štiglića mislim da mu prezime "Vukadin" baš i ne odgovara, trebalo bi ga zamijeniti u "Veličanstveni". cheers
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV uto 18 lis - 21:15

Carduel je napisao/la:

Pogledaj samo kako se utegao! Šta je red, rad i disciplina. Kraj njega izgledam ko đuturum! cheers

S obzirom na njegove kvalitete kao čovjeka i naravno kao velikog uzgajivača štiglića mislim da mu prezime "Vukadin" baš i ne odgovara, trebalo bi ga zamijeniti u "Veličanstveni". cheers

Auffff,malo sam se zacrvenio Embarassed Embarassed Embarassed .Hvala na komplimentima,prijatelju cheers
    Edi
    Edi

Broj postova : 244
    Registration date : 11.11.2009

Postaj by Edi uto 18 lis - 22:02

Netribas crveniti,dobro ipak mozes malo,tko god te upoznao a nije zavidan misli tako.Prika pravi si covik i veliki majstor u uzgoju i pismi,samo ovaj iz Ljubuskog ti opasno prijeti. Very Happy Smile Very Happy Smile
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 18 lis - 23:56

Edi je napisao/la:Netribas crveniti,dobro ipak mozes malo,tko god te upoznao a nije zavidan misli tako.Prika pravi si covik i veliki majstor u uzgoju i pismi,samo ovaj iz Ljubuskog ti opasno prijeti. Very Happy Smile Very Happy Smile

Znaš li Edi kako se kaže da je zdrava "konkurencija" u svakom poslu poželjna. Very Happy cheers

Rekao sam Zoranu bezbroj puta da je izabrao pravi put i da se uskoro može nadati vrhunskim rezultatima. Sviđa mi se kod njega iskrenost i sposobnost da prizna ako je negdje i pogriješio a to mnogima u životu ne polazi za rukom. Iz klipova koje je postavio dalo se čuti da je blizu cilja. O pristupu na koji postupa prema štiglićima (mogli smo vidjeti i čuti) mogao bi se napisati roman a ne džepni vodič. Ne sumnjam ni najmanje da će uskoro imati svoje ptice koje će dodirnuti sami vrh DTP-a i od srca mu to i želim. Very Happy

Što se tiče mene i pjesme još uvijek njegujem TZSD (Tradiciju za svoju dušu) ili slobodnije prevedeno pjesmu koja se meni sviđa Very Happy, tako da nema govora o bilo kakvim prijetnjama.
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado sri 19 lis - 1:08

Carduel je napisao/la:

Evo nešto razmišljam, ovaj naš Vlado je stvarno vidovit! Very Happy Predvidio je Zoranov dolazak puno prije nego što se desio jedino je promašio što se tiče savjeta koje je Zoran meni prenio ovaj put i na tom mu se zahvaljujem. cheers Pogledajte samo kako Zoran ima dobru liniju na kojoj mu zavidim jer bi htio i sam da budem ovakav. Nadam se da ću i uspjeti. Very Happy

Carduel - moji ljubimci - Page 13 Zoranvija

Vidoviti Milan mi nemože vode dodati.
    Samo naprid i razmjena iskustava je nešto najbolje što mogu pravi uzgajivači da urade.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 19 lis - 10:05

Carduel je napisao/la:

ma i on pomalo uvlaci stomak
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sri 19 lis - 15:21

EUMOx je napisao/la:

ma i on pomalo uvlaci stomak

Ako misliš na mene Very Happy hvala ti na komplimentu! Very Happy cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 19 lis - 17:33

Carduel je napisao/la:

Ako misliš na mene Very Happy hvala ti na komplimentu! Very Happy cheers

mislio sam na Vzorana ali i ti se trudis da uvuces stomak, neznam sto se bojite pokazati velike stomake...prirodno je to...

kod mene six pack ...zato sto drzim dietu, samo jedem klijalo i jajcanu Cool

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 2:04.