Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+37
Edi
vrca
dragutin rajnović
krnjolac
vlado
imarij71
Dule
Renato.M
Sina BL
matija
olanik
zoranV
turbozd
dva grdelina
markozd
bocka
tomi.st
mutacija
malinois
zvrcko sen
ticar
patrik
Dean
čajka
grdelin-omiš
damir64
NAVI
pavao
Border
batke
BOSKO
lord189
komiza
Rasko
bizar
Siskin
crv
41 posters

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA

bizar

Broj postova : 389
    Registration date : 21.09.2010

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Empty Re: HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA

Postaj by bizar sri 24 stu - 19:12

[quote="ticar"]ja napisa u pretraživač margotiranje masline i izbaci mi neki forum,kad na tom forumu neko sve objasnio a nick mu je -trava-

Sličnu sam situaciju-nesporazum imao nedavno, gdje sam jednoj prijateljici rekao da sam na forumu (uopće me nije pitala kojem) pod imeno Bizar, pa mi je obijasnila da na FACEBOOK-u neki Bizar radi "probleme", jedva sam joj obijasnio, da ja nemam veze s tim, ja ja ne radim probleme.Hahahahaaaa

PS
    Batke, tek sam sad vidio da me na drugoj temi pitaš, kako sam posadio smokve??
    Isprika, jer ne otvaram druge teme, Molim jeli upit još vrijedi? Molim, trebam li odgovoriti, ????
    bizar

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Empty Re: HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA

Postaj by bizar sri 24 stu - 19:17

[quote="zvrcko sen"]
    bizar je napisao/la:
    crv je napisao/la:
    grdelin-omiš je napisao/la:evo ja iman 10ak starih smokava rađaju to je čudo a vode izvora septičkih ni blizu sve same škrape i jame pa ti budi pametan scratch

Područje koje Grdelin Omiš spominje je tipično kraško područje sa nebrojenim podzevnim tokovima koji se slijevaju u Cetinu.A Cetina zadržava vlagu ...Osim toga , pogledajte strukturu lišća .Biljke koje se bore sa sušom imaju kožnate , glatke listove.List smokve je sušta suprotnost i služi za upijanje vlage iz zraka (rose i magle) .Osunčane obale Cetine a osobito Neretve su idealni za nju.
    U slučaju krize (suše ) smokva odbacuje list da bi se spasila, što za prave borce protiv suše nije tipično.
    Vrlo je bitan i položaj gdje se stvara kondenzacija usljed temperaturne razlike mora i zraka a i sorta smokve.Ogromna je razlika između bilice koja je idealna za sušenje , jer ionako ne sadrži previše vlage u plodu i pelješke petrovače kao šaka velike koje se beru zorom i noču da ne vide sunce i umotane u slamu da ne gube vlagu, stižu na Dubrovačku tržnicu jutrom rano...

Od Solina kad se ide prema Klisu, starom cestom, čovjek ima nasad takvih velikih smokava(kao šaka velike), ja sam htio uzeti reznice, ali??? nisu se dobro pokazale, loš je plod, nešto ne štima, tako da sam odustao i išao na naše-autohtone bilice.
    Drago mi je da uspjevaju na Pelješcu. Pozzzzz
    ps
    Takva u Londonu košta jedan komad (u supermarketu)deset GB funti, kad sam ja bio, deset funti je bilo osamdeset kuna.

BIZARD kad dođe vrime samo se ti najavi da ti ih ja naberem .... Wink inače karakteristika tih smokava je da dva puta daju plod ...

Kad da se javim, kad budem opet išao u London???? hahahaaaaa
    Pitanje, molim imaš li ti takve(velike) smokve ili ćemo skupa preskakati ogradu-zidić (Crv je napisao najbolje u rano jutro brati smokve) kod susjeda? hahahaaaaa
    ps
    Samo da te podsjetim, da je tvoj desni susjed išao s menom u gimnaziju, malo bi sad bilo nezgodno...znam čovika.Hahahaaa????
    batke
    batke

Broj postova : 45
    Registration date : 26.09.2010

Postaj by batke sri 24 stu - 19:57

[quote="bizar"]
    ticar je napisao/la:ja napisa u pretraživač margotiranje masline i izbaci mi neki forum,kad na tom forumu neko sve objasnio a nick mu je -trava-

Sličnu sam situaciju-nesporazum imao nedavno, gdje sam jednoj prijateljici rekao da sam na forumu (uopće me nije pitala kojem) pod imeno Bizar, pa mi je obijasnila da na FACEBOOK-u neki Bizar radi "probleme", jedva sam joj obijasnio, da ja nemam veze s tim, ja ja ne radim probleme.Hahahahaaaa

PS
    Batke, tek sam sad vidio da me na drugoj temi pitaš, kako sam posadio smokve??
    Isprika, jer ne otvaram druge teme, Molim jeli upit još vrijedi? Molim, trebam li odgovoriti, ????

hvala bizar odgovorio si crvu sve što me interesira
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao sri 24 stu - 21:36

amo bizar vidi se da volis biljke,stavi slike na forum da vidimo sta si ti posadio ili koji bonsai,nevisis bezveze na tim forumima nesto nam skrivas bounce
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sri 24 stu - 22:08

Glede bonsaia , imao sam osobni stav da su najlipši oni spontano nastali u prirodi.Rasli su minijaturni borići i mastrinke iz pukotina kamena ,,živca'' i imao sam pet - šest omiljenih sa kojih sam samo uklanjao suhe i slomljene grančice (moram priznati i smišljao mogučnost ,,izuzimanja iz prirode'') . Gušta sam ih gledat i obilazit.Godinama.
    I onda je došlo ljeto 2008. i preživio je samo jedan. Preniska apsolutna vlaga i prejaka insolacija - nočno isijavanje topline iz kamena koji je čitav dan žeglo sunce , učinili su svoje.Suho jugo je palilo desetak dana...
    Sad mi je žao šta nisam ,,vršio intervencije u prirodi''. Dva su bila vrhunska.
    Vjerojatno pogađate , preživila je maslina .
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 24 stu - 22:52

crv je napisao/la:
    Glede bonsaia , imao sam osobni stav da su najlipši oni spontano nastali u prirodi.Rasli su minijaturni borići i mastrinke iz pukotina kamena ,,živca'' i imao sam pet - šest omiljenih sa kojih sam samo uklanjao suhe i slomljene grančice (moram priznati i smišljao mogučnost ,,izuzimanja iz prirode'') . Gušta sam ih gledat i obilazit.Godinama.
    I onda je došlo ljeto 2008. i preživio je samo jedan. Preniska apsolutna vlaga i prejaka insolacija - nočno isijavanje topline iz kamena koji je čitav dan žeglo sunce , učinili su svoje.Suho jugo je palilo desetak dana...

Maslina je neunistiva a po nekad i zanimljiva Very Happy

Ovu sam vec postavljao na forum i bilo je rijeci o njenom spolu Very Happy

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Grdelini014

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Muska

mutacija
    mutacija

Broj postova : 151
    Registration date : 05.01.2010

Postaj by mutacija sri 24 stu - 23:40

malinois je napisao/la:
    crv je napisao/la:

Maslina je neunistiva a po nekad i zanimljiva Very Happy

Ovu sam vec postavljao na forum i bilo je rijeci o njenom spolu Very Happy

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Grdelini014

HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Muska

Ovo je sigurno oprasivac Laughing
    crv
    crv

Postaj by crv sri 24 stu - 23:57

Molio bih nekoga od struke da objasni na primjeru Acine masline kako se izvodi pravilno OBREZIVANJE masline. affraid
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao čet 25 stu - 0:01

crv je napisao/la:
    Molio bih nekoga od struke da objasni na primjeru Acine masline kako se izvodi pravilno OBREZIVANJE masline. affraid
    crva ja bi ti pokaza to obrezivanje al znas i sam da ja nisam stručan Laughing
    bizar

Postaj by bizar čet 25 stu - 1:20

pavao je napisao/la:amo bizar vidi se da volis biljke,stavi slike na forum da vidimo sta si ti posadio ili koji bonsai,nevisis bezveze na tim forumima nesto nam skrivas bounce

Prijatelju, bez skrivanja, nema laži,nema prevare, nema trgovine(kod mene), sve je veoma jednostavno i transparentno, moja su ti vrata otvorena, dobrodošao si (šta više, volio bih da dođeš i vidiš kako pivaju ČETVEROSTRUKO PLETIVO I ZIJADU one ptice što su ti rekli da su krepale).To je danas, što će biti sutra...
    Znači, imam stvarno kvalitetne, mlade grdeline(kojima trenutačno branim da pjevaju), koje je potrebno SVAKI DAN minimum 20.minuta slušati (još jednom hvala Malinois-u, ovo si nas ti naučio-savjetovao), a ako to nisi u stanju-mogućnosti, promijeni hoby.
    Iz navedenog proizlazi da ja moram svaki dan stati-dežurati na jednom mjestu, a nisam baš (ljubitelj) od stajanja-besposlice,mrzim ljude što sjede "onako", te ja lagano počinjem nešto "terapijski" raditi, prvo se počinjem zanimati za HYPERTUFA (molim pogledati što sve ljudi rade : hypertufa ideas).
    Poslije sam vegetativno reznicama ožilio 200.smokava, a sad (jer još nije stađun) pripremam posude-lonćiće za turnus masline,....... sve navedeno (znači, ptice, hypertufa uzorci, reznice)su vidili: ZoranV,Marin,Brabus; WD 40,DvaGrdelina.
    -Ništa ja nisam novo izmislio, ja samo imam više prostora za svoju terapiju, g.Malinois sve to isto radi(dežura-sluša ptice),pripremi kavu i izrađuje ćibe-kaveze za ptice.Vjerujem da i drugi, kojima je hoby pjesma ptica, na neki drugi način "ubijaju" vrijeme dok dežuraju-slušaju ptice. Pozzzz
    ps
    Crve, isprika, opet sam skrenuo s hortikulture, ali sam morao odgovoriti.
    Možda poštovani crve, kad se ova tema "uspori" da otvoriš temu hypertufa?????? hahahaaaaa

tomi.st
    tomi.st

Broj postova : 26
    Registration date : 20.09.2010

Postaj by tomi.st čet 25 stu - 1:38

A ,čujem da se po Splitu sade i smokve i limuni,samo se mora paziti da košpice limuna ne završe u smeću Kalaharija Very Happy
    tomi.st
    tomi.st

Broj postova : 26
    Registration date : 20.09.2010

Postaj by tomi.st čet 25 stu - 1:40

Ja sam uzeo tri limuna i izvadio iz njih košpice,a ostalo bacio .
    Košpice sam zabio u saksiju puno ovčijeg đubra (10 % ima i kravljeg) i sad čekam da proklija i prolista.
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 3:24

bizar je napisao/la:
    pavao je napisao/la:amo bizar vidi se da volis biljke,stavi slike na forum da vidimo sta si ti posadio ili koji bonsai,nevisis bezveze na tim forumima nesto nam skrivas bounce

Prijatelju, bez skrivanja, nema laži,nema prevare, nema trgovine(kod mene), sve je veoma jednostavno i transparentno, moja su ti vrata otvorena, dobrodošao si (šta više, volio bih da dođeš i vidiš kako pivaju ČETVEROSTRUKO PLETIVO I ZIJADU one ptice što su ti rekli da su krepale).To je danas, što će biti sutra...
    Znači, imam stvarno kvalitetne, mlade grdeline(kojima trenutačno branim da pjevaju), koje je potrebno SVAKI DAN minimum 20.minuta slušati (još jednom hvala Malinois-u, ovo si nas ti naučio-savjetovao), a ako to nisi u stanju-mogućnosti, promijeni hoby.
    Iz navedenog proizlazi da ja moram svaki dan stati-dežurati na jednom mjestu, a nisam baš (ljubitelj) od stajanja-besposlice,mrzim ljude što sjede "onako", te ja lagano počinjem nešto "terapijski" raditi, prvo se počinjem zanimati za HYPERTUFA (molim pogledati što sve ljudi rade : hypertufa ideas).
    Poslije sam vegetativno reznicama ožilio 200.smokava, a sad (jer još nije stađun) pripremam posude-lonćiće za turnus masline,....... sve navedeno (znači, ptice, hypertufa uzorci, reznice)su vidili: ZoranV,Marin,Brabus; WD 40,DvaGrdelina.
    -Ništa ja nisam novo izmislio, ja samo imam više prostora za svoju terapiju, g.Malinois sve to isto radi(dežura-sluša ptice),pripremi kavu i izrađuje ćibe-kaveze za ptice.Vjerujem da i drugi, kojima je hoby pjesma ptica, na neki drugi način "ubijaju" vrijeme dok dežuraju-slušaju ptice. Pozzzz
    ps
    Crve, isprika, opet sam skrenuo s hortikulture, ali sam morao odgovoriti.
    Možda poštovani crve, kad se ova tema "uspori" da otvoriš temu hypertufa?????? hahahaaaaa

Poštovani bizar Very Happy nisi skrenuo sa teme , dapače.Ti samo dokazuješ da je moja pretpostavka da je najmanji broj tičara koji se bave samo - ticama. Netko sport , netko pravolov , ribolov gobleni I love you .Po svom guštu...Idealna je kombinacija kada su ruke nečim zaposlene a tić ti je na uhu cheers
    A što se tiče hypertufa , to osobito spada u ovu rubriku i da se idealno kombinirati da se dobije atraktivan ptičarnik.Ako želiš ,,ful'' uči u hypertuf imam ti na raspolaganju i peč za keramiku pa ako si kreativan - navali !Na ovoj jeftinoj , ekonomičnoj tehnici zasniva se koncept održavanja okoliša firme u kojoj sam zaposlen baš na tom radnom mjestu.

Zadnja promjena: crv; čet 25 stu - 3:56; ukupno mijenjano 1 put.
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 3:51

HYPERTUFA ?

Izvorno je to način izrade posuda za biljke tehnikom mješanja portland cementa , perlita , treseta , najlona ...Dobijale su se lagane , porozne posude koje su osim oblikom bile zanimljive i zbog svojstva zadržavanja vlage , boljom termičkom izolaacijom korijena zimi , ekonomičnosti i relativno lakoj i dostupnoj izradi.
    Vremenom je taj naziv postao sinonim za hortikulturno izražavanje u kojem je sve dozvoljeno.Ovom tehnikom su srušene brojne zablude i predrasude i oboreni su mnogi stereotipi (npr. da su pravi vrtlari muškarci a da je vrtlarenje hobi za žene).Revolucija slična onoj koja se odvija u kulinarstvu.
    Dakle , možeš biti ,,mačo'' i njegujuči npr. kaktusiče u slobodno vrijeme.

Bizar je dobro primjetio terapeutski učinak. Bavljenje hypertufom opušta jer osim same sadnje obuhvata još mnoge tehnike i discipline koje čovjek izražava u okviru svojih mogučnosti ili sposobnosti...
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 4:02

tomi.st je napisao/la:Ja sam uzeo tri limuna i izvadio iz njih košpice,a ostalo bacio .
    Košpice sam zabio u saksiju puno ovčijeg đubra (10 % ima i kravljeg) i sad čekam da proklija i prolista.

Kad proklija poklopi staklenom teglom i ne diraj do ljeta.
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka čet 25 stu - 11:38

crve, kako dolazite do potrebnog materijala i gde se te komponente prodaju.
    Na you tube ima puno klipova ali ipak nije na odmetu da cujem vase iskustvo sa HYPERTUFA.
    Hvala unapred,

Pozdrav Bocka
    bizar

Postaj by bizar čet 25 stu - 16:18

tomi.st je napisao/la:Ja sam uzeo tri limuna i izvadio iz njih košpice,a ostalo bacio .

Prijatelju, sve si dobro napravio, ali si sve i pogriješio, uvijek ona tri %, kao i u jjevu ptica, uvijek mala "caka" pravi probleme-razliku .......
    Da skratim, NEĆE TI NIKNUTI, jer kad si uzeo-konzumirao limun, trebao ODMAH uzeti košpicu, te je očistiti-oguliti, znači skinuti s košpice onu krutu-vanjsku opnu i donju koja je mekana i kafene-braon boje je OPET ODMAH staviti u vlažni papir ,zamotati u najlon-pvc kesicu. Ponavljam, košpica se treba prije oguliti do gologa, te odmah staviti u vlagu.
    Također, mislim da nije po zanatu-struci stavljati đubar,( gdje to piše?), treba staviti samo u vlažno, a to je za početak (VLAŽNI ):papir, posle pijesak, treset,perlit te mješavina navedenog..... žao mi je ali mislim da ti je trud bio uzaludan.
    Za kraj, napominjem da kad ti proklija i prolista, trebaš navrnuti-kalemiti-cjepiti da bi imao i plod(AKO JE TO BIO CILJ). Pozzzz

bizar

Postaj by bizar čet 25 stu - 16:34

[/quote]Poštovani bizar Very Happy nisi skrenuo sa teme , dapače.Ti samo dokazuješ da je moja pretpostavka da je najmanji broj tičara koji se bave samo - ticama. Netko sport , netko pravolov , ribolov gobleni I love you .Po svom guštu...Idealna je kombinacija kada su ruke nečim zaposlene a tić ti je na uhu cheers
    A što se tiče hypertufa , to osobito spada u ovu rubriku i da se idealno kombinirati da se dobije atraktivan ptičarnik.Ako želiš ,,ful'' uči u hypertuf imam ti na raspolaganju i peč za keramiku pa ako si kreativan - navali !Na ovoj jeftinoj , ekonomičnoj tehnici zasniva se koncept održavanja okoliša firme u kojoj sam zaposlen baš na tom radnom mjestu.[/quote]

Na samom početku mi je i bila namjera da se bavim lončarenjem (znači glina....) jer je to između ostalog i preporučljiva-najbolja-najstarija opuštajuća terapija, a samo lončarenje je staro 5000.godina prije nove ere. Ali (uvijek ALI) za navedeno mi je trebala peć.
    A pošto sam ja uvijek bio od velikih "brojeva" (htio sam napraviti grčku-rimsku amforu, a ona nije baš mala)to povlači za sobom i VELIKU peć, a to je već bilo alo previše, lončarsko kolo mogu napraviti sam za dva sata, ali velika peć struja i sve drugo ja lagano odustanem od gline. I tek onda se prebacim na HYPERTUFU, jer ne treba peč, već se samo osuši za 4-6 dana.
    Crve, molim obijasni mi : ...ako želiš full ući u hyoertuf, imaš peć na raspolaganju.. To nisam povezao????
    Crve, u pravu si za hypertuf, koja je usko vezana za hotrikulturu,a može se zbog dekoracije staviti i u voljeru, napraviti (kao što sam ja napravio) fontana, da ptice piju vodu.... nema granica idejama. Pozzzzzz
    bizar

Postaj by bizar čet 25 stu - 16:56

bocka je napisao/la:crve, kako dolazite do potrebnog materijala i gde se te komponente prodaju.
    Na you tube ima puno klipova ali ipak nije na odmetu da cujem vase iskustvo sa HYPERTUFA.
    Hvala unapred,

Pozdrav Bocka

Bocke poštovani, pitanje nije bilo upućeno meni, ali evo da se uključim s svojim iskustvom , iako mislim da tvrtke-kompanije koje su u blizini Splita...ne moraju biti u Makedoniji????
    Perlit sam uzeo u BAUMAX-a , obični građevinski, (kad ravnaš betonski pod prije postavljanja Knauf-a), cijena 110.kuna za vreću od 70. litara-volumenski, a koju ja nosim u jednoj ruci.
    Treset(100 %), sam uzeo u Solinu-Vranjic, poljoapoteka nasuprot Mesoprometa-Pivovare, uz Pralijin otpad, veliko pakiranje,ne znam kilažu ali se u dvoje mora nositi, isto oko 100 tinjak kuna cijena, uvoz iz Litve.Znači ne zemlju za cvijeće, nego samo čisti Perlit,jeftinije je.
    Ciment (možeš obični sivi Portland) ali sam ja uzeo bijeli obićni Portland cement, Brodomerkur Split, cijena je duplo veća nego sivi obični.(ne uzimati ljepila, za pločice-fasade.... to je bacanje novaca)Najobičniji cement.Nisam probao s cementom koji ima u sebi staklena vlakna????
    Ja sam još uzeo pigment za beton-cement, ima raznih boja, a ja sam uzeo samo crvenu boju.
    Bocke izaberi što hoćeš, ali mislim da s Hypertufom možeš dobro ukrasiti vanjsku voljeru, mala pumpa za vodu, fontana da se ptice kupaju, od hypertufe se radi umijetni-dekorativni kamen, hypertufa je neshvatljivo lagana...... idejama nema kraja.Možeš obložiti kućicu za ptice u voljeri s hypertufom da izgleda kao stijena prirodna....
    Pavao Omiš, dođi i slikaj moje hypertufa "uratke"(ja sam u Podstrani) pa pošalji g.Bocke-u, u Makedoniju.

Bocke samo naprijed, samo pitaj.... iako moram priznati da s bojanjem gotovog hypertufa proizvoda (htio sam još da se sijaji) se nisam baš usrećio-našao.
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 17:30

Bizar , keramika i hypertufa , ne mogu virovat da tvoj IQ nije odma ubra !? Od gline , keramike izradiš negativ željenog oblika za višestruku namjenu ili ako ti treba više istih...I unutarnji i vanjski.
    Naveo sam da hypertufa kao pojam više ne označava samo vrstu materijala nego novi , slobodniji pristup lončarstvu u kojemu je sve dozvoljeno.Zato i je zanimljivo jer ima nebrojeno mogučnosti.Npr. negativ ili kalup možeš izraditi i od silikona ili pur- pjene . Vidio sam zanimljivu posudu koja je nastala lijevnjem u rupu iskopanu u zemlji. Izgledala je kao konglomerat koji u mom kraju krivo nazivaju sidra ili sedra.
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean čet 25 stu - 19:25

da i ja sam vidio te "vaze" koje su kao kalup imale rupu u zemlji...i koliko sam vidio ispadnu fenomenalno, ko da su kamene, baš bih mogao...donio mi prijatelj Trava jednu novu biljkicu pa da za nju pripremim jednu dekorativnu posudu :-))
     HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Jacarandabg

barem dok ne preraste dvorište...
    batke
    batke

Broj postova : 45
    Registration date : 26.09.2010

Postaj by batke čet 25 stu - 20:18

crv je napisao/la:

zagrizeš zubima
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka čet 25 stu - 21:31

bizar, hvala na tvom iscrpnom odgovoru, ja ptepostavljam da se hypertufe prodaje u kompletne doze i tako pomešana masa se modelira.
    Za mene je interesantno praviti vazne kako za veliko tako i za malo cveče, što se tiče voliere zasada tamo ništa ne diram.
    Ostaje meni da se raspitam imamo li neko u Makedoniju da prodaje hypertufe.
    Ako se odlucim nešto konkretno preduzeti onda sigurno tražiču pomoš od vas koji to znate raditi.

Pozdrav Bocka
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 21:46

Dean je napisao/la:da i ja sam vidio te "vaze" koje su kao kalup imale rupu u zemlji...i koliko sam vidio ispadnu fenomenalno, ko da su kamene, baš bih mogao...donio mi prijatelj Trava jednu novu biljkicu pa da za nju pripremim jednu dekorativnu posudu :-))
     HORTIKULTURA - KUTAK ZA LJUBITELJE  POLJOPRIVREDNIH I OSTALIH BILJAKA - Page 4 Jacarandabg

barem dok ne preraste dvorište...

Deanee! A naziv ? Suspect Sam si napomenuo Very Happy
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 22:07

bocka je napisao/la:bizar, hvala na tvom iscrpnom odgovoru, ja ptepostavljam da se hypertufe prodaje u kompletne doze i tako pomešana masa se modelira.
    Za mene je interesantno praviti vazne kako za veliko tako i za malo cveče, što se tiče voliere zasada tamo ništa ne diram.
    Ostaje meni da se raspitam imamo li neko u Makedoniju da prodaje hypertufe.
    Ako se odlucim nešto konkretno preduzeti onda sigurno tražiču pomoš od vas koji to znate raditi.

Pozdrav Bocka

Bocka , nije aktuelnost hypertufe u tehničkim svojstvima .Još uvijek je stara dobra keramika izvrsna posuda za cvijeće, stvar je u oblikovanju i u tome što na jednostavan i jeftin način možeš napraviti i vlastitu fontanicu , klupe i police za cvijeće - što ti padne na pamet.
    Ni nabava materijala nebi trebala bit problem.Ono što ostatak svijeta več ima a mi improviziramo su KALUPI za posude i razne motive koji i ne moraju imati izravnu vezu sa cviječem. Ti kalupi su od tanke plastike i mogu se koristiti višekratno,Razni motivi biljaka , životinja , razni dezeni i strukture.
    Netko je spominjao i lakiranje.
    Lakiranje i bojanje , odnosno njihova uspješnost ovisi o ravnini podloge. Generacija akrilnih boja i lakova topivih u vodi su se pokazali zahvalnima.
    U kalupe prije nanošenja mase , možete i sami od stskalaca ili komadića keramičkih pločica u boji, složiti nekakav ornament ili motiv .Treba samo paziti kako okrenuti komadiće da bi nakon vađenja iz kalupa bili vidljivi.
    Ma bude u početku , kao i u svemu grešaka - dok ne krene Very Happy

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 5:05.