Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+59
ToniST
vjekon
Tome
emirgrdelin
zhika
žutovoljka
vjeko
Merlo
ziko
seadriver
emar
babura
skopski maestro
tomi.st
Border
DjordjeVet
zmajcom
riberi
ssarava1
ERVINO
sestoperac
gramofon
euzebio
danijelvr
dragutin rajnović
damir64
turbozd
komiza
toni mostar
Edi
Rasko
DREZGA
Miljenko
BOSKO
ticar
ikayke
topaz
malinois
baltic
zijada
angelo
echeberija
zvrcko sen
crv
vlada nish
vlado
krnjolac
sgobin
bocka
Vrbanja
MARIN
refa95
PESTI
zoranV
mipticar
kreso
Vasko-MK
zoran ptice pjevice
Carduel
63 posters

Carduel - moji ljubimci

bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Empty Re: Carduel - moji ljubimci

Postaj by bocka sub 29 lip - 12:01

Zorane, odavno si se dokazao ko si i šta si, ali brate moram da te pitam : zašto su ti sva gnjezda tako otvorena sa unutračnje strane, ne treba li da više maskiraš Rolling Eyes Very Happy 
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV sub 29 lip - 12:10

Bocka,da mogu srati Smile
    Goran Cvetanoski-Coko
    Goran Cvetanoski-Coko

Broj postova : 49
    Registration date : 25.06.2013

Postaj by Goran Cvetanoski-Coko sub 29 lip - 16:36

zoranV je napisao/la:Bocka,da mogu srati Smile

Very Happy Very Happy Very Happy 
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel sub 29 lip - 17:55

zoranV je napisao/la:Evo još malo ozbiljnog razgovora Wink
    Jutros sam išao hraniti ptice,četvrtak i petak   mi se izleglo 5 mladih grdelina,a bilo je 6 jaja i gle čuda,jotros mi se izleglo i šesto mlado.

Čestitam Zorane! cheers 

Svake godine nam demonstriraš vrhunski uzgoj štiglića i ostalih ptica. Brojni rezultati, diplome i medalje govore o tvom radu. Što se tiče štiglića možeš mi "srati" do mile volje jer imaš i s čim. cheers 

Živio ti meni i držim ti fige da sve preživi. cheers
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV sub 29 lip - 17:59

Hvala Dragane,mislim da smo tu negdje nas dvojica.
    Ima jedna replika Smile , Danas sam stavio snimak sa 6 mladih,ali sam se zeznuo,malo prije mi je ženka bila van gnijezda i opet malo provirim i da ne povjerujem,vidim 5 mladih i jedno jaje.Nije mi jasno,jutros sam gledao i nisam ga vidio,a vidi se na snimku da prstima ih bucam i nisam napipao jaje. Jedva čekam ujutro ,pa da vidim da li će biti moj osobni rekord Smile . Izvinjavam se na krivoj informaciji.Sutra dolazi novi snimak Smile Smile
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 29 lip - 18:02

zoranV je napisao/la:Hvala Dragane,mislim da smo tu negdje nas dvojica.
    Ima jedna replika Smile , Danas sam stavio snimak sa 6 mladih,ali sam se zeznuo,malo prije mi je ženka bila van gnijezda i opet malo provirim i da ne povjerujem,vidim 5 mladih i jedno jaje.Nije mi jasno,jutros sam gledao i nisam ga vidio,a vidi se na snimku da prstima ih bucam i nisam napipao jaje. Jedva čekam ujutro ,pa da vidim da li će biti moj osobni rekord Smile . Izvinjavam se na krivoj informaciji.Sutra dolazi novi snimak Smile Smile

Kako god da je to je vrhunski rezultat. Mnogima je san 6 mladih u toku godine a ti to ležeš u jednoj turi od jednog para. cheers 
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV sub 29 lip - 19:34

Neću ništa govoriti,na snimku se vidi koji je bio zadnj broj prstena,samo treba pažljivo gledat Smile
    mali mate
    mali mate

Broj postova : 10
    Registration date : 19.01.2013

Postaj by mali mate ned 30 lip - 12:58

Carduel je napisao/la:

Hvala Tomo.

Evo još današnjih slika:

Carduel - moji ljubimci - Page 26 7n5s

Carduel - moji ljubimci - Page 26 0mie

Carduel - moji ljubimci - Page 26 8y1f

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Nvgi

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Nqn3

svaka čast majstore,sve pohvale za -kvalitetne slike i jako dobar fotoaparat:D 
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel ned 30 lip - 21:52

idemo dalje...i danas se ponešto prstenovalo. Ova godina je malo čudljiva pa se tako i ptice ponašaju. Kakvo je stanje kod kolega? Ima li odstupanja od očekivanog?

Carduel - moji ljubimci - Page 26 2e7h

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Cr6l

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Cx6s
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 2 srp - 21:23

Evo još malo mladih štiglića. Od para koji ima 6 jaja u gnijezdu danas su se 3 mlada izlegla.

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Hj32

Carduel - moji ljubimci - Page 26 1y6h
    Goran Cvetanoski-Coko
    Goran Cvetanoski-Coko

Postaj by Goran Cvetanoski-Coko uto 2 srp - 21:41

Kolega,jesu li ova jaja ona ista gde si cekao ''sesticu'',ako jesu onda posrecilo ti se...kada budes sutra zavirio u gnezdo,da te sacekaju 6 otvorenih kljuncica.Pozz
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 2 srp - 23:06

Goran Cvetanoski-Coko je napisao/la:Kolega,jesu li ova jaja ona ista gde si cekao ''sesticu'',ako jesu onda posrecilo ti se...kada budes sutra zavirio u gnezdo,da te sacekaju 6 otvorenih kljuncica.Pozz

Ako bude šestica trebali bi u iduća 2 - 3 dana izaći ostali mladi. I prošle godine sam imao 6 mladih u gnijezdu ali nisu svi preživjeli. U uzgoju štiglića treba uvesti kanarinsku praksu skupljana jaja pa vraćanja u gnijezdo 4 ili 5 dan. Onda se šanse povećavaju da 5 i 6 mladunac (naravno ako se izlegu) prežive. Mislim da se neće čekati previše na to pošto je uzgoj štiglića uznapredovao. Nekad je bio jedan par veliki uspjeh, danas moji prijatelji i ja imamo 8 aktivnih parova. Nadam se da ćemo ove godine dostići brojku od 40 mladunaca. Netko će reći "samo", netko će reći "nemoguće". Koliko god da bude korak unaprijed je napravljen.
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV uto 2 srp - 23:23

Dragane,ja oduvijek vadim jaja grdelinkama ,kao i kanarinkama i četvrti dan ih vraćam.Jučer sam nalegao jednu  i kad je snijela četvrto jaje ,ja sam joj vratio i onih troje koje sam izvadio i vidim da je danas snijela i peto jaje.

Sretno u uzgoju,kolega Smile
    Goran Cvetanoski-Coko
    Goran Cvetanoski-Coko

Postaj by Goran Cvetanoski-Coko uto 2 srp - 23:55

Carduel je napisao/la:

Ako bude šestica trebali bi u iduća 2 - 3 dana izaći ostali mladi. I prošle godine sam imao 6 mladih u gnijezdu ali nisu svi preživjeli. U uzgoju štiglića treba uvesti kanarinsku praksu skupljana jaja pa vraćanja u gnijezdo 4 ili 5 dan. Onda se šanse povećavaju da 5 i 6 mladunac (naravno ako se izlegu) prežive. Mislim da se neće čekati previše na to pošto je uzgoj štiglića uznapredovao. Nekad je bio jedan par veliki uspjeh, danas moji prijatelji i ja imamo 8 aktivnih parova. Nadam se da ćemo ove godine dostići brojku od 40 mladunaca. Netko će reći "samo", netko će reći "nemoguće". Koliko god da bude korak unaprijed je napravljen.  

Ma nek se oni izlegu pa ce roditelji obaviti svoj posao.Bavim ti se i ja pomalo sa uzgojem zimovki i bastarda,i vec sam nekoliko godina uveo tu praksu vadjenje jaja, ali ponekad me to zadirkivanje u gnezdo skupo kosta.Vec sam zavrsio sezonu i mogu ti reci da sam zadovojan i evo cekam da prodje i ovaj 7-mi dan pa da postavim koju slicicu.
    echeberija
    echeberija

Broj postova : 209
    Registration date : 07.06.2009

Postaj by echeberija sri 3 srp - 0:02

Carduel, pozvao si kolege da pokazu situaciju. Moram u tvojoj temi da postavim slike jer su druge neaktivne.
    Na prvoj slici se vidi cuvar gnezda i u pozadini 4 mlada od 15-13 dana starosti, samo sto ne izlete, mama nije u kadru sa razlogom.
    Na drugoj slici je mama, u pozadini se vidi cuvar gnezda i gnezdo. Steta sto sam slikao mobilnim, bila bi to odlicna slika, telefon je bio na samo 2,3 cm od zenke dok sam pravio sliku.
    Inace u gnezdu ima 2 jaja i to je trece gnezdo ove godine, muzjak je uredno poceo da hrani mlade cim je zenka legla. Zalegla je na 2 jaja iz razloga jer ja nemam vremena da joj vadim jaja, ali nista se ja ne brinem jer je i prethodno gnezdo, cije mlade vidite u pozadini zalegla na 2 jaja i bez problema ocuvala 4.

Carduel - moji ljubimci - Page 26 DSC_0134_zps49cb2e6b
    Carduel - moji ljubimci - Page 26 DSC_0144_zps448537a8
    Carduel - moji ljubimci - Page 26 DSC_0138_zps2a939285
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sri 3 srp - 1:02

ZoranV::

Hvala također Zorane! Smile Do ove godine sam vadio jaja iz gnijezda i vraćao ih na 4 snešeno ali na žalost ove godine zbog mnogo obaveza pustio sam ptice da same odrađuju posao pa kako god ispadne. Daleko je to od ozbiljnog pristupa ali nekad ne može biti drugačije. Ptice su moj hobi a ne sredstvo dokazivanja.

Goran Cvetanoski-Coko::

Dok uzgoj ptica predstavlja uživanje postoji i smisao za njihovim bavljenjem. Po meni svaka ptica FE je zanimljiva za uzgoj. U ovoj fazi domestifikacije ptica FE javljaju se često problemi u uzgoju. Najbolje bi bilo stvoriti pticama idealne uvjete i ništa ne dirati. Sigurno bi taj pristup dao najbolje rezultate. Međutim, onda to ne bi bio uzgoj nego razmnožavanje ptica. Najčešći problemi koji se mogu pojaviti prilikom uzimanja jaja iz gnijezda su da ženka snese ostala jaja na pod ili dio njih i da mužjak rasturi gnijezdo nagovarajući ženku na drugu turu.

Echeberija::

Tema je slobodna za prihvat postova svih kolega koji se bave uzgojem ptica FE. Svaki post koji je potkrijepljen pravim argumentima je poželjan i dobrodošao.

Čestitam ti na uzgoju štiglića. Smile Zadržao si konstantnost u uzgoju a to je pokazatelj da si apsolvirao temu uzgoja. Naravno, bilo bi mi drago ako bi mogao u pogodno vrijeme da slikaš uzgojni par i mališane s fotoaparatom pa da postaviš ovdje u temu te fotografije. Štiglići su rođeni pozeri i prava je šteta ako se ne fotografiraju. Meni fotografije postavljene na forumima služe kao odlična kronologija. Npr. ne pratim kad moram prstenovati mlade nego samo zavirim na forum kad sam uslikao izlijeganje prvih mladih i dodam na to 6 dana i rješena stvar.
    echeberija
    echeberija

Broj postova : 209
    Registration date : 07.06.2009

Postaj by echeberija sri 3 srp - 1:50

Nisam odrzao kontinuitet, prosle godine nisam imao mlade, ove godine sam sve nadoknadio. Imam slike svakog gnezda i jos puno slika od ove godine, ali nemam vremena postavljati na vise mesta, imam facebook i tamo postavljam uredno slike.
    Ti si majstor carduel, zavidim na tvom kvalitetu i kvantitetu slika i kvalitetu na slikama.
    Ja sam samo hobista, sa jednim parom izvedem 10 ak ptica, cisto da ne uzimam iz prirode a bude i poneki za prijatelje.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sri 3 srp - 2:18

echeberija je napisao/la:Nisam odrzao kontinuitet, prosle godine nisam imao mlade, ove godine sam sve nadoknadio. Imam slike svakog gnezda i jos puno slika od ove godine, ali nemam vremena postavljati na vise mesta, imam facebook i tamo postavljam uredno slike.
    Ti si majstor carduel, zavidim na tvom kvalitetu i kvantitetu slika i kvalitetu na slikama.
    Ja sam samo hobista, sa jednim parom izvedem 10 ak ptica, cisto da ne uzimam iz prirode a bude i poneki za prijatelje.

Ma kakav majstor! I ja sam hobista! Smile

Očito sam pobrkao godine, onda je pretprošla godina u pitanju. Znam da si pisao o tome. cheers 
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 sri 3 srp - 22:28

čestitke dečki samo naprijed nemam se sa čime hvaliti pa uživam gledati vaše uspjehe:D Very Happy Very Happy 
    krepat ma ne molat
    krepat ma ne molat

Broj postova : 616
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by krepat ma ne molat pet 5 srp - 0:33

Eto i mene.ja sam ipak od ''onih''koji se vesele i jednom leglu Razz Pa ako još prežive niko sretniji od mene.Vama dečki svaka čast!!queen 
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 5 srp - 14:04

Ma bitna je ljubav prema pticama, nije važno koliko ih tko izleže u toku godine.

Evo moje treće ljubavi na gnijezdu nakon mjesec dana pauze. Danas je snijela 2 jaje.

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Jhlt

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Z72w

Pozzz
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 5 srp - 17:55

Evo moje prve ljubavi na gnijezdu.

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Zdq6

Carduel - moji ljubimci - Page 26 Mvxa