+44
zoranV
cajzić
zoran ptice pjevice
topaz
turbozd
vasa_vr
danijelvr
pippo
Miljenko
patrik
alann
Merlo
ELVIR ALIDZANOVIC
sgobin
čajka
krstokljun
mutacija
crv
PESTI
refa95
Dule
opalnaissus
malinois
grujo
ERVINO
Santa
Renato.M
dzemal_sa
seadriver
krepat ma ne molat
trnar
Dax BG
Boban NA
dr.nenad86
kreso
Branimir
saso78
sestoperac
zvrcko sen
ticar
xyz
Dean
Fago
ikayke
48 posters
Ahat crveni mozaik
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°76
Re: Ahat crveni mozaik
je super su blogovi trebat cemi mjeseci da ih sve prolistam ...znam da si ti pročitao , ali mozda ce jos nekog zanimati...a inace ovo je dimenzija uzgoja kanarinaca boje, koja mene zanima morati ču se proširiti
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
- Post n°77
Dean je napisao/la:je super su blogovi trebat cemi mjeseci da ih sve prolistam ...znam da si ti pročitao , ali mozda ce jos nekog zanimati...a inace ovo je dimenzija uzgoja kanarinaca boje, koja mene zanima morati ču se proširiti
Pa nećeš deane valjda opet na kanarince
Što to hoćeš reći da postoje kanarinci bolji nego u RH
- Post n°78
Fago je napisao/la:Dean je napisao/la:je super su blogovi trebat cemi mjeseci da ih sve prolistam ...znam da si ti pročitao , ali mozda ce jos nekog zanimati...a inace ovo je dimenzija uzgoja kanarinaca boje, koja mene zanima morati ču se proširiti
Pa nećeš deane valjda opet na kanarince
Što to hoćeš reći da postoje kanarinci bolji nego u RH
ma proširit ču se i na svrake ,a šta češ kad sam lako povodljiv (bolestan)
pa naravno da su kanarinci boje u RH - najbolji...pa barem na svjetu svi ostali su komercijalisti, trgovci i šverceri a samo kod nas su pravi zaljubljenici ...ča je pusta Londra
šalu na stranu ...iza ovoga smo 20 godina rada...
- Post n°79
i onda kad stvar malo izmakne kontroli dodješ na ovako nešto http://canaridedidier.skyrock.com/
pogledajte broj parova
pogledajte broj parova
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°80
Dean je napisao/la:i onda kad stvar malo izmakne kontroli dodješ na ovako nešto http://canaridedidier.skyrock.com/
pogledajte broj parova
kad ovo vidim dode mi da pivam AJME MENI NIJE MI DOBRO,AJME MENI OVO JE SAN.
uvati me naša zvana bolest,epileptičar.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°81
ticar je napisao/la:kad ovo vidim dode mi da pivam AJME MENI NIJE MI DOBRO,AJME MENI OVO JE SAN.
uvati me naša zvana bolest,epileptičar.
uvati me naša zvana bolest,epileptičar
hehe... cekaj cekaj taj nije najaci...ima ih i jacih , barem po broju parova
Hehe a ja milslio da vi znate za ove blogove... imam ih ja u favorites oko 170
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°82
Ima tih blogova masa, sad sam nedavno gledao neke španjolske i portugalske, strava, kad to vidim nije mi žao dati nemile pare na to, čista bolest!
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°83
Deane ja sam koristio izraze jednostruki i dvostruki faktor kod nekih mutacija koje se intermedijarno nasledjuju za oznaku heterozigotnih i homozigotnih ptica, pa bilo u pitanju recimo pojacanje zutog lipohroma kod zute mutacije cesljugara ili recimo razredjenje melanina kod razredjenih mutacija raznih vrsta cajzli ili mramorastih jaspe kanarinaca. Pregledao sam materijale, na datim sajtovima, zaista prelepe ptice, a ti si potpuno ispravno protumacio o cemu se radi, odnosno tim dvostrukim faktorom za crno kako ga negde nazivaju, ovde se hoce istaci potpuna redukcija feomelanina i koncentracija crne boje na strijama, crtama.
- Post n°84
Bobane mislio sam na ono da je jaspe dobiven ukrštanjem sa divljacima (duplo razrijedjeni faktor)...isto tako kazu Španjolci da su dobili i ove nove linije ukrštanjem sa američkim spinusima koi uopće nemaju feomelanine a bliski su rodjaci kanarincima...
ja sam uvijek mislio da je to predugačka selekciona linija (kod nas se uvijek spominje ubacivanje frzelina radi poboljšanja crteža)...ali oni očigledno rade uigrano i imaju puno parova pa se to brže uspije očistiti...u svakom slučaju fascinantni rezultati...
ja sam uvijek mislio da je to predugačka selekciona linija (kod nas se uvijek spominje ubacivanje frzelina radi poboljšanja crteža)...ali oni očigledno rade uigrano i imaju puno parova pa se to brže uspije očistiti...u svakom slučaju fascinantni rezultati...
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°85
Da Deane za jaspe je to sigurno tako, za ovaj tip nisam do sada nista gledao, inace da rade se planska ukrstanja i ima na vise polja zaista fascinantnih rezultata.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°86
Ajmo ovi maheri da vas cujemo....i da malo dignemo topic iz mrtvih
Dali je po vama ovo korektno ofarbana ptica... dali je ovo trazena japansko crvena boja...??
Dali je po vama ovo korektno ofarbana ptica... dali je ovo trazena japansko crvena boja...??
ticar- Moderator
- Post n°87
ika evo nešto i za tebe.pogledaj mu leđa kad se okrene,i bočni crtež.
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°88
Pozdrav svim strucnjacima! Verujem da sam svima poznat kao "zagrizen" stiglicar, ali je ovo iskreno nesto za sto sam se interesovao jos pre 7-8 godina. Koliko sam skapirao u okruzenju su najjaci, Branko Krstulovic , Ika je jak i to dosta, Dean je sudac ali ne drzi vise ovu vrstu.
Nisam kanarindzija, ali bih voleo da idem sa ovom vrstom u smislu izazova na svetskom nivou. Iskreno se nadam da ce se i moje duge plovidbe zavrsiti uskoro.
Uputite me da li treba da pocnem sa uvozom odmah ili se moze naci nesto i kod nas. Unapred hvala i pozz
Nisam kanarindzija, ali bih voleo da idem sa ovom vrstom u smislu izazova na svetskom nivou. Iskreno se nadam da ce se i moje duge plovidbe zavrsiti uskoro.
Uputite me da li treba da pocnem sa uvozom odmah ili se moze naci nesto i kod nas. Unapred hvala i pozz
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°89
Ako ti ovi na forumu ne mogu pomoći onda ne znam tko bi mogao! Sretno sa uzgojem!
trnar- Broj postova : 102
Registration date : 16.09.2008
- Post n°90
ticar je napisao/la:ika evo nešto i za tebe.pogledaj mu leđa kad se okrene,i bočni crtež.
koje vrste boje je zenkica na ovom videu i jeli ona mozaicina i dali ona obavezno mora biti uvijek mozaicna.
mozda mi je ovo malo glupije pitanje
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°91
Dali ima smisla pariti satine crvenog mozaika sa ahat mozaik crvenom ženkom ako da šta se dobiva u muškoj a šta u ženskoj liniji.
ticar- Moderator
- Post n°92
trnar je napisao/la:ticar je napisao/la:ika evo nešto i za tebe.pogledaj mu leđa kad se okrene,i bočni crtež.
koje vrste boje je zenkica na ovom videu i jeli ona mozaicina i dali ona obavezno mora biti uvijek mozaicna.
mozda mi je ovo malo glupije pitanje
i ona je mozaična samo ovo je ženska linija mozaika pa ženka nema uopće masku već samo crtice iznad oka.
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°93
krepat ma ne molat je napisao/la:Dali ima smisla pariti satine crvenog mozaika sa ahat mozaik crvenom ženkom ako da šta se dobiva u muškoj a šta u ženskoj liniji.
Ima smisla. Samo ako ipak zelis izlozbene primjerke trebas se malo vise raspitat zbog crteza, iako za svoju dusu mozes ih pariti bez problema, dapace dobijes dobre tice.
sve zenke satine crveni mozaik, muzjaci ahat crveni mozaik (nosioci satineta)
- Post n°94
ovu kombinaciju je Fago koristio pa če ti bolje znati reći, moje mišljenje (bez konkretnih iskustva u uzgoju)je da je to dobra kombinacija za satinete, ahat od toga neče imati neke koristi, ja bi se iz te kombinacije poslužio sa ženkama, a mužjake nosioce bi proslijedio, mislio sam i ja pokušati nešto slično ove godine, medjutim imam malo ahata tako da mi je prioritet dobiti više homozigotnih ahata, koje ču sljedeće godine pokušati koristiti u daljnoj selekciji, kako izabela tako i satineta. Sve gore navedeno odnosi se samo na melanin sve ostale nasljedne osobine (veličina, oblik itd) nemaju veze sa time.
- Post n°95
Znači dobivam satine mozaik ženke a dali su one bolje od ženki dobivenih sa satine ženkom ili je svejedno?
ticar- Moderator
- Post n°96
bolje radi crteža,ne bi se to bezveze ni radilo.krepat ma ne molat je napisao/la:Znači dobivam satine mozaik ženke a dali su one bolje od ženki dobivenih sa satine ženkom ili je svejedno?
- Post n°97
Hvala svima,zbilja vam se da odgovarat na pitanja.Čestitam na strpljivosti i iskrenosti! :
- Post n°98
čuj to ti uvelike ovisi o kvaliteti i jedne i druge ženke - i zašto si uopče išao na tu kombinaciju ???, ukoliko imaš lošu agaticu ne očekuj od nje dobre satinetke i obrnuto, ali napominjem ovdje se radi samo o melaninu za sve ostalo je nebitno...daj konkretno - zašto ti se uopče motaju po glavi takve kombinacije ?
- Post n°99
Kupio sam satine ženku radi baštardiranja pa sam mislio parit prvo leglo sa satine mužjakom.Čuo sam da je to dobro i radi kasnijeg baštardiranja.A pitanje vezano sa ahat mozaik ženkom čisto iz razloga ako mi ne bude uspjelo baštardiranje ahat mozaik ženka x gardelin da probam jedno leglo sa satine mužjakom da dobijem ženke za drugu godinu opet za baštardiranje.
- Post n°100
za baštardiranje če biti ženke ko grom , slobodno to možeš spariti