+59
ToniST
vjekon
Tome
emirgrdelin
zhika
žutovoljka
vjeko
Merlo
ziko
seadriver
emar
babura
skopski maestro
tomi.st
Border
DjordjeVet
zmajcom
riberi
ssarava1
ERVINO
sestoperac
gramofon
euzebio
danijelvr
dragutin rajnović
damir64
turbozd
komiza
toni mostar
Edi
Rasko
DREZGA
Miljenko
BOSKO
ticar
ikayke
topaz
malinois
baltic
zijada
angelo
echeberija
zvrcko sen
crv
vlada nish
vlado
krnjolac
sgobin
bocka
Vrbanja
MARIN
refa95
PESTI
zoranV
mipticar
kreso
Vasko-MK
zoran ptice pjevice
Carduel
63 posters
Carduel - moji ljubimci
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°626
Re: Carduel - moji ljubimci
Zorane, odavno si se dokazao ko si i šta si, ali brate moram da te pitam : zašto su ti sva gnjezda tako otvorena sa unutračnje strane, ne treba li da više maskiraš
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°627
Bocka,da mogu srati
Goran Cvetanoski-Coko- Broj postova : 49
Registration date : 25.06.2013
- Post n°628
zoranV je napisao/la:Bocka,da mogu srati
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°629
zoranV je napisao/la:Evo još malo ozbiljnog razgovora
Jutros sam išao hraniti ptice,četvrtak i petak mi se izleglo 5 mladih grdelina,a bilo je 6 jaja i gle čuda,jotros mi se izleglo i šesto mlado.
Čestitam Zorane!
Svake godine nam demonstriraš vrhunski uzgoj štiglića i ostalih ptica. Brojni rezultati, diplome i medalje govore o tvom radu. Što se tiče štiglića možeš mi "srati" do mile volje jer imaš i s čim.
Živio ti meni i držim ti fige da sve preživi.
- Post n°630
Hvala Dragane,mislim da smo tu negdje nas dvojica.
Ima jedna replika , Danas sam stavio snimak sa 6 mladih,ali sam se zeznuo,malo prije mi je ženka bila van gnijezda i opet malo provirim i da ne povjerujem,vidim 5 mladih i jedno jaje.Nije mi jasno,jutros sam gledao i nisam ga vidio,a vidi se na snimku da prstima ih bucam i nisam napipao jaje. Jedva čekam ujutro ,pa da vidim da li će biti moj osobni rekord . Izvinjavam se na krivoj informaciji.Sutra dolazi novi snimak
Ima jedna replika , Danas sam stavio snimak sa 6 mladih,ali sam se zeznuo,malo prije mi je ženka bila van gnijezda i opet malo provirim i da ne povjerujem,vidim 5 mladih i jedno jaje.Nije mi jasno,jutros sam gledao i nisam ga vidio,a vidi se na snimku da prstima ih bucam i nisam napipao jaje. Jedva čekam ujutro ,pa da vidim da li će biti moj osobni rekord . Izvinjavam se na krivoj informaciji.Sutra dolazi novi snimak
- Post n°631
zoranV je napisao/la:Hvala Dragane,mislim da smo tu negdje nas dvojica.
Kako god da je to je vrhunski rezultat. Mnogima je san 6 mladih u toku godine a ti to ležeš u jednoj turi od jednog para.
- Post n°632
Neću ništa govoriti,na snimku se vidi koji je bio zadnj broj prstena,samo treba pažljivo gledat
mali mate- Broj postova : 10
Registration date : 19.01.2013
- Post n°633
Carduel je napisao/la:
Hvala Tomo.
Evo još današnjih slika:
svaka čast majstore,sve pohvale za -kvalitetne slike i jako dobar fotoaparat:D
- Post n°634
idemo dalje...i danas se ponešto prstenovalo. Ova godina je malo čudljiva pa se tako i ptice ponašaju. Kakvo je stanje kod kolega? Ima li odstupanja od očekivanog?
- Post n°635
Evo još malo mladih štiglića. Od para koji ima 6 jaja u gnijezdu danas su se 3 mlada izlegla.
- Post n°636
Kolega,jesu li ova jaja ona ista gde si cekao ''sesticu'',ako jesu onda posrecilo ti se...kada budes sutra zavirio u gnezdo,da te sacekaju 6 otvorenih kljuncica.Pozz
- Post n°637
Goran Cvetanoski-Coko je napisao/la:Kolega,jesu li ova jaja ona ista gde si cekao ''sesticu'',ako jesu onda posrecilo ti se...kada budes sutra zavirio u gnezdo,da te sacekaju 6 otvorenih kljuncica.Pozz
Ako bude šestica trebali bi u iduća 2 - 3 dana izaći ostali mladi. I prošle godine sam imao 6 mladih u gnijezdu ali nisu svi preživjeli. U uzgoju štiglića treba uvesti kanarinsku praksu skupljana jaja pa vraćanja u gnijezdo 4 ili 5 dan. Onda se šanse povećavaju da 5 i 6 mladunac (naravno ako se izlegu) prežive. Mislim da se neće čekati previše na to pošto je uzgoj štiglića uznapredovao. Nekad je bio jedan par veliki uspjeh, danas moji prijatelji i ja imamo 8 aktivnih parova. Nadam se da ćemo ove godine dostići brojku od 40 mladunaca. Netko će reći "samo", netko će reći "nemoguće". Koliko god da bude korak unaprijed je napravljen.
- Post n°638
Dragane,ja oduvijek vadim jaja grdelinkama ,kao i kanarinkama i četvrti dan ih vraćam.Jučer sam nalegao jednu i kad je snijela četvrto jaje ,ja sam joj vratio i onih troje koje sam izvadio i vidim da je danas snijela i peto jaje.
Sretno u uzgoju,kolega
Sretno u uzgoju,kolega
- Post n°639
Carduel je napisao/la:
Ako bude šestica trebali bi u iduća 2 - 3 dana izaći ostali mladi. I prošle godine sam imao 6 mladih u gnijezdu ali nisu svi preživjeli. U uzgoju štiglića treba uvesti kanarinsku praksu skupljana jaja pa vraćanja u gnijezdo 4 ili 5 dan. Onda se šanse povećavaju da 5 i 6 mladunac (naravno ako se izlegu) prežive. Mislim da se neće čekati previše na to pošto je uzgoj štiglića uznapredovao. Nekad je bio jedan par veliki uspjeh, danas moji prijatelji i ja imamo 8 aktivnih parova. Nadam se da ćemo ove godine dostići brojku od 40 mladunaca. Netko će reći "samo", netko će reći "nemoguće". Koliko god da bude korak unaprijed je napravljen.
Ma nek se oni izlegu pa ce roditelji obaviti svoj posao.Bavim ti se i ja pomalo sa uzgojem zimovki i bastarda,i vec sam nekoliko godina uveo tu praksu vadjenje jaja, ali ponekad me to zadirkivanje u gnezdo skupo kosta.Vec sam zavrsio sezonu i mogu ti reci da sam zadovojan i evo cekam da prodje i ovaj 7-mi dan pa da postavim koju slicicu.
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°640
Carduel, pozvao si kolege da pokazu situaciju. Moram u tvojoj temi da postavim slike jer su druge neaktivne.
Na prvoj slici se vidi cuvar gnezda i u pozadini 4 mlada od 15-13 dana starosti, samo sto ne izlete, mama nije u kadru sa razlogom.
Na drugoj slici je mama, u pozadini se vidi cuvar gnezda i gnezdo. Steta sto sam slikao mobilnim, bila bi to odlicna slika, telefon je bio na samo 2,3 cm od zenke dok sam pravio sliku.
Inace u gnezdu ima 2 jaja i to je trece gnezdo ove godine, muzjak je uredno poceo da hrani mlade cim je zenka legla. Zalegla je na 2 jaja iz razloga jer ja nemam vremena da joj vadim jaja, ali nista se ja ne brinem jer je i prethodno gnezdo, cije mlade vidite u pozadini zalegla na 2 jaja i bez problema ocuvala 4.
Na prvoj slici se vidi cuvar gnezda i u pozadini 4 mlada od 15-13 dana starosti, samo sto ne izlete, mama nije u kadru sa razlogom.
Na drugoj slici je mama, u pozadini se vidi cuvar gnezda i gnezdo. Steta sto sam slikao mobilnim, bila bi to odlicna slika, telefon je bio na samo 2,3 cm od zenke dok sam pravio sliku.
Inace u gnezdu ima 2 jaja i to je trece gnezdo ove godine, muzjak je uredno poceo da hrani mlade cim je zenka legla. Zalegla je na 2 jaja iz razloga jer ja nemam vremena da joj vadim jaja, ali nista se ja ne brinem jer je i prethodno gnezdo, cije mlade vidite u pozadini zalegla na 2 jaja i bez problema ocuvala 4.
- Post n°641
ZoranV::
Hvala također Zorane! Do ove godine sam vadio jaja iz gnijezda i vraćao ih na 4 snešeno ali na žalost ove godine zbog mnogo obaveza pustio sam ptice da same odrađuju posao pa kako god ispadne. Daleko je to od ozbiljnog pristupa ali nekad ne može biti drugačije. Ptice su moj hobi a ne sredstvo dokazivanja.
Goran Cvetanoski-Coko::
Dok uzgoj ptica predstavlja uživanje postoji i smisao za njihovim bavljenjem. Po meni svaka ptica FE je zanimljiva za uzgoj. U ovoj fazi domestifikacije ptica FE javljaju se često problemi u uzgoju. Najbolje bi bilo stvoriti pticama idealne uvjete i ništa ne dirati. Sigurno bi taj pristup dao najbolje rezultate. Međutim, onda to ne bi bio uzgoj nego razmnožavanje ptica. Najčešći problemi koji se mogu pojaviti prilikom uzimanja jaja iz gnijezda su da ženka snese ostala jaja na pod ili dio njih i da mužjak rasturi gnijezdo nagovarajući ženku na drugu turu.
Echeberija::
Tema je slobodna za prihvat postova svih kolega koji se bave uzgojem ptica FE. Svaki post koji je potkrijepljen pravim argumentima je poželjan i dobrodošao.
Čestitam ti na uzgoju štiglića. Zadržao si konstantnost u uzgoju a to je pokazatelj da si apsolvirao temu uzgoja. Naravno, bilo bi mi drago ako bi mogao u pogodno vrijeme da slikaš uzgojni par i mališane s fotoaparatom pa da postaviš ovdje u temu te fotografije. Štiglići su rođeni pozeri i prava je šteta ako se ne fotografiraju. Meni fotografije postavljene na forumima služe kao odlična kronologija. Npr. ne pratim kad moram prstenovati mlade nego samo zavirim na forum kad sam uslikao izlijeganje prvih mladih i dodam na to 6 dana i rješena stvar.
Hvala također Zorane! Do ove godine sam vadio jaja iz gnijezda i vraćao ih na 4 snešeno ali na žalost ove godine zbog mnogo obaveza pustio sam ptice da same odrađuju posao pa kako god ispadne. Daleko je to od ozbiljnog pristupa ali nekad ne može biti drugačije. Ptice su moj hobi a ne sredstvo dokazivanja.
Goran Cvetanoski-Coko::
Dok uzgoj ptica predstavlja uživanje postoji i smisao za njihovim bavljenjem. Po meni svaka ptica FE je zanimljiva za uzgoj. U ovoj fazi domestifikacije ptica FE javljaju se često problemi u uzgoju. Najbolje bi bilo stvoriti pticama idealne uvjete i ništa ne dirati. Sigurno bi taj pristup dao najbolje rezultate. Međutim, onda to ne bi bio uzgoj nego razmnožavanje ptica. Najčešći problemi koji se mogu pojaviti prilikom uzimanja jaja iz gnijezda su da ženka snese ostala jaja na pod ili dio njih i da mužjak rasturi gnijezdo nagovarajući ženku na drugu turu.
Echeberija::
Tema je slobodna za prihvat postova svih kolega koji se bave uzgojem ptica FE. Svaki post koji je potkrijepljen pravim argumentima je poželjan i dobrodošao.
Čestitam ti na uzgoju štiglića. Zadržao si konstantnost u uzgoju a to je pokazatelj da si apsolvirao temu uzgoja. Naravno, bilo bi mi drago ako bi mogao u pogodno vrijeme da slikaš uzgojni par i mališane s fotoaparatom pa da postaviš ovdje u temu te fotografije. Štiglići su rođeni pozeri i prava je šteta ako se ne fotografiraju. Meni fotografije postavljene na forumima služe kao odlična kronologija. Npr. ne pratim kad moram prstenovati mlade nego samo zavirim na forum kad sam uslikao izlijeganje prvih mladih i dodam na to 6 dana i rješena stvar.
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°642
Nisam odrzao kontinuitet, prosle godine nisam imao mlade, ove godine sam sve nadoknadio. Imam slike svakog gnezda i jos puno slika od ove godine, ali nemam vremena postavljati na vise mesta, imam facebook i tamo postavljam uredno slike.
Ti si majstor carduel, zavidim na tvom kvalitetu i kvantitetu slika i kvalitetu na slikama.
Ja sam samo hobista, sa jednim parom izvedem 10 ak ptica, cisto da ne uzimam iz prirode a bude i poneki za prijatelje.
Ti si majstor carduel, zavidim na tvom kvalitetu i kvantitetu slika i kvalitetu na slikama.
Ja sam samo hobista, sa jednim parom izvedem 10 ak ptica, cisto da ne uzimam iz prirode a bude i poneki za prijatelje.
- Post n°643
echeberija je napisao/la:Nisam odrzao kontinuitet, prosle godine nisam imao mlade, ove godine sam sve nadoknadio. Imam slike svakog gnezda i jos puno slika od ove godine, ali nemam vremena postavljati na vise mesta, imam facebook i tamo postavljam uredno slike.
Ma kakav majstor! I ja sam hobista!
Očito sam pobrkao godine, onda je pretprošla godina u pitanju. Znam da si pisao o tome.
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°644
čestitke dečki samo naprijed nemam se sa čime hvaliti pa uživam gledati vaše uspjehe:D
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°645
Eto i mene.ja sam ipak od ''onih''koji se vesele i jednom leglu Pa ako još prežive niko sretniji od mene.Vama dečki svaka čast!!
- Post n°646
Ma bitna je ljubav prema pticama, nije važno koliko ih tko izleže u toku godine.
Evo moje treće ljubavi na gnijezdu nakon mjesec dana pauze. Danas je snijela 2 jaje.
Pozzz
Evo moje treće ljubavi na gnijezdu nakon mjesec dana pauze. Danas je snijela 2 jaje.
Pozzz
- Post n°647
Evo moje prve ljubavi na gnijezdu.
- Post n°648
Evo još malo ženki.